Φιλιππούπολη γιατί όχι?

meropi

Member
Μηνύματα
50
Likes
8
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία ή Ταλίν
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη τη γη με αυτοκίνητο
Ενα διήμερο στη Φιλιππούπολη είναι νομίζω αρκετό για να πάρεις μια γεύση της πόλης.Μιας πόλης που έχει το δικό της χρώμα και τη δική της ιστορία.
Τη γνώρισα αμέσως μετά τη Σόφια και ομολογώ ότι μου φάνηκε υποδεέστερη σε σχέση με τα μεγαλεπήβολα μνημεία της Σόφιας.
Η Φιλιππούπολη είναι μια πόλη που προσπαθεί να ανέβει.Αυτή την εντύπωση μου έδωσε,και τα καταφέρνει νομίζω.
Ας πάρω όμως τα πράγματα με τη σειρά τους.Απ'εχει μόλις 127χλμ. από τη Σόφια και ο δρόμος είναι αυτοκινητόδρομος και αρκετά καλός.
Ηπόλη είναι φτηνότερη από τη Σόφια και στη διαμονή και στα ψώνια.Διασχίζεται από τον ποταμό Μαρίτσα(το δικό μας Εβρο).Εχει εναν μεγάλο πεζόδρομο με εμπορικά μαγαζιά, καφέ, παγωτά(είναι μάλλον η αδυναμία τους),φαγάδικα, πολύ κόσμο, διάφορες εκδηλώσεις,γενικά αρκετάζωντανό δρόμο μέχρι το βράδυ.Στο δρόμο αυτό συναντάς το άγαλμα του Φιλιππου Β΄,το Ρωμαϊκό στάδιο(μέρος του),αρκετούς μικροπώλητέες με εικόνες, πίνακες ζωγραφικής,αναμνηστικά,κλπ.και αμέσως δεξιά μπαίνεις στην παλία πόλη ,με τα όμορφα πλακοστρωτα δρομάκια της.Ξεχωρίζει το σπίτι του Έλληνα εμπόρου Κουγιουμτζόγλου,ο οποίος έζησε εκεί και το σπίτι χτίστηκε το 1847. Σημερα είναι Λαογραφικό μουσείο και ακριβώς δίπλα του είναι η ξακουστή εκκλησία Κων/τίνου και Ελένης.Μια βόλτα στην Παλιά πόλη αξίξει και θα ανακαλύψεται και άλλους θησαυρούς.
Επιστροφή στον πεζόδρομο και μετά από λίγα μέτρα από το άγαλμα του Φιλίππου συναντάμε μια κλειστή γέφυρα, που περνά πάνω από τον ποταμό Μαρίτσα μόνο με μαλαζάκια και καφέ ή ζαχαροπλαστεία που σε πάει σε προηγούμενες εποχές.Στην πόλη υπάρχουν πολλές γκαλερι και πινακοθήκη πολύ ξακουστή.Όσο για ψώνια υπάρχει το Mall Plovdiv,3 περίπου χλμ από το κέντρο(αν χρησιμοποιήσετε ταξί ρωτήστε πριν μπείτε ποσό κοστίζει η διαδρομή γιατί κλέβουν με το ταξίμετρο,από πείρας μιλάω).
Από ξενοδοχεία διαθέτει μερικά καλά κοντά στο ποτάμι,ακριβά κατά τη γνώμη μου για την περιοχή. Προσωπικά έμεινα στο Leipzig 4αστέρων, pop art το στυλ του περίπου 7 λεπτά από τον πεζόδρομο με τα πόδια,δίπλα σε μεγάλο πάρκο και δίπλα στο καινούργιο Μαll που είναι στα τελειώματα.
Μια βόλτα μέχρι τη Φιλιππούπολη ή Plondiv,όπως είναι η ονομασία της έχει ενδιαφέροντα πράγματα να σας αποκαλύψει.Μια πόλη που βρίσκεται στη φάση της ανόδου αλλά ακόμη με έντονα στοιχεία του παρελθόντως.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.844
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom