Το οδικό ταξιδάκι έγινε για να αποφύγω κάπως τον καύσωνα του τεραημέρου 5 με 8 Ιουλίου. Παρόλο που το μέρος είναι 100 χιλιόμετρα σε ευθεία απόσταση από τον τόπο μου έκανα πάνω από 350 (ένα V) για να κινηθώ σε αυτοκινητοδρόμους και να αποφύγω επαρχιακούς. Δεν είμαι βέβαιος αν η επιλογή μου ήταν σωστή γιατί στην μετάβαση – ημέρα Σάββατο – το τμήμα Α1 του αυτοκινητοδρόμου Σόφια – Μπουργκάς είχε τέτοια κίνηση σαν να οδηγούσα μέσα σε μεγαλούπολη. Όλη η Βουλγαρία έμοιαζε να έχει ξεχυθεί στα παράλια και τα εκατοντάδες ξενοδοχεία της ακτής Sunny Beach.
Εκτός των αμαξιών με Βουλγαρικές πινακίδες, ένας μεγάλος αριθμός με Ουκρανίας, Ρουμανίας, Πολωνίας και το μοναδικό δικό μας με Ελληνικές. (Ποιος παλαβός Έλληνας θα αφήσει ελληνικά παράλια, Χαλκιδική, νησιά για να κάνει μπάνιο στη Μαύρη θάλασσα!)
Το δωμάτιο που έκλεισα ήταν με πρωινό και δείπνο με τεράστιους μπουφέδες και μουσικό πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του δείπνου.
Η παραλία ακριβώς μπροστά στο ξενοδοχείο ήταν ελαφρά απογοήτευση. Εκτός από αρκετό κυματάκι που είχε όλες τις μέρες δεν μου φάνηκε πολύ καθαρή και τα βραχάκια γύρω είχαν μια πράσινη γλίτσα.
Η χρέωση στις ομπρελοξαπλώστρες ήταν 30 λέβα το σετ (1+2) ήτοι 15€ - ακριβά για Βουλγαρία.
Προτιμήσαμε την πισίνα.
Το κυριότερο αξιοθέατο της περιοχής είναι η παλιά πόλη της Μεσημβρίας (Old Nessebar) την οποία είχαμε επισκεφθεί και πριν αρκετά χρόνια εκτός τουριστικής περιόδου.
Η στενωπός που οδηγεί στη παλιά πόλη.
Η ερειπωμένη περιτοίχιση.
Η χαρακτηριστική αρχιτεκτονική των κτηρίων: Ισόγειο πετρόχτιστο και όροφος σε προεξοχή (σαχνισί) με επένδυση σανίδες σε σκούρο καφέ χρώμα.
Πλήθος εκκλησιών, άλλες σε καλή κατάσταση
άλλες ερειπωμένες όπως ο ναός της Αγ. Σοφίας – το κυριότερο ίσως αξιοθέατο της πόλης.
Μια βρύση
Στο υπαίθριο θεατράκι χορευτική παράσταση από τις χώρες του Καυκάσου (Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία
Γραφικά ταβερνάκια
Δεν θα μπορούσα βέβαια, ως λάτρης των παλιών μηχανών, να παραλείψω επίσκεψη στο μουσείο παλαιών αεροσκαφών σε χώρο του αεροδρομίου του Μπουργκάς,
να περιεργαστώ κινητήρες Jet,
Τι να πω εδώ: Εξάτμιση του Jet Πίνακας ζωγραφικής, σωστό έργο τέχνης!
να καθίσω στο πιλοτήριο ενός MIG-21 (αντίπαλο δέος του Phantom)
και να αποτίσω τα σέβη μου στον πρωτοπόρο του διαστήματος.
Εκτός των αμαξιών με Βουλγαρικές πινακίδες, ένας μεγάλος αριθμός με Ουκρανίας, Ρουμανίας, Πολωνίας και το μοναδικό δικό μας με Ελληνικές. (Ποιος παλαβός Έλληνας θα αφήσει ελληνικά παράλια, Χαλκιδική, νησιά για να κάνει μπάνιο στη Μαύρη θάλασσα!)
Το δωμάτιο που έκλεισα ήταν με πρωινό και δείπνο με τεράστιους μπουφέδες και μουσικό πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του δείπνου.

Η παραλία ακριβώς μπροστά στο ξενοδοχείο ήταν ελαφρά απογοήτευση. Εκτός από αρκετό κυματάκι που είχε όλες τις μέρες δεν μου φάνηκε πολύ καθαρή και τα βραχάκια γύρω είχαν μια πράσινη γλίτσα.

Η χρέωση στις ομπρελοξαπλώστρες ήταν 30 λέβα το σετ (1+2) ήτοι 15€ - ακριβά για Βουλγαρία.

Προτιμήσαμε την πισίνα.

Το κυριότερο αξιοθέατο της περιοχής είναι η παλιά πόλη της Μεσημβρίας (Old Nessebar) την οποία είχαμε επισκεφθεί και πριν αρκετά χρόνια εκτός τουριστικής περιόδου.
Η στενωπός που οδηγεί στη παλιά πόλη.

Η ερειπωμένη περιτοίχιση.

Η χαρακτηριστική αρχιτεκτονική των κτηρίων: Ισόγειο πετρόχτιστο και όροφος σε προεξοχή (σαχνισί) με επένδυση σανίδες σε σκούρο καφέ χρώμα.

Πλήθος εκκλησιών, άλλες σε καλή κατάσταση

άλλες ερειπωμένες όπως ο ναός της Αγ. Σοφίας – το κυριότερο ίσως αξιοθέατο της πόλης.

Μια βρύση

Στο υπαίθριο θεατράκι χορευτική παράσταση από τις χώρες του Καυκάσου (Γεωργία, Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία

Γραφικά ταβερνάκια

Δεν θα μπορούσα βέβαια, ως λάτρης των παλιών μηχανών, να παραλείψω επίσκεψη στο μουσείο παλαιών αεροσκαφών σε χώρο του αεροδρομίου του Μπουργκάς,

να περιεργαστώ κινητήρες Jet,

Τι να πω εδώ: Εξάτμιση του Jet Πίνακας ζωγραφικής, σωστό έργο τέχνης!

να καθίσω στο πιλοτήριο ενός MIG-21 (αντίπαλο δέος του Phantom)

και να αποτίσω τα σέβη μου στον πρωτοπόρο του διαστήματος.