Χρεωκόπησε μεγάλο βρετανικό τουριστικό γραφείο

mio gps

Member
Μηνύματα
1.174
Likes
180
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
a1.bp.blogspot.com__Moz08RhEWgo_TEGtCnhTtfI_AAAAAAAD_Og_VtujsX1AuzQ_s1600_plglasa.jpg


ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες δεν θα κάνουν διακοπές φέτος στην Ελλάδα μετά τη χρεωκοπία του βρετανικού τουρ οπερέιτορ Goldtrail Travel. Δεκάδες άλλοι είναι καθηλώμένοι σε αεροδρόμια των δύο χωρών και περιμένουν...

Εν μέσω... τουριστικής περιόδου και με την Ελλάδα να διαθέτει ως μόνο αναπτυξιακό όπλο τον τουρισμό ο βρετανικός τουρ οπερέιτορ Goldtrail, ειδικευμένος σε τουριστικά πακέτα προς την Ελλάδα και την Τουρκία,
σταματά κάθε δραστηριότητα και μπαίνει σε αναγκαστική διαχείριση. Η κατάρρευση έρχεται σε μια περίοδο, όπου στη Βρετανία έχουν σταματήσει τα σχολεία για τις καλοκαιρινές διακοπές και πολλοί είχαν κλείσει από καιρό ταξίδια για την Ελλάδα και την Τουρκία.

‘Άγνωστες οι αιτίες κατάρρευσης


'Ονειρο θερινής νυχτός...
Πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό συνιστά η αιφνίδια κατάρρευση της βρετανικής εταιρείας τσάρτερ Goldtrail, η οποία αργά χθες βράδυ ανακοίνωσε ότι σταματά κάθε δραστηριότητα και μπαίνει σε αναγκαστική διαχείριση. Η Goldtrail Travel, με έδρα το Surrey, ειδικευόταν σε τουριστικά πακέτα αποκλειστικά για Ελλάδα και Τουρκία, τα οποία προωθούσε μέσα από ταξιδιωτικά γραφεία. Διέθετε πτήσεις από και προς τα πιο σημαντικά αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου και είχε στην κατοχή της τις εταιρίες Goldtrail Holidays και Sunmar. Οι αιτίες της κατάρρευσης δεν είναι ακόμα γνωστές, ωστόσο, σύμφωνα με πρωινή ανακοίνωση ακυρώνονται όλες οι πτήσεις της Goldtrail από και προς Ελλάδα και Τουρκία και η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Βρετανίας αναλαμβάνει, την μεταφορά τουριστών, προς το παρόν μόνο από την Τουρκία.

‘Άγνωστη η τύχη των τουριστών στην Ελλάδα


Το logo της εταιρείας
Για τους τουρίστες στην Ελλάδα δεν έχει ακόμα υπάρξει οριστική διευθέτηση παρά μόνο η σύσταση να απευθύνονται κατά τακτά διαστήματα με εκπροσώπους της Goldtrail στα αεροδρόμια. Εκτιμάται ότι πάνω από 16.000 βρετανοί τουρίστες, βρίσκονται αυτή τη στιγμή καθηλωμένοι, δίχως να γνωρίζουν πότε και πως θα επιστρέψουν. Ακόμη σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες περισσότεροι των 100.000 βρετανοί που έχουν ήδη αγοράσει πακέτα της Gordtrail για το δεύτερο μισό του Ιουλίου και όλο τον Αύγουστο με προορισμό ελληνικά και τουρκικά θέρετρα δεν γνωρίζουν αν και πότε θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους.

Πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό | Πολιτική | Deutsche Welle | 17.07.2010
αναρτηθηκε στο troktiko
 
Last edited by a moderator:

taver

Member
Μηνύματα
12.492
Likes
29.047
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Αν το goldtrail είναι "μεγάλο τουριστικό γραφείο", thomas cook και τα άλλα πραγματικά μεγάλα, τι είναι?
Για μια ακόμη φορά το τρωκτικό ξαναχτύπησε (κι εσείς επιμένετε να το διαβάζετε...)
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
καλά καλά το πιστευομε!!!!!!
τρωκτικό !! για πάντα ..λοιπόν!!
 

taver

Member
Μηνύματα
12.492
Likes
29.047
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen

joss

Member
Μηνύματα
524
Likes
155
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Αγαπητέ, δεν αμφισβητώ την είδηση (εν προκειμένω), αλλά τη μεταφορά της. Πηχυαίοι τίτλοι και πομπώδεις εκφράσεις για το παραμικρό.
Θα συμφωνησω οτι μερικες φορες το παρακανουν με τους μεγαλους τιτλους που δεν αντιπροσωπευουν τη πραγματικξοτητα. Επισης ορισμενες φορες γραφουν σχολια για θεματα για τα οποια ειναι ασχετοι με το αντικειμενο. ΑΠο την αλλη τους βγαζω το καπελλο στο οτι ειναι μακραν οι "πιο γρηγοροι". Ενημερωνουν το σαιτ με νεα (ουσιας ή ασχετα) περιπου καθε 5 λεπτα. Δηλαδη ειναι σχεδον Online με την ενημερωση. Γι' αυτο το λογο δεν συμφωνω με το σχολιο να μη διαβαζει τα νεα σε αυτο το σαιτ. Τα νεα ειναι νεα οπως θα μαθαινουν ολα τα σαιτς. Για τα σχολια επιφυλασσομαι
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Ομαλή η επιστροφή των τουριστών της Goldtrail
19/07/2010
Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα επιστρέφουν στους τόπους προορισμού τους, από τα ελληνικά νησιά, (κυρίως Ρόδο, Σκιάθο, Κω Κέρκυρα) οι πελάτες της βρετανικής ταξιδιωτικής εταιρίας Goldtrail η οποία πρόσφατα κατέρρευσε οικονομικά.

Στα αεροδρόμια δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα.

Όπως διαβεβαίωσαν οι υπεύθυνοι των γραφείων ελέγχου των αεροδρομίων, ελέγχουμε τις αναχωρήσεις των συγκεκριμένων επιβατών, οι οποίες γίνονται κατά κύριο λόγο με τη βρετανική αεροπορική εταιρία VIKING.

Στο μεταξύ, οι κατά τόπους διευθυντές του ΕΟΤ έχουν λάβει εντολή από το υπουργείο Τουρισμού να παράσχουν κάθε δυνατή διευκόλυνση στους ταξιδιώτες της Goldtrail.

Ο υπεύθυνος ΕΟΤ Κέρκυρας Πέτρος Μουχλιανίτης διαβεβαίωσε το ΑΠΕ ότι αύριο αναχωρούν και οι 340 πελάτες της Goldtrail χωρίς να αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα.

Το κλίμα πάντως ως προς τη φθίνουσα πορεία της εταιρίας ήταν ενδεικτικό από το χειμώνα, για τους συνεργαζόμενους στη χώρα μας ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Για παράδειγμα, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας Γιάννης Καρτάνος μας πληροφόρησε ότι ενώ πέρυσι είχαν διατεθεί για τους πελάτες της εν λόγω εταιρείας 200 κλίνες, φέτος, από το χειμώνα, οι ταξιδιωτικοί πράκτορες είχαν ενημερωθεί ότι το νησί, όπως και άλλες περιοχές δεν περιλαμβάνονταν στα τουριστικά πακέτα του καλοκαιριού.
ana-mpa.gr
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.223
Μηνύματα
884.234
Μέλη
38.915
Νεότερο μέλος
katsanas1962@gmai

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom