Φαγητό φαγητό φαγητό

liz

Member
Μηνύματα
159
Likes
343
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος του κόσμου
Εσείς τι λέτε; ενδιαφέρεστε ή θα με πάρετε με τις τομάτες που θα σας ανοιγω την όρεξη με τις φωτογραφίες;
Πες, πες! Εμένα τουλάχιστον μου αρέσει πολύ να διαβάζω για την κουζίνα και τα εστιατόρια άλλων χωρών (αν και δεν την κόβω να ξαναπηγαίνω Γερμανία σύντομα). Ειδικά αν ξαναπήγατε σε κανένα με γιαπωνέζικο φαγητό...αγαπώ γιαπωνέζικο!
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Τίτα μας:),δώσε δώσε πληροφορίες τι πειράζει άν ανοίξει η όρεξη μας,δηλ όταν μας κόβεται από πολλά και διάφορα άλλα που διαβάζουμε καλύτερα είναι:haha::haha:;
πάντως όπως λέει η φίλη πιο πάνω νομίζω ενδιαφέρει αρκετούς που πρόκειται να ταξιδέψουν αλλά θάθελα να έχω κι εγώ ενημέρωση παρ'όλο που δεν το βλέπω σύντομα να ξαναπηγαίνω προς τα κεί.
 

tita

Member
Μηνύματα
732
Likes
223
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική
Ιταλικό εστιατόριο:

Το μόνο που έχω επισκεφτεί (από όσο θυμάμαι) είναι το Il Ritrovo

Όνομα: Il Ritrovo.

Περιοχή: περιοχή Friedrichshain (κοντάστην Warschauer str), η οποία είναι ίσως η πιο νεανική περιοχή του Βερολίνου. Οι περισσότεροι φοιτητές μένουν σε αυτήν την περιοχή, η οποία έχει πληθώρα εστιατορίων-μπαρ-καφέ κλπ. Η δεύτερη αγαπημένη μου περιοχή:D

Οδός: Wühlischstraße 29, 10245 Berlin

Πρόσβαση: κοντινές στάσεις S/U-Bahnείναι Warschauerstr(Sbahn), FrankfurterTor(Ubahn) και Samariterstr (Ubahn). Πιο βολικό είναι το tram, που σταματάει ακριβώς στο δίπλα τετράγωνο (Tram M13, στάση Simon-Dach-Straße)

Περιβάλλον: βρίσκεται στη γωνία της Wühlischstraße με Gabriel-Maxstr. Δεν καθίσαμε μέσα, αν και εσωτερικά εμένα μου θύμισε λίγο απλή ελληνική ταβέρνα. Έξω έχει τα κλασικά ξύλινα τραπεζάκια. Πάντα έχει κόσμο, όλων των ηλικιών και διάφορων εθνικοτήτων (όχι μόνο Ιταλούς ή Γερμανούς)

Τιμές:--- (συγγνώμη δεν θυμάμαι, αλλά από όσο μπορώ να θυμηθώ ήταν νορμάλ. Ούτε φτηνό ούτε πανάκριβο. Για ιταλικό ήταν φυσιολογικές Βερολίνου, δηλαδή από 6 έως 10 ευρώ η μερίδα ή μία πίτσα)

Κριτικές-σχόλια: είναι από τα πιο γνωστά ιταλικά εστιατόρια του Βερολίνου. Στον ίδιο χώρο λειτουργούσε προηγουμένως κάποιο ισπανικό εστιατόριο με ωραία μουσική όπως μου είπαν, αλλά από τότε που άνοιξε αυτό στη θέση του, πάντα έχει κόσμο και τα παρασκευο-σαββατοκύριακα τα βράδια είναι πολύ δύσκολο να βρεις θέση αν δεν έχεις κάνει κράτηση. Γενικώς πάει πάρα πάρα πολύ καλά. Οι σερβιτόροι Ιταλοί, αλλά μιλάν καλά και γερμανικά και αγγλικά. Φυσικά επειδή πάντα έχει κόσμο, να αναμένετε ότι θα υπάρχει κάποιος χρόνος καθυστέρησης στις παραγγελίες, ειδικά αν είστε μεγάλη παρέα.
Εμείς φάγαμε εκεί στα γενέθλια του Πέπε, και παραγγείλαμε πίτσες και κάποιο είδος pasta. Η ποιότητα καλή, η εξυπηρέτηση άψογη, αλλά από εκεί και πέρα δεν θυμάμαι και πολλά γιατί είχαμε πιάσει θέμα συζήτησης το Σκοπιανό και το φαΐ αφέθηκε σε δεύτερη μοίρα από κάποιο σημείο και μετά.

Φωτογραφίες: (δεν έχω δικές μου λόγω του ότι είχα πάρει πολύ ζεστά τη συζήτηση :bleh:)

bild_088_gallery.jpg (image)
dsc09083_gallery.jpg (image)
dsc09084_gallery.jpg (image)


Να κάνω μία σημείωση, γενικότερα για τα εστιατόρια-μπαρ που θα περιγράψω: όλα όσα θα αναφέρω, πλην ενός, έχουν ξένες κουζίνες. Μόνο ένα ήταν γερμανικό. Τα υπόλοιπα...από Σρι Λάνκα, Ταϋλάνδη, Ινδία, Ιταλία, Ελλάδα, Μεξικό κλπ κλπ. Α, ψέμματα. Και ένα ακόμα ήταν γερμανικό, αλλά vegan! εκεί έπεσε πολύ γέλιο, γιατί ο Αμερικάνος δεν μπορούσε να φάει τίποτα, αφού το φαγητό του πρέπει να έχει ΠΑΝΤΑ κρέας:haha:
 
Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: liz

tita

Member
Μηνύματα
732
Likes
223
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική


:::::: Willkommen im Savanna ::: Das afrikanische Restaurant in Berlin ::::::



Όνομα: Savanna

Περιοχή: περιοχή Prenzlauer Berg. Η αγαπημένη μου περιοχή

Οδός: Sredzkistraße 26, 10435 Berlin

Πρόσβαση: κοντινή στάση του τραμ Tram M10 είναι στάση . Αλλιώς με το U2 η Eberswalder str

Περιβάλλον: όπως μπορείτε να δείτε και από το site, είναι σε αφρικανικό στυλ. Διαφορετικό, όμορφο

Τιμές: ακριβό! Η φθηνότερη μερίδα στα 14 ευρώ περίπου, και από εκεί και πέρα έφευγε ψηλά, κοντά στο 20αρικο. Φυσικά το δικαιολογεί και το εστιατόριο και οι μερίδες. Εμείς, 6 άτομα, με 2 μπύρες ο καθένας, μία μερίδα φαγητό και μία πιατέλα στην αρχή που τη μοιραστήκαμε, πληρώσαμε γύρω στα 27-30 ευρώ ο καθένας.


Κριτικές-σχόλια: δοκιμάσαμε φαγητό που δεν ξέρω αν θα είχα την ευκαιρία να φάω πουθενά αλλού (και με τόση καλή παρέα βέβαια)
Η πιατέλα είχε αντιλόπη, κροκόδειλο, στρουθοκάμηλο, και κάτι αντίστοιχα πήραμε και σε μερίδες. Θέλαμε να δοκιμάσουμε και ζέβρα, αλλά τελικά δεν έτυχε κανένας να την πάρει. Προσωπικά πήρα αντιλόπη και ήταν νοστιμότατη! Μία κοπέλα της παρέας πήρε κροκόδειλο, αλλά της φάνηκε στεγνός (αν και ο κροκόδειλος όλο μέσα στο νερό τη βγάζει :p)
Από ποτά πήρα το Savanna dry (σερβίρεται μόνο το μπουκάλι, χωρίς ποτήρι) και δοκίμασα και μία μπύρα με πολύ αστείο αυτοκόλλητο πάνω, που φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες.

Φωτογραφίες:
Η αρχική πιατέλα
http://1.bp.blogspot.com/_tL7lzo0Mkac/SwGyNokrzRI/AAAAAAAAAGM/9Ky0Rb07_FI/s1600/IMGP0218.JPG
Διακόσμηση και χώρος
http://1.bp.blogspot.com/_tL7lzo0Mkac/SwGzWOgx5SI/AAAAAAAAAGU/9Qr_u3A1Sbk/s1600/IMGP0221.JPG
http://3.bp.blogspot.com/_tL7lzo0Mkac/SwG4XmQFWXI/AAAAAAAAAHE/fhtqKTBZBnk/s1600/IMGP0234.JPG
http://1.bp.blogspot.com/_tL7lzo0Mkac/SwG4X5EynYI/AAAAAAAAAHM/LOyIitt4YhI/s1600/IMGP0238.JPG

Φαγητά
http://1.bp.blogspot.com/_tL7lzo0Mkac/SwGzWZtc5II/AAAAAAAAAGc/L5v5huIVSkc/s1600/IMGP0223.JPG
http://2.bp.blogspot.com/_tL7lzo0Mkac/SwG03cpFykI/AAAAAAAAAGk/bVRC0MpFv5o/s1600/IMGP0224.JPG
(κροκόδειλος ειναι το παρακατω)
http://4.bp.blogspot.com/_tL7lzo0Mkac/SwG03iJWGHI/AAAAAAAAAGs/HL0qD0scj5Y/s1600/IMGP0226.JPG
αντιλόπη
http://1.bp.blogspot.com/_tL7lzo0Mkac/SwG3H3U-CMI/AAAAAAAAAG0/_usNIC7myY0/s1600/IMGP0227.JPG

Good for love makers (!!!!)
http://4.bp.blogspot.com/_tL7lzo0Mkac/SwG3IGioAbI/AAAAAAAAAG8/whrsa7o9Vjk/s1600/IMGP0228.JPG
 
Last edited by a moderator:

ioanna balla

Member
Μηνύματα
1.355
Likes
565
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ονειρεμένο Ταξίδι
αμερική
tita...πες μας και κανένα γερμανικό..μιας και την περιοδο των εορτων και μαλιστα απο 28/12-01/01 θα ειμαι βερολίνο..οπως και πολλα αλλα μελη του φορουμ...
 

tita

Member
Μηνύματα
732
Likes
223
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ανταρκτική
επειδή κάθε μεσημέρι τρώγαμε γερμανικό φαγητό στη δουλειά, το μόνο εστιατοριο που επισκεφτηκαμε με γερμανικη κουζινα, ηταν το fellas που εχω αναφερει. Συγγγνωμη, αλλα δυστυχως δεν εχω να προτεινω καποιο αλλο.... Πάντα επιλεγαμε κατι διαφορετικο απο το κλασικο γερμανικο
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.812
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom