gio87
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Περού-Βολιβία-Εκουαδορ
Ρίγα
Αν και το θέμα της ιστορίας είναι κυρίως η φύση της Λιθουανίας θα βάλω και μερικές φωτογραφίες από Ρίγα και Ταλίν, που αφιερώσαμε οριακά από μία μέρα μετά το τέλος του προγράμματος. Για μένα βέβαια ήταν η δεύτερη φορά στη Ρίγα, είχα ξαναπάει το 2014. Πολύ όμορφες πόλεις και οι δύο, το Ταλίν πιο γραφικό, η Ρίγα όμως μου φάνηκε πιο ζωντανή το βράδυ. Από τις τρεις πρωτεύουσες της Βαλτικής, το Βίλνιους είναι σίγουρα το πιο φθηνό, έπεται η Ρίγα και μετά το Ταλίν, λόγω και της γειτνίασης του με τη Φινλανδία. Βέβαια με τις καταστάσεις που ζούμε τώρα, όλα απ' ότι φαίνεται έχουν πάρει την ανηφόρα οικονομικά. Σε κάθε περίπτωση η Βαλτική αποτελεί εξαιρετικό ταξίδι κατά τη γνώμη μου, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες αν θέλει κάποιος να ξεφύγει από τη ζέστη της Ελλάδας. Σίγουρα πάντως πιο οικονομικό από τα ελληνικά νησιά.
Vanšu Bridge, ηλιοβασίλεμα στον ποταμό Daugava
Αν και το θέμα της ιστορίας είναι κυρίως η φύση της Λιθουανίας θα βάλω και μερικές φωτογραφίες από Ρίγα και Ταλίν, που αφιερώσαμε οριακά από μία μέρα μετά το τέλος του προγράμματος. Για μένα βέβαια ήταν η δεύτερη φορά στη Ρίγα, είχα ξαναπάει το 2014. Πολύ όμορφες πόλεις και οι δύο, το Ταλίν πιο γραφικό, η Ρίγα όμως μου φάνηκε πιο ζωντανή το βράδυ. Από τις τρεις πρωτεύουσες της Βαλτικής, το Βίλνιους είναι σίγουρα το πιο φθηνό, έπεται η Ρίγα και μετά το Ταλίν, λόγω και της γειτνίασης του με τη Φινλανδία. Βέβαια με τις καταστάσεις που ζούμε τώρα, όλα απ' ότι φαίνεται έχουν πάρει την ανηφόρα οικονομικά. Σε κάθε περίπτωση η Βαλτική αποτελεί εξαιρετικό ταξίδι κατά τη γνώμη μου, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες αν θέλει κάποιος να ξεφύγει από τη ζέστη της Ελλάδας. Σίγουρα πάντως πιο οικονομικό από τα ελληνικά νησιά.
Vanšu Bridge, ηλιοβασίλεμα στον ποταμό Daugava

Ναός Αγίου Πέτρου, δύο φορές στη Ρίγα, καμία δεν μπόρεσα να ανέβω στην κορυφή, την πρώτη ήταν κλειστός για κάτι έργα, τη δεύτερη δεν πέτυχα τα ωράρια

Περνάς τη στοά και βγαίνεις σε μια αυλή με ένα αγαπημένο μου μαγαζί, το Tims Mints

Ωραίος φωτισμός

Ωραία πατέντα αυτή με το σκοινί και τα γιλεκάκια

Στην Art Nouveau συνοικία της Ρίγας

Πολύ μου αρέσουν αυτά τα πάρκα

Παρτέρι στα χρώματα της σημαίας της Λετονίας

Το μνημείο της Ελευθερίας

Cat House: Σύμφωνα με το μύθο ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ήθελε να μπει στην συντεχνία των εμπόρων. Επειδή δεν τον έβαζαν στον κύκλο τους, έβαλε τις γάτες (δύο ήταν) στην κορυφή του σπιτιού με γυρισμένο τον πισινό τους προς την κατεύθυνση του Great Guild, την έδρα των εμπόρων ως αποδοκιμασία. Αργότερα νομίζω αναγκάστηκε να τις γυρίσει

Περπατώντας στην παλιά πόλη

Οι επόμενες φωτογραφίες, είναι από το πρώτο μου ταξίδι στη Ρίγα, το 2014

Πάλι με τα γιλεκάκια

Η Art Nouveau συνοικία της Ρίγας που βρίσκεται στις οδούς Alberta, Elizabetes και Strēlnieku

Kronvalda Park

House of the Black Heads και πλατεία Rātslaukums. Το σαλιγκάρι ήταν μέρος του project Giant Snails, υπήρχαν σαλιγκάρια σε όλα τα χρώματα σε όλη την πόλη

Dome Square

Three Brothers. Το κάθε κτίριο αποτελεί δείγμα αρχιτεκτονικής διαφορετικής περιόδου. Στο μεσαίο στεγάζεται και το Latvian Museum of Architecture

Όμορφα στενάκια

Αγαπάμε πάρκα

Καθεδρικός ναός της Ρίγας

Last edited: