Γενικά Φολεγανδος, Αναφη ή Ιος;

takisot

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Επειδη φετος λεμε να περασουμε μερικες μερες τον Αυγουστο σε ενα απο αυτα τα κοντινα στην Σαντορινη νησια, εχει κανεις να προτεινει αξιοπρεπη δωματια ή ξενοδοχεια; Και φυσικα οποιοδηποτε tip ευπροσδεκτο!:clap:
Budget εως 150 ευρω το βραδυ...
 

eleva

Member
Μηνύματα
211
Likes
417
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Μαγνησία ξανά
Ταξίδι-Όνειρο
12/10/1944
Εμείς (μετά από προτάσεις κάποιων πολύ καλών φίλων από εδώ π τους θερμοευχαριστώ!!!) αποφασίσαμε να πάμε σε μιάμιση βδομάδα Ανάφη! Θα σ έλεγα Ανάφη καραδαγκωτό (ρίξε μια ματιά στο topic Σίκινος-Ανάφη ν δεις γιατί!) αλλά μάλλον σχεδόν όλα τα δωμάτια (πολύ οικονομικά) θα έχουν κλείσει για Αύγουστο,όπως είπε κ μια φίλη. Ρίξε εδώ μια ματιά www.anafi.gr (Το "απόλλων βίλλας" είναι το ακριβότερο αλλά εκτός χώρας, πάνω από την παραλία Κλεισίδι) Στη Φολέγανδρο έχουν παραπάρει αέρα τα μυαλά τους κ δύσκολο ν βρεις κάτω από 80-90 το βράδυ τον Αύγουστο. Αν μπορείς να δώσεις πάνω από 100-120 όπως λες τότε μπορείς να βρεις www.folegandros.gr εκεί π λέει διαμονή. Πάντως εγώ απότι είδα σε φωτό, βίντεο κλπ κ απότι μ είπε κ ντόπιος από΄Φολέγανδρο τ νησί (αν κ πολύ όμορφο κ ορεινό) είναι πανάκροβο σχετικά κ με τις παροχές π προσφέρει. Παλιά ήταν άγονη γραμμή κ τώρα καταστρέφουν τα μονοπάτια χτίζοντας δημόσιους δρόμους, όπως διάβασα κάπου. Επίσης η Ανάφη έχει σιγούρα καλύτερες παραλίες (αμμουδερές), τον εκπληκτικό βράχο Κάλαμο π είναι ο δεύτερος ψηλότερος της Μεσογείου μετά το Γιβραλτάρ, ίσως κ καλύτερη χώρα (θα πάμε κ θα σ πω περισσότερα!) Για την Ίο δν ξέρω κ πολλά , μόνο ότι είναι πολύ πιο τουριστική από τα άλλα νησιά π ανέφερες, έχει πολύ έντονη ζωή, πολλούς ξένους τουρίστες, πολύ νεαρόκοσμο, αλλά σ γενικές γραμμές όχι τόση φυσική ομορφιά όσο η Φολέγανδρος κ η Ανάφη!!! Για τα παραιτέρω θα σ πουν αυτοί π τα έχουν επισκεφτεί!
 

Marizaki

Member
Μηνύματα
154
Likes
23
Επόμενο Ταξίδι
UK again..
Ταξίδι-Όνειρο
Ιταλια ;!
Καλησπερα κι απο μενα, Μόνο Ιο εχω πάει κ η αλήθεια είναι ότι δε θα τη πρότεινα. Μέσος όρος ηλικίας τα 20-22 και 80% ιταλοι. εγω είχα περλασει πολύ ωραία αλλα ήμουν σε εκείνη την ηλικία. Το νησί απο φυσική ομορφιά δεν έχει πολλα να προσφέρει! Το 2004 που πήγα, τα μαγαζια έκλειναν στις 3 το βράδυ κ όλοι ξεχύνονταν στους δρόμους (ωραίο ήταν αυτο!). ΑΝ τελικα αποφασίσεις να πας, έχω να προτείνω το ξενοδοχείο Sunrise! ευρυχωρο, καθαρο, με ωραία θέα και οικονομικο (το 2004 τουλαχιστον).
Καλη επιλογηηηηη :)
 

takisot

New Member
Μηνύματα
2
Likes
0
Ευχαριστω για τις απαντησεις!
Επειδη ακομα δεν εχουμε καταληξει, οποιαδηποτε προταση για διαμονη σε καποιο απο αυτα τα νησια θα μας εξυπηρετουσε!
 

pigi_dikaiou

Member
Μηνύματα
550
Likes
521
Επόμενο Ταξίδι
......
Ταξίδι-Όνειρο
Αγιο Ορος
Στην Ιο το Λιοστασι και στην Φολεγανδρο το Καλλιστη.Καλα να περασεις!!!:)
 

maria 4

New Member
Μηνύματα
4
Likes
1
εγω πηγα αναφη την προηγουμενη εβδομαδα και τελικα αντι να μεινω 5 μερες εμεινα μονο 2!!! 2 ειναι οι λογοι : α) η προσβαση στις παραλιες ειναι κλεισμενη με αλυσιδες (ιδιωτικοι δρομοι) οποτε αναγκαζεσαι να περπατησεις απο 1χιλιομετρο σε μονοπατι για να φτασεις στην παραλια και β) τα ενοικιαζομενα δωματια δεν ειναι τελικα αυτα που παρουσιαζουν στο ιντερνετ , εγω ειχα κλεισει στουντιο στο ηλιοβασιλεμα και τελικα με εβαλαν να μεινω σε δεξαμενη νερου την οποια ειχαν κανει δωματιο με οτι κανεις μπορει να φανταστει!!! αυτο εμαθα οτι εχει γινει σε πολλους επισκεπτες του νησιου και γενικα οι κατοικοι δεν ενδιαφερονται τοσο για τους τουριστες οσο για τους ημερησιους επισκεπτες απο την γειτονικη σαντορινη.
 

eleva

Member
Μηνύματα
211
Likes
417
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Μαγνησία ξανά
Ταξίδι-Όνειρο
12/10/1944
Ναι αυτό με το "ηλιοβασίλεμα" τ άκουσα κ εγώ από μια αρνητική κριτική γιαυτό δν πήρα καν τηλέφωνο ν ρωτήσω! Ελπίζω το δικό μας δωμάτιο ν μην είναι έτσι. Τί ν πω, άλλοι για τους κατοίκους γράφουν πάρα πολύ καλά λόγια περί ευγένειας, εξυπηρέτησης κτλ κ άλλοι όχι (όπως συμβαίνει στα περισσότερα μέρη δλδ). Αυτό με το συρματόπλεγμα πάλι τι είναι???? Δεν το πολυκατάλαβα... όχι πως έχω πρόβλημα ν περπατήσω ένα χιλιόμετρο για ν πάω σε μια παραλία..σιγά το πράγμα! Κάτι για μοναχούς είχα ακούσει π γκρεμίζουν αρχαία μνημεία σ μια περιοχή για ν κατασκευάσουν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες κ καθόλου δε μ άρεσε. Έχουν μηνυθεί βέβαια γιαυτό. Ποπο, κ εμείς για 5 μέρες κλείσαμε , ελπίζω ν μας αρέσει...:roll: Από όποιον άλλο πήγε έχω ακούσει τα καλύτερα για το νησί πάντως...
 

popcorn

Member
Μηνύματα
12
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
Δρέσδη
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη-L.A. οδικως
ξερουμε κατα ποσο ειναι ορατα τα μονοπατια,αν τα βρισκεις ευκολα,αν υπαρχουν ταμπελες κλπ?ή χρειαζεται οποσδηποτε χαρτης για να κατατοπιστουμε?
 

eleva

Member
Μηνύματα
211
Likes
417
Επόμενο Ταξίδι
μάλλον Μαγνησία ξανά
Ταξίδι-Όνειρο
12/10/1944
Μπελά δν είχαμε κ μπελά αποκτήσαμε...:roll:
Για ν χαλαρώσουμε είπαμε ν πάμε αλλά μας βλέπω πιο Indiana Jones κι από ο,τι ήμασταν στη Σαμοθράκη!!!:rolleyes:
 

coccobill

Member
Μηνύματα
326
Likes
347
Ταξίδι-Όνειρο
Σανγκρι-Λα
Στη Φολεγανδρο η Ανεμουσα ειναι σε εξαιρετικο και ησυχο σημειο,
Hotel Anemousa - Folegandros
και στην Ιο πανω απο την παραλια του Μυλοποτα τεραστια μπαλκονια με θεα στον κολπο. Βεβαια για να γυρισεις και γνωρισεις το νησι χρειαζεται αυτοκινητο.
Ios Greece - Katerina Studios on Ios Island - Agios Ioannis
 

nellievgr

New Member
Μηνύματα
2
Likes
2
Φολεγανδρος - το Ανεμουσα εινα πραγματικα πολυ ωραιο. Ειχα μεινει πριν 3 χρονια. Απιστευτη θεα, καθαρο, κοντα στην κεντρικη πλατεια της Χωρας, διπλα απο σταση λεωφορειου... Η Χωρα στην Φολεγανδρο ειναι η ωραιοτερη απο τα παραπανω νησια.
Στο νησι τρωνε πολυ κρεας και οχι ψαρι.

Αναφη - γυρισα πριν απο 2 εβδομαδες. Για δωματια - Villa Kalamiotisa

Villa Kalamiotissa

εμεινα εκει... απιστευτη, ανεμποδιστη θεα στη θαλασσα. Τα δωματια ειναι ολοκαινουργια - απο 1 Ιουλιου 2010 λειτουργει!!! Για να φανταστεις η τοστιερα και τα κουζινικα ηταν ακομα στα κουτια τους! Νομιζω ειναι τα πιο ωραια στο νησι

Φαγητο - πολυ φθηνο... πχ. αστακομακαροναδα για 2 ατομα - συνολο 40 ευρω... φρεσκο ψαρι απο τα καικια τους...

Νυχτερινη ζωη - ηρεμια, χαλαρο ποτακι...

Ιος - δεν εχω παει αλλα μολις γυρισαν κατι φιλοι απο εκει και δεν τους αρεσε... πολυ μικρες ηλικιες και πολυ ξενοι μεθυσμενοι κλπ κλπ...
 

nellievgr

New Member
Μηνύματα
2
Likes
2
ξερουμε κατα ποσο ειναι ορατα τα μονοπατια,αν τα βρισκεις ευκολα,αν υπαρχουν ταμπελες κλπ?ή χρειαζεται οποσδηποτε χαρτης για να κατατοπιστουμε?
Οχι, δεν χρειαζεται χαρτης. Το νησι ειναι μικρο και ουσιαστικα πας στο νοτιο μερος του. Με το μηχανακι (το αυτοκινητο ειναι υπερβολη ισως) χρειαζεσαι 15 λεπτα για να πας απο την μια ακρη του νησιου στην αλλη. Τα μονοπατια ειναι πολυ ευκολο να τα περπατησεις και ειναι ορατα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.196
Μηνύματα
883.556
Μέλη
38.899
Νεότερο μέλος
RDESPOINA

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom