Κίνα Χονγκ Κονγκ

ANASTAPAP

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΟΠΟΥ ΠΕΤΑΕΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ..
Ναι σωστό. Όταν λέω τα ΠΑΝΤΑ εννοώ από τοποθεσίες/αξιοθέατα. Εσύ μιλάς για δραστηριότητες. Εκεί προφανώς αλλάζει το πράγμα.

Δεν διαφωνώ πάντως με την πρότασή σου, είναι πολύ ωραίο πάρκο.

Από την άλλη, εάν είσαι των πιο παράτολμων αποστολών, θα πρότεινα το εξής:

Στο νησί του Χονγκ Κονγκ είναι τα κεντρικά της HSBC και το κτήριο που τα στεγάζει είναι τρομερό από θέμα αρχιτεκτονικής. Το ασανσέρ είναι διαθέσιμο στο κοινό, αλλά μόνο μέχρι κάποιους ορόφους. Ωστόσο εάν πας καλοντυμένος και δεις να συνοδεύουν κάποιον στο ασανσέρ σημαίνει ότι αυτός είναι premium πελάτης και θα του δώσουν πρόβαση σε κάποιον από τους πολύ παραπάνω ορόφους. Μπαίνεις μέσα σαν να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα και κατεβαίνεις όσο πιο ψηλά μπορέσεις μαζί με τους υπόλοιπους
Εναλλακτικά, φυλάς καραούλι στο ασανσέρ μέχρι να δεις ότι το καλούν σε κάποιον ψηλό όροφο και μπαίνεις μεσα.

Όταν κατορθώσεις να φτάσεις σε ψηλό όροφο, θα δεις από κάτω όλους τους ανθρώπους να τρέχουν από εδώ και από εκεί σαν μυρμηγκάκια και θα νιώσεις ότι όλα είναι τόσο μάταια και ανούσια και θα δεις την θέα της Χερσονήσου του Χονγκ Κονγκ από ψηλά. Δεν είναι κάτι που αν δεν το κάνεις θα χάσεις, αλλά έχει την πλάκα του.

Τελικά μάλλον κάποιος θα σε ανακαλύψει και απλά θα κάνεις τον Κινέζο λέγοντας ότι νόμιζες ότι υπήρχε πρόσβαση και δεν απαγορεύοταν. θα σου πουν πως δεν είναι έτσι, θα ζητήσεις συγγνώμη και θα φύγεις σαν κύριος.

Δοκιμασμένο από μένα. Λειτουργεί 100%
@zade είσαι απίστευτος!!!

poised

Member
Μέγας Συγγραφέας
Όχι, για transit ή για λίγες ημέρες εφόσον μείνεις στη περιοχή και έχεις επιβεβαιωμένο εισιτήριο, ψάξε για το 144-hour Visa free Transit.

AERAS

Member
Αφηγητής
ας το γράψω εδώ για να μην ανοίγω νέο θέμα.... σκέφτομαι να πάω Χονγκ Κονγκ 2 βδομάδες σε ξαδελφούλα μου και θέλω να το συνδιάσω και με κάτι κοντινό. Εκεί κοντά χωρίς πτήση ή και με πτήση αλλά φτηνό με αεροπλάνο υπάρχει κάτι που να αξίζει και να μας καλύψει 4-5 μέρες. Για το Μακαο ξέρω αλλά μάλλον δεν είναι αυτό που θα με εξίταρε...

Nikos1986

Member
Μέγας Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Παλάου (κωδικός αεροδρομίου ROR);

Είναι από τους κορυφαίους προορισμούς στον κόσμο για καταδύσεις / snorkeling, αν πήγαινα μέχρι εκεί δεν θα το έκλεινα μόνο αν έτρεμα τη θάλασσα. Η περίοδος των βροχών είναι το καλοκαίρι (βρέχει γενικά όλο τον χρόνο, αλλά χαλάλι αν είναι για εκεί).

Dr Snoopy

Member
Αφηγητής
Ταξίδι-Όνειρο
Ν.Ζηλανδία
κάτι που να αξίζει και να μας καλύψει 4-5 μέρες
Με το τραίνο στο Guilin/Yangshuo για κρουαζιέρα στον ποταμό Li,επίσκεψη στο Longji Rice Terrace όπου μπορείς να δεις και εθνοτικές μειονότητες ( Miao,Dong,Zhuang) και εμπειρία ψαρέματος με κορμοράνους

zade

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου...
ας το γράψω εδώ για να μην ανοίγω νέο θέμα.... σκέφτομαι να πάω Χονγκ Κονγκ 2 βδομάδες σε ξαδελφούλα μου και θέλω να το συνδιάσω και με κάτι κοντινό. Εκεί κοντά χωρίς πτήση ή και με πτήση αλλά φτηνό με αεροπλάνο υπάρχει κάτι που να αξίζει και να μας καλύψει 4-5 μέρες. Για το Μακαο ξέρω αλλά μάλλον δεν είναι αυτό που θα με εξίταρε...
Αυτή τη στιγμή η κατάσταση με τις αεροπορικές εταιρίες στην Ασία είναι χαλί μαύρο. Τα εισητηρια έχουν σχεδόν διπλασιαστεί και έχουν κοπεί και αρκετές πτήσεις. Η HK EXPRESS ( το low cost παρακλάδί της Cathay Pacific ) έχει εκτοξεύσει τα ναύλα και έχει μειώσει τις χωρητικότητες. Οπότε να ξέρεις ότι γενικά φθηνά εισητηρια αεροπορικό από το HK είναι δύσκολο να βρεις και αν βρεις και πάλι θα είναι ακριβότερα από ότι ήταν πριν τον πόλεμο με το Ιράν.
Εάν Παρ όλα αυτά βρεις θα έλεγα με χίλια να πας Ταϊβάν. Άνετα γεμίζεις 5 ημέρες και βλέπεις μια χώρα με Κινεζικό/Ιαπωνικό φαγητό, Ιαπωνικές επιρροές και υποδομές και πολύ φιλοδυτικη. Βασικά βλέπεις τι θα ήταν η Κίνα εάν ακολουθούσε διαφορετικό δρόμο.

Άλλη αεροπορική επιλογή είναι η Okinawa της Ιαπωνίας, γενικά δύσκολος προορισμός που αξίζει τον κόπο, ειδικά το νησί Ishigaki. Εάν δεν κάνω λάθος πετάει για Naha ( πρωτεύουσα της Okinawa ) η HK EXPRESS και η Peach Aviation.

Εάν δεν μπορείς να κάνεις κατι απο αυτά, η ιδέα του @Dr Snoopy είναι πολύ καλή. Το μόνο που θα άλλαζα θα ήταν να βάλω και μια μικρή στάση στη Guangzhou έτσι για να δεις την παλια Καντόνα.

Yorgos

Member
Travelstories Legend
Επόμενο Ταξίδι
Πακιστάν-Κίνα
Ταξίδι-Όνειρο
Roraima-Socotra
Δες αν το jellyfish lake ειναι ανοιχτό στο Παλαου. Βασικά και να μην ειναι, πήγαινε με κλειστά τα μάτια.

annoula

Member
Με το τραίνο στο Guilin/Yangshuo για κρουαζιέρα στον ποταμό Li,επίσκεψη στο Longji Rice Terrace όπου μπορείς να δεις και εθνοτικές μειονότητες ( Miao,Dong,Zhuang) και εμπειρία ψαρέματος με κορμοράνους
Συμφωνω και εγώ για Guilin και κρουαζιέρα στον ποταμό Li. Το Guilin είναι πανέμορφο, αξίζει και ολη η βολτα μεχρι το elephant trunk, όπως και η διαδρομή αλλά και το ίδιο το σπήλαιο reed flute. Άχαστη θεωρώ την βραδινή τεράστια υπαίθρια αγορά στο Guilin κυριολεκτικα με ο.τι μπορεις να φανταστεις. Επίσης αν σε παιρνει, λεει και Καντόνα για μια μέρα.

jimp

Member
Αφηγητής
Και σε 3/4 ώρες βαριά θα είσαι στο Guilin με το τρένο, εισιτήρια μέσω trip.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.124
Μέλη
40.116
Νεότερο μέλος
Katerina C

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα