Τύχη στα ταξίδια!

BASILISPAP

Member
Μηνύματα
527
Likes
2.552
Επόμενο Ταξίδι
Απο εδώ και από εκεί...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία, Περού, Κιργιστάν
Φεβρουάριος 2008, βρισκόμαστε Αθήνα για ένα γάμο και στην συνέχεια θα βγαίναμε εκτός Ελλάδος στο πρώτο κοινό μας ταξίδι με την Α. Την ημέρα πριν την πτήση μας αλλά και την επόμενη το χιόνι βρίσκεται παντού σε όλη την Αττική, μέχρι και στις παραθαλάσσιες περιοχές. Στα τηλέφωνα οι εταιρείες δεν έδιναν σαφή απάντηση για το αν θα πραγματοποιηθούν η όχι οι πτήσεις. Μετρό, προαστιακός, ηλεκτρικός και λεωφορεία βρίσκονται εκτός λειτουργίας. Στις αγωνιώδεις κλήσεις μας για ταξί όλες οι εταιρείες απαντούσαν αρνητικά, μέχρι που ο υπάλληλος στο ξενοδοχείο (καλή του ώρα όπου και να είναι) είχε κάποιον γνωστό. Μας ζήτησε 50 ευρώ, σκέφτηκα και 150 να ήθελες θα στα έδινα! Σε όλο τον δρόμο από κέντρο μέχρι το αεροδρόμιο είδαμε μόνο ένα τζιπ, κανένα άλλο όχημα. Μπαίνουμε στον κεντρικό χώρο του Ελ Βενιζέλος, εκατοντάδες κόσμος να βρίσκεται στα πατώματα και στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Το μάτι πάει μόνο του στον πίνακα αναχωρήσεων όπου και βλέπουμε ένα ατελείωτο κατεβατό "cancelled", αλλά στην δική μας πτήση τίποτα. Λέω κάποιο λάθος θα έχει γίνει, πάμε προς το γκισέ και μας υποδέχονται με χαμόγελο. Στην ερώτηση (γιατί θα πραγματοποιηθεί η πτήση) απάντησαν ότι το αεροπλάνο μας ήταν ήδη εδώ, έχει καθαριστεί ο διάδρομος, ότι στην άφιξη μας στην Πράγα δεν συναντούν προβλήματα και ο καιρός εκεί προβλέπεται καλός. Μετά απο ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ξεπαγώματος του αεροσκάφους, αρχίσαμε την τροχοδρόμηση. Η επιτάχυνση ήρθε με το άγχος παρόν. Είναι 02:30 το πρωί, μαίνεται χιονοθύελλα με πάμπολλες αναταράξεις. Λίγα δύσκολα λεπτά και βγαίνοντας από τα σύννεφα, η πανσέληνος μας περίμενε. Η Θεά τύχη ήταν μαζί μας!
 

BASILISPAP

Member
Μηνύματα
527
Likes
2.552
Επόμενο Ταξίδι
Απο εδώ και από εκεί...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία, Περού, Κιργιστάν
Ισλανδία, ένας προορισμός φημισμένος για τον ιδιαίτερα άστατο καιρό. Φεβρουάριος 2020 και αντιγράφω από την ιστορία μας για το ταξίδι αυτό.

Ο καιρός στην χώρα είναι πασίγνωστος για την αγριότητα του. Ενημερωτικά, μόλις 3 μέρες πριν φτάσουμε είχε κυκλώνα ο οποίος σάρωσε τα πάντα και καθήλωσε αεροπλάνα και αλλά μέσα.
Αντιγράφω από το ίντερνετ:
{A powerful North Atlantic cyclone forced the Icelandic Met Office (IMO) to issue a red weather alert for southern Iceland, in effect through the first half on February 14, 2020. Violent and dangerous wind gusts may exceed 200 km/h in some areas}.

Η προειδοποιήσεις για τον καιρό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές, πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα θα περάσουν αρχικά από τα νότια της χώρας και θα καταλήξουν αργά την νύχτα πάνω από το Akureyri.
«οrange alert - A northerly storm or violent storm of 23-32 m/sec is forecast, with a severe snow storm. No travel possible.


Ο καιρός προβλέπεται ιδιαίτερα κακός, η μισή χώρα είναι αποκλεισμένη. Όλη η βόρεια πλευρά και ότι αφήνουμε πίσω μας βρίσκεται χωρίς συγκοινωνία! Απροσπέλαστοι δρόμοι παντού, ήμασταν πάρα πολύ τυχεροί!!

Σήμερα και να θέλαμε, δεν θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε προς τα πίσω καθώς ο δρόμος είναι κλειστός και θα παραμείνει έτσι για τουλάχιστον άλλες 2 μέρες!
{In South Iceland, the red warning is good until noon and an orange one till 2 pm. Hurricane-force winds of 28-35 m/sec are in the area this morning and dangerous wind gusts. There is snow and blowing snow and poor visibility}.

Όπως λένε για να υπερτονίσουν τις αλλοπρόσαλλες εναλλαγές των καιρικών συνθηκών, αν δεν σου αρέσει ο καιρός περίμενε 5 λεπτά…. Αλλά όλα πήγαν βάση προγράμματος, η Θεά τύχη ήταν και πάλι μαζί μας!
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.853
Likes
14.085
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Καλοκαίρι 2018, βρίσκομαι στο Αλμάτι του Καζακστάν κι έχω πάθει ένα μικρό σοκ γιατί οι κάτοικοι δεν είναι ιδιαίτερα φιλικοί. Βρίσκομαι σε μια υπόγεια λαϊκή, θέλω να τραβήξω φωτογραφίες και μου κάνουν άσχημα νοήματα ή κρύβουν αγριεμένα το πρόσωπό τους. Σταματώ σε ένα πάγκο να παρω μερικά φρούτα, αφήνω προσεκτικά το κινητό και το διαβατήριο για βγάλω μερικά λεφτά να πληρώσω. Έχω διαρκώς την έννοια μη με κλέψουν !! Απομακρύνομαι και θέλω να φύγω από το αφιλόξενο περιβάλλον όταν βλέπω αλαφιασμένο το νεαρό του πάγκου από όπου πήρα τα φρούτα να με ψάχνει μανιωδώς. Είχα ξεχάσει εκεί το διαβατήριο μου με 50 ευρώ μέσα. Θα το χανα και δε θα παίρνα και χαμπάρι πώς συνέβη !! Να’ναι καλά ο άνθρωπος. Τελικά τους παρεξήγησα τους Καζάκους.
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
8.463
Ονειρεμένο Ταξίδι
Άβυσσος
Ρώμη 2013, έχω πάει να επισκεφθώ μια πρώην μου Ιταλίδα. Ήμουν εκεί την Κυριακή του μήνα που υπάρχει δωρεάν είσοδος στα μουσεία του Βατικανού και στην Cappella Sistina. Λέω ωραία ευκαιρία να δω τη δημιουργία του Αδάμ τσάμπα. Μου έλεγε η Ιταλίδα έχεις τρελαθεί; Θα γίνεται πανικός από κόσμο, θα περιμένουμε για ώρες στην ουρά συν την απέχθεια της στις θρησκείες δεν ψηνόταν με τίποτα. Δεν πτοούμαι και πάω μόνος μου αποφασισμένος να περιμένω για ώρες στην ουρά. Όπως πλησιάζω προς Cappella Sistina βλέπω πλήθος κόσμου να πηγαίνει με σημαίες, κασκόλ, πανό, συνθήματα και τα σχετικά προς την πλατεία του Αγίου Πέτρου, είχε ομιλία ο πάπας! Όταν έφτασα στην Cappella Sistina δεν υπήρχε ψυχή απ'έξω. Πλησιάζω τους υπάλληλους και ρωτάω αν είναι επισκέψιμη και μου απαντάνε φυσικά. Είδα τα αριστουργήματα του Michelangelo τσάμπα παρέα με καμια 10αρια Κινέζους.

Rennes 2021, καθώς βγαίνω απ'το ξενοδοχείο για βόλτα στην πόλη βλέπω μια επιγραφή αν χάσεις την κάρτα του δωματίου πρέπει να πληρώσεις 50 ή 60ε δεν θυμάμαι. Μάλλον το μυαλό μου κατάλαβε ότι κερδίζεις 50ε και την έχασα σχεδόν αμέσως. Το συνειδητοποιώ πολύ αργότερα κι ενώ έχει βραδιάσει. Ευτυχώς έχω φωτογραφική μνήμη και αποφασίζω να πάω από εκεί που ρθα μπας και. Τελικά όντως την βρήκα περίπου 5' μακριά απ'το ξενοδοχείο. Δεν το πίστευα και πως μου έπεσε και πως την βρήκα.

Νομίζω ότι όλη η τύχη μου έχει εξαντληθεί σε αυτές τις 2 περιπτώσεις. Η γκαντεμιά είναι πολύ συχνότερη.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.920
Likes
40.749
Εχασα την πτηση ανταποκρισης στο Παρισι γιατι ειχε ουρα στην τουαλετα και ηπιαμε και ενα εσπρεσο σε ενα καφε νομιζοντας οτι υπαρχει χρονος. Στο counter της Airfrance που πηγαμε να πληρωσουμε οσο οσο πτηση την αλλη μερα ειδαν οτι εφταιγε η Airfrance επειδη αργησε 10λ η προηγουμενη πτηση και μας αποζημιωσαν με δωρεαν business την αλλη μερα και διαμονη σε 4αστερο. Μας ειπαν και συγγνωμη.
 

connosp

Member
Μηνύματα
377
Likes
812
Κωνσταντινούπολη 8/19 Περιμένοντας στην Ίστικλαρ ακριβώς στο Galatasaray όπου η γυναίκα μου έπαιρνε τηλέφωνο από καρτοτηλέφωνο σε Ελλάδα παραδίπλα από 5-6 ΑΤΜ βρήκα 100ΤL(15Ε περίπου) με χιλιάδες κόσμο να περπατάει, προφανώς έπεσε από κάποιον!!!!!!!!!!!!
 

EIRHNH2

Member
Μηνύματα
1.276
Likes
1.343
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
ο κόσμος ΟΛΟΣ!!!!
Αν σας πω οτι σε ολα μου τα ταξιδια κατι κανω με τον καιρο και δεν βρεχει... Δεν εχει μουσωνες ή οτιδηποτε αλλο περιεργο θα με μισησετε; Ας παω σε μερος ασχετη τελειως εποχη.... εγω θα εχω τις σωστες κλιματολογικες θερμοκρασιες! Τωρα , ενα λονδινακι με λιγο σαουερ για ενα 2ωρο... δεν πειραζει, αλλιως δεν σου πιανεται κιολας!!!
 

Iris_90

Member
Μηνύματα
752
Likes
3.792
Επόμενο Ταξίδι
Στο άγνωστο ...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γιατί , σε νοιάζει ;;;
Λοιπόν λοιπόν λοιπόν θα αφηγηθώ και εγώ ένα πολύ πρόσφατο γεγονός ... Τον περασμένο Σεπτέμβρη πήγα στη Ρώμη ... Μου άρεσε τόσο μα τόσο πολύ η Φοντάνα ντι Τρέβι που την επισκέφτηκα για 2η φορά ... Όμως αυτή τη 2η φορά ... Πάω εκεί , τα νερά είχαν σταματήσει και οι εργαζόμενοι του δήμου μάζευαν τα νομίσματα ... Αγανακτώ εγώ και περιμένουμε μια ώρα για να τελειώσουν ... Στο μεταξύ εμφανίστηκε ένα ζευγάρι από το γκρουπ μας και συναντηθήκαμε τυχαία εκεί ... Μιλήσαμε και τους είπαμε πως έχει η κατάσταση ... Μετά από μια ώρα ξεκίνησαν πάλι να τρέχουν τα νερά , να σημειωθεί πως ο καιρός ήταν έτοιμος να βρέξει , είδαμε αστραπές αλλά δεν έβρεξε , δεν είχαμε πάρει και ομπρέλες από κοντά , έβγαλα μερικές φωτογραφίες το ζευγάρι και μετά ξεκίνησα να φωτογραφίζομαι και εγώ ...

Κάποια στιγμή (να σημειωθεί πως δεν το γνώριζα) κατεβαίνω τα σκαλάκια και βλέπω χαμηλά κάπου στους αστραγάλους μου μια κίτρινη πλαστική κορδέλα , τη προσπερνώ και πετάω νόμισμα ... Κάνω να φύγω και νιώθω κάποιον να μου σφίγγει το μπράτσο ... Βλέπω έναν αστυνομικό να με αγριοκοιτάει ...

Ακολουθεί ο εξής διάλογος :

Τι έκανες εκεί ;;;
Εγώ τίποτα δεν έκανα , πέταξα το νόμισμα για την ευχή ...
Γιατί πήδησες τη κίτρινη γραμμή ;;;
Δεν το ήξερα πως ήταν απαγορευτικό , συγνώμη , αλλά δεν έκανα κάτι άσχημο ...
Το ξέρεις πως για αυτό που έκανες θα πληρώσεις 500 ευρώ πρόστιμο ...

Εντωμεταξύ ο συγκεκριμένος μου μίλαγε και είχε κοκκινίσει ολόκληρος , τα χαρακτηριστικά του είχαν παραμορφωθεί , ενώ κάποιος άλλος συνάδελφός του που ήταν δίπλα του , τον τραβούσε από τη μπλούζα και τον κοιτούσε με ύφος '' Άστη τώρα τη κοπέλα δεν έκανε κάτι κακό'' , το ζευγάρι που ήταν στο γκρουπ μας πήγαν εκεί και με υπερασπίστηκαν σε αυτόν , του μίλησαν του είπαν πως αγαπάμε την Ιταλία και πως δεν γνώριζε η κοπέλα αυτή την απαγόρευση (που πράγματι δεν την ήξερα καθότι πρώτη φορά στη Ρώμη) και έτσι ευτυχώς που δεν μου πήραν τα στοιχεία να με πάνε στο τμήμα για ψύλλου πήδημα ... Ευχαρίστησα το ζευγάρι που με υπερασπίστηκε καθώς αν δεν υπήρχαν εκείνοι θα χα πληρώσει από το τίποτα 500 ευρώ ...

Ήξερα πως οι Ιταλοί είναι αυστηροί με τα μνημεία τους (π.χ δεν επιτρέπεται να κάτσεις στα σκαλάκια της Πλατείας Ισπανίας , ή να ακουμπήσεις άλλα μνημεία ) αλλά ο συγκεκριμένος ήταν σε άρρωστο βαθμό ...

Το περιστατικό είχε γίνει μέρα Δευτέρα (μέρα Δευτέρα να ξέρετε - όσοι πάτε πρώτη φορά στη Ρώμη- πως μαζεύουν τα νομίσματα από το συντριβάνι) ...
 
Last edited:

paefstra

Member
Μηνύματα
12.920
Likes
40.749
Εχω κλεισει business Θεσσαλονικη Αθηνα με αναβαθμιση κουπονιου της Aegean για μενα αλλα οχι για τον μικρο γιατι ειχα ενα κουπονι αναβαθμισης.Τα εισιτηρια ειχαν κοστισει 4 ευρω το καθενα χρησιμοποιωντας αλλα εκπτωτικα κουπονια black friday. Στο αεροδρομιο η υπαλληλος ειπε αυστηροτατα οτι το παιδι θεωρειται ασυνοδευτο αφου δεν θα καθεται διπλα μου αλλα θα καθεται μια σειρα πισω απο μενα, στην πρωτη σειρα της economy. Με βαζουν να πληρωσω 30 ευρω για τη συνοδο.
Στο σαλονι μας βρισκει η συνοδος η οποια παιρνει το παιδι απο το χερι μου και περπατα διπλα μου ενω μπαινουμε στο αεροπλανο. Το παραδιδει στην αεροσυνοδο. Η business ειναι αδεια και το παιδι καθεται διπλα μου με τη συναινεση του προσωπικου.
Οταν κατεβηκαμε η εντεταλμενη συνοδος στο αεροδρομιο (αφου ειχα πληρωσει συνοδεια) παρελαβε το παιδι απο το χερι μου για να μου το ξαναπαραδωσει. Μου λεει "τι παρανοια ειναι αυτη?" . Μολις επιστρεψαμε σπιτι πηρα την Aegean και μου επεστρεψε τα 30 ευρω στον λογαριασμο μου γιατι τους ειπα οτι εγινα σουργελο να εχω συνοδο διπλα μου λες και ειμαι καμια εγκληματιας η τρελη. Μου ειπαν συγγνωμη.
Μου εμειναν τα 240 μιλια απο τη χρεωση 30 που ειχα πληρωσει με την πιστωτικη για τη συνοδεια ενω πεταξαμε 2 ατομα με 4 ευρω ο καθενας business.
 
Last edited:

gioannis13

Member
Μηνύματα
1.227
Likes
7.618
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!
Το έχω ξαναγράψει , είναι θέμα περιφέρειας ! ;)
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.920
Likes
40.749
Το έχω ξαναγράψει , είναι θέμα περιφέρειας ! ;)
Γιατι? Ο,τι εκανα ηταν by the rules της γραφειοκρατιας του ιδιωτικου τομεα, που ειναι εξισου παρανοικη με του δημοσιου τομεα, ισως και περισσοτερο.
 

rev26

Member
Μηνύματα
195
Likes
119
Έχει συμβεί σε κάποιον από εσάς κατά την διάρκεια του check in να ζητήσετε και να σας δώσουν δωρεάν αναβάθμιση σε business η είναι κάτι που διαβάζω αλλά δεν συμβαίνει ποτέ;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.108
Μηνύματα
880.504
Μέλη
38.836
Νεότερο μέλος
ipagou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom