Γερμανία Χριστουγεννιάτικες αγορές στη Βαυαρία

pinelopi

Member
Μηνύματα
265
Likes
43
Επόμενο Ταξίδι
Βρεττάνη , Λίγηρας
Ταξίδι-Όνειρο
Παντού..αρκεί να φεύγω
Πέρυσι αποφασίσαμε να ταξιδέψουμε στη Βαυαρία μαζί με την κόρη μας για να επισκεφθούμε τις χριστουγεννιάτικες αγορές της . Από τέλος Νοεμβρίου έως παραμονές Χριστουγέννων , σε κάθε πόλη και χωριό της Γερμανίας υπάρχουν αγορές με Χριστουγεννιάτικα στολίδια . Καθώς η μικρή ξεκίνησε Γερμανικά θέλαμε να τις δώσουμε μία γεύση της χώρας . Σκεφθήκαμε λοιπόν ότι το να την επισκεφθεί αυτή την εποχή του χρόνου με όλα αυτά τα στολίδια θα είναι σαν παραμύθι.
Λοιπόν, αν ενδιαφέρεστε να ταξιδέψετε στη Βαυαρία με όλη την Χριστουγεννιάτική ατμόσφαιρα αλλά χωρίς τον τρελό κόσμο και τις υψηλές τιμές των Χριστουγέννων , διαλέξτε ένα 3μερο - 4ημερο(Πέμπτη απόγευμα - Κυριακή βράδυ) από 25Νοεμβρίου έως 15 Δεκεμβρίου . Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι φθηνά καθώς και τα ξενοδοχεία. Άσε που δεν θα συναντήσεις και ούτε ένα Έλληνα .
Ξεκινήσαμε λοιπόν με aegean , Αθήνα - Μόναχο. Το εισιτήριο ήταν 140? με τους φόρους (Αθήνα - Μόναχο - Αθήνα) το άτομο( αν το είχα κλείσει πολύ νωρίτερα θα ήταν φθηνότερο) Εμείς φύγαμε Παρασκευή απόγευμα (μετά το γραφείο , δεν χρειάστηκαμε άδεια). Φθάσαμε Μόναχο το βραδάκι . Εκεί νοικιάσαμε αυτοκίνητο που το είχα κλείσει από την Αθήνα από τη Hertz. Μείναμε σε ένα χωριό έξω από το Μόναχο καθώς ο σκοπός μας ήταν να γυρίσουμε διάφορες πόλεις της Βαυαρίας και όχι αποκλειστικά το Μόναχο. Το χωριό λεγόταν kirheim και το ξενοδοχείο το βρήκα από το booking.com. Μείναμε Σάββατο , Κυριακή , Δευτέρα και γυρίσαμε Τρίτη( χρειαστήκαμε μόνο 2ημέρες άδεια .Το παιδί έλειψε 2 ημέρες από το σχολείο αλλά νομίζω ότι το κέρδος του ήταν τεράστιο).
Σε όλη τη Γερμανία ( και στην Αυστρία) διοργανώνονται αυτά τα Χριστουγεννιάτικά παζάρια τόσο στις μεγάλες πόλεις όσο και στα χωριουδάκια. Ακόμα και στο χωριό που μέναμε είχε ένα μικρό παζαράκι στην πλατεία.
Η πιο φημισμένη Χριστουγεννιάτική αγορά από όλες είναι αυτή της Νυρεμβέργης , η οποία και ήταν ο βασικός μας προορισμός.
Είναι τεράστια , με πάγκους γεμάτους Χριστουγεννιάτικά στολίδια , γλυκά και δώρα , ζωντανή χορωδία και άπειρο κόσμο. Το παιδί εντυπωσιάστηκε με όλα αυτά τα φώτα και τα στολίδια. Για να είμαι ειλικρινής βέβαια η ποιότητα των ειδών δεν ήταν τρομερή. Τα στολιδια τα περισσότερα ήταν προελέυσεως Κίνας και όχι πολύ ιδιαίτερα. Έβρισκες όμως και αρκετά ωραία πράγματα. Απόλυτο must να πιείς μέσα στο κρύο το ζεστό κόκκινο κρασί τους το Gluhwein. Το βρίσκεις παντού σε υπαίθριους πάγκους και καντίνες που το φτιάχνουν εκείνη την ώρα .
Την Κυριακή ξεκινήσαμε για Rothenburg ob der tauber. Πόλη Καρτ - Ποστάλ. Παληά μεσαιωνική , άριστα διατηρημένη με τέλεια πλατεία με πάγκους Χριστουγεννιάτικους και πανέμορφα μαγαζιά. Εκεί ήταν και η πρώτη φορά που επισκέφθηκα το Μουσείο Βασανιστηρίων.Κανονικό μουσείο με όλα τα απαραίτητα για ....βασανιστήρια, και όχι κάτι ψεύτικο τύπου λούνα παρκ.( Τα διάφορα εκθέματα ήταν όλα πραγματικά με επεξηγήσεις και κείμενα) .Δεν το συστήνω ως κάτι για το οποίο θα πρέπει να είμαστε υπερήφανοι ως άνθρωποι, αλλά δυστυχώς αποτέλεσε ένα κομμάτι ιστορίας .
Στο Rothenburg θα πρέπει σίγουρα να πάτε αν βρεθείτε στην Βαυαρία.
Η περιήγησή μας περιελάμβανε και Σαλτσμπουργκ . Τι να πει κανείς γι αυτή την πόλη...Η πιο ωραία αγορά Χριστουγεννιάτικων ειδών. Πολύ μικρότερη της Νυρεμβέργης αλλά πολύ πιο πιοτική . Στο κέντρο της πλατειας παγοδρόμιο για παιδιά και μεγάλους και βόλτα με την άμαξα. Απαραίτητη στάση για καφέ και γλυκό στο Ξενοδοχείο Zaher( Είναι το ίδιο της Βιέννης).
Τέλος αφήνω το Μόναχο που φυσικά είναι μία από τις πιο ωραίες πόλεις της Γερμανίας.
Θα πρέπει να επισκεφθείτε οπωσδήποτε το Μουσείο της Τεχνολογίας , ειδικά αν έχετε παιδιά μαζί σας. Όλα τα τεχνολογικά επιτεύγματα του ανθρώπου από την αρχαιότητα έως την κατάκτηση του διαστήματος .
Βέβαια θα πρέπει να δείτε και την Πινακοθήκη ή να παρακολουθήσετε αν σας αρέσει μία παράσταση Όπερας αλλά αυτά είναι πράγματα που ίσως δεν αρέσουν σε ολα τα παιδιά.
Όλα τα παραπάνω βέβαια συνοδεία λουκάνικων , μπύρας και πάλι λουκάνικων και πάλι μπύρας.....
Νοστιμότατο αν και ουσιαστικά πολύ κακής ποιότητας το Leberkasse. Είδος βραστού πολτοποιημένου αλλαντικού που κόβεται σε φέτες και θυμίζει τεράστιο λουκάνικο Φραγκφούρτης . Σερβίρεται με γλυκιά μουστάρδα ( Μου αρέσει πολύ αλλά ξέρω ότι βάζουν μέσα ότι τους περισσεύει).

Ελπίζω να μην τα πήγα και τόσο άσχημα στην πρώτη μου προσπάθεια στην περιγραφή των ταξιδιωτικών μου εμπειριών .
Εγραψα τα κυριότερα σημεία
Καλά μας ταξίδια
 

Attachments

  • 55,9 KB Προβολές: 523

dk

Banned
Μηνύματα
1.397
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Κρουαζιέρα Αιγαίου-Dubai
Ταξίδι-Όνειρο
Βραζιλία
Μπραβο Πηνελοπη εκανες καλη αρχη.Σ'ευχαριστουμε.:clap:

ΥΓ.Τι μου θυμισες με τα λουκανικα και ειδικα τα ασπρα!!!
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.884
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Πολύ πολύ καλή περιγραφή!:clap:Σε 38 μέρες φεύγω για εκεί μέσω Ιταλίας:D. Ελπίζω όλα να πάνε καλά
 

Lthanos

Member
Μηνύματα
1.387
Likes
283
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο
Ταξίδι-Όνειρο
2 μήνες στην Κίνα
Thanks to pinelopi, άλλη μία ταξιδιωτική ιστορία γράφτηκε.

ΥΓ. Μεταφέρθηκε στο "Ταξιδιωτικές Ιστορίες/Ευρώπη".
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.158
Μηνύματα
882.410
Μέλη
38.877
Νεότερο μέλος
Constansimota

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom