Ισπανία Τολέδο

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
ΟΧΙ δεν ειναι...καλα εγω δεν υπηρχε περιπτωση,αλλα γυρισε πισω φιλη που δεν εχει γενικως θεμα..
 
Μηνύματα
95
Likes
65

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
Να το ψαξω. ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ, ιδρωνω ακομη οταν το σκεφτομαι. 2 φορες προσπαθησα και ξανακατεβηκα.
Ψαξτο να το εχω υποψιν αλλα για να λες οτι φοβηθηκες...Εχω μεγαλο θεμα με το υψος οπότε.
 
Last edited by a moderator:

Elena2508

Member
Μηνύματα
1.114
Likes
3.747
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Ερώτηση: Έχω 3 ολόκληρες μέρες στη Μαδρίτη.
Μια ημερήσια στο Τολέδο αξίζει? Γιατί απ' ότι διαβάζω οι απόψεις διίστανται! Είναι αυτό που λέμε άχαστο ή να κάτσω στ' αυγά μου στη Μαδρίτη και να τη δω πιο άνετα? Εννοείται πως αν πάω έχω σκοπό να μπω σε 2-3 βασικά αξιοθέατα αλλά περισσότερο θέλω να λιώσω στο περπάτημα την πόλη και να τη δούμε πανοραμικά από το Mirador Toledo που ουσιαστικά είναι και το highlight! Ξέρω έχετε πάει πολλοί και θέλω γνώμες!
Γιάννη, εάν δεν σκοπεύεις να μπεις και στα 2 μεγάλα μουσεία της Μαδρίτης και στο παλάτι της νομίζω ότι σε 2,5 μέρες προλαβαίνεις να δεις όλα τα βασικά αξιοθέατα της Μαδρίτης που δεν είναι και τόσα πολλά. Εγώ το Τολέδο δεν θα το έχανα με τίποτα!!!
Μπορείς να πας έστω για μισή μέρα και το βράδυ να συνεχίσεις στην Μαδρίτη.
Εμείς μέχρι τις 5 το απόγευμα το είχαμε φέρει βόλτα όλο και μπήκαμε και στο μοναστήρι με τα άπειρα έργα του El Greco (δωρεάν!!!) και στην εκκλησία του Αγίου Θωμά με τον διάσημο πίνακα "Η Ταφή του Κόμη του Οργκάθ". Βέβαια δεν πήγαμε στο Mirador Toledo γιατί προτιμήσαμε να περιηγηθούμε μέσα στην πόλη και να μείνουμε μέχρι αργά το απόγευμα για να την απολαύσουμε χωρίς τα σμήνη των τουριστών!
Εάν πας στην πόλη καθημερινή και με δεδομένο ότι δεν πας καλοκαίρι δεν θα συναντήσεις τόσο πολύ κόσμο. Επίσης, εάν και πήγαμε Ιούνιο μήνα με ηλιοφάνεια θυμάμαι ότι οι φωτογραφίες μου έβγαιναν σκοτεινές μέσα στα δρομάκια λόγω της μεσαιωνικής κατασκευής της πόλης. Οπότε εάν φτάσεις απόγευμα να ξέρεις ότι δε θα βγάλεις και τις καλύτερες δυνατές φωτογραφίες λόγω φωτισμού. ;)
 

giannismits

Member
Μηνύματα
3.494
Likes
11.728
Επόμενο Ταξίδι
?
@Elena2508 σ'ευχαριστώ. Όπως πάντα αναλυτική. Εμένα δεν μου φαίνεται και μικρό το Τολέδο αλλά το θέμα δεν είναι οι βόλτες αλλά σε πόσα αξιοθέατα θα μπούμε. Σίγουρα το Mirador δεν θέλω να το χάσω με τίποτα. όπως πάντα δίνω τη μεγαλύτερη βαρύτητα στις φωτογραφικές λήψεις. Η ιδέα να πάω από μεσημέρι και μετά όπως είπε και η @paefstra μου φαίνεται η καλύτερη. Θέλω να πιστεύω πως θα πετύχουμε την πόλη σχετικά χαλαρή και να έχουν αποχωρήσει τα περισσότερα γκρουπ. Άλλωστε θα βραδιάζει μετά τις 20:30 οπότε υπάρχει χρόνος. Θα είναι βέβαια Μ. Βδομάδα Καθολικών οπότε δεν νομίζω να αποφύγουμε τα πλήθη!
 

coco

Member
Μηνύματα
1.301
Likes
2.283
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια παλι
Ταξίδι-Όνειρο
ρωσια
Παντως Μαδριτη μια επισκεψη στο ρεινα σοφια για να δει κανεις την guernica ,ειναι θεωρω απαραιτητη..οσο και να μην συγκινουν τα μουσεια αυτο το εργο δεν χανεται..
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.613
Likes
12.436
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Θα είναι βέβαια Μ. Βδομάδα Καθολικών οπότε δεν νομίζω να αποφύγουμε τα πλήθη!
Αφού θα πάτε Πάσχα να έχετε στα υπόψη τις procesiones Σίγουρα στο Τολέδο θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον (και σίγουρα θα μαζεύουν πολύ κόσμο, αλλά αξίζει). Εγώ θα το έβαζα στο πρόγραμμα ιδίως καθώς προσανατολίζεστε για απογευματινή επίσκεψη. Μ. Παρασκευή και Πεμπτη θα πετύχετε σίγουρα.
 

Elena2508

Member
Μηνύματα
1.114
Likes
3.747
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Γιάννη, έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που πήγα, αλλά δε θυμάμαι το ιστορικό κέντρο του Τολέδου να είναι μεγάλο. Από ένα σημείο και μετά επαναλαμβάνονται οι ίδιες εικόνες της μεσαιωνικής κατασκευής της πόλης ...
Επίσης, δε θυμάμαι να έχει και πολλά αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφτείς πέρα από το μοναστήρι -μουσείο και 2 εκκλησίες.
Δεν έχω όμως και φρέσκα δεδομένα, οπότε και δεν μπορώ να υπολογίσω εάν θέλει πάνω από 5-6 ώρες για να το δεις.
Αφού πας την Μ. Εβδομάδα των Καθολικών μάλλον δε θα αποφύγεις τις ορδές των τουριστών που εξαφανίζονται μετά τις 5 μμ και ξαφνικά αδειάζει η πόλη!!
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.613
Likes
12.436
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Δεν έχω ιδέα αν γίνονται σε τόσο μεγάλες πόλεις και που. Θα είναι και λίγο χαοτικό. Χιρόνα πχ θα είναι ωραία, αν γίνονται.

edit. Και Τετάρτη θα έχει κάτι. Ψάξε Semana Santa Toledo, θα βρεις πολύ ισπανικό, αλλά ξέρεις εσύ ;)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.839
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom