Το κοριτσάκι μου πάει Βέλγιο.

pinelopi

Member
Μηνύματα
265
Likes
43
Επόμενο Ταξίδι
Βρεττάνη , Λίγηρας
Ταξίδι-Όνειρο
Παντού..αρκεί να φεύγω
Η 14χρονη κόρη μου θα κάνει πριν το Πάσχα την πρώτη της εκδρομή στο εξωτερικό ( εννοώ μόνη της χωρίς εμάς γιατί οικογενειακώς έχουμε ταξιδέψει πολλές φορές). Θα πανε με το σχολείο της για 4 ημερες στο Βέλγιο. Με όλους τους άλλους γονείς που το συζητούμε είμαι αρκετά συγκρατημένη γιατί όλοι κάτι αρνητικό βρίσκουν να πουν( κυρίως για το κόστος και τον προορισμό) όμως είμαι ΤΡΟΜΕΡΑ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΗ που το παιδάκι μου έστω και με το σχολείο ανοίγει τα φτερά του:clap::clap::clap:....Σκέφθηκα λοιπόν ότι μόνο μαζί σας αξίζει να μοιραστώ τον ενθουσιασμό μου γιατί μόνο εσείς φαντάζομαι καταλαβαίνεται ακριβώς τι εννοώ... και το μόνο που έχω να πω είναι ΓΙΟΥΠΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ:clap::clap:.
( Τώρα το ότι δεν υπάρχει εφιαλτικό σενάριο που να μην έχει περάσει από το μυαλό μου δεν χρειάζεται να το πώ...όμως ο φόβος είναι κακός σύμβουλος και αποφάσισα να τον αγνοώ...άλλωστε από πόσα πολλά άλλα πράγματα κινδυνεύουν τα παιδιά μας καθημερινά....)
 

latina

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
298
Επόμενο Ταξίδι
??
Ταξίδι-Όνειρο
κούβα και ινδία
pinelopi, τι ευχαριστα νεα ειναι αυτα!!!!!

μπραβο!!χαιρομαι πολυ για σενα, αλλα πιο πολυ χαιρομαι για την κορη!!!:clap:
14 ειναι ιδανικη ηλικια για το πρωτο ταξιδι της χωρις γονεις (κεγω 14 ημουν νομιζω οταν πηγα πρωτη φορα μονη γερμανια)!!θα ειναι φοβερη εμπειρια για αυτην, που θα την θυμαται για παντα!!

οσο για αυτα που λενε οι αλλοι γονεις, τι να πω?εγω δεν βρισκω τιποτα αρνητικο σχετικα με τον προορισμο, ετσι κι αλλιως, οπου και να τα πανε τα παιδια, αυτα τελεια θα περασουν!!οσο για το κοστος, οκ, σιγουρα ειναι ενα σημαντικο θεμα, αλλα πραγματικα αξιζει τον κοπο!!!!!
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Eπειδη τυχαινει να γνωριζω την μαμα της η οποια ειναι πολυ υπευθυνη , δεν φοβαμαι για την μικρη!!!!
Συνηθως το μηλο κατω απο την μηλια πεφτει!:p
 

mary_a

Member
Μηνύματα
1.180
Likes
110
Ταξίδι-Όνειρο
Route 66
Eπειδη τυχαινει να γνωριζω την μαμα της η οποια ειναι πολυ υπευθυνη , δεν φοβαμαι για την μικρη!!!!
Συνηθως το μηλο κατω απο την μηλια πεφτει!:p
προσυπογράφω!
εύγε Πηνελόπη!!!
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.885
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
ΜΠΡΑΒΟ!!!!!!!!

Σου το λέω με διπλή ιδιότητα. Και σαν εκπαιδευτικός που έχω συνοδέψει ως τώρα 6 φορές μαθητές (γυμνασίου) στο εξωτερικό (1999, 2000, 2003, 2004, 2005 και 2009) και σα γονιός που ξεπροβόδισα το δικό μου κοριτσάκι στα 16 του για το CERN στην Ελβετία με το σχολείο της. Από τότε έχει ταξιδέψει αρκετές φορές μόνη της και τώρα που μιλάμε συμπλήρωσε 2 εβδομάδες στη Γαλλία σε πρόγραμμα Erasmus.
Σαν εκπαιδευτικός σε διαβεβαιώ οτι οι κίνδυνοι έξω μάλλον είναι λιγότεροι από αυτούς όταν πάει π.χ. στα αγγλικά της. Και αυτό γιατί τα παιδιά έξω αισθάνονται μεγάλη ανασφάλεια και προσέχουν πολύ περισσότερο. Άσε που συμπεριφέρονται προς τους καθηγητές τους σαν να είναι ο μπαμπάς ή η μαμά!!!!:haha: Ξέρεις πόσες φορές σε τέτοια ταξίδια με είπαν "μπαμπά"; :haha: Άσε τις σχέσεις που αναπτύσονται με τους καθηγητές. Βλέπει ο ένας τον άλλο έξω από το σχολείο, έξω από τη σχέση καθηγητή-μαθητή και γενικά με πιο ανθρώπινο τρόπο. Ξέρω τις σκέψεις σου, τα αισθήματά σου. "Πάγωσέ" τα και θα δεις πόσο καλά θα είναι όλα!!!
Καλό Ταξίδι στο κοριτσάκι σου, καλή αρχή στα ταξίδια της και πάντα τέτοια!!!
 

Lyda

Member
Μηνύματα
723
Likes
241
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Καλο ταξιδι να εχει η μικρη σου. Οσο για τα εφιαλτικα σεναρια συγουρα ανησυχεις αλλα να θυμασαι οτι τα παιδια ειναι οι καθρεθτες μας, την εμπιστοσυνη που της δειχνεις θα σου την ανταπωδοσει με πολυ αγαπη
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Θα περάσει αξέχαστα! Στα δεκατέσσερα είναι μια πολύ καλή ηλικία για να φύγει για πρώτη φορά στο εξωτερικό χωρίς τους γονείς της. Μην στενοχωριέσαι, οι περισσότεροι γονείς είναι πολύ φοβισμένοι χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία στα ταξίδια οπότε δεν χρειάζεται να σε επηρεάζουν. Συνήθως φοβούνται για τους λάθους λόγους και είναι στην κοσμάρα τους για τα πιο ουσιώδη.
Και η δικιά μου κόρη ξεκίνησε solo καριέρα με το σχολείο φυσικά στα δεκατέσσερα και αυτο ηταν μια πολύ καλή αρχή και εξοικείωση για τη συνέχεια.
Καλά ταξίδια να έχει!
 

maria30

Member
Μηνύματα
238
Likes
734
Επόμενο Ταξίδι
??????
Να είσαι σίγουρη ότι θα περάσει πολύ κάλά και θα της μείνει αξέχαστο. Ο δικός μου ο γιος έφυγε το πρώτο ταξίδι στο εξωτερικο στα 11 μόλις τέλειωσε την πέμπτη δημοτικού για 15 μέρες Αυστρία για σκι. Πέρασε αξέχαστα και μιλάει για αυτό συνέχεια , αν και φάγανε αρκετή ταλαιπωρία μιας και ήταν οδικό μέσω Ιταλίας και τους τύχανε και διάφορα. Η αλήθεια είναι ότι και μένα με τον πατέρα του μας έτρωγε η ανησυχία μιας και είναι και μοναχοπαίδι και ήταν και αρκετά μικρος.
 

vagantos

Member
Μηνύματα
2.030
Likes
1.610
Επόμενο Ταξίδι
Θιβέτ, K.Aμερική ή Αφρική
Ταξίδι-Όνειρο
στου Ν.Καββαδία τα μέρη
Όλα αυτά πού ήθελα να πω, τα γραψε πιο πριν ο ( πιο έμπειρος) Δήμος.
'Εχοντας συνοδέψει δυο φορές μαθητές σε πρόγραμμα Comenius, έχω να πω πως ΕΝΑ ήταν το συνηθισμένο πρόβλημα των παιδιών.
ΤΑ ΑΛΛΕΠΑΛΛΗΛΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΤΟΥΣ.
( Καμιά γονική αγωνία δεν δικαιολογεί τα 10 τηλεφωνήματα ημερησίως)
 

pinelopi

Member
Μηνύματα
265
Likes
43
Επόμενο Ταξίδι
Βρεττάνη , Λίγηρας
Ταξίδι-Όνειρο
Παντού..αρκεί να φεύγω
Σας ευχαριστώ πολύ όλους που μοιραστήκατε μαζί μου τη χαρά και τον ενθουσιαμό μου... και όσο για την ίδια , ειλικρινά δεν τη φοβάμαι καθόλου γιατί είναι πολύ υπέυθυνη όμως όλο σκέφθομαι το αεροπλάνο ( εγώ που δεν το φοβήθηκα ποτέ και είμαι ικανή να πετάξω και με την πιο ξοφλημένη loco) και τα ατυχήματα...( αυτά τα ατυχήματα στα Τέμπη και στο Μαλιακό μου έχουν καρφωθεί στο μυαλό..) Από την άλλη όμως , είμαι τόσο ενθουσιασμένη λες και γίνομαι ξανά 14 ετών και ταξιδεύω εγώ η ίδια ....μεταξύ μας μέχρι και τι ρούχα θα πάρει και πως θα τα συνδυάσει σκέφθομαι γιατί όπως και να το κάνουμε όλες οι συμμαθητριές της θέλουν στην εκδρομή να κάνουν και λίγο τις ωραίες ......
 

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα, Ιαπωνία
Και γω στα 15 μου έκανα το πρώτο ταξίδι μου στο εξωτερικό...πήγα με την παρέα μιας ξαδέλφης μου, που την εμπιστευόταν αφάνταστα οι γονείς μου, στο Λονδίνο!Από τότε πρέπει να κόλλησα το μικρόβιο!Περάσαμε μια χαρά!
Όσο για τις δικές σου ανησυχίες...πιστεύω οτι όλα όσα σκέφτεσαι πηγάζουν από αγάπη, υπερπροστατευτικότητα και μητρικό ένστικτο!Είναι στη φύση της μάνας να αισθάνεται έτσι!Μην πανικοβάλεσαι, ειδικά αν ξέρεις οτι το παιδί σου είναι υπεύθυνο και το εμπιστεύεσαι!Με το καλό να πάνε και να έρθουν!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.197
Μηνύματα
883.593
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom