Τροφή για σκέψη , μπας και οργανωθώ πάλι ; (Μπαλί + άλλα)

L33T

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιαπωνία 5 Δεκ. 2025
Ταξίδι-Όνειρο
2024.2025.Again Japan!
Πολύ καλησπέρα, ο γνωστός άγνωστος εθεάθη πάλι (γνωστός Ιάπωνας αχααχ) . Φεύγουμε σε 5 μέρες αυτή τη φορά , με την κοπέλα μου Ιαπωνία για 3 εβδομάδες. (Ναι την έπεισα!)
(Βοήθησες πολύ και εσύ στην συγκέντρωση πέρυσι,οπότε φέτος οι πλανήτες ευθυγραμμίστηκαν .. @thalia tsif ).

Λοιπόν ... πέρα της εισαγωγής.

Μάρτιο πρέπει να είμαι για συνέδριο για 4 μέρες στο Μπαλί. (Solo).
Οπότε κοιτάω τι μπορώ να πεταχτώ τριγύρω να δω άλλα , έστω και λίγο..
Σκέφτηκα Βιετνάμ και Βανγκοκ από 7 ημέρες η κάθε μια ,και επιστροφή από κάποια απο εκείνες ή πίσω Μπαλί (γιατί το round-trip pre-book βγαίνει πιο φθηνά).

Έχετε να ρίξετε καμία ιδέα, τι αξίζει τι δεν αξίζει μήπως έχω βάλει λίγες ημέρες, πολλές ,καιρός , μουσώνες κτλ κτλ . ειδικά εσείς που έχετε πάει , ρίξ'τε μια ιδέα παραπάνω.

Σας ευχαριστώ , πάρα πολύ!

Last edited:

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Μόλις γύρισα από Ιαπωνία και γω θα απολαύσετε τα φθινοπωρινά χρώματα.
Για Βιετνάμ αν το αποφασίσεις έχω να σου προτείνω πολλά. Οι 7 μέρες βέβαια καλύπτουν 1-2 περιοχές. μεγάλη χώρα τι να πρωτοδείς.

L33T

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιαπωνία 5 Δεκ. 2025
Ταξίδι-Όνειρο
2024.2025.Again Japan!
Μόλις γύρισα από Ιαπωνία και γω θα απολαύσετε τα φθινοπωρινά χρώματα.
Για Βιετνάμ αν το αποφασίσεις έχω να σου προτείνω πολλά. Οι 7 μέρες βέβαια καλύπτουν 1-2 περιοχές. μεγάλη χώρα τι να πρωτοδείς.
Ναι ,ναι εγώ περιμένω πως και πως ποιο πολύ για να τα μεταφέρω σε εκείνην παρά σε εμένα καθότι ,και έχω πάει και θα ξανά πάω ,και Ιαπωνικά μαθαίνω ( καλός βλαμένος θα έλεγα εγώ).

Για Βιετνάμ , 7 ημέρες δηλαδή τις λες καλά; (από πρωί έως απόγευμα άδειες ώρες καθότι μετά θα δουλεύω) , Βανγκοκ διάβασα από τον γούγλη ότι 5 ημέρες αρκούν για τα βασικά αξιοθέατα ...

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Ναι ,ναι εγώ περιμένω πως και πως ποιο πολύ για να τα μεταφέρω σε εκείνην παρά σε εμένα καθότι ,και έχω πάει και θα ξανά πάω ,και Ιαπωνικά μαθαίνω ( καλός βλαμένος θα έλεγα εγώ).

Για Βιετνάμ , 7 ημέρες δηλαδή τις λες καλά; (από πρωί έως απόγευμα άδειες ώρες καθότι μετά θα δουλεύω) , Βανγκοκ διάβασα από τον γούγλη ότι 5 ημέρες αρκούν για τα βασικά αξιοθέατα ...
Για το Βιετνάμ 7 μέρες είναι απλά ο βορράς....Θέλεις πτήση ή ολονύκτιο τρένο για να πας στο κέντρο, εμείς σε 15 μέρες να σκεφτείς είδαμε τη χώρα με πολύ τρέξιμο.

L33T

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιαπωνία 5 Δεκ. 2025
Ταξίδι-Όνειρο
2024.2025.Again Japan!
Για το Βιετνάμ 7 μέρες είναι απλά ο βορράς....Θέλεις πτήση ή ολονύκτιο τρένο για να πας στο κέντρο, εμείς σε 15 μέρες να σκεφτείς είδαμε τη χώρα με πολύ τρέξιμο.
Χμμ... Χο τσι μιν , ή Χα νοι , θεωρείς καλύτερα ;
Οι πτήσεις από Μπαλί προς Βιετνάμ είναι πολύ φθηνές βλέπω 70-80€ με βαλίτσα.
Το λέω, γιατί είναι και ανάλογα που θεωρείς και εσύ αφού το πήγατε είναι καλύτερα να μείνεις ώστε να δείς πιο πολύ κεντρικά αξιοθέατα...

thalia tsif

Member
@L33T σε ευχαριστώ πολυ για την αναφορά.. δεν θελεις να μείνεις μπαλι??λοιπόν για Μπανγκόκ φτάνουν 5 μερες και ειναι υπεραρκετες ωστε να δεις και ρηννπλωρη αγορα και την τρενο-αγορα! Για το βιετναμ θα πρέπει να μείνεις μόνο στο ανοι με εκδρομές στο halong bay kai Trang an..ειναι κριμα να πας βιετναμ και να μην δεις hoi an,shaigon kai dalat..εγω θα έμενα Μπαλί που θα έχεις δικό σου οδηγο μένοντας στην ubud και θα σου κανω ενα πρόγραμμα σουπερ κ μετα 5 μερες Μπανγκόκ κ επιστροφη

thalia tsif

Member
Χμμ... Χο τσι μιν , ή Χα νοι , θεωρείς καλύτερα ;
Οι πτήσεις από Μπαλί προς Βιετνάμ είναι πολύ φθηνές βλέπω 70-80€ με βαλίτσα.
Το λέω, γιατί είναι και ανάλογα που θεωρείς και εσύ αφού το πήγατε είναι καλύτερα να μείνεις ώστε να δείς πιο πολύ κεντρικά αξιοθέατα...
Ο βορράς ειναι πολυ πολυ πιο ωραίος αλλα ειναι κριμα να χαλάσεις το βιετναμ χωρίς να το δεις ολοκληρωμένα.. ψιτ...ζηλεψα ρην δουλειά σου και τα συνέδρια που σου δίνουν δυνατότητα πληρωμένων εισιτηρίων για Ασία

L33T

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιαπωνία 5 Δεκ. 2025
Ταξίδι-Όνειρο
2024.2025.Again Japan!
Ο βορράς ειναι πολυ πολυ πιο ωραίος αλλα ειναι κριμα να χαλάσεις το βιετναμ χωρίς να το δεις ολοκληρωμένα.. ψιτ...ζηλεψα ρην δουλειά σου και τα συνέδρια που σου δίνουν δυνατότητα πληρωμένων εισιτηρίων για Ασία
Κάποια είναι πληρωμένα , κάποια όχι , είναι ανάλογα πόσο θα πιέσω και εγώ και ανάλογα τι συνέδριο θα έχει.
Στα περισσότερα τα πληρώνω εγώ, καθότι θέλω να μείνω παραπάνω να εξευρενήσω κτλ. αφού μου δίνεται η δυνατότητα.

@L33T σε ευχαριστώ πολυ για την αναφορά.. δεν θελεις να μείνεις μπαλι??λοιπόν για Μπανγκόκ φτάνουν 5 μερες και ειναι υπεραρκετες ωστε να δεις και ρηννπλωρη αγορα και την τρενο-αγορα! Για το βιετναμ θα πρέπει να μείνεις μόνο στο ανοι με εκδρομές στο halong bay kai Trang an..ειναι κριμα να πας βιετναμ και να μην δεις hoi an,shaigon kai dalat..εγω θα έμενα Μπαλί που θα έχεις δικό σου οδηγο μένοντας στην ubud και θα σου κανω ενα πρόγραμμα σουπερ κ μετα 5 μερες Μπανγκόκ κ επιστροφη
Επειδή θα το έλεγα 'ευκαιρία' λόγω ότι θα είμαι ήδη εκεί ,να πεταχτώ στα τριγύρω σαν χώρες. Αν βγάλω την Μπανκόκ και το παίξω μπάλα μόνο Μπαλί + Βιετνάμ είναι καλύτερα θεωρείς;

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Για Βιετνάμ σίγουρα Ανόι όπως σου είπε και η Θάλεια. Θα πας Ninh Binh, ίσως Halong Bay και αναλόγως του χρόνου που θα έχεις. Το κέντρο έχει επίσης ωραίες εκδρομές αλλά κατά τη γνώμη μου η XoΤσιΜινχ δεν έχει το ίδιο ενδιαφέρον.

thalia tsif

Member
Εσύ ο,τι προτιμάς..εγω μπαλι ubud με εκδρομές με οδηγο τον putu και Μπανγκόκ θα εκανα..το βιετναμ μόνο του..αν όμως επιλέξεις βιετναμ κανε ανοι και αντι για ninh binh κανε το Trang Ann.. ειναι πιο μεγάλη εκδρομή σε μοναδικά τοπία.. το έψαξα αρκετά

GTS

Member
Βιετνάμ μια χαρά βλέπεις πολλά και ωραία σε 7μ, μέχρι το Hoi An βέβαια, άλλωστε νομίζω ότι ο βορράς υπερτερεί κατά πολύ του νότου.

L33T

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιαπωνία 5 Δεκ. 2025
Ταξίδι-Όνειρο
2024.2025.Again Japan!
Για Βιετνάμ σίγουρα Ανόι όπως σου είπε και η Θάλεια. Θα πας Ninh Binh, ίσως Halong Bay και αναλόγως του χρόνου που θα έχεις. Το κέντρο έχει επίσης ωραίες εκδρομές αλλά κατά τη γνώμη μου η XoΤσιΜινχ δεν έχει το ίδιο ενδιαφέρον.
Εσύ ο,τι προτιμάς..εγω μπαλι ubud με εκδρομές με οδηγο τον putu και Μπανγκόκ θα εκανα..το βιετναμ μόνο του..αν όμως επιλέξεις βιετναμ κανε ανοι και αντι για ninh binh κανε το Trang Ann.. ειναι πιο μεγάλη εκδρομή σε μοναδικά τοπία.. το έψαξα αρκετά
Βιετνάμ μια χαρά βλέπεις πολλά και ωραία σε 7μ, μέχρι το Hoi An βέβαια, άλλωστε νομίζω ότι ο βορράς υπερτερεί κατά πολύ του νότου.
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, έτσι όπως το βλέπω και το ψάχνω λίγο παραπάνω καλύτερο είναι να το σπάσω σε 2 σημεία.
Ένα να μείνω μπαλί και ένα να πάω Βιετνάμ βορά :) Αν το κάνω 8 Μαρτίου με 28 Μαρτίου πιστεύω βγαίνει ένα πολύ ωραίο πρόγραμμα :)
Οπότε πετάτε ιδέες :D

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.293
Μέλη
39.968
Νεότερο μέλος
exploring

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα