Τι ψωνίζετε συνήθως στα ταξίδια σας;

grtt

Member
Μηνύματα
123
Likes
263
Επόμενο Ταξίδι
Όπου μας βγάλει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Σε όλους όσους είμαστε εδώ, υποθέτω ότι μας αρέσουν τα ταξίδια. Έτσι λοιπόν, είμαι περίεργος σχετικά με το τι ψωνίζετε στα ταξίδια σας. Σουβενίρ κάθε είδους, ρούχα, αντικείμενα που δε μπορείτε να βρείτε εδώ, είδη που τα βρίσκετε φθηνότερα στο εξωτερικό απ' ό,τι εδώ, κάτι μοναδικό που να σας θυμίζει τη χώρα που έχετε επισκεφθεί ή... τίποτα;

Προσωπικά ψωνίζω καταρχήν μικρά σουβενίρ, τόσο για εμένα όσο και για δωράκια, όπως μαγνητάκια, μπλούζες, μπρελόκ και διάφορα άλλα μικροπράγματα που θα μου θυμίζουν το ταξίδι μου. Μου αρέσουν πολύ οι μικρογραφίες μνημείων κάθε πόλης τις οποίες στολίζω στη βιβλιοθήκη μου για μου θυμίζουν τα ταξίδια μου.

Ένα άλλο πράγμα που μου αρέσει είναι να κάνω επιδρομή στα τοπικά σούπερ μάρκετ, να δω τι ψωνίζει ο μέσος κάτοικος της χώρας αυτής. Αν η χώρα φημίζεται για τα ποτά ή τα αλλαντικά της, τότε σίγουρα θα ψωνίσω κάτι. Μπορεί ακόμα να ψωνίσω τοπικές τροφές, πχ σούπες τύπου Knorr αλλά διαφορετικές από τις δικές μας, μέχρι και λάδι έχει τύχει να πάρω! Γενικά μου αρέσει να παίρνω είδη καθημερινής χρήσης. Σε ορισμένες χώρες ψωνίζω και παραφαρμακευτικά προϊόντα που πωλούνται ελεύθερα σε σούπερ μάρκετ, όπως βιταμίνες κλπ που τις βρίσκει κανείς φθηνότερα.

Από εκεί και πέρα αν βρω κάποια ευκαιρία, πχ ρούχα κλπ, και ανάλογα με τα οικονομικά της περιόδου, μπορεί και να τα πάρω. Σε κάθε περίπτωση πολύ ακριβά αντικείμενα δε θα πάρω...

Εσείς τι αγοράζετε συνήθως από το εξωτερικό;
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.517
Likes
7.746
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
πετρες, βιβλια , μασκες , μουσικα οργανα ....
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Σουβενιρ βεβαια,δωρα ,καρτποσταλ και ρουχα .Αν εχει χαρακτηριστικα ποτα,φαγητα,γλυκα και αυτα.
 

Vegerazaros

Member
Μηνύματα
1.464
Likes
2.061
Ταξίδι-Όνειρο
Ελβετία ξανά
Πορσελανινες καμπανουλες και δακτυληθρες για μενα (μαλιστα απο ολες τις πολεις), αναπτηρα για τον καλο μου, χιονομπαλες για την κορη, μαγνητακια γιια τον γιο, πιατακια που εικονιζουν πολη ή χωρα για τη μαμα. Και κανα μπρελοκ για τους υπολοιπους
 

DRAKFIREMAN

Member
Μηνύματα
272
Likes
243
Επόμενο Ταξίδι
θα δούμε
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη-Ιαπωνία
εγώ αγοράζω από ένα ή δύο σουβενίρ από κάθε χώρα αλλά κάτι που να αποτελεί σήμα κατατεθέν της χώρας πχ τον πύργο του Άιφελ από το Παρίσι,την Αγία Σοφία από Κων/πολη κλπ.όλα αυτά τα έχω βάλει σε ράφι του σαλονιού να τα βλέπω και να θυμάμαι(τώρα που πήζω με το μπέμπη).
 

maraki-25

Member
Μηνύματα
159
Likes
68
Επόμενο Ταξίδι
Road trip στην Τοσκάνη!
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Μαγνητάκια για φίλους και συγγενείς και για'μενα κούπες και χιονόμπαλες...και φυσικά αν πάω σε κάποια χώρα που έχει ωραίες σοκολάτες, τις παίρνω κούτες!
 

alex-angel

Member
Μηνύματα
154
Likes
43
Εγω παντα κανα παιχνιδι για τα παιδια κ κατι αναμνηστικο για εμας σε ρουχο,τσαντα,παπουτσια καταλαβαινεται...... να εχω να θυμαμαι
 

dorita18

Member
Μηνύματα
404
Likes
258
Επόμενο Ταξίδι
Ρόδος!!!
Ταξίδι-Όνειρο
..παντου ειναι ονειρεμενα
Εγω αγοραζω μικροδωρακια για αδερφια γονεις κτλ. Που ναχουν κατι απο το μερος που πηγα πχ.απο ενα μπλουζακι,μαγνητακια,μπρελοκ κ.α. για εμενα προσπαθω να βρω κατι ιδιαιτερο που να μου θυμιζει το συγκεκριμενω μερος. Πχ απο ρωμη πηρα μια αυθεντικη πετρα μουρανο, απο βαρκελωνη, ενα ζευγαρι ναγκαλιαζετε κ το φορεμα τις κοπελας ειναι πολυχρωμες ψηφιδες (γκαουντι), ετσι για ολα τα μεροι εχω κατι ξεχωριστω.
Τωρα αν βρω καλες τιμες οπως στη ρωμη θαπαρω και κανενα ρουχαλακι .ο αντρας μ συνηθως βλεπει εμενα να ψωνιζω χαχα αλλα παντα θα του παρω κατι και εκεινου ;)
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.488
Likes
7.988
Αυτο, παντως, που πας ενα ταξιδι και κουβαλας δωρα ποτε δεν το καταλαβα... Θυμαμαι την δεκαετια του '80 οποιος ταξιδευε εφερνε ενα καρο παραγγελιες γιατι πολλα πραγματα (αρωματα για παραδειγμα) δεν υπηρχαν στην Ελλαδα... αυτο ειχε πες μια λογικη.... αλλα τωρα (αν οχι ακριβως τωρα λογω κρισης αλλα τα οχι και τοσο μακρυνα προηγουμενα χρονια) που ολο και καπου πηγαινε ο καθενας, το να φερνεις δωρα το βρισκω ανευ νοηματος... ισως επειδη δεν μου αρεσει και το shopping.... γενικα το να χανω ωρες απο το ταξιδι μου για ψωνια το βρισκω χασιμο χρονου εκτος κι αν "πεσω" πανω σε κατι και το αγορασω.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.190
Μηνύματα
883.415
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom