Γερμανία Λουξεμβούργο Χριστούγεννα όπως πρέπει - Από το μεγάλο Δουκάτο στην πόλη των Ποντικιών.

YiannisTS

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ψήνεται...
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Βόλτες στην πολυεπίπεδη πόλη

Ώρα λοιπόν για τσεκάρισμα του χάρτη και αναδιαμόρφωση του πλάνου μου, μιας και είχα να δω ακόμη αρκετά. Αρχικά κινήθηκα στην ίδια περιοχή και συγκεκριμένα πέρασα από το Εθνικό μνημείο αλληλεγγύης (Monument National de la Solidarité Luxembourgeoise) που βρίσκεται στον περίφημο «λόφο των κανονιών» για να τιμήσει την αντίσταση του έθνους του Λουξεμβούργου κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής.

DSC_0845.JPG

Ακολουθώντας στη συνέχεια το μικρό μονοπάτι του λόφου βρέθηκα και στο ξέφωτο με θέα την σιδηροδρομική οδογέφυρα «Biisser Bréck» που εξυπηρετεί τις γραμμές των τρένων:

DSC_0851.JPG

Είχα την αίσθηση πως κάτι έψαχνα, ή αν θέλετε ότι κάτι δεν είχα βρει, γεγονός που θα επιβεβαιώσετε κι εσείς αν πληκτρολογήσετε στον ηλεκτρονικό χάρτη google τον κωδικό «J45P+29 Luxembourg» ,που θα σας βγάλει στο σημείο θέασης απέναντι από τούτο δω το υπερθέαμα:

DSC_0852.JPG

Τα ασανσέρ δε τα πολυγουστάρω, άσε που η οδός «Rue du St Esprit» δε γινόταν να χαθεί και να λείψει από το φακό της φωτογραφικής μηχανής, την ώρα που η βροχή με θυμήθηκε ξανά. Περνώντας την και δίχως καν να το αντιληφθώ, βρέθηκα απέναντι από τις σκεπές της κάτω πόλης:

DSC_0865.JPG
DSC_0868.JPG

Το αρχιτεκτονικό στοιχείο της λεγόμενης καμάρας που ενώνει δύο κτήρια δεν σπανίζει στο Λουξεμβούργο και θα το δείτε στην πολύ ανηφορική κατά τα άλλα Rue Large

DSC_0877.JPG

Ήταν θέμα ελάχιστων λεπτών ώστε να βρεθώ απέναντι από την παλαιότερη σωζόμενη θρησκευτική τοποθεσία της πόλης, την εκκλησία του Αγίου Μιχαήλ κτίσης 1688 που δεν έχασα την ευκαιρία να δω κι εσωτερικά:

DSC_0886.JPG
DSC_0882.JPG

Παρέλειψα να αναφέρω ότι ήμουν κιόλας στην απέναντι κορυφή του λόφου, ένα σημείο με καταπληκτική περιμετρική οπτική, είτε προς την κάτω πόλη και το ποτάμι, είτε προς τη φουτουριστική γέφυρα «Rout Bréck», σύμβολο και αυτή του κέντρου:

DSC_0904.JPG

DSC_0891.JPG

Πραγματικά δε μπορούσα να χορτάσω αυτή την υπέροχη θέα, συναίσθημα που δε μου χάλασε ούτε η υπερπληθώρα κόσμου στο σημείο, μιας κι εκεί βρίσκεται και η είσοδος για τις κατακόμβες «Casemates du Bock» που δυστυχώς δε προλάβαινα να επισκεφτώ, είχα κάνει και λάθος την είσοδο, τέλος πάντων. Μια θέα που γινόταν ωραιότερη όσο κατέβαινα παράλληλα με τα τείχη τους:

DSC_0915.JPG
DSC_0919.JPG

Να που βρισκόμουν κιόλας στο ίδιο μέρος που βρέθηκα το προηγούμενο βράδυ γύρω από τα μπαρ και ιδιαίτερα στο μαγικό σημείο της γεφυρούλας «Pont du Grund» που συνέρρεε πλήθος κόσμου για φωτογραφίες όπως είναι λογικό, κάτι που έκανα κι εγώ:

DSC_0930.JPG

DSC_0934.JPG

Μη σας ξεγελάει το μέρος που βλέπετε στις εικόνες που ακολουθούν να βολτάρω. Επί αιώνες, ολόκληρο η περιοχή Grund ήταν για αιώνες το «ταπεινό» κομμάτι του Λουξεμβούργου:

DSC_0941.JPG
DSC_0943.JPG

Η υπερχείλιση και οι συχνές πλημμύρες του ποταμού Alzette που στα σήμερα δημιουργεί όλη αυτή την τελειότητα, ήταν ο κύριος λόγος που η διαβίωση δίπλα του ήταν πολύ δύσκολη κι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, με τους προύχοντες της αστικής τάξης να προτιμούν τα βράχια στα ψηλότερα στρώματα:

DSC_0954.JPG
DSC_0954c.jpg

Εκτός των άλλων το Grund συγκέντρωνε την εργατική τάξη της πόλης αποτελώντας το κέντρο της λόγω του νερού, καθώς εκεί βρισκόταν τα βυρσοδεψεία, οι μύλοι, τα ζυθοποιεία κ.α.

DSC_0964.JPG

Είπα ζυθοποιεία; Πολύ το άργησα, βγήκα πρωί και κόντεψε να σουρουπώσει, οπότε μια πρώτη στο αφιλόξενο «Updown Bar» με την ανοικτή πόρτα και το κρύο, ήταν επιβεβλημένη και σχετικά γρήγορη βάσει συνθηκών:

DSC_0966.JPG
DSC_0965.JPG

Εξάλλου Σάββατο απόγευμα ήταν, στο κατάλληλο μέρος βρισκόμουν, επιλογές υπήρχαν πολλές, όπως για παράδειγμα το «Liquid Bar» που ζαχάρωνα από το προηγούμενο βράδυ και ήταν αρκετά ωραίο όπως υποπτευόμουν:

DSC_0973.JPG

DSC_0976b.jpg

Ήπια τα επόμενα στον πολύ ωραίο χώρο του μπαρ κι αναχώρησα, αντικρύζοντας με πολύ μεγάλη έκπληξη το λεωφορείο που περνούσε τσίμα-τσίμα απ’ τα στενάκια, κάτι που δε περίμενα με τίποτα να δω:

DSC_0976c.jpg
DSC_0977.JPG

Το σκοτάδι που ήταν γεγονός εδώ και ώρα μου έδωσε επίσης την ευκαιρία για μερικές δύσκολες αλλά αγαπημένες λήψεις, σ’ ένα μέρος που σίγουρα ενδείκνυται για κάτι τέτοιο:

DSC_0979.JPG
DSC_0984.JPG

Αυτή τη φορά κουράγιο δεν υπήρχε, οπότε χρησιμοποίησα και πάλι το ασανσέρ μιας που το ‘χα μάθει, το οποίο συγκεκριμένα σε βγάζει στην αυλή του «παλατιού της δικαιοσύνης». Τώρα πως συνδυάζονται αυτά τα δύο μαζί θα σας γελάσω και δε το θέλω:

DSC_0996.JPG

Χρυσή ευκαιρία για μια ακόμη νυχτερινή λήψη που πάρθηκε με αρκετή προσπάθεια αλλά άξιζε τον κόπο και το χρόνο στο σημείο.
Έπρεπε:

DSC_0999b (2)b.jpg

Θα πεταγόμουν στο δωμάτιο να αλλάξω, έτσι το περπάτημα του ενός χιλιομέτρου μέχρι τον σιδηροδρομικό σταθμό που περίπου βρισκόταν το ξενοδοχείο, μου έδωσε την ευκαιρία να τσιμπήσω κι ένα πολύ ωραίο παραδοσιακό γεύμα όπως συνηθίζω σε τέτοιες χώρες, δηλαδή Dürüm kebab. Μια χαρά!

DSC_0999b (20).JPG

Χωρίς να βουλιάξω και αρκετά ανανεωμένος βγήκα εκ νέου για τη βραδινή μου βόλτα, με μια στάση στην αγορά για ένα ζεστό να είναι απαραίτητη, με τον κόσμο να είναι αισθητά πολύ περισσότερος:

DSC_0999b (23)b.jpg

Το πάρτυ είχε ξεκινήσει και το συμπαθέστατο φωνητικό τρίο έκανε τον κόσμο να ξεσηκωθεί και να χορέψει υπό τους ήχους του Sting, παρόλο που ούτε Εγγλέζοι είμαστε ούτε στη ΝΥ βρισκόμασταν, κάτι που συνεπήρε κι εμένα αυτομάτως.

DSC_0999b (23)c.jpg

Μου αρέσουν πολύ κάτι τέτοια χειμωνιάτικα πάρτυ, ωστόσο ως γνήσιος Έλλην θα προτιμούσα τη δική μας εκδοχή του ανωτέρω τραγουδιού (ντροπή σας όσοι δε την ξέρετε), αλλά εντάξει, μη τα θέλουμε κι όλα δικά μας.

Το κοντινό στην πλατεία μπαρ με τίτλο «The White Rose Pub» που θα φιλοξενούσε τη μοναξιά μου είχε επιλεγεί κι αυτό από την προηγούμενη νύχτα. Εξαιρετική ατμόσφαιρα, μουσικές και βαρέλια, τα οποία τίμησα με το παραπάνω.

DSC_0999b (23)d.jpg
DSC_0999b (23)e.jpg

Γεμάτος απ’ όλα γύριζα περασμένες μία προς το ξενοδοχείο.

DSC_0999b (23)f.jpg

Ωραία μέρα, γεμάτη εικόνες αν μη τι άλλο… :)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.409
Μέλη
40.040
Νεότερο μέλος
Vagakon

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom