βομβα στο αγαλμα του λενιν!

skiouros82

Member
Μηνύματα
727
Likes
53
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
awww_zougla_gr_news_data_upimages_image_php_b898834a256a0dd877ee30a596f32376._.jpg


Έβαλαν βόμβα στο άγαλμα του Λένιν



Μια μεγάλη τρύπα ήταν το αποτέλεσμα έκρηξης βόμβας στο μπρούτζινο άγαλμα του Βλαντιμίρ Λένιν στην Αγία Πετρούπολη. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα ή άλλες ζημιές από την έκρηξη, ενώ οι Αρχές δε γνωρίζουν ακόμα το κίνητρο της βομβιστικής ενέργειας.
Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Τετάρτης και η δυνατή έκρηξη προκάλεσε μια τρύπα διαμέτρου ενός μέτρου στο παλτό του αγάλματος του Λένιν.
Το συγκεκριμένο άγαλμα συμβολίζει την επιστροφή του Ρώσου ηγέτη από την εξορία τον Απρίλιο του 1917, όταν ο Λένιν έβγαλε λόγο λίγα λεπτά αφότου αποβιβάστηκε από το τρένο που τον μετέφερε.
Λίγους μήνες αργότερα, ο Λένιν ηγήθηκε της επανάστασης που έριξε την τότε κυβέρνηση και έφερε στην εξουσία το κομμουνιστικό κόμμα, το οποίο παρέμεινε στη διακυβέρνηση της Ρωσίας για περισσότερα από 70 χρόνια.
Μετά το θάνατο του Λένιν το 1924, η Αγία Πετρούπολη μετονομάστηκε σε «Λένινγκραντ».
 
Last edited by a moderator:

Christian

Member
Μηνύματα
595
Likes
95
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Νέα «επεισόδια» στην αντισοβιετική ψύχωση
Απαγόρευσαν τα σοβιετικά σύμβολα τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης και στήνουν μνημείο στα SS
Δικαστήριο της περιοχής Τσερνιγκόφσκι της Ουκρανίας προχώρησε σε μιαν ακόμη προκλητική απόφαση, με στόχο την αναθεώρηση της Ιστορίας. Μετά από αίτημα της ακροδεξιάς, εθνικιστικής οργάνωσης «Σβομπόντα» («Ελευθερία»), προχώρησε στην έκδοση απόφασης με την οποία απαγορεύει τη δημόσια χρήση των σοβιετικών συμβόλων (δηλαδή του σφυροδρέπανου, της κόκκινης σημαίας και του κόκκινου αστεριού) τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης.
Την είδηση μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS, που σημείωσε πως η συγκεκριμένη οργάνωση, που πέτυχε τη δικαστική απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων, εκθειάζει τη δράση των συνεργατών των ναζί στην Ουκρανία.
Να σημειωθεί ότι πρόσφατα το δημοτικό συμβούλιο στην πόλη Τερνόπολ αποφάσισε να στήσει μνημείο στην (ουκρανική) 14η μεραρχία των SS «Γκαλίτσινα», που είχε δημιουργηθεί από τους φασίστες κατακτητές για την εξολόθρευση του σοβιετικού αντάρτικου στην Ουκρανία. Η συγκεκριμένη μεραρχία βαρύνεται με πολλά εγκλήματα σε βάρος των αντιφασιστών, αλλά και κατά του άμαχου πληθυσμού της Ουκρανίας, ενώ το 1944 συμμετείχε και σε επιχειρήσεις των ναζί κατά του αντιφασιστικού κινήματος στη Σλοβακία.
Οχι τυχαία, μετά το τέλος του Β- Παγκοσμίου Πολέμου όσοι μετείχαν σ' αυτό το στρατιωτικό σώμα επεδίωξαν να παραδοθούν στους Αγγλους και στους Αμερικανούς, που, με τη σειρά τους, φρόντισαν αυτοί να μη μείνουν «αναξιοποίητοι» στην πάλη της «ελεύθερης Δύσης» κατά της Σοβιετικής Ενωσης.
Σήμερα, ως ένα από τα αποτελέσματα της αντεπανάστασης του 1989-1991, και με τις πλάτες της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, έφτασε η ώρα να τους στήσουν και μνημείο, ενώ ταυτόχρονα να απαγορεύσουν τα σοβιετικά - κομμουνιστικά σύμβολα τη Μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης...
 

mpiftex

Member
Μηνύματα
892
Likes
265
Ταξίδι-Όνειρο
παντού για πάντα
Αν και θεωρώ τα θέματα αυτά αρκετά σημαντικά πιστεύω πως απλά δεν έχουν θέση στα "ταξιδιωτικά επίκαιρα". Όπως έγραψα και αλλού, τελευταία έχει γεμίσει η κατηγορία αυτή αναδημοσιεύσεις με απλά "επίκαιρα" (και όχι ταξιδιωτικά) που θα μπορούσαν να πάνε στο social και άλλα που είναι μόνο "ταξιδιωτικά" (και όχι επίκαιρα) που θα μπορούσαν να πάνε στο Γενικά περί ταξιδιών.
Οποιαδήποτε αναδημοσίευση από άλλο site ή περιοδικό που αφορούν κάποια ξένη χώρα δεν σημαίνει πως εμπίπτει αυτόματα στη συγκεκριμένη κατηγορία (κατά τη γνώμη μου).
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.404
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Ο mpiftex έχει δίκιο.

Η κατηγορία "ταξιδιωτικά επίκαιρα" αφορά ειδήσεις ταξιδιωτικού περιεχομένου και μόνο. Και μπορεί για κάποιους ορισμένα από τα θεματα που ποστάρονται να είναι ενδιαφέροντα, αυτό δε σημαίνει όμως ότι πρέπει να ποστάρονται σε ένα φόρουμ που έχει άλλη θεματολογία.

Ήδη ξεκίνησε μια διαδικασία μεταφοράς των θεμάτων που είναι άσχετα με τη θεματολογία του φόρουμ, στο social.

Παρακαλώ ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να κρατήσουμε το φόρουμ των επίκαιρων καθαρό με ταξιδιωτικά θέματα. Για ότι άλλο μας απασχολεί, υπάρχει το social forum.

ΥΓ. Η παραπάνω παρατήρηση είναι γενική, δεν προκύπτει από αυτό το θέμα, απλά βρήκα αφορμή.
 

spor_os

Administrator
Μηνύματα
1.951
Likes
617
Η είδηση παραμένει ως έχει.
Σχόλια παρακαλώ μόνο επί της είδησης και όχι άσχετα.
Αυτά διαγράφηκαν μαζί με τις αντιπαραθέσεις σας.
 

skiouros82

Member
Μηνύματα
727
Likes
53
Επόμενο Ταξίδι
μας τσάκισε ο covid
Ταξίδι-Όνειρο
japan me cherry blossom
επειδη εγω το δημοσιευσα και δεν φανταζομουν οτι θα δημιουργηθει καποιο θεμα,δεν εχω κανενα προβλημα αν θελετε να διαγραφη και η ειδηση.ευχαριστω.





Edit by spor_os:
Η είδηση παραμένει ως έχει.
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
883.981
Μέλη
38.908
Νεότερο μέλος
Apostolos88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom