Ολλανδία Τριγυρνώντας στην Ολλανδία

Μηνύματα
196
Likes
250
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου
Το Μάρτιο του 2017 ήταν όταν μια πολύ καλή μου φίλη αποφάσισε να φύγει στην Ολλανδία για σπουδές και έτσι η επίσκεψη μου εκεί ήταν αναμενόμενη και γρήγορα έκλεισα τα εισιτήρια για τον Οκτώβριο.
Έφυγα από Αθήνα στις 13 του Οκτώβρη και επέστρεψα στις 20. Η φίλη μου ακόμα δεν είχε ξεκινήσει τα μαθήματα στο Πανεπιστήμιο του Leiden οπότε όλα ήταν ιδανικά. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή...

13 Οκτώβρη 15:00 το μεσημέρι είμαι ήδη μέσα στο αεροπλάνο της Aegean έτοιμη για απογείωση, μη βλέποντας την ώρα της άφιξης μου στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ. Μετά από τρεις περίπου ώρες προσγειωθήκαμε και εκεί βρήκα τη φίλη μου να με περιμένει. Αφού αγκαλιαστήκαμε, φιλιθήκαμε κλπ πήραμε το τρένο για το Leiden, μια πόλη περίπου 40 λεπτά από το Amsterdam, οπού βρισκόταν το σπίτι της που θα με φιλοξενούσε για την επόμενη εβδομάδα. Αν και η φίλη μου γνώριζε κάτι μικροκαθυστερήσεις μας μπέρδεψαν και αντί για το Leiden το τρένο που πήραμε μας πήγε στο Rotterdam, επομένως αντιλαμβάνεστες ότι καθυστερήσαμε κάπως να φτάσουμε σπίτι. Παρ'όλα αυτά τα καταφέραμε και αφου τακτοποιήθηκα βγήκαμε για μια πολύ σύντομη βόλτα, καθώς είχε σουρουπώσει και γυρίσαμε σπίτι, καθώς μπροστά μας είχαμε μια γεμάτη εβδομάδα και είχα έρθει αποφασισμένη να δω όσα περισσότερα μπορούσα.(Να σημειώσω οτι μουσεια κλπ δε με ενδιέφεραν ιδιαίτερα και οτί προτίμησα να σταθώ σε χαλαρές βόλτες στις πόλεις.)

Το επόμενο πρωί ξυπνήσαμε και αφού φάγαμε το πρωινό μας και ετοιμαστήκαμε ξεκινήσαμε για την όμορφη Χάγη. Μέσα σε μια ώρα περίπου είμασταν εκεί και κάναμε βόλτες στα στενά της πόλης, τα οποία ήταν γεμάτα με κόσμο, καθώς τουρίστες και ντόπιοι είχαν ξεχυθεί για να απολαύσουν τη Σαββατιάτικη βόλτα τους και τον υπέροχη μέρα. Ιδιαίτερη πόλη θα έλεγα... κλασσική μα συγχρόνως και μοντέρνα.

View attachment 246998
DSCN6776.JPG

DSCN6781.JPG


DSCN6788.JPG

Είχε φτάσει ήδη μεσημέρι και το στομάχι είχε αρχίσει να διαμαρτύρεται και έτσι αποφασίσαμε να κάτσουμε για φαγητό και να συνεχίσουμε τη βόλτα μας μετά. Κάτσαμε λοιποόν σε ένα κινέζικο, φάγαμε μέχρι σκασμού και χορτασμένοι πλέον είμασταν έτοιμοι για τη συνέχεια, η οποία προέβλεπε βόλτα σε ένα πάρκο στη Χάγη και έπειτα το τρένο για Rotterdam. Έτσι και έγινε και σε λιγότερο από μια ώρα με το τρένο είμασταν ήδη στο Rotterdam. Και εδώ έχω να πω ένα πράγμα..άλλος κόσμος..εντάξει και η Χάγη είχε μια δόση νέου και μοντέρνου αλλά το Rotterdam είναι εξολοκλήρου μια καινούρια πόλη, καθόλου γραφική θα έλεγα με το μοντέρνο να κυριαρχεί σε κάθε έκφανση του σε κάθε γωνιά της πόλης, από το σιδηροδρομικό σταθμό μέχρι τους ουρανοξύστες, της γέφυρες, ακόμα και τα ίδια τα σπίτια που μένουν οι κάτοικοι της πόλης.

DSCN6827.JPG

Αφού περιπλανηθήκαμε στους δρόμους του Rotterdam, περπατήσαμε στη γέφυρα και χαζέψαμε διάφορα περίεργα κτήρια και ενώ είχε βραδιάσει και είχε αρχίσει να κάνει λίγο κρύο αποφασίσαμε να κάτσουμε για μια μπύρα πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής. Και κάπως έτσι έκλεισε η πρώτη ουσιαστικά μέρα μου στην Ολλανδία.
Η επόμενη μέρα περιλάμβανε επίσκεψη στο Delft,καθώς η φίλη μου χρειαζόταν τη βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου εκεί. Πρόκειται για μια μικρή πόλη κοντά στο Leiden, την οποία είχα υποτιμήσει πολύ πριν την επισκεφτώ αλλά με διέψευσε πλήρως. Είναι μια πόλη πανέμορφη, με μαγική ατμόσφαιρα που σε κερδίζει, γεμάτη ζωή, φοιτητές και νεολαία. Ωστόσο, επειδή αφιερώσαμε πολύ χρόνο στην βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου και όταν φύγαμε από εκεί είχε ήδη αρχίσει να σουρουπώνει δεν πρόλαβα να χαρώ την πόλη όπως θα ήθελα, οπότε αναμφίβολα θα επιστρέφαμε ξανά. Παρ 'όλα αυτά αν και είχε νυχτώσει εμείς κάναμε τη βόλτα μας, φάγαμε από ένα τεράστιο burger με άφθονες τηγανητές πατάτες και ήπιαμε μια μπύρα πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής προς το σπίτι.
DSCN6888.JPG

DSCN6897.JPG

DSCN6900.JPG


Η επόμενη μέρα ήταν χαλαρή και περιλάμβανε περιήγηση στο Leiden,το οποίο είχα δει ελάχιστα και αυτό βράδυ. Βόλτες στα πανέμορφα στενά του, δίπλα από τα κανάλια, πάνω από τις γέφυρες..και αυτή η πόλη είναι όμορφη, όχι κάτι φοβερό αλλά όμορφη και γεμάτη ζωή και φοιτητές. Κάτσαμε για ένα καφέ σε όμορφο μαγαζάκι δίπλα από ένα κανάλι και απολαύσαμε την ηλιόλουστη μέρα. Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε το κάστρο του Leiden, όπου εκεί βρίσκεται και το πιο ψηλό σημείο της πόλης, ενώ τέλος όταν άρχισε να σουρουπώνει κάτσαμε για μια μπύρα και γυρίσαμε σπίτι για να σχεδιάσουμε την επόμενη μέρα, η οποία περιλάμβανε Αμστερνταμ και Ουτρέχτη.
DSCN6960.JPG


DSCN6962.JPG


DSCN6928.JPG

DSCN6977.JPG

DSCN6984.JPG
DSCN6988.JPG


Την επόμενη μέρα ξυπνήσαμε νωρίς, φάγαμε το πρωινό στο σπίτι, ετοιμαστήκαμε και γρήγορα κατευθυνθήκαμε στο σταθμό να πάρουμε το τρένο για το Άμστερνταμ. Μέσα σε 40 λεπτά είμασταν στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας έτοιμες για μια ακόμα μεγάλη μέρα. Μεγάλη πόλη (πάντα σε σχέση με τις προηγούμενες που είχα επισκεφθεί), με πάρα πολύ κόσμο σε κάθε σημείο της.
Ξεκινήσαμε λοιπόν να περπατάμε στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας, η οποία είναι πανέμορφη, ζωντανή πόλη αν και έχει και κακό τουρισμό των ναρκωτικών και του σεξ. Εντυπωσιακά κτήρια, όμορφες πλατείες.. όλα πανέμορφα. Φτάσαμε και στην πολυσύχναστη Dam Square, η οποία ήταν γεμάτη από κόσμο και στο κέντρο της σχεδόν είχε στηθεί ένα λουνα παρκ με παιχνίδια και μουσική, το οποίο την έκανε ακόμα πιο ζωντανή από ότι είναι. Μετά τις απαραίτητες φωτογραφίες συνεχίσαμε τη βόλτα μας, περάσαμε και από την red light district, όπου πραγματικά λυπήθηκα από το πόσο φυσιολογικό μπορεί να θεωρείται μια γυναίκα να πουλάει το σώμα της για να μπορεί να ζήσει. Περπατώντας φτάσαμε σε μια πλατεία γραφική, οπού είχε στηθεί ένα υπαίθριο παζάρι με ότι μπορείτε να φανταστείτε, στο οποίο κάναμε τη βόλτα μας και μερικά ψώνια και αποφασίσαμε να κάνουμε μια στάση στα μαγαζάκια που ήταν εκεί γύρω. Διαλέξαμε ένα, κάτσαμε και απολαύσαμε ζεστή σοκολάτα με σαντυγί και μια υπέροχη μηλόπιτα. Έπειτα από αυτή τη στάση συνεχίσαμε το περπάτημα, κάναμε τη βόλτα μας στο πάρκο Voldenpark, χαζέψαμε στην αγορά λουλουδιών με τις πανέμορφες τουλίπες σε ότι χρώμα μπορείτε να φανταστείτε, περάσαμε και φωτογραφηθήκαμε στο πολυσύχναστο σημείο με το κλασσικο I amsterdam και σιγά σιγά πήραμε το δρόμο της επιστροφής προς το σταθμό των τρένων, καθώς η συνέχεια είχε Ουτρέχτη.
Αν και Όταν φτάσαμε στην Ουτρέχτη είχε ψιλονυχτώσει μπορώ να πω ότι η πόλη είναι απίστευτα όμορφη και γραφική, ένα στολίδι, που σίγουρα αξίζει να επισκεφθεί κανείς μέρα και να τη θαυμάσει με όλα της τα χρώματα.. όμορφα, μικρά μαγαζιά είναι κυριολεκτικά πάνω στα κανάλια της πόλης, τα οποία στολίζονται με πολύχρωμα λουλούδια. Καθεδρικού ναοί και εκκλησίες στις πλατείες να κάνουν το σκηνικό ακόμα πιο επιβλητικό, ενώ μερικά μέτρα πιο πέρα ένα πεζόδρομος γεμάτος μαγαζιά, νεολαία και ζωή.. με το ζόρι βρήκαμε να κάτσουμε σε ένα μαγαζί να πιούμε μια μπύρα πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής. Κάπως έτσι, λοιπόν, κλείνει η μέρα μας, γεμάτη όμορφες και ζωντανές εικόνες.
DSCN7014.JPG
DSCN7033.JPG
DSCN7042.JPG

DSCN7080.JPG
DSCN7111.JPG

DSCN7154.JPG

Η επόμενη και τελευταία μου μέρα στην Ολλανδία ήταν ήρεμη και περιλάμβανε μια βόλτα στο Delft, το οποίο ήθελα να το δω μέρα και με την ησυχία μου για το απολαύσω όπως έπρεπε. Έτσι και έγινε, η μέρα πέρασε με βόλτες στα πανέμορφα στενά και στην άκρως γραφική πλατεία του Delft, να χαζεύω τα κανάλια.. να πίνουμε καφέ και να τρώμε μηλόπιτα σε μια πλατεία γεμάτη μαγαζιά και ζωή.. κάπως έτσι πέρασε η μέρα και εγώ απόλαυσα αυτή την παραμυθούπολη που σε ταξιδεύει αλλού όπως ήθελα.
Έτσι την επόμενη μέρα αναχώρησα από την Ολλανδία γεμάτη όμορφες εικόνες και υπέροχες αναμνήσεις.
DSCN7178.JPG
DSCN7200.JPG
DSCN7206.JPG
DSCN7203.JPG
 
Last edited:

makisg

Member
Μηνύματα
4.717
Likes
14.805
Επόμενο Ταξίδι
Κοιλάδα μέσου Ρήνου.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
Περιμένουμε με ενδιαφέρον την συνέχεια.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.158
Μηνύματα
882.414
Μέλη
38.877
Νεότερο μέλος
Constansimota

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom