Εγώ πλην του σαφάρι δεν είχα χρησιμοποιήσει τουριστικές υπηρεσίες κι ήταν μια χαρά, ακόμη και για τρεκ στα βουνά με τις φυλές.Καλημέρα στην ομάδα!θα πάω το Νοέμβριο στην τανζανια και σκοπεύω να επισκεφτώ την Ζανζιβάρη και να κάνω ένα σαφάρι στο σερενγκετι και νγορονγκορο και επιςκεψη στους χατζαμπε. Από όσα έχω διαβάσει βλέπω ότι εκει τα παντα λειτουργούν με tour operators. Έχει δοκιμάσει κανείς να κάνει κάτι μόνος του;φυσικά όχι να βγει στα πάρκα μόνος(!), αλλά για παράδειγμα το σνορκελινγκ στη Ζανζιβάρη ή μια προτεινόμενη εκδρομή σε κάποιους καταρράκτες στην αρουσα πρέπει υποχρεωτικά να είναι με οδηγό;;;έχει κάποιος εμπειρία;
Τέλεια ευχαριστω!γιατι το κόστος όντως ανεβαίνει παρά πολύ χρησιμοποιώντας συνέχεια τέτοιες υπηρεσίες.Εγώ πλην του σαφάρι δεν είχα χρησιμοποιήσει τουριστικές υπηρεσίες κι ήταν μια χαρά, ακόμη και για τρεκ στα βουνά με τις φυλές.
Δε το συζητάμε ότι στο πάρκο θα πάς μόνο με tour operator και θα προσέξεις επίσης τι περιλαμβάνει το πακέτο κυρίως για το θέμα διανυκτέρευσης μέσα στο πάρκο. Τα φτηνά συνήθως αφορούν διανυκτέρευση σε σκηνές στα λεγόμενα public camps που ουσιαστικά είναι ένας χωρος με τουαλέτες και τραπεζαρία στη μέση της ζούγκλας, με υαινες και βουβάλια να κυκλοφορούν αναμεσα μας. Εγώ αυτό έκανα φοβερή εμπειρία, αλλά θέλει λίγο να είναι καποιος εξοικειωμένος με την υπαίθρια ζωή.Καλημέρα στην ομάδα!θα πάω το Νοέμβριο στην τανζανια και σκοπεύω να επισκεφτώ την Ζανζιβάρη και να κάνω ένα σαφάρι στο σερενγκετι και νγορονγκορο και επιςκεψη στους χατζαμπε. Από όσα έχω διαβάσει βλέπω ότι εκει τα παντα λειτουργούν με tour operators. Έχει δοκιμάσει κανείς να κάνει κάτι μόνος του;φυσικά όχι να βγει στα πάρκα μόνος(!), αλλά για παράδειγμα το σνορκελινγκ στη Ζανζιβάρη ή μια προτεινόμενη εκδρομή σε κάποιους καταρράκτες στην αρουσα πρέπει υποχρεωτικά να είναι με οδηγό;;;έχει κάποιος εμπειρία;
Καλημέρα σε όλους! Σκεφτόμαστε να πάμε με τη σύζυγο 7-8 μέρες τέλος Οκτωβρίου Τανζανία για 3 μέρες σαφαρι ( μάλλον στο Mikumi national park γιατί τα βόρεια θέλουν νεφρό ) και 3-4 μέρες Ζανζιβάρη.
1) είναι υποχρεωτικό κάποιο εμβόλιο όπως πχ κίτρινου πυρετού? χώρις παραμονή σε Κένυα ή Αιθιοπία
2) βίζα από που κ πώς?
Πώς να βγάλω Visa για την Τανζανία | Worth Every Mile
κάτι τέτοιο?
3 πρόταση για ταξιδιωτική ασφάλεια?
ευχαριστώ εκ των προτέρων
βρίσκω με turkish 430-460e για Dar es Salam . φτάνει 03΄30 κ λέω μήπως βολεύει να ξεκινήσουμε σαφάρι κατευθείαν(νομίζω κατα τις 06'00 ξεκινάνε) κ όταν είναι να φύγουμε είδα πτήσεις απο ζανζιβαρη για dar es salam ανα μισή ώρα.. δεν φτάνουν 4 μέρες Ζανζιβαρη πιστεύετε?Καλημέρα! Είναι λίγο σκότωμα νομίζω, αλλά εσείς ξέρετε καλύτερα. Δείτε αν μπορείτε να βάλετε τουλάχιστον επιστροφή από Ζανζιβάρη.
Εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό.
Βίζα είτε ηλεκτρονικά είτε επί τόπου.
είναι μέχρι τέλος Οκτωβρίου ''ιδανική'' περίοδος για τα νότια εθνικά πάρκαΚαλημέρα, δείτε απλά τον καιρό αν υπάρχουν βροχές εκείνη την περίοδο.
1) Κανένα εμβόλιο δεν είναι υποχρεωτικό, μπορείτε απλά να πάρετε προληπτικά χαπάκια για τη μαλάρια
2) Η βίζα βγαίνει On arrival είναι πολύ απλή διαδικασία (ενώ γίνετια πολύπλοκη online)
3) Εμείς κάναμε ασφάλεια από την Ιντεραμέρικαν (στείλε μου για πληροφορίες καθώς κ άλλες συστάσεις)