Τουρκία Τουρκία διακοπές. Η χώρα αναπτύσσεται και χωρίς το ευρώ.

gotthard

Member
Μηνύματα
74
Likes
40
Επόμενο Ταξίδι
kusadasi
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΣΚΩΤΙΑ
Θα πείτε τώρα ότι είμαι βαλτός αλλά γύρισα σήμερα 28/6 από τις καλοκαιρινές διακοπές μου και βρήκα ένα χάος. Ας τα πάρω από την αρχή. Μετά από 12 χρόνια κατάφερα και πήρα άδεια ίδιες ημερομηνίες εγώ και η σύζυγός. Προτάσεις πολλές για διακοπές μιας και όλα τα χρόνια πηγαίναμε βαριά για 4ημερα σε ενοικιάζεται τα οποία βασικό κριτήριο έπρεπε να είχαν κουζινακι ώστε τα έξοδα να περιορίζεται. Ξεκίνησα λοιπόν μια αναζήτηση για φθηνά καταλύματα σε περιοχές προσβάσιμες με το αυτοκίνητο. Ελλάδα, Μαυροβούνιο και Τουρκία. Βουλγαρία και Αλβανία απορριφθηκαν εξ αρχής λόγω συνολικής ποιότητας πακέτου χωρα-θαλασσα-ποιοτητα. Έπεσα λοιπόν σε αυτό το ξενοδοχείο http://www.tripadvisor.com/Hotel_Re...l_Kusadasi-Kusadasi_Turkish_Aegean_Coast.html το οποίο μου έδινε για την τετραμελη οικογένεια 5 βραδιές all inclusive στα 240€. Εκεί μπήκε τρελά η ιδέα του all inclusive μέσα μου έτσι ώστε μια φορά να πάμε διακοπές δίχως να τρέχουμε στις 1 στο δωμάτιο να μαγειρεύουμε, έπειτα πάλι παραλία και ξανά μανα τα ίδια για απόγευμα. Αραχτοι και ωραίοι. Ευτυχώς έκατσα και διάβασα τις κριτικές στο TripAdvisor για το εν λόγω ξενοδοχείο και δεν έκλεισα αλλά το μικρόβιο του All inclusive μαζί με οδοιπορικό στα παράλια με έτρωγε. Έψαχνα πάνω από 2 εβδομάδες ιστορίες - κριτικές για τα πάντα στο κουσάντασι ώσπου βρήκα το http://kusadasihotels.com/. Τοπικό πρακτορείο τουρισμού ασφαλές και πάρα μα πάρα πολύ αισθητά πιο φθηνό από όλα τα μεγάλα σιτε ξενοδοχείων. Έψαξα όλα τα ξενοδοχεία που είχε και διάβασα όλες τις κριτικές ώσπου κατασταλαξα σε αυτόhttp://www.tripadvisor.com/Hotel_Re...day_Resort-Kusadasi_Turkish_Aegean_Coast.html
 
Last edited:

gotthard

Member
Μηνύματα
74
Likes
40
Επόμενο Ταξίδι
kusadasi
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΣΚΩΤΙΑ
Day 0 λοιπόν και βάση του ViaMichelin θέλω 13 ώρες από Θεσσαλονίκη. Ξεκινήσαμε το απόγευμα και θα κάναμε μια στάση αλεξανδρούπολη να δούμε κάποιους φίλους. Από εκεί σύμφωνα πάντα με το ViaMichelin ήθελα 3 ώρες για το Eceabat όπου αναχωρουσε το βραδινό καράβι στις 2. Μπαίνοντας Τουρκία έβαλα το sygic το οποίο μου έβγαζε την απόσταση σε λιγότερο από 2 ώρες. Και πράγματι έτσι έγινε. Όσοι έχουν κάνει την διαδρομή κήποι - πόλη ξέρουν τα χάλια που έχει ο δρόμος ως την autobahn. Κάτι τέτοιο περίμενα να συναντήσω σε όλη την διαδρομή. Στριβωντας από κεσανη ο δρόμος ήταν ένα απίστευτο χαλί με διπλές και τριπλες λωρίδες ο οποίος με πήγε σχεδόν ως το Eceabat. Έφτασα στις 1 και έπιασα θέση πρώτος για το καράβι. Υπήρχε ένα όμορφο μνημείο για τον β παγκόσμιο πόλεμο (γενικά στα δαρδανελια έγιναν μεγάλες μάχες μεταξύ Αυστραλων - Τούρκων) αν δεν κάνω λάθος. Όλη η περιοχή έχει μνημεία πάνω στον β παγκόσμιο και όχι στην Τροία όπως περίμενα. Στο καράβι το κόστος ήταν 35λιρες αλλά εμένα ζήτησαν 15 ευρώ επειδή δεν είχα κάνει συνάλλαγμα. 4 ευρώ χασουρα με την μια. Πέρα από την ομορφιά του τοπίου αλλά και το ιστορικό σημείο που βρισκόμουν (ελλησποντος - Τροία) είχα περιέργεια να δω αν ο τόσο καλός δρόμος έχει συνέχεια και στην ασιατικη μεριά.
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.085
Likes
23.672
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς
Πολύ ωραία.
Οδικό ταξίδι στην Τουρκία.
Περιμένουμε τη συνέχεια.
 

gotthard

Member
Μηνύματα
74
Likes
40
Επόμενο Ταξίδι
kusadasi
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΣΚΩΤΙΑ
Να μαστε λοιπόν Ασία. Απλά άλλαξε όνομα το κομμάτι γης που βρισκόμουν. Όπως το ευρωπαϊκό έτσι και το ασιατικό. Η αμφιβολίες μου λύθηκαν νωρίς νωρίς. Όλος ο δρόμος στα παράλια ήταν όπως αυτός που είχα διανύσει. Άψογος. Το μόνο κακό που έχει σαν εθνικό δίκτυο είναι ότι περνάει μέσα από τα χωριά και πρέπει να κόψεις ταχύτητα αλλά και σε διάφορα μέρη του που υπάρχουν κυκλικοι κόμβοι που στριβουν σε χωριά, που και εκεί μειώνεις ταχύτητα (σαν τουρίστας γιατί οι Τούρκοι δεν σταματάνε πουθενά). Με αυτά που είδα ως το κουσάντασι κατέληξα στο συμπέρασμα πως δεν έχουν παραλίες. Το στοιχείο αμμουδιά λείπει έντονα. Καλαμιες ή βραχωδες είσαι τα μεροι με αποτέλεσμα να έχουν φτιάξει προβλητες για να έχουν πρόσβαση στο νερό. Οι πόλεις και τα χωριά που πέρασα ήταν προσεγμένα εκτός από την μενεμενη. Εκεί ξαφνιαστικα. Μεγάλο χάλι. Νόμιζα πως μπήκα Συρία. Κίνηση βρωμιά παλιά και παρατημενα κτήρια, φυσιογνωμιες πιο ανατολιτικες στους δρόμους με έκαναν να τρομαξω. Πίστευα πως έτσι θα είναι και παρακάτω. Ευτυχώς δεν ισχύει.
Day 1. Φτάσαμε λοιπόν στο ξενοδοχείο και η ικανοποίηση ήταν ζωγραφισμενη σε όλους μας. Απίστευτο μέρος. Baggalows μέσα στα δέντρα, παντού σκιά και πράσινο, και μια ηρεμία στην ατμόσφαιρα. Αφού μπήκαν τα πράγματα στο πολύ όμορφο δωμάτιο κάναμε μια αναγνώριση του τόπου. Όποιος δει τα λινκ πιο πάνω να περιμένει τα ίδια και από κοντά. Όμορφα καθαρά με τεράστια πισίνα στην οποία αναγράφεται μέχρι και το ποσοστό χλωριου που περιέχει και το ph του νερού. Το μόνο κακό και εδώ ήταν η παραλία. Ένα μέτρο αμμουδιά μόνο. Η ξαπλώστρες ακουμπουσαν το νερό. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες των ημερών εκεί. Χαλάρωση όλη μέρα με μπάνια σε θάλασσα και πισίνα. Το φαΐ πολύ καλό και σε ποσότητα αλλά και ποιοτικά. Γύρισα 2 κιλά πάνω.
Day 5. Για τελευταία μέρα στο κουσάντασι και αφού κάναμε check out είχε νεροτσουλιθρες. 2 πάρκα έχει η πόλη τα οποία θεωρούνται από τα μεγαλύτερα τις Ευρώπης (γιατί τα έχουν στην Ευρώπη δεν ξερω). http://www.aquafantasy.com/ και http://www.adaland.com/index2.html. Προτίμησα το 1ο. Είσοδος για 4 άτομα 67 ευρώ. Το αστείο είναι πως online με με έκπτωση έβγαινε 72.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.691
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom