Τι θα απογίνουν τα ταξίδια αν επιστρέψουμε στη δραχμή?

crazytraveler

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Κατανοώ , ότι το θέμα μου έχει εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο σε σχέση με τα υπόλοιπα και θα σας παρακαλούσα να μην σχολιαστεί αρνητικά και να μην επικεντρωθείτε σε αυτό. Απλώς ήθελα να θέσω ένα ερώτημα σε όλους αυτούς που σχεδιάζουν ταξίδια στο εξωτερικό(σ' αυτούς φυσικά είμαι κι εγώ αν και μόλις 19):Έχετε σκεφτεί πότε τι θα γίνουν τα ταξίδια αν επιστρέψουμε στη δραχμή? Λόγω του νεαρεού της ηλικίας δεν έχω καταρτισμένες γνώσεις επί του θέματος, αλλά απ' ότι ακούω οι τιμές των ταξιδιών στο εξωτερικό(όπως και όλων των εισαγόμενων προιόντων.αλλά αυτό είναι άλλο θέμα) στην καλύτερη την περίπτωση θα τριπλασιαστεί,αν όχι πενταπλασιαστεί. Σκεφτείτε για παράδειγμα να θέλετε να οργανώσετε ένα ταξίδι σε μια άλλη ήπειρο, όπου τώρα θα σας κόστιζε 2000 ευρώ. Αν επιστρέψουμε σε παλιό νόμισμα αυτό θα σας στοιχίσει τελικά μισή περιουσία(χωρίς υπερβολή). Ενδεχομένως μακροπρόθεσμα η δραχμή να αποβεί θετική αλλαγή, αλλά μιλάμε για διάστημα της τάξης των 10-15 χρόνων(το λιγότερο). Δεν ξέρω αν θα συμβεί τελικά κάτι τέτοιο(ελπίζω όχι), αλλά αν συμβεί καταλαβαίνετε ότι για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, ένα ταξίδι(ακόμη και στην Ευρώπη) θα είναι προνόμιο των πολύ προνομιούχων. Ποια η άποψή σας επί του θέματος, γιατί έχω αρχίσει να ανησυχώ πάρα πολύ και δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου ''φυλακισμένο'' για μια δεκαετία στην Ελλάδα.
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.883
Likes
26.808
Έχετε σκεφτεί πότε τι θα γίνουν τα ταξίδια αν επιστρέψουμε στη δραχμή?
Παρελθόν.Θα μαζευόμαστε στο φόρουμ και θα λέμε θυμάσαι τότε που ταξιδεύαμε,
τι ωραία που ήταν. :)
 

dorita18

Member
Μηνύματα
404
Likes
258
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ταξίδι-Όνειρο
..παντου ειναι ονειρεμενα
...τα ταξιδια θα γινουν ενα ονειρο στα 'ληθεια. Αλλα ας μην απογοητευομαστε χωρις ακομα ναχει γινει κατι με σιγουρια. Εγω παντως αν γινει αυτο οκ...θα γυριζω στη Ελλαδα οπου δεν εχω παει
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.678
Likes
16.433
Η πιο απλή απάντηση και το πιθανό είναι ότι θα γίνονται λιγότερα ταξίδια... αλλά δεν είναι τόσο απλό γιατί εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες...

Μια απλή προσέγγιση θα σου έλεγα ότι στα 4 ταξίδια που θάκανες με ευρώ μετά με δραχμή θα κάνεις ένα .... για να μην το πω αλλιώς και έχουμε παρεξηγήσεις ...:D
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.504
Likes
8.033
Έχετε σκεφτεί πότε τι θα γίνουν τα ταξίδια αν επιστρέψουμε στη δραχμή?
Θα μετατρεπεις, πριν φυγεις, τη δραχμη σε συναλλαγμα και οι λιγοι που θα ταξιδευουν, παραμονες του ταξιδιου τους θα δεχονται στο σπιτι επισκεψεις απο συγγενεις με λιστες απο πραγματα που θα θελουν να τους φερουν. Καλωσορισες 1985!!
 

Dafni

Member
Μηνύματα
984
Likes
598
Oσο σημαντικά και να ναι τα ταξίδια ,σε μια χρεωκοπημένη χώρα(αυτο δεν σημαινει η επιστροφη στη δραχμή?)φοβαμαι οτι ειναι το λιγοτερο που θα λειψει ακομα και σε αυτους που τα θεωρουν πολύ σημαντικό αγαθο(ειμαι και εγώ μια απο αυτους).Στο σεναριο της πτωχευσης ,η ελλειψη ταξιδιών δεν είναι αυτο που θα απασχολει τον κοσμο αλλά η επιβιωση...ήδη εγώ προσωπικά έρχομαι σε δύσκολη θέση αν προκειται να μιλησω για κάποιο ταξιδι που θέλω/ελπιζω να κανω με πολλους ανθρώπους απο τον περιγυρο μου που αντιμετωπιζουν σοβαρά οικονομικά προβληματα...και μου ειναι δυσκολο να εξηγησω οτι και αν κάνω κάποιο ταξιδι πια, είναι σε εντελως διαφορετικο πλαισιο απο οτι παλιά ή οτι εχω ισως περιορισει/καταργήσει αλλα εξοδα....γιατι πολλοι ανθρωποι απλά δεν γίνεται να το κάνουν γιατι ειτε δεν έχουν τα βασικά για την επιβιωση, ειτε απλώς τα φέρνουν βολτα με πολύ δυσκολια....ε,αν χρεωκοπησει η χώρα και δεν υπάρχουν τα βασικά,απλά δε θα μας νοιαζει γιατι πιθανοτατα θα έχουμε αλλα πιο σοβαρά προβλήματα...για αυτο το λόγο εκτιμώ περισσοτερο τώρα κάθε ταξιδι που μπορώ ακομα να κάνω ,οπου κι αν ειναι αυτο και κάτω απο οποιεσδήποτε συνθηκες!και για την ώρα, νομίζω οτι αυτο είναι το καλυτερο που μπορουμε να κάνουμε.....
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.053
Likes
41.202
Σιγά μην τα κόψουμε. Οι μισοί μας φίλοι είναι μετανάστες- φιλοξενία εξασφαλισμένη. Να εδώ ο @jimp θα μας βρίσκει εισιτήρια με την "αγαπημένη" του. Και προ ευρώ πηγαίναμε, αλλά λιγότερα.
 

kabamarou

Member
Μηνύματα
1.437
Likes
2.207
Μάλλον θα γίνουν προνόμιο ακόμη λιγότερων από ότι τώρα αλλά αυτό θα πρέπει να είναι το τελευταίο πράγμα που θα πρέπει να νοιάζει έναν λογικό άνθρωπο.
Βέβαια επειδή και αυτό το θέμα (θα) πονάει και (θα)πρέπει να αντιμετωπιστεί έχουμε σαν επιλογή είτε να χτυπιόμαστε εκεί που πονάμε είτε να είμαστε ευγνώμονες για αυτά που ζήσαμε...

Πολλοί βέβαια(δεν υπονοώ κάποιον από αυτή την συζήτηση) δεν έχουν αντιληφθεί ότι ήδη έχουν μειωθεί σε τρομακτικό βαθμό αυτοί που μπορούν να κάνουν ταξίδια γιατί προφανώς ανήκουν στο πλουσιότερο 1/5 της χώρας.
Συζητούσα με μια γνωστή γυναίκα για ταξίδια και της λέω δεν υπάρχουν χρήματα για τέτοια πράγματα τώρα και έλαβα την κλασική χιλιοειπωμένη απάντηση "δεν θέλει πολλά μπορείς και με λίγα να πας".
Πραγματικά όταν ακούω κάτι τέτοια μου έρχεται να απαντήσω ουρλιάζοντας "το έχεις πάρει χαμπάρι ότι ένας τεράστιος αριθμός συμπολιτών σου είναι πνιγμένοι στα χρέη, βγάλανε όλο τον χειμώνα μέσα στο κρύο,ζούνε με την απειλή διακοπής ρεύματος και στερούνται βασικά είδη διατροφής;"

Θα προσαρμοστεις αναλογα. Στην δεκαετια του 80 καναμε ταξιδια με το magic bus , για οποιον ειχε το μερακι ηταν το καλυτερο ταξιδι.
Ε με τις τιμές που έχουν τώρα κάποιες αεροπορικές πάντως δεν νομίζω να είναι ένα τωρινό magic bus λύση:)
 
Last edited by a moderator:

jimp

Member
Μηνύματα
5.020
Likes
6.401
Σιγά μην τα κόψουμε. Οι μισοί μας φίλοι είναι μετανάστες- φιλοξενία εξασφαλισμένη. Να εδώ ο @jimp θα μας βρίσκει εισιτήρια με την "αγαπημένη" του. Και προ ευρώ πηγαίναμε, αλλά λιγότερα.
Πάρτυ θα κάνουμε με την αγαπημένη μου αν βγούμε στη δραχμή!
Επίσης μία λύση είναι να βγάλεις τα χρήματα στο εξωτερικό(για την topic starter το γράφω αυτό, μην αγωνιά), εγω τουλάχιστον τον ιούνιο του 12 φοβήθηκα και τα έβγαλα, μην τυχόν και κάτσει καμία στραβή από τη σκλήρή διαπραγμάτευση και το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης και ματαιωθεί κανένα ταξίδι...
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.222
Μηνύματα
884.203
Μέλη
38.914
Νεότερο μέλος
daglas

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom