Γαλλία Χειμώνας στο Παρίσι. Αντέχεται;

dimitra2g

Member
Μηνύματα
92
Likes
16
΄Γεια σε όλους σας και χρόνια πολλά,
Σκοπεύουμε να ταξιδέψουμε παρίσι 23 με 28 ιανουαρίου 2011 και ενώ έχουμε κλείσει εισητήρια φιλοι και γνωστοί μας λένε να τα ακυρώσουμε διότι το κρύο είναι ΑΝΥΠΟΦΟΡΟ.Ισχύει, ταξίδεψε κανείς πρόσφατα ή παλαιότερα ίδια περίοδο, κοινώς θα κοκαλώσουμε η θα μπορούμε να περπατάμε άνετα.Έχει τεράστια διαφορά από αντίστοιχο καιρό ελλάδας την ίδια περίοδο. Μπήκα στο accuweather είδα και - βαθμούς κατά τη διάρκεια της ημέρας και βροχές, τι προτείνετε βρε παιδιά θα αντέξουμε ή λόγω καιρού και πολλά δεν θα δούμε και δεν θα το ευχαριστηθούμε?
Τέλος επειδή αναζητώ και ξενοδοχείο έχετε να μου προτείνετε οικονομική και καθαρή διαμονή κεντρικά εννοώ περιοχή marai, κοντά στην οδό ελυζέ (αν την γράφω σωστά) και περιοχή germais?
Ευχαριστώ πολυ και καλή πρωτοχρονιά σε όλους σας:xmas_biggrin:
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.400
Likes
17.206
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ταξίδι στο Παρίσι δεν ακυρώνεις λόγω κρύου, δεν είναι και ... Νορβηγία ή Αλάσκα! :xmas_smile:

Αλλά αυτό κυρίως εσύ το ξέρεις, αφού μπήκες και είδες πώς περίπου θάναι ο καιρός, αν εσύ κάτω από 5 βαθμούς πχ δε μπορείς να κυκλοφορήσεις, εσύ το ξέρεις

Για τα ξενοδοχεία, δώσε ένα ταβάνι τιμής να ξέρουμε τι να προτείνουμε. Τα ξενοδοχεία για εκείνη την περίοδο μπορείς να τα δεις εδώ:

Booking.com: Ξενοδοχεία σε Παρίσι. Κάντε κράτηση σε ξενοδοχείο τώρα!

και να διαλέξεις περιοχή από τη λίστα αριστερά, αλλά αν μας πεις μια ενδεικτική τιμή που θες να πληρώσεις, ίσως μπορούμε να βοηθήσουμε παραπάνω.

Στο μεταξύ βάλε στη βαλίτσα χοντρά ρούχα και μην ασχολείσαι με τον καιρό :xmas_cheesygrin:
 

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
΄1.Γεια σε όλους σας και χρόνια πολλά,

2.Σκοπεύουμε να ταξιδέψουμε παρίσι 23 με 28 ιανουαρίου 2011 και ενώ έχουμε κλείσει εισητήρια φιλοι και γνωστοί μας λένε να τα ακυρώσουμε διότι το κρύο είναι ΑΝΥΠΟΦΟΡΟ.Ισχύει, ταξίδεψε κανείς πρόσφατα ή παλαιότερα ίδια περίοδο, κοινώς θα κοκαλώσουμε η θα μπορούμε να περπατάμε άνετα.Έχει τεράστια διαφορά από αντίστοιχο καιρό ελλάδας την ίδια περίοδο.
3. Μπήκα στο accuweather είδα και - βαθμούς κατά τη διάρκεια της ημέρας και βροχές, τι προτείνετε βρε παιδιά θα αντέξουμε ή λόγω καιρού και πολλά δεν θα δούμε και δεν θα το ευχαριστηθούμε?
4.Τέλος επειδή αναζητώ και ξενοδοχείο έχετε να μου προτείνετε οικονομική και καθαρή διαμονή κεντρικά εννοώ περιοχή marai, κοντά στην οδό ελυζέ (αν την γράφω σωστά) και περιοχή germais?
Ευχαριστώ πολυ και καλή πρωτοχρονιά σε όλους σας:xmas_biggrin:
1. Επισης.
2. Αφου φιλοι και γνωστοι το λενε, κατι ξερουν παραπανω, ακυρωστε το.
Οντως για εναν που κανει διακοπες αραχτος σε μια ξαπλωστρα το καλοκαιρι, το κρυο ειναι προβλημα. Για καποιον που θελει να γνωρισει ενα αστικο τοπιο ο χειμωνας με τα πεσμενα φυλλα των δεντρων που δεν κρυβουν την ομορφια των κτιριων ειναι μια ευκαιρια. Ρωτας αν θα κοκκαλωσετε? Ειπαμε, αν τα γουστα σας ειναι να ειστε αραχτοι και light στις ξαπλωστρες τραβηξτε κατα θαλασσα μερια το καλοκαιρι και αφηστε το ρημαδι...
3. Οποιος σας δωσει ασφαλη προβλεψη καιρου απο τωρα για 23-32 Γεναρη θα πρεπει να προταθει για νομπελ... το μονο σιγουρο ειναι οτι θα κανει κρυο.
4. Ας απαντησουν οι πιο εμπειροι.
 

dimitra2g

Member
Μηνύματα
92
Likes
16
Defkalion ευχαριστώ πολυ για την απάντηση, άν είναι γύρω στους 5 βαθμούς Ελλάδας κρίνω ότι είναι υποφερτά. Απλά με έχουν τρομοκρατήσει όλοι με το καιρό τόσο που σκέφτηκα να το ακυρώσω:xmas_sad:.
Για ξενοδοχείο ψάχνω για τρίκλινο από 60 έως 70 ευρώ το άτομο την ημέρα με πρωινό. Αν έχετε να μου προτείνετε και κάτι οικονομικότερο φυσικά και είναι ευπρόσδεκτο αλλά από μία σύντομη αναζήτηση που έκανα κατάλαβα ότι και για καλό και για καθαρό οι τιμές κάπου εκεί κυμαίνονται.
Αναμένω ......φιλιά!!!!!!!!!
 

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Γενικα το κρυο δεν ειναι προβλημα, ντυνεσαι ζεστα και το αντιμετωπιζεις. Αλλωστε με το περπατημα γινεται λιγοτερο αισθητο. Η βροχη ειναι αλλα όποτε και να πας δεν εισαι σιγουρη πως δεν θα την ανταμωσεις.
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
έλα μωρέ, καλά παπούτσια, ισοθερμικά μπλουζάκια, κι παντελόνια κι είσαι οΚ
 

marquis

Member
Μηνύματα
1.284
Likes
898
Χρόνια σας πολλά κατ'αρχάς! Θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες σχετικά με τα του καιρού. Είναι αμαρτία να ακυρώσετε ολόκληρο ταξίδι μόνο και μόνο για το κρύο, εκτός αν πραγματικά σε θερμοκρασίες γύρω στο 0 δεν μπορείτε να βγαίνετε έξω ή να περπατάτε.
Τώρα σχετικά με ξενοδοχεία, υπάρχουν με μιά πρόχειρη αναζήτηση αρκετά διαθέσιμα. Καλό ήταν να στείλετε ένα μήνυμα σε κάποια ξενοδοχεία που σας ενδιαφέρουν γιατί αρκετές φορές, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για 3κλινο δωμάτιο, οι τιμές που μπορείτε να λάβετε μέσω e-mail, μπορεί να είναι αρκετά χαμηλότερες από αυτές των ιστοσελίδων, ιδιαίτερα αν το τρίτο άτομο είναι παιδί. Σε κάθε περίπτωση έχετε υπόψη πως το τρίτο κρεβάτι, μπορεί να είναι ράντζο, και στην καλύτερη των περιστάσεων καναπές κρεβάτι ή τρίτο κανονικό κρεβάτι.
 

dimitra2g

Member
Μηνύματα
92
Likes
16
Παιδιά σας ευχαριστώ και μιας και καταλήγω στο ότι θα πάω έχετε να μου προτείνετε κάτι για διαμονή κεντρικό, καθαρό, όμορφο αν είναι ευπρόσδεκτο με πρωινό από 50 μέχρι 70 ευρώ το άτομο?
 

nicole.g.<3

Member
Μηνύματα
398
Likes
455
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυν.-Καραϊβική!
Χρόνια Πολλά σε όλους!!! :xmas_smile: Μόλις επέστρεψα από Παρίσι από μια καταπληκτική 6ήμερη εκδρομή! Ήταν μαγευτικά! Προς Θεού μην ακυρώσεις το ταξίδι σου,θα περάσεις τέλεια,είναι σίγουρο! Μη σε απασχολεί τόσο ο καιρός! Σκέψου και εγώ το ίδιο είχα ακούσει και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα..ίσα ίσα..περπάτησα και την πόλη με ευχαρίστηση από το πρωί μέχρι το βράδυ χωρίς να με επηρεάσει καθόλου το κρύο,κάναμε πάνω από 14 χιλ με τα ποδαράκια μέσα σε μία μέρα να φανταστείς! :!: 22 με 27 ήμουν εκεί για Χριστούγεννα και ούτε μια μέρα δεν έβρεξε,5-10 βαθμούς είχε,και ηλιοφάνεια!Το κρύο αντιμετωπίζεται.Πάρε μαζί σου ένα-δύο καλά μπουφάν,χοντρά πουλόβερ,μπότες,γαντάκια και κανένα κορμάκι και θα είσαι μια χαρά.Πριν φύγεις,τσέκαρε τον καιρό και αν χρειαστεί εφοδιάσου με ισοθερμικά! Αν θέλεις να ρωτήσεις κάτι άλλο είμαι στη διάθεση σου.Τα έχω και φρέσκα φρέσκα :xalara:
 

thessaris

Member
Μηνύματα
599
Likes
871
Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσουμε, όπως είπε και πριν ο Sokratis, ότι κανείς δεν μπορεί να πει με ακρίβεια τι καιρό θα κάνει σε ένα μήνα από τώρα σε κάποιο μέρος. Ασφαλώς είναι γνωστό ότι αφού είναι χειμώνας, στη γεωγραφική θέση που βρίσκεται το Παρίσι θα έχει κρύο. Είναι πιθανόν όμως να τύχεις σε κάποια ψυχρή εισβολή και να βρεθείς με ανώτερη θερμοκρασία -2 και χιόνια, είναι πιθανόν να τύχεις σε περίοδο με μαλακό καιρό, ήλιο ή βροχή και θερμοκρασίες κοντά στους 10 βαθμούς. Στατιστικά πάντως, ΠΟΛΥ κρύο, τύπου Μόσχας ή Βαρσοβίας με μέγιστες θερμοκρασίες στους -10 βαθμούς ή αντίστοιχα ζέστη με θερμοκρασίες μέγιστες 18 και 19 βαθμούς είναι σχεδόν απίθανο να βρεις στο Παρίσι τον Ιανουάριο. Ετοιμάσου λοιπόν για κρύο, αλλά εκτός απροόπτου(κάποια σημαντική κακοκαιρία) σε λογικά πλαίσια, περίπου όπως είναι αυτές τις μέρες στη Βόρεια Ελλάδα.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.188
Μηνύματα
883.373
Μέλη
38.895
Νεότερο μέλος
tsala

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom