Τι σκέφτονται οι αεροπορικές για να «στοιβάζουν» περισσότερους επιβάτες

sezar7

Member
Μηνύματα
748
Likes
606
Συνεχώς σε επιφυλακή βρίσκονται οι αεροπορικές εταιρείες και οι κατασκευαστές αεροπλάνων ώστε να βρίσκουν νέους τρόπους για να... στοιβάζουν περισσότερους ανθρώπους στα αεροπλάνα.

Πρόσφατα, κατατέθηκε από τη γαλλική εταιρεία Zodiac Seats στον Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας, νέα πατέντα σχεδιασμού αεροπορικών θέσεων. Η θυγατρική της εταιρείας αεροναυπηγικής Zodiac Aerospace προτείνει καθίσματα για την οικονομική θέση των αεροσκαφών που θα εξοικονομούν χώρο και θα αποφέρουν χρήμα.

Αντί λοιπόν τα καθίσματα να βρίσκονται όλα το ένα πίσω από το άλλο και οι επιβάτες να βλέπουν όλοι προς το εμπρόσθιο μέρος της καμπίνας (και προς την πλάτη του μπροστινού τους), όπως γνωρίζαμε έως σήμερα, θα βρίσκονται αντικριστά και οι επιβάτες θα «μπλέκονται» μεταξύ τους, κάτι σαν... Tetris!



Η ιδέα αυτή ονομάζεται HD31 «Εξάγωνο της καμπίνας οικονομικής θέσης» εξαιτίας του εξαγωνικού σχήματος που παίρνουν τα καθίσματα, όπως φαίνονται από πάνω. Διαφορετικά διαγράμματα δείχνουν διαφορετική διαρρύθμιση θέσεων καθώς και πρόβλεψη για του πού θα βρίσκονται οι συνήθεις παροχές των αεροπορικών καθισμάτων, όπως οι πτυσσόμενοι δίσκοι σερβιρίσματος.

Μέχρι στιγμής πάντως, είναι ασαφές κατά πόσον η Zodiac έχει βρει κάποιους πελάτες για το σχεδιασμό. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, η ιδέα θεωρείται ακόμα «διερευνητική».

Το Wired αποκάλεσε την ιδέα «την πιο εφιαλτική που έχει γίνει ποτέ», επισημαίνοντας ότι πρέπει να περάσει από πολλαπλούς ελέγχους, μεταξύ των οποίων η πρόβλεψη για εκκένωση της καμπίνας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, πριν ξεκινήσει η υλοποίησή της.


http://www.newmoney.gr/diethni/item...es-gia-na-«stoibazoun»-perissoterous-epibates
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.191
Μηνύματα
883.469
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom