Τουρνουά τένις στη Ρώμη

thanosth

Member
Μηνύματα
3.356
Likes
6.701
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Happy Slam, AO
FB_IMG_1558263778368.jpg


Μερικά χρηστικά infos για ενα τουρνουά τένις παγκόσμιας φήμης που ειναι στη γειτονιά μας και διεξάγεται μια φορά το χρόνο και κάθε χρονο και συγκεκριμένα 2 βδομάδες πριν ξεκινήσει το μεγάλο χωμάτινο τουρνουά Ρολάν Γκαρός.

O λόγος για το Ιντερνατσιονάλι Ντιτάλια, γνωστό και ως τουρνουά της Ρώμης

https://www.internazionalibnlditalia.com/en/

Ειναι ενα τουρνουά combinated δηλαδή συμμετέχουν και ανδρες και γυναίκες.

Διαρκεί περίπου μια ολόκληρη βδομάδα και ειναι της τοπ κατηγρίας που σημαίνει οτι ολη η αφροκρεμα του παγκοσμίου τενις, ανδρική και γυνακεία αφροκρεμα, παιρνει μέρος.

Ενας αλλος λόγος που το προτιμουν οι τενιστριες και οι τενίστες ειναι εκτός απο τα υψηλά price moneys και το γεγονός οτι ειναι η καλύτερη αγωνιστική προετοιμασία ενοψη Ρολάν Γκαρός μιας και διεξάγεται σε χωμάτινη επιφάνεια οπως και το γαλλικό Γκραν Σλαμ και ο ανταγωνισμός ειναι ο μεγαλύτερος δυνατός!

Οι αγώνες γινονται στο Foro Italico, διπλα ακριβώς στο μερος που βρίσκεται το μεγάλο ποδοσφαιρικό γήπεδο Ολύμπικο της Ρώμης.

Το Φορο Ιταλικο ειναι ενα συγκρότημα τενιστικών εγκαταστάσεων που αποτελείται βασικά από καθε χωρητικότητας γηπεδα τένις, τα τρία μεγάλα με χωρητικότητες από 2 εως 12 χιλιάδες περιπου θεατές και 6 μικροτερα με χωρητικότητες μερικές εκατοντάδες θεατές.



Εισιτήρια αγώνων.

Οποιο μέλος ενδιαφέρεται για αγορά εισιτηρίων ισχύει οπως και αλλου, οσο νωρίτερα τόσο καλύτερα και φτηνότερα. Ενα ειναι ομως σιγουρο. Αν το αφήσεις τελευταία στιγμή η τις ημέρες των αγώνων η δεν θα βρεις η αν θα βρείς θα τα ακριβοπληρώσεις, πχ ενα τικετ που αν το αγοραζες νωρις ειναι 60 Ευρω 2 μέρες πριν τους αγώνες θα το εβρισκες, αν το εβρισκες με 160Ε

Εισιτήρια βασικά μπορεί ο καθενας να κλείσει από την τικετερια των διοργανωτών.
https://ticketing.internazionalibnlditalia.com/

Ειναι μια μικρή ...επιστήμη το κλεισιμο των εισιτηρίων.

Οι αγώνες διεξάγονται σε 2 χρονικα διαστήματα, το day session και το night session

Αυτό εχει σχεση με το προγραμμα των αγωνων που βγαίνει καθε φορά εκ νεου την προηγούμενη μέρα και τι ώρα ορίζονται οι αγώνες. Φετος πχ ο Τζόκοβιτς επαιζε συνηθως βράδυ, οχι ο Φεντερερ η ο Ναδάλ

Το πιο φτηνό εισιτήριο που μπορεί κανεις να βγαλει ειναι το λεγόμενο ground που σημαίνει εισοδο στις εγκαταστάσεις και προσβαση σε 7 από τα 9 συνολικά γήπεδα. Δεν ειναι αριθμημένα και καθεσαι οπου βρισκεις. Αυτό το εισιτήριο μπορεις να το βγάλεις και την ιδια μέρα που επισκέπτεσαι το Φόρο Ιτάλικο. Η τιμή του πχ προχτες που εβγαλα ηταν 35Ε. Σε αυτά τα 7 γηπεδα γινονται οι περισσότεροι αγώνες με οχι ομως τα μεγάλα ονοματα του παγκοσμίου τένις, δηλαδη Φεντερερ, Ναδάλ Τζόκοβιτς δεν θα παίξουν σε αυτα τα γηπεδα. Αυτους τους βάζουν στα 2 μεγάλα, ειτε στο Centrale,ειτε στο Grandstand.

Για να δει κανείς τα μεγάλα ονοματα, βαση της καταταξης η της εμπορικότητας η της εντοπιότητας θα πρεπει να αγοράσει εισιτήρια για τα 2 μεγάλα γηπεδα, το Centrale η το Grandstand, για Day η night session. Oι τιμές φυσικά ανάλογα με το πορτοφόλι του καθενός. Αν καθεσαι ψηλά και στα πλάγια φτηνότερα, αν καθεσαι κοντά και από πίσω ακριβότερα. Οι τιμές ξεκινούν από 45 περιπου ευρω plus. Mε τετοιο εισιτήριο μπορεί κανεις να δει τα ματς που εχουν οριστει στο γηπεδο για το οποιο εχεις αγοράσει εισιτήριο με αριθμημένη θεση, και σε ολα τα αλλα τα μικρότερα.



Προσβαση στο Φορο Ιταλικο.

Σχετικά ευκολη ειναι, ας ειναι καλά το google maps το οποιο τα δειχνει και τα λέει ολα.

Χρόνος πρόσβασης από το Τερμινι περιπου μιση ωρα. Το κοστος εισιτηρίου ειναι 1,5Ε για απλή διαδρομή η 7Ε το ημερήσιο.

Το μεγάλο αγχος ειναι τι γινεται το βράδυ οταν ενας αγώνας θα τελειώσει στις 12 η στις 1 τα χαράματα και θελεις να επιστρέψεις στο ξενοδοχείο σου χωρις να ξεπαραδιαστείς στο ταξί. Ευτυχως υπάρχουν οι νυχτερινές συγκοινωνίες. Προψες πχ το ματς που βλέπαμε Τζόκοβιτς ξεκίνησε not before 9:00 και τελείωσε στις 1:10 τοπική ώρα που σήμαινε μετρό γιοκ. Περπατησαμε καμια 500 μετρα και πηραμε το Ν7 και φτασαμε Τερμινι μια χαρά.

Αυτά τα λίγα και βασικά για αρχή και εδώ ειμαστε για οποιαδήποτε διευκρίνηση που μπορεί να δοθεί.

Παντως ειναι ενα τουρνουα ενα κλικ πιο κατω από το Γκραν Σλαμ του Ρολάν Γκαρός αγωνιστικά και οργανωτικά αλλά του μοιαζει πολύ και η τενιστική εμπειρία ειναι σαν του Ρολαν Γκαρός, δηλαδή εξαιρετική και σούπερ!
 

Attachments

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.073
Μηνύματα
879.682
Μέλη
38.807
Νεότερο μέλος
elendim7576

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom