Τόκιο.Ενας παράδεισος του ουίσκυ!

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Εάν υπάρχει ένας παράδεισος του ουίσκι, υποτίθεται ότι βρίσκεται κάπου στη Σκωτία. Ίσως σε ένα από τα απομακρυσμένα αποστακτήρια όπου μπορεί κάποιος να γευθεί το τοπίο στο ποτήρι…
Και όμως οι αληθινοί ειδήμονες ξέρουν ότι η καλύτερη θέση για να απολαύσει κάποιος ένα ουίσκι είναι σχεδόν 6.000 μίλια μακριά, κάπου ανάμεσα στη σύγχυση του νέον που κυριαρχεί στο κέντρο του Τόκιο.
Όσοι γνωρίζουν λένε ότι υπάρχουν θαυμάσια μπαρ στο Εδιμβούργο και το Λονδίνο που σερβίρουν υπέροχο ουίσκι αλλά η κουλτούρα του ουίσκι στο Τόκιο, με τα δεκάδες μπαρ να προσφέρουν χιλιάδες κορυφαίας ποιότητας ουίσκυ, το φέρνει σε ένα διαφορετικό επίπεδο.
Οι Ιάπωνες έχουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στα εισαγόμενα σκωτσέζικα, τα αμερικανικά μπέρμπον, αλλά και την όλο και μεγαλύτερη ντόπια παραγωγή.
Το Τόκιο φιλοξενεί αμέτρητα μπαρ. Μερικά είναι μικροσκοπικά, υπόγεια, όπου οι φανατικοί οπαδοί του ουίσκι (στα ιαπωνικά otaku) το γεύονται από παλαιά μπουκάλια σε ηρεμία που θυμίζει μοναστήρι.
Άλλα, είναι πιο μοντέρνα και εκεί συχνάζουν οι καλοντυμένοι λάτρεις του συγκεκριμένου ποτού μετά τη δουλειά.
Στο Τόκιο, ένα ποτήρι ουίσκι κοστίζει. Υπάρχουν όμως μερικές γωνιές και μερικοί ιδιοκτήτες μπαρ που σερβίρουν ουίσκι γιατί το αγαπούν και όχι για τα χρήματα. Και σύμφωνα πάντα με όσους γνωρίζουν, Ιαπωνία και ουίσκι ταιριάζουν τέλεια.
ana-mpa.gr
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Σ΄ευχαριστούμε Ρενάτα !...αν και δεν το κατέχω το σπορ...:D
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.026
Μέλη
38.909
Νεότερο μέλος
LEANDROS GOUMENOS

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom