Τροπικο κλιμα, υπαρχει κατι που πρεπει να προσεχουμε?

katkat

Member
Μηνύματα
16
Likes
5
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλια
Μιας και σχεδιαζω το ταξιδι μου στο Κερνς της Αυστραλιας σκεφτηκα να ψαξω μερικες συμβουλες για το τροπικο κλιμα και τους κινδυνους τους οποιους μπορει να εχει.( αν υπαρχουν καποιοι)
Εψαξα στο ιντερνετ αλλα δεν βρηκα τιποτα σχετικο.
Γνωριζω οτι σε τροπικα κλιματα ευδοκιμουν αρρωστιες οπως ελονοσια κια κιτρινος πυρετος. Βεβαια στην Αυστραλια δεν υπαρχει τετοιο θεμα και απ οσο ξερω δεν χρειαζονται καν εμβολια.
Υπαρχει λοιπον κατι για το οποιο πρεπει να ειμαστε προετοιμασμενοι οταν πηγαινουμε σε μερη με τροπικο κλιμα?
Φανταζομαι πως καλο θα ειναι να εχω μαζι μου αντισταμινικα και κορτιζονη ε?:rolleyes:
Γενικα δεν ειμαι αλλεργικη σε τιποτα, και μενω στην Θεσσαλονικη οπου η υγρασια φτανει το 90% πολλες φορες χεχε

Στο Κερνς εχει πολλα μικρα ζωακια....αχ τι χαριτωμενα γκρρρρρ, που αν σε δαγκωσουν μετααααα τρεχεις και δεν φτανεις αλλα ενταξει μωρεεεε σε μας θα τυχει.?:bleh:
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.971
Likes
9.390
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Αυτα που ξερω για τα τροπικα κλιματα ειναι τα βασικα και δεν ξερω αν η Αυστραλια εχει κατι το διαφορετικο απο την Κεντρικη Αμερικη για παραδειγμα.
Γενικα οταν πηγαινω σε τετοια μερη αυτο που με απασχολει (λογω του Mr.) ειναι τα κουνουπια , αλλα φροντιζω να προμηθευομαι απο εκει κατι που θα ειναι αποτελεσματικο στα ντοπια κουνουπια.
Τα γνωστα καπελα και αντηλιακα αφου ο ηλιοs δεν αστειευεται - συμβουλευω τουs αλλουs , αλλα στιs Φιλιππινεs μεχρι φουσκαλεs στα χερια εβγαλα μετα απο ολη μερα περιηγηση πανω σε μηχανη!
Κι εγω δεν εχω ακουσει κατι για την Αυστραλια , ουτε για εμβολια κλπ..Πιο πολλα εχω ακουσει για τσουχτρεs , καρχαριεs και δηλητηριωδη χταποδια (μη σε αποτρεψω και δε μπειs στο νερο!:haha:).Καθωs και για αταχτουs κροκοδειλουs σε λιμνουλεs!
Φανταζομαι οτι στα δαση θα παs με οδηγο απο καποιο γραφειο , οποτε θα σε ενημερωσουν κι εκεινοι για το τι θα χρειαστειs και τι να προσεξειs..
 

katkat

Member
Μηνύματα
16
Likes
5
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλια
Τα εντομοκτονα που κυκλοφορουν για τα γνωστα κουνουπια που μεταδιδουν δαγκειο πυρετο κανουνε τιποτα.....?
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.376
Likes
6.890
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
πως μπορουμε να προστατευτουμε απο κυκλωνες και μουσώνες;
μαθατε τα δυσαρεστα στη Βιρμανία, γειτονική χώρα της Ταυλάνδης με τους χιλιάδες νεκρους και τις βιβλικές κασταστροφές
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.971
Likes
9.390
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ο πιο σιγουροs τροποs για να προστατευτειs απο μουσωνα-κυκλωνα , ειναι να μην ταξιδεψειs την εποχη που χτυπανε τετοια φαινομενα. Ολοι δεν κοιταμε τον καιρο και το κλιμα πριν επιλεξουμε που θα παμε?
Αν παλι επιλεξειs μια περιοχη και κατα τυχη κατευθυνθει κυκλωναs προs τα εκει , συνηθωs τα ξενοδοχεια προειδοποιουν τουs διαμενοντεs μια δυο μερεs νωριτερα ή ακομα και διωχνουν τουs τουριστεs απο τη χωρα.Κατι τετοιo εγινε προσφατα στο Κανκουν που αδειασαν την περιοχη.
Τωρα για χωρεs οπωs το Μυανμαρ και λιγοτερο ανεπτυγμενεs που αδυνατουν να ειδοποιησουν ακομα και τουs κατοικουs τηs περιοχηs , καλυτερα να αποφυγειs τελειωs την επισκεψη τουs επικινδυνουs μηνεs.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.223
Μηνύματα
884.260
Μέλη
38.916
Νεότερο μέλος
NioviG

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom