Βουλγαρία Φιλιππούπολη

hariskar

Member
Μηνύματα
162
Likes
66
Ταξίδι-Όνειρο
Ξανά Μπαλί
Τελικά αφήσαμε τα σχέδια για Ιταλία για το καλοκαίρι και τώρα (μετά το Πάσχα) θα πάμε οδικώς στη Φιλιππούπολη. Θα μείνουμε σε αυτό το ξενοδοχείο. Είναι η πρώτη φορά που θα πάμε εκεί.
Αν γνωρίζει κάποιος πληροφορίες για αξιοθέατα, αξιόλογα γειτονικά χωριά-πόλεις, ταβέρνες, εστιατόρια και γενικά οτιδήποτε χρήσιμο, ας ενημερώσει.

Ευχαριστώ!
 

Dva Srca

Member
Μηνύματα
558
Likes
1.053
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβενία
Ταξίδι-Όνειρο
Ισραήλ, Ειρηνικός
Το ξενοδοχείο δε το γνωρίζω, ωστόσο απ' ό,τι βλέπω βρίσκεται στην καλύτερη περιοχή της πόλης. Απλά απ' ό,τι βλέπω από το χάρτη της τοποθεσίας του βρίσκεται λογικά σε πεζόδρομο, οπότε δε θα έχει πάρκιγκ φαντάζομαι και το αυτοκίνητό σας θα πρέπει να το αφήσετε είτε σε ιδιωτικό πάρκινγκ (το προτείνω γενικά μιας και είναι φθηνό από τη μια και από την άλλη αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες έτσι χύμα στη Βουλγαρία ποτέ δε ξέρεις) είτε κάπου πολύ μακριά όπου θα είναι απροστάτευτο.

Η παλιά πόλη είναι το κύριο αξιοθέατο, αφού θα μένετε εκεί θα τα δείτε όλα σε μια μέρα σε αυτή, μη χάσετε την πλατεία Τζούμαγια, με το παλιό τζαμί και τα ίχνη αρχαίων ευρημάτων. Πολύ ωραία εστιατόρια θα βρείτε σε όλο τον πεζόδρομο, όλα είναι ακριβά, αλλά για τα βουλγαρικά δεδομένα (που σημαίνει ότι εσείς μπορείτε άνετα να φάτε μια δυο φορές).

Άλλα αξιοθέατα στο Πλόβντιβ γενικά δεν υπάρχουν, όλα είναι μαζεμένα σε αυτή την περιοχή, η νυχτερινή ζωή αν σας ενδιαφέρει πολύ καλή και φθηνή, όλα κατά μήκος του κεντρικού πεζόδρομου που ξεκινά από την πλατεία Τζούμαγια και πηγαίνει προς τα κάτω. Θα βρείτε μαγαζιά για φαί επίσης για όλα τα γούστα, από πιτσαρίες μέχρι παραδοσιακά βουλγαρικά. Όλα σε πολύ κοντινές αποστάσεις από εκεί που μένετε (15-20 λεπτά με τα πόδια). Δεν έχω να προτείνω κάποιο συγκεκριμένο μαγαζί για φαγητό, επειδή σε 3-4 που έφαγα ήταν όλα ικανοποιητικότατα.

Εκτός από Φιλιππούπολη τώρα, το κοντινό Ασένοβγκραντ (περίπου μισή ώρα με το αυτοκίνητο) έχει ένα πολύ όμορφο μοναστήρι πάνω στο βουνό και παλιό κάστρο με οχύρωση. Αν σας ενδιαφέρει η φύση και τα μικρά παραδοσιακά χωριά, τα χωριά της βουλγαρικής Ροδόπης γύρω από το Σμόλυαν (περίπου 2 ώρες και 15' με το αυτοκίνητο) είναι για εσάς, συγκεκριμένα Σιρόκα Λάκα, Τσεπελάρε και το πολύ κοντινό στα ελληνικά σύνορα Ζλατογκραντ (αξίζει να το δείτε αν πάτε οδικώς μέσω της συνοριακής διάβασης Ξάνθης-Ζλατογκραντ). Η περιοχή αυτή της Ροδόπης φημίζεται πολύ για το φαγητό της, οπότε αν βρεθείτε εκεί χτυπήστε τα αλύπητα :haha:

Αν θέλετε τώρα κάτι πιο αστικό, η Σόφια είναι επίσης λίγο πάνω από 2 ώρες από τη Φιλιππούπολη. Ενδιαφέρον τέλος σε απόσταση περίπου 3 ωρών παρουσιάζουν και οι θρακικοί τάφοι στην περιοχή Καζανλάκ.

Όλα τα υπόλοιπα είναι αρκετά πιο μακριά, ωστόσο σκεφτείτε να βάλετε ίσως στο πλάνο σας και μια διανυκτέρευση στο Βελίκο Τάρνοβο, ΑΝ σας βγαίνει χρονικά. Αξίζει τον κόπο με το κάστρο του και τα γραφικά σπίτια του χτισμένα παραδοσιακά και στην άκρη του γκρεμού αμφιθεατρικά. Απλά για μονοήμερη δε νομίζω ότι θα σας βγει, γι' αυτό προτείνω διανυκτέρευση.
 

LAGOS_TEO

Member
Μηνύματα
22
Likes
2
Χωρις να θελω να σε στεναχωρισω και χωρις να ξερω παρα πολλα,ημουν εκει την προηγουμενη βδομαδα για βολτα και δεν μπορω να πω οτι ενθουσιαστικα!
 

hariskar

Member
Μηνύματα
162
Likes
66
Ταξίδι-Όνειρο
Ξανά Μπαλί
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Dva Srca για το αυτοκίνητο έχουμε δυνατότητα να το αφήσουμε στο πάρκινγκ του ξενοδοχείου εφ΄όσον κάνουμε κράτηση, έτσι λέει τουλάχιστον στο booking.com.
Οι πληροφορίες σου είναι πολύτιμες και πολύ ενδιαφέρουσες, θα τις ακολουθήσουμε κατά γράμμα! Θα ξεκινήσουμε από τα κοντινά και βλέπουμε. Δε θέλουμε να μας φάνε οι (Βουλγαρικοί) δρόμοι.

LAGOS_TEO, ελπίζω να έχουμε διαφορετικά γούστα!
 

maria91

Member
Μηνύματα
2.081
Likes
1.950
Καλησπερα για 3μερο η πολη ειναι καλη;ή θα βαρεθουμε;παιζει και για 2μερο,μενοντας και μια μερα Σοφια...λεγαμε για πρωτομαγια οποτε απο θεμα καιρου πιστευω θα μαστε μια χαρα!
 

HKLEOPATRA

Member
Μηνύματα
304
Likes
1.054
Επόμενο Ταξίδι
ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΒΡΟΤΣΛΑΒ
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο !!!!
H Φιλιππουπολη ηταν μια πολυ ευχαριστη εκπληξη για εμενα. Ισως γιατί δεν περίμενα μια Βουλγαρικη πόλη να ειναι τοσο όμορφη !!! Την επισκέφτηκα περσι τον Ιανουαριο που ακομη ηταν στολισμενη Χριστουγεννιάτικα. Για δυό μέρες έχεις να δεις αρκετα πραγματα. Αν ανατρέξεις στις ταξιδιωτικές ιστορίες θα βρεις πολλα απο αυτά. Σου δείχνω ενα μικρο δείγμα απο την ομορφιά της πόλης.
Απο φαγητό εμεις φαγαμε :
-στο Smokini. ωραιο, μοντερνο περιβαλλον, καλο φαγητο και λογικες τιμες
- στο Megdana το οποιο μας το προτειναν για παραδοσιακο φαγητο. Ηταν ενα μαγαζι με τοπική κουζινα με ιδιαιτερη φολκλορ διακοσμηση και με ωραιο κήπο που ειδικά αν πας ανοιξη ή καλοκαιρι άξιζει. Ειχε χαμηλές τιμές αλλα το φαγητο ηταν μετριο και
-στο Hemingway .Ωραια κλασική διακόσμηση, ωραιο φαγητο, ζωντανη μουσική αλλά σχετικά ακριβο

Και τα τρια είχαν την χαρη τους και θα τα πρότεινα αν ξερεις τι να περιμενεις απο το καθενα. Αν επρεπε να διαλέξω ενα θα διαλεγα το Smokini

FB_IMG_1574437462147.jpg
FB_IMG_1574437459202.jpg
FB_IMG_1574436412448.jpg
FB_IMG_1574436370785.jpg
FB_IMG_1574436400135.jpg
FB_IMG_1574436422984.jpg
 

Attachments

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.710
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom