Το τσιγάρο «κομμένο» ή λαθραίο ή στριφτό

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Η ζήτηση παρουσιάζει πτώση ως και 50%, ενώ φουντώνει το παράνομο εμπόριο- Στροφή στις φθηνές μάρκες​


Κάθετη πτώση στην κατανάλωση τσιγάρων, η οποία συνεπάγεται τη φθίνουσα πορεία των κρατικών εσόδων από τη φορολογία, και στροφή των καπνιστών είτε στην παράνομη αγορά των λαθραίων προϊόντων καπνού είτε στις λεγόμενες «φθηνές» μάρκες του 1,80 ευρώ και στο στριφτό τσιγάρο διαπιστώνουν οι ιδιοκτήτες περιπτέρων της Ελλάδας.
Σύμφωνα με σχετική έρευνα της Ενωσης Ιδιοκτητών Περιπτέρων Ελλάδας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από τον περασμένο Μάρτιο, η ζήτηση προϊόντων καπνού συνολικά παρουσιάζει πτώση που φθάνει ακόμη και το 50% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες περιπτερούχων στο κέντρο της Αθήνας η πτώση ξεπερνά το 60%. Παράλληλα παρατηρείται έκρηξη στο παράνομο εμπόριο λαθραίων τσιγάρων, ενώ πολλοί «θεριακλήδες» στρέφονται στα φθηνά πακέτα του 1,80 ή των 2 ευρώ, ωστόσο, όπως υποστηρίζουν οι περιπτερούχοι, η ζήτησή τους δεν ευνοεί την αύξηση του πραγματικού τζίρου τους, αφού αφαιρεθούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις.​

Με τις αλλεπάλληλες όμως αυξήσεις στον συνολικό ειδικό φόρο κατανάλωσης και τη μείωση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης, καθώς και τις αυξήσεις του ΦΠΑ, η μέση διαφορά μεταξύ των ακριβών τσιγάρων, που καθίστανται ακριβότερα, και των φθηνών από περίπου 1,20 ευρώ σκαρφαλώνει πλέον σε 1,40 ευρώ, ενώ αναμένεται να ξεπεράσει τα 2,70 ευρώ, μετά και την προς τα επάνω προσαρμογή των τιμών, λόγω της τελευταίας αύξησης της φορολογίας (Μάιος 2010)​




 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Στην ελλάδα καλά κρατούν οι τιμές μέχρι τώρα!!
στην υπόλοιπη ευρώπη ένα πακέτο έχει διπλάσια τιμή στα tambacs.
ειμαι σίγουρη οτι στόχος ειναι τα ποσά να φτάσουν αυτα της ευρώπης και μάλιστα πολύ σύντομα..
οι καπνιστές παντα θα βρίσκομε λίγα χρήματα και τρόπους να απολαμβάνομε το τσιγαράκι μας που δρά χαλαρωτικά και αγχολυτικά στις δύσκολες στιγμές μας !!
eviva drum!!
the art of rolling!!
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
οι καπνιστές παντα θα βρίσκομε λίγα χρήματα και τρόπους να απολαμβάνομε το τσιγαράκι μας που δρά χαλαρωτικά και αγχολυτικά στις δύσκολες στιγμές μας !!
Αυτό ξαναπέστο...:) Τσιγάρο και ταξίδια δεν κόβονται...είμαστε εθισμένοι...τέλος !:D
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Κρίση περνούν και τα πούρα Αβάνας!

Πλήγμα για την βιομηχανία πούρων της Κούβας αποτελεί τόσο η απαγόρευση του καπνίσματος, όσο και η οικονομική κρίση, σηματοδοτώντας μία αφιλόξενη εποχή για ένα προϊόν, η μυστικιστική πιστη του οποίου κέρδισε τον Ουίνστον Τσώρτσιλ, τον Τζον Κένεντι και τον Φιντέλ Κάστρο.

amedia2.feed.gr_filesystem_images_20100623_engine_newego_LARGE_t_1101_13977536_type11495.jpg

Η τελευταία παραγωγή 22,4 εκατ. φύλλων καπνού ήταν 14% μικρότερη σε σχέση με πέρσι, σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε αυτήν την εβδομάδα, ακολουθώντας μία πτώση στον αριθμό των παραγόμενων πούρων για εξαγωγή από 217 εκατομμύρια το 2006, στα 73 εκατ. το 2009, γράφει σε δημσίευμά του ο Guardian.

«Υπάρχει μείωση στην φυτεία εξαιτίας των μειώσεων πηγών που προκάλεσε η οικονομική κρίση», γράφει η «Guerrillero», εφημερίδα της αριστεράς παράταξης στην δυτική επαρχία Pinar del Rio, στην οποία υπάρχουν φυτείες καπνού. Η ποσότητα της χώρας έπεσε στο 30% την περσινή χρονιά.

Η πτώση στον αριθμό των επιβατών επίσης, έπληξε και τα λεγόμενα «αφορολόγητα», που αποτελούσαν τον 1/4 των πωλήσεων.

Οι αντικαπνιστικοί νόμοι μείωσαν επίσης τις πωλήσεις. Τον Ιανουάριο, η Ισπανία, κορυφαία χώρα εξαγωγής, απαγόρευσε το κάπνισμα σε γραφεία, καταστήματα, σχολεία, νοσοκομεία και δημόσιες συγκοινωνιες.

Η εταιρεία «Habanos», μία σύνδεση μεταξύ της Κούβας και της Imperial Tobacco Group, κατέγραψε μία πτώση της τάξης του 8% στις πωλήσεις στις υπερατλαντικές πωλήσεις την περσινή χρονιά, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της Imperial Tobacco Group, Simon Evans. «Αυτό συνέβη λόγω της παγκόσμιας δυσπραγίας στους καταναλωτέ. Την κατάσταση αυτή ακολούθησε και η απαγόρευση του καπνίσματος», συμπλήρωσε.

«Οι πωλήσεις πούρων στο Ηνωμένο Βασίλειο, που αποτελεί μία μικρότερη αγορά, σε σύγκριση με την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελβετία, καταγράφουν παρόμοια μείωση, όπως και σε διάφορα άλλα προϊόντα πολυτελείας», ανέφερε ο Evans.

η συνέχεια του άρθρου v4.ethnos.gr - Κρίση περνούν και τα πούρα Αβάνας! - ειδησεις , κοσμος , αλλη οψη
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Χαράτσι και στα στριφτά τσιγάρα εξετάζει η κυβέρνηση

Tην αύξηση της φορολογίας στον λεπτοκομμένο καπνό ο οποίος χρησιμοποιείται στα στριφτά τσιγάρα προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς σε ομιλία του στην Βουλή. Όπως τόνισε πολλοί καταναλωτές έχουν κόψει τα τσιγάρα και έχουν στραφεί στον καπνό με αποτέλεσμα να μην εισπράττει τους φόρους η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, από τα στοιχεία δεν προκύπτει στροφή των καταναλωτών από τα ακριβά στα φτηνά τσιγάρα καθώς η κατανάλωση τους αυξήθηκε 0,5% στο δεκάμηνο του 2010. Παρόλα αυτά οι ποσότητες λεπτοκομμένου καπνού που φορολογήθηκαν έχουν αυξηθεί κατά 35%, κάτι που ο Δ. Κουσελάς ερμηνεύει ως "σημαντική στροφή των καταναλωτών σε αυτό ειδικά το προϊόν, που και μετά τη φορολογία είναι σημαντικά φθηνότερο με προφανείς συνέπειες και για τα φορολογικά μας έσοδα".

Για αυτό το λόγο η κυβέρνηση επανεξετάζει την φορολογία του λεπτοκομμένου καπνού, όχι με την καθιέρωση ενός πάγιου φόρου, όπως δήλωσε, αλλά με τη θέσπιση ελάχιστου φόρου μέθοδος που δεν απαιτεί αλλαγή στη δομή του φόρου.

Σύμφωνα με τον Δ. Κουσελά "Μια αλλαγή σ’ αυτή την κατεύθυνση θα λειτουργήσει διορθωτικά αυξάνοντας τις τιμές των φθηνών σημάτων λεπτοκομμένου καπνού ώστε να εμποδιστεί η διαπιστωμένη στροφή των καταναλωτών σ’ αυτή την κατεύθυνση αντί των τσιγάρων από τα οποία προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από τον φόρο καπνού".

πηγή : Χαράτσι και στα στριφτά τσιγάρα εξετάζει η κυβέρνηση | Οικονομία | Ελευθεροτυπία

:evil:
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
το βλέπω σύντομα........
να κανω την ατομική μου φυτεία σε ένα χωράφι που έχω στου διαολου την μάννα!!:cool:
σιγα μην προσκυνήσω!!
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Aπο σημερα ξεκινησα στριφτο,αλλα ειμαι πολυ αρχαριος ακομα και τα τσιγαρα που φτιαχνω ειναι αστα να πανε....φυσικα πιστευω οτι το κοστος θα πεσει στο μισο μεχρι τωρα που αγοραζα πακετο.:bounce:

Βλεπω και το ναργιλε απεναντι μου που κουβαλησα απο τη Συρια και μου βαζει ιδεες...:rolleyes:
 

NTINA

Member
Μηνύματα
820
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
Άγραφα
Ταξίδι-Όνειρο
Γουατεμάλα
Κι εγώ βρήκα τη λύση...ένα κάθε μέρα...
εμφανές άλλωστε:haha:
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
A ρε τι σου ειναι οι μπαγασηδες.
ο,τι και να κανεις σε περιμενουν στη γωνια να εισπραξουν.
Κρητη -Μανη ενωθειτε!Εμεις ειχαμε φυτειες απο το "αλλο"
Τωρα θα αρχισουμε να βαζουμε και καπνα
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Φόρος στα τσιγάρα ανάλογα του...μήκους

Ανάλογα με το μήκος τους φορολογούνται τα τσιγάρα, όπως αναφέρεται στο πολυνομοσχέδιο σκούπα που κατατέθηκε χθες βράδι στη Βουλή, τη Δευτέρα αναμένεται να συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή και την Τρίτη να ψηφισθεί.​

Στο νομοσχέδιο αναφέρεται:

Τσιγάρα: οι κύλινδροι καπνού που μπορούν να καπνίζονται ως έχουν. Ή οι κύλινδροι καπνού οι οποίοι με απλό μη βιομηχανοποιημένο χειρισμό γλιστρούν μέσα σε σωλήνες τσιγάρων. Ή οι κύλινδροι καπνού οι οποίοι με απλό μη βιομηχανοποιημένο χειρισμό περιτυλίγονται σε τσιγαρόχαρτα.​

Πούρα ή πουράκια θεωρούνται: α) οι κύλινδροι καπνού με εξωτερικό περίβλημα από φυσικό καπνό. β) οι κύλινδροι καπνού με τεμαχισμένο μείγμα καπνού και με εξωτερικό περιτύλιγμα στο σύνηθες χρώμα του πούρου από ανασυσταθέντα καπνό.​

Στριφτά τσιγάρα: ο κομμένος καπνός, φιλαρισμένος ή πεπιεσμένος σε πλάκες που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάπνισμα του οποίου τουλάχιστον το 25% του βάρους των σωματιδίων καπνού έχει πλάτος κοπής μικρότερο από 1,5 χιλιοστόμετρο ή έχει πλάτος κοπής, ίσο προς 1,5 χιλιοστόμετρο ή μεγαλύτερο εφόσον ο καπνός αυτός πωλείται ή έχει πωληθεί για στρίψιμο τσιγάρων.​


Στη σχετική σελίδα του νομοσχεδίου, στο άρθρο 99, αναγράφεται και συντελεστή που θα φορολογηθεί το τσιγάρο και αυτός καθορίζεται ανάλογα από το μήκος του.​

Συγκεκριμένα για τον υπολογισμό του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) καπνού, ανάλογα με το μήκος του τσιγάρου, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ούτε το φίλτρο ούτε και το επιστόμιο θεωρείται: ως ένα τσιγάρο όταν έχει μήκος μέχρι οκτώ εκατοστά. Ως δύο τσιγάρα όταν έχουν μήκος μεγαλύτερο από οκτώ εκατοστά και μέχρι έντεκα εκαρτοστά. Ως τρία τσιγάρα όταν έχουν μήκος μεγαλύτερο από έντεκα εκατοστά και μέχρι δεκατέσσερα εκατοστά, κ.οκ.





 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.204
Μηνύματα
883.676
Μέλη
38.900
Νεότερο μέλος
Arte_miss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom