tatooine
Member
φυσικά και θα τα φτύσεις, το υψόμετρο είναι μεγάλο όπως και να έχει.Αυτο που λες @tatooine ειναι ασχετο, η Bogota ειναι στα 2,640μ, Ollantaytambo στα 2,792μ και το Puno που ημουνα πριν το Cusco (3,399μ ), στα 3827μ. Κ'ομως στα 4,700 αρχισα να τα φτυνω!
Kαλο αυτο του @Yorgos να ζητησεις να μπεις στη 3 διαδρομη (για τον ναο του Κονδορα), βεβαια τα τελη Μαρτη (off season κ'λιγο πιο χυμα, μια συμφορουμιτισα καταφερε κ'αφησε το περιμετρικο κ'πηγε στη 3η/και στον ναο. Εμεις επειδη ειχε σαν MUST ο συνταξιδιωτης μου αγγλομαθη ξεναγο, αυτος αρκεστηκε στο αυστηρο 2-2.5 ωρο (μονο που δεν το εφαρμοζανε) και στην 2Β διαδρομη!
Εγώ μιλάω για προσαρμογή (όσο αυτό μπορεί να γίνει σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα) ανεβαίνοντας σταδιακά. Άλλο να φτάσεις από Λιμα κούσκο και μετά καπάκι να πας πιο πάνω και άλλο να πας έστω και από Μπογκοτά μετά κούσκο και πάει λέγοντας.
Νομίζω οι ειδικοί συμβουλεύουν 500 μετρά την ήμερα άνοδο με μονοήμερη στάση για προσαρμογή άλλα ποιος έχει τέτοια πολυτέλεια χρόνου.
Την πρώτη φορά που πήγα δεν είχα κανένα πρόβλημα. Την δεύτερη (ίσως έπαιξε ρόλο και το ελαφρύ κρύωμα) δεν έβλεπα την ώρα να κατεβώ πιο χαμηλά από το κουσκο.