Λιβερία Τι ξερετε απο Λιβερια;

Lyda

Member
Μηνύματα
723
Likes
241
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Γεια σας, γεια σας. Μετα απο μια γρηγορη ματια στους χαρτες των γνωστων - αγνωστων δεν ειδα πουθενα την Λιβερια αλλα ειπα να ρωτησω.

Εγω το μονο που ξερω για την χωρα ειναι που βρισκεται στο χαρτη και φυσικα για τον εμφυλιο. Εσεις; Οτι πληροφορια εχετε ευπροσδεκτη. Θα ειμαι εκει τον Νοεμβριο μαλλον και δεν εχω ιδεα για τιποτα.

Υ.Γ Οχι δεν αλλαζω γνωμη, θα παω.
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Ξέρω που βρίσκεται γεωγραφικά,οτι έχει την ακτή του πιπεριού και οτι λεβερία σημαίνει ελευθερία!
να ψάξομε για δωμάτια??:cool:
 

Lyda

Member
Μηνύματα
723
Likes
241
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Θα ερθεις;
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.517
Likes
7.744
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
Δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας για τις μητέρες και τα παιδιά
Πληθυσμός: 3,3 εκ.
Πληθυσμός κάτω από το όριο της φτώχιας: 80%
Ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας: 143/1000
Πληθυσμός χωρίς επαρκή πρόσβαση σε πόσιμο νερό: 39%
Προσδόκιμο ζωής στη γέννηση: 41,1
Ευεργετούμενος πληθυσμός: 222.000

Ηκατάστασηστηχώρα
Για 14 χρόνια, η Λιβερία έζησε έναν από τους πιο αιματηρούς εμφύλιους πολέμους της Αφρικής. Υπολογίζεται ότι κατά τη διάρκεια του πολέμου, περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ ο αριθμός των προσφύγων ήταν πάνω από ένα εκατομμύριο.
Σήμερα η χώρα έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά παιδικής και μητρικής θνησιμότητας στον κόσμο. Το ποσοστό επικράτησης του HIV/AIDS εκτιμάται περίπου στο 8.2%, αν και μία πιο ρεαλιστική εκτίμηση ανεβάζει το ποσοστό αυτό έως και στο 12%. Επίσης τα περιστατικά σεξουαλικής και οικιακής βίας είναι πολύ διαδεδομένα. Τα τελευταία χρόνια, ο βιασμός δεν αποτελεί πλέον «όπλο» πολέμου αλλά έχει εξελιχθεί σε ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα. Σε πολλά περιστατικά σεξουαλικής βίας εμπλέκονται μέλη της οικογένειας ή γνωστά άτομα του θύματος.
Το Υπουργείο Υγείας της Λιβερίας έχει μικρή παρουσία και περιορισμένες δυνατότητες στο παρόν σύστημα υγείας. Αν και τα τελευταία τέσσερα χρόνια η πρόσβαση στην ιατρική φροντίδα έχει βελτιωθεί, η δωρεάν ιατρική φροντίδα παραμένει περιορισμένη.


Λιβερία
Η Λιβερία είναι η παλιότερη δημοκρατική χώρα της Αφρικής, αλλά έγινε γνωστή τη δεκαετία του Ά90 για το μακροχρόνιο και καταστροφικό εμφύλιο πόλεμό της, καθώς και για το ρόλο που έπαιξε σε μία εξέγερση στη γειτονική Σιέρα Λεόνε.​
  • Περιγραφή
  • Πληροφορίες
  • Ηγέτες
  • Media
Παρά το γεγονός ότι συγκροτήθηκε ως κράτος από ελεύθερους Αμερικάνους και δούλους της Καραϊβικής, η Λιβερία απαρτίζεται κυρίως από ιθαγενείς Αφρικανούς, με τους απογόνους των σκλάβων να φτάνει μόλις το 5% του συνολικού πληθυσμού.
Στο κράτος της Δυτικής Αφρικής επικρατούσε σχετική ηρεμία μέχρι το 1980, οπότε και ο Γουίλιαμ Τόλμπερτ ανετράπη από την εξουσία από το στρατιωτικό καθεστώς του Σάμιουελ Ντόου, λόγω διαμαχών για τις τιμές των τροφίμων.
Το πραξικόπημα σήμανε το τέλος της κυριαρχίας της αμερικανο-λιβεριανής μειονότητας, που βρισκόταν στο τιμόνι της χώρας από την ανεξαρτησία της, προαναγγέλλοντας όμως μία περίοδο αστάθειας.
Στα τέλη της δεκαετίας του '80, η δικτατορική διακυβέρνηση και η οικονομική κατάρρευση οδήγησαν σε εμφύλιο πόλεμο, όταν τα στρατεύματα του Εθνικού Πατριωτικού Μετώπου της Λιβερίας, με ηγέτη τον Τσαρλς Τέιλορ επιτέθηκαν σχεδόν σε ολόκληρη την περιφέρεια και εισέβαλλαν στην πρωτεύουσα το 1990. Ο Ντόου εκτελέστηκε.
Οι διαμάχες εντάθηκαν όταν οι αντάρτες διασπάστηκαν και προσαρτήθηκαν άλλοι στο Στρατό της Λιβερίας και άλλοι στις Ειρηνευτικές Δυνάμεις της Δυτικής Αφρικής. Το 1995, υπογράφεται μία συμφωνία ειρήνης και η χώρα εκλέγει Πρόεδρο τον Τέιλορ.
Η ειρήνη κράτησε για λίγο, όμως, και ξεσπούν το 1999 στο βορρά αντικυβερνητικές διαμάχες. Ο Τέιλορ κατηγόρησε τη Γουινέα ότι υποστηρίζει την εξέγερση, ενώ η Γκάνα, η Νιγηρία και άλλες χώρες κατηγορούν τον Τέιλορ ότι υποστηρίζει τους αντάρτες στη Σιέρα Λεόνε.
κατάσταση έφτασε σε κρίσιμο σημείο το 2003 όταν ο Τέιλορ μετά από διεθνή πίεση να παραιτηθεί και περικυκλωμένος από τους αντάρτες παραιτήθηκε από την εξουσία και εξορίστηκε στη Νιγηρία. Η μεταβατική κυβέρνηση που ανέλαβε μετά τον Τέιλορ οδήγησε τη χώρα σε εκλογές το 2005.
Γύρω στα 250.000 άτομα σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου της Λιβερίας, ενώ χιλιάδες ήταν αυτοί που αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν για να ξεφύγουν των συγκρούσεων. Ο εμφύλιος άφησε τη χώρα οικονομικά κατεστραμμένη και υπό τον έλεγχο των όπλων, με την πρωτεύουσα να παραμένει χωρίς δίκτυο ηλεκτρισμού και πόσιμου νερού. Η διαφθορά κυριαρχεί στα πάντα ενώ ένα τεράστιο μέρος του πληθυσμού μαστίζεται από την ανεργία και τον αναλφαβητισμό.
Τα Ηνωμένα Έθνη διατηρούν στρατό 15.000 ατόμων στη Λιβερία, αποτελώντας την πιο δαπανηρή ειρηνευτική επιχείρηση στην ιστορία του Οργανισμού.
.. αυτα προς στιγμη...υπαρχει και site για φτηνα εισητηρια....
ενδιαφερουσα αποστολη-ταξιδι...
 

kalspiros

Member
Μηνύματα
2.554
Likes
3.986
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Όταν θέλεις να απειλήσεις έναν δυτικοαφρικανό, του λες οτι θα στείλεις τον Charles Taylor στην πόρτα του.

Η νέα ηγεσία τώρα, η μαντμαζέλ Ellen Johnson Sirleaf, έχει την φήμη της μονίμως χαμογελαστής περσόνας που στην ουσία όμως δεν προσέφερε τίποτα στην χώρα. Αρχικά φερέφωνο των Αμερικάνων ενώ στην συνέχεια, χέρι βοηθείας για τους Κινέζους. Η χώρα δεν έχει αλλάξει δραματικά από εποχή Taylor (όπως θα έπρεπε). Φτώχεια, ανέχεια και εγκληματικότητα. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες της περιοχής.

Καλή τύχη και καλή δύναμη...
 

Lyda

Member
Μηνύματα
723
Likes
241
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Φυσικα, το ρωτας; Κι αν δεν μπορεις να ερθεις σου αφιερωνω την ταξ ιστορια που θα γραψω.
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.517
Likes
7.744
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
.. απο το σαιτ της skayscanner



Αεροπορικές εταιρείες προς Λιβερία (LR) - γρήγορη, πλήρης αναζήτηση

Εδώ εμφανίζονται οι αεροπορικές εταιρείες που πετούν προς Λιβερία. Κάντε κλικ στους σύνδεσμους για να βρείτε φτηνές πτήσεις προς Λιβερία και να συγκρίνετε τις τιμές άλλων αεροπορικών εταιρειών που πετούν στην Λιβερία.
Με το Skyscanner μπορείτε να βρείτε τις πιο φτηνές πτήσεις για Λιβερία (από εκατοντάδες αεροπορικές εταιρείες, όπως οι Delta, Brussels Airlines και Ethiopian Airlines) χωρίς να χρειάζεται να επιλέξετε συγκεκριμένες ημερομηνίες και προορισμούς. Για αυτό το λόγο, το Skyscanner είναι η καλύτερη πηγή αναζήτησης φτηνών εισιτηρίων για το ταξίδι σας.
Για να κλείσετε μια φτηνή πτήση για Λιβερία, επιλέξτε από τη λίστα των πτήσεων προς Λιβερία που εμφανίζεται παρακάτω ή χρησιμοποιήστε τους σύνδεσμους στο πλάι της σελίδας για να βρείτε πληροφορίες για περισσότερες πτήσεις. Για να αναζητήσετε μια νέα πτήση, χρησιμοποιήστε τα παραπάνω πεδία αναζήτησης...
......
 
Last edited by a moderator:

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.666
Likes
50.513
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Μάλλον κι εγώ εκεί θα' μαι... λες να τα πούμε;
 

Lyda

Member
Μηνύματα
723
Likes
241
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Tι στο καλο; Ολοι στην Λιβερια θα ειμαστε; Η επομενη συναντηση του φορουμ λοιπον στην μαυρη ηπειρο!!!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.386
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom