Ψηφοφορία για τα μάρμαρα του Παρθενώνα

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Στην ηλεκτρονική έκδοση της βρεταννικής εφημερίδας
www.guardian.co.uk

γίνεται ψηφοφορία για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα

πατήστε culture, ν΄ανοίξει η σελίδα της ψηφοφορίας και πάμε να τους...δώσουμε να καταλάβουν...
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
να ψηφίσω,να μήν ψηφίσω...
τι να ψηφίσω???
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.885
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Πριν 2 ώρες που ψήφισα ήταν 95% υπέρ της επιστροφής!:shock: Υπάρχει άραγε ρεύμα ή ψηφίζουν μόνο Έλληνες;
 

DAVID

Member
Μηνύματα
75
Likes
15
Επόμενο Ταξίδι
ΠΕΡΣΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία
μπράβο του έδωσε και κατάλαβε η παρέα.Συγχαρητήρια Pandora
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Μιας και παρακολουθώ τα ξένα μέσα (και δεν βλέπω ελληνική τηλεόραση), είναι γεγονός πως με αφορμή τα εγκαίνια του μουσείου της Ακροπόλεως, όλα τα μεγάλα διεθνή πρακτορεία, εφημερίδες κλπ (CNN, New York Times, BBC και άλλα πολλά) έχουν άρθρα σχετικά με το θέμα και όλα όσα έχω διαβάσει κλίνουν προς την επιστροφή των μαρμάρων.

Φυσικά κανέναν άλλον δεν τον ενδιαφέρει το που βρίσκονται τόσο όσο τους Έλληνες και οι συντριπτική πλειοψηφία των Άγγλων δεν δίνει δεκάρα. Όσοι δηλαδή από αυτούς γνωρίζουν την ύπαρξη τους και πως βρίσκονται στο Βρεταννικό Μουσείο. Όχι ότι οι Έλληνες νοιάζονται περισσότερο δηλαδή. Τουλάχιστον όχι "πολιτισμικά" όσο "πατριωτικά".
 

Picos Apicos

Member
Μηνύματα
94
Likes
12
Επόμενο Ταξίδι
Κίνα&ίσως Ταιλάνδη πάλι!!
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Κίνας-Ιαπωνία-Περού
Αν δεν κάνω λάθος ένας απο τους λόγους που προφασίστηκαν οι Άγγλοι για την παραμονή των μαρμάρων εκεί ήταν ότι εμείς εδώ δέν είχαμε τον κατάλληλο χώρο για τη συντήρησή τους και θα τα κατέστρεφε ο χρόνος.Και δεν είχαν άδικο φυσικά!!
Δεν ξέρω τί παίζει τώρα με την κατασκευή του νέου μουσειου στην Αθήνα (αν πληρεί τις προυποθέσεις)
 

bloody mary

Member
Μηνύματα
527
Likes
42
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Αμαζόνιος
Ο λόγος που προφασίστηκαν οι Άγγλοι για να τη παραμονή τους εκεί ήταν τουλάχιστον γελοίος. Κάποια από τα μάρμαρα έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές από την βίαιη αποκαθήλωσή τους, από την βιαστική φυγάδευσή τους, από τις άθλιες συνθήκες φύλαξής τους μέχρι να αγοραστούν από το Βρεττανικό Μουσείο, από τις εκτεταμένες επεμβάσεις "συντήρησής" τους, από τις coctail parties που πραγματοποιούνταν για πολλά χρόνια πλάι τους και τέλος από την εύκολη πρόσβαση που έχουν σε αυτά όλοι οι επισκέπτες του Μουσείου. Όταν τα είχα επισκεφθεί έμεινα αποσβολωμένη μπροστά στην εικόνα του γιαπωνέζου που είχε σκαρφαλώσει και αγκάλιαζε την καρυάτιδα προκειμένου να τον βγάλει η φίλη του φωτογραφία.
Οι λόγοι για τους οποίους τα μάρμαρα δεν πρόκειται ποτέ να επιστρέψουν στη χώρα μας είναι πολλοί, σοβαροί και υπαρκτοί. Εκτός από τους προφανείς τουριστικούς και οικονομικούς λόγους, υπάρχουν και ηθικοί. Ένα μουσείο δεν μπορεί τόσο εύκολα να χαρίσει σε ένα άλλο τους θησαυρούς του. Αν μπορούσε, δεν θα ήτανε μουσείο, θα ήταν γκαλερί. Δεν ωφελεί να συμμετέχουμε σε ψηφοφορίες δυστυχώς, δεν πρόκειται να μας τα δώσουν όχι γιατί δεν μπορούμε να τα φυλάξουμε αλλά γιατί δεν έχουν κανένα λόγο να μας τα δώσουν.
Ας παρηγορηθούμε στην ιδέα ότι εκεί τα επισκέπτονται και τα θαυμάζουν πολλοί περισσότεροι άνθρωποι από ότι θα τα επισκέπτονταν εδώ. Και ότι αυτό προτρέπει κάποιους να επισκεφθούν το μνημείο για το οποίο δημιουργηθήκανε.
 

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ταξίδι-Όνειρο
Yemen
Κατα την ταπεινη μου αποψη, η ενδεχομενη επιστροφη των μαρμαρων εδω θα δημιουργουσε προηγουμενο και θα ανοιγε το δρομο για να διεκδικησουμε και απο το Λουβρο τις αρχαιοτητες μας, αντιστοιχα και οι Αιγυπτιοι, οι Ιρανοι, οι Ιταλοι... Τα μισα μεγαλα μουσεια της Ευρωπης θα γινονταν φυλλο και φτερο. Αποκλειεται τα μαρμαρα να γυρισουν και λυπαμαι πολυ για αυτο.
 
Μηνύματα
4.099
Likes
1.797
Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
Bring the marbles back to Greece,bring the marbles back to Greece!!!!
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.691
Likes
50.591
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Όχι ότι οι Έλληνες νοιάζονται περισσότερο δηλαδή. Τουλάχιστον όχι "πολιτισμικά" όσο "πατριωτικά".
Συμφωνώ απολύτως. Να σημειωθεί ότι υπάρχει ήδη δεδικασμένο επιστροφής αρχαιολογικών στοιχείων, δεν είναι η πρώτη φορά που θα γίνει (αν γίνει). Π.χ η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι επέστρεψε μπόλικα αρχαία (π.χ τις στήλες του Άξουμ) στην Αιθιοπία, άρα δε νομίζω πως είναι θέμα δεδικασμένου, θέμα θέλησης είναι. Και τέτοια δεν υπάρχει προς το παρόν από την εκεί πλευρά.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.223
Μηνύματα
884.241
Μέλη
38.915
Νεότερο μέλος
katsanas1962@gmai

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom