Ιταλία Τι θα προτείνατε? Ταξιδι στην Ιταλια.

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Νομιζω οτι επειδη ειπα για 14 μερες καθαρα στην Ιταλια δεν χρειαζεται να κοψω κατι σε αυτα που ειπε ο traveller. Δηλαδη..1ο βραδυ Gubbio,2+3+4 Perugia, 5+6+7 Siena, 8+9+10 Florence, 11+12 Lucca, 13 Bologna, 14 San Marino, Σωστα?
Σωστότατα...

Και συνεχιζω (τωρα που σας βρηκα). Ξερω οτι το θεμα ειναι υποκειμενικο αλλα......τα χωρια της Τοσκανης εχουν κατι διαφορετικο μεταξυ τους? Θελω να πω...υπαρχει περιπτωση να βαρεθουμε στα ιδια και στα ιδια? Συγνωμη και παλι δεν εχω ιδεα.....
Προσοχή!! ΔΕΝ βλαστημάμε σε αυτό το φόρουμ, γιαυτό θα κάνω ότι δεν διάβασα αυτό που έγραψες...

Να το ξαναπώ... η Τοσκάνη είναι γνωστό ότι είναι μια από τις ωραιότερες περιοχές στον κόσμο και πίστεψε με το ίδιο ισχύει και για την Umbria... με το συγκεκριμένο itinerary θα πάρεις μια ολοκληρωμένη γεύση από αυτές τις δύο υπέροχες περιοχές... θα έχεις περίσσιο χρόνο να απολαύσεις ξεκούραστα το ταξίδι σου και να χαρείς την φύση, τα χωριά και τις πόλεις... το πρόγραμμα που σου έγραψα είναι για μένα κλασσικό, άψογα δομημένο και ασφαλώς δοκιμασμένο... μην ψάχνεις για κάτι το παραπάνω... ήδη θα δεις πολλά πράγματα... ταξίδι κάνεις όχι αγώνες δρόμου... δεν είναι λογική αυτή τρέχω για να δω όσα περισσότερα... όπως σου είπα η εποχή δεν είναι και η καλύτερη λόγω καιρού... να εύχεσαι απλά να είσαι τυχερή και να μην βρέχει... όσο για το ενδεχόμενο να βαρεθείς στα χωριά της Umbria και της Tuscany ανήκει στη σφαίρα του μεταφυσικου...
 

katerinab

Member
Μηνύματα
14
Likes
2
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Υπάρχουν πολλά μέρη που μπορείς να επισκεφθείς στην Ιταλία.
Αν σκοπεύεις να πας Νότια εγω θα πρότεινα οπωσδήποτε Φλωρεντία για 3 μέρες, Σιένα - Σαν Τζιμιτζιάνο εμείς το κάναμε σαν ημερήσια για περπάτημα και καφεδάκι. Έπειτα Πιζα, Νάπολι & Amalfi Coast αν και για αυτή την εποχή που συζητάς θα είναι νέκρα!
Στα βόρεια θα συνιστούσα Bologna, Como, Μιλάνο, Βερόνα. Η Genova εμένα δεν με συγκίνησε ιδιαίτερα. Προτίμησε όπως σου είπαν και οι υπόλοιποι κάποιους επαρχιακούς δρόμους που είναι πιο γραφικοί! Επίσης συστήνω ανεπιφύλακτα να πας στο χωριό Gavi στον Α7 έξω από τη Genova κοντά στην Alessandria. Εχει τοπικούς οινοπαραγωγούς που δοκιμάζεις το γνωστό κρασί και μπορείς να αγοράσεις! Αν είσαι λάτρης θα σ αρέσει και συμφέρει & οικονομικά!:bleh:
 

miranta

Member
Μηνύματα
319
Likes
58
Επόμενο Ταξίδι
ΣΑΜΟΣ
Ταξίδι-Όνειρο
ΡΩΣΙΑ
Σε συμβουλεύω να ακολουθήσεις πιστά το πρόγραμμα του traveller Δεν θα χάσεις Η ταξιδιωτική του ιστορία για την Τοσκάνη με γοήτευσε (αλήθεια την διάβασες;;αν οχι κάντο αμέσως...)και με έστειλε στην Τοσκάνη πέρσι το Πάσχα 1 βραδυα Perugia 7 στην Τοσκάνη και 5 στην Ρώμη Λοιπόν οχι μόνο δεν βαρέθηκα αλλά δεν βλέπω την ώρα να ξαναπάω στην Τοσκάνη και κυρίως στα χωριά της Πιστεψέ με τα χωριά αξίζουν περισσότερο και απο τη Φλωρεντία ...Εμπειρία ...Voltera ,Montepultsiano, Lucca μην τα χάσεις με τίποτα Εμένα μου άρεσε πολύ απο τα χωριά του cianti η Radda και η castellina Θα περάσεις υπέροχα ...ακόμα και με βροχές
 

giota1

Member
Μηνύματα
386
Likes
89
Ταξίδι-Όνειρο
αλασκα και σκανδιναβια
Καταρχην δεν ξερω αν πρεπει το θεμα να μετακινηθει στην αναζητηση πληροφοριων. Αν νομιζετε παρακαλω μετακινηστε με.
Θα ηθελα τη βοηθεια σας. Ειδα την προσφορα της superfast με το 50% και σκεφτομαι να βγαλω εισητηρια για το Νοεμβριο. Εχω τις επιφυλαξεις μου γιατι ειναι σχετικα νωρις αλλα ελπιζω να μπορω να τα δωσω αλλου αν εμεις δεν τα καταφερουμε. Αν ολα πανε καλα θα παμε με αυτοκινητο και σκεφτομαι να μεινουμε 14-15 μερες (καθαρα χωρις το ταξιδι). Απο Ιταλια εχουμε δει Ρωμη, Βενετια και Βερονα (αν και αυτη δεν προλαβαμε να τη δουμε και καλα).
Θελω να παμε σιγουρα Φλωρεντια και απο εκει και επειτα που? Πιζα? Σιεννα? Μιλανο? Κομο? Καπου εκει κοντα? Μας αρεσουν οι βολτες σε πολεις και χωρια, δεν ψαχνουμε για νυχτερινη ζωη και τα μουσεια εχουν ενα οριο για εμας:bleh:
Μπορει καποιος που εχει ορεξη και χρονο να κανει ενα υποθετικο προγραμμα?Ξεκινωντας απο Ανκονα και καταληγοντας εκει?
Απο καιρο το Νοεμβριο θα φαμε πολυ βροχη? Γυρω στις 5-20 Νοεμβριου?
Και αλλη μια ερωτηση. Εχουμε ταξιδεψει στις εθνικες τους που δεν εχω λογια...αεροδρομια....Να υποθεσω ομως οτι αξιζει απο μικροτερους δρομους η διαδρομη? Ειναι καλοι οι μικροτεροι δρομοι?
Συνχωρεστε με για το μεγαλο ποστ. Ξερω οτι νωρις αλλα για ενα μεγαλο διαστημα το καλοκαρι δεν θα μπορω να ψαξω τιποτα. Σας ευχαριστω εκ των πρωτερων.:)

P.S.Λεω εγω τωρα..... 1 βραδυ Perugia, 1 βραδυ Siena, 3 βραδια Φλωρεντια, 1 βραδυ Γενοβα, 1 Μιλανο, 4 βραδια Κομο(και στα υπολοιπα χωρια?), 1 Βερονα, 1 Bologna. Υπερβολικο?


τελικα εκλεισες εισητηρια με το πλοιο? σε ρωταω γιατι κανονιζω ταξιδι σεπτεμβριο για τοσκανη και εψαχνα για πλοιο αλλα ειχε τελειωσει η προσφορα και χωρις αυτη μου βγαινε 2 ενηλικες και ενα μωρο + αυτοκινητο+ καμπινες 800€ το λιγοτερο ενω εκλεισα απο easyjet με επιστροφη για ρωμη+βαλιτσα 226€ και απο κει νοικιαζω αυτοκινητο για 7 μερες 180€ απ'οτι καταλαβαινεις μου βγαινει τα μισα. αν δεν εκλεισες και το σκεφτεσαι ακομα ψαξτο και με αυτο το τροπο.:D
 

Evmenis

Member
Μηνύματα
162
Likes
33
Επόμενο Ταξίδι
london baby
αλλαγη ξενοδοχειου καθε 1-2 νυχτες δεν λεει.αντε μαζευε ολα τα πραγματα στην βαλιτσα ξανα και ξανα και ξανα ,περισσοτερη ωρα θα κανεις για μαζεματα παρα θα εισαι εξω.επισης να ψαχνεις σχεδον καθε μερα που ειναι το καινουργιο σου ξενοδοχειο ?
αν ειναι να περιοριστεις σε μια ευρητερη περιοχη καλυτερα να κλεισης μια βδομαδα σε ΕΝΑ ξενοδοχειο ή μια βιλα και να σπασεις τις υπολοιπες μερες σε ξεχωριστες διανυκτερευσεις.
ΥΓ αεροπορικο και ενοικιαση τουτου ειναι μακραν καλυτερη επιλογη απο το να πας με καραβι και δικο σου αυτοκινητο
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.253
Μηνύματα
885.029
Μέλη
38.933
Νεότερο μέλος
athgouletas

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom