Το πρώτο ταξίδι με το παιδί σας στο εξωτερικό

MIAT

Member
Μηνύματα
417
Likes
1.125
Ταξίδι-Όνειρο
Svalbard, Κίνα, Αλάσκα
Eμείς σκεφτόμαστε τον Σεπτέμβριο που θα είναι σχεδόν τριών να την πάμε μέχρι το Βερολίνο.Εμείς έχουμε ξαναπάει αλλά σκεφτόμαστε ότι θα ξετρελαθεί με το ζωολογικό κήπο και γενικά έχει πολλές δραστηριότητες για παιδιά.Βέβαια από την άλλη σκεφτόμαστε ότι για να θυμάται το ταξίδι θα ήταν καλό να πάμε μετά τα 5...:rolleyes:
 

Zeta

Member
Μηνύματα
470
Likes
121
Την πρώτη μου κόρη την πήραμε μαζί μας στο Λονδίνο στα 2,5 και από από τότε κάθε χρόνο. Την δεύτερη από ενός έτους και αυτή πλέον κάθε χρόνο.
 

Menia21

Member
Μηνύματα
781
Likes
2.020
Επόμενο Ταξίδι
Το σχεδιάζω...
Ταξίδι-Όνειρο
Photography trip
Μόλις επιστρέψαμε από Νυρεμβέργη, ο μικρός ξεκίνησε επεισοδιακά τα ταξίδια στο εξωτερικό! 34 μηνών και τρομερά ζωηρός! Ξεκινάμε με χαρά για το αεροδρόμιο, στον πίνακα ανακοινώσεων βλέπω Munich - Cancelled! Αμαν αμάν, τι έγινε τώρα? Απεργία Lufthansa φυσικά! Η κοπέλα στο γκισε δίνει δύο λύσεις: ή πετάμε την επόμενη μέρα (πράμα αδύνατον γιατί οι μέρες μας ήταν μετρημένες και είχαμε κλείσει ξενοδοχείο) ή πετάμε μέσω Γενεύης και φτάνουμε Μόναχο στις 21.30.... Ομως στις 22.04 έφευγε το τρένο S-Bahn για τον κεντρικό σταθμό τρένων, όπου στις 22.55 θα πέρναμε το ICE για Νυρεμβέργη... Τσίμα τσίμα ο χρόνος... Μετά, το επόμενο τρένο για Νυρεμβέργη ήταν μετά τις 01.00 τα ξημερώματα και έφτανε στις 5 το πρωί!
Επιλέγουμε να το ρισκάρουμε, είχα μαζί μου ταπεράκι με φαγητό ευτυχώς, γιατί ο μικρός δεν τρώει ότι κι ότι, τάμπλετ φορτωμένο με ταινίες και παιχνίδια και οι δύο πτήσεις κύλησαν ομαλά. Ο μικρός έχασε φυσικά το μεσημεριανό του υπνάκο, ξεσάλωσε στο αεροδρόμιο της Γενεύης και μέσα στην πτήση από Γενεύη για Μόναχο ξεράθηκε στο κάθισμα. Με το που προσγειώθηκε το αεροπλάνο βάλαμε φτερά στα πόδια και προλάβαμε το S-Bahn, φτάνουμε 22.45 στον κεντρικό σταθμό τρένων και κυριολεκτικά τρέχαμε σαν τρελοί με τις βαλίτσες και το καρότσι με το κοιμισμένο μωρό για να βρούμε την αποβάθρα που έφευγε το Intercity Express. Προλάβαμε το τρένο 2 λεπτά πριν φύγει... Φτάσαμε Νυρεμβέργη λίγο μετά τα μεσάνυχτα και σε όλη τη διαδρομή χασκογελάγαμε ανακουφισμένοι που προλάβαμε και που ο μικρός δεν αφήνιασε από την κούραση. Περιττό να πω ότι το παιδάκι ξύπνησε την άλλη μέρα το πρωί στο κρεβάτι του ξενοδοχείου. Εμπειρία αξέχαστη!
Κατά τ' άλλα, συνιστώ σε όλους να παίρνουν τα παιδιά τους όταν νιώσουν ότι αυτά είναι έτοιμα για ταξίδια στο εξωτερικό, και φυσικά προσαρμόζεις τις διακοπές σου με τους ρυθμούς του παιδιού, αν δεν θες γκρίνιες κλπ. Η Γερμανία είναι καταπληκτική χώρα και απίστευτα kid-friendly, η δε Νυρεμβέργη είχε το Christkindlesmarkt και κάποια μουσεία, όπου ο μικρός αληθινά το διασκέδασε. Το κρύο δεν ενοχλεί, ίσα ίσα που εξαφανίστηκαν και οι μύξες (!). Ηταν ένα υπέροχο ταξίδι, διασκεδάσαμε όλοι και ήδη σκέφτομαι ποιος θα είναι ο επόμενος προορισμός!
 

perixvra

Member
Μηνύματα
310
Likes
214
Επόμενο Ταξίδι
.....
Ταξίδι-Όνειρο
εχει πραγματοποιηθει.. :)
Το αγορακι μου ηταν μολις 7 μηνων οταν ταξιδεψαμε τα δυο μας για πρωτη φορα απο Γερμανια για Ελλαδα!
Φυσικα ακολουθησαν πολλα ταξιδια εσωτερικου και εξωτερικου.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.772
Μέλη
38.882
Νεότερο μέλος
aggelostzava

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom