Αίγινα διακοπες στην αιγινα?ή οχι?

_angie_

Member
Μηνύματα
48
Likes
42
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Miami
Γειά σε όλους! Μιας και δεν βρήκα πιο σχετικό τοπικ σχετικά με Αίγινα, είπα να επαναφέρω αυτό. Λέμε να πάμε το επόμενο σουκού Αίγινα για λόγους οικονομίας και κοντινής απόστασης από Αθήνα. Μπορεί να μου προτείνει κάποιος κάποιο ξενοδοχείο/δωμάτιο δοκιμασμένο και παραλίες που μπορούμε να κινηθούμε? όσο έψαξα σε σχετικά θέματα δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο και να προλάβω επίσης όσους ενδεχομένως θέλουν να αντιπροτείνουν κάποιο άλλο νησί κοντά, πως στις πανέμορφες Σπέτσες έχουμε πάει και για Πόρο επίσης δεν ψήνομαι. Για κάποιο λόγο η Αίγινα δεν προτιμάται μιας και ΔΕΝ βρήκα πολλά threads, όμως θα ήθελα να της δώσουμε μια ευκαιρία. Κάτι χαλαρό ψάχνουμε έτσι κι αλλιώς.Κάθε πληροφορία καλοδεχούμενη.
 

Mikes

Member
Μηνύματα
120
Likes
921
Ας γραψω και γω, για μια ανανεωση, αυτων που ζησαμε λιγες μερες στο νησι.Πηγαμε για 3ημερο και το παρατειναμε λιγο.Αρχικα οι παραλιες που κολυμπησαμε ανα ημερα ηταν Σαρπα,Κλημα,Μονη,Αγ. Μαρινα και Μαραθωνας.Μοιρασαμε τις δ/ν μας σε Περδικα και Αιγινα, στα Alvi και Plaza(προτεινονται και τα δυο, για διαφορετικους λογους το καθενα βεβαια)
Μολις φτασαμε ξεκινησαμε να ψαχνουμε για δωματιο σε Αιγινα αλλα η σχεση ποιοτητας-τιμης δε μας ενθουσιασε.Η αληθεια ειναι πως αυτο που σκεφτηκαμε καποια στιγμη ηταν το ΄διπλα ειμαστε,θα ερθετε ετσι κ αλλιως και καπου θα μεινετε,δεν επενδυω περισοτερο απο αυτο που ηδη εχω κανει στο δωματιο'...Οτι βρηκαμε καλο, ηταν μεσα(τα μπαλκονια των απεναντι τα βλεπουμε και στην Αθηνα) και οσα ειχαν θέα, ηταν πανω απο το μπατζετ που ημασταν διατεθημενοι να δωσουμε (μιλαμε για Ιουνιο,μετα covid περιοδο, και οι τιμες ξεκινουσαν απο 50ε+)
Ετσι και ενω οι καλυτερες παραλιες ηταν στα νοτια προς Περδικα, φυγαμε αρχικα προς τα εκει.
H Περδικα ειναι ενα ηρεμο χωριο θυμιζοντας χωριο Κυκλαδων με τα στενα δρομακια του.
Η παραλια Σαρπα ειναι πιο ησυχη,χαλαρη,με δεντρα δεξια απο το μπιτσομπαρο για σκια εχει και τραπεζακια για αραγμα και τσιμπολογημα μετα ή και κατα τη διαρκεια του μπανιου(φαγαμε εκει τον καλυτερο ντακο).
Στο Κλημα αν και πηγαμε αρκετα νωρις(κατα τις 11) δε βρηκαμε ομπρελα-ξαπλωστρες ειχε σε 2-3 σημεια στιβες!Ευτυχως βρηκαμε και κατσαμε στο μοναστηριακο τραπεζι,με καρεκλες σκηνοθετη, που εχει μπροστα απο το μπαρ και βγαλαμε εκει τη μερα μας τελικα καθως ηταν το πιο δροσερο και σκιερο μερος σε μια ημερα,και περιοδο που οι θερμοκρασιες χτυπησαν 36αρια...θαλασσα,κοτερα,τιμες= ιδια με την Σαρπα,αλλα πιο μεγαλη παραλια,πιο πολυ beat και πιο πολυ νεολαια...προσβαση καλυτερη καθως ειναι ασφαλτος εως τη παραλια σε αντιθεση με Σαρπα οπου κυριαρχει ο χωματοδρομος...
Next day,στο νησακι Μονη...ειναι ο λογος-μαζι με το προσκυνημα για καποιους στο μοναστηρι του Αγ. Νεκταριου- οπου αξιζει να παει καποιος στην Αιγινα,καλοκαιρι...πραγματικο ησυχαστηριο...νομιζαμε πως βρισκομασταν σε πισινα...τα καλυτερα νερα, η καλυτερη θεα ενω ημασταν μεσα στη θαλασσα ,χαλαρη μουσικη...καποιες χωρες διαφημιζουν πως κολυμπας μαζι με γουρουνια,ελεφαντες και πιθηκους και ειναι ατραξιον...εκει εχει παγωνια(κανουν βολτα αναμεσα στις ξαπλωστρες),ελαφια(το πρωι με τη δροσια κατεβαινουν στις ταϊστρες για φαγητο καθως και για να φανε απο τα φρουτα και λαχανικα που φερνει κατα τα πρωτα δρομολογια το καϊκι που μας μεταφερε),χαλαρες μουσικες λες και δεν εισαι Ελλαδα, παροτι καποιοι βρηκαν την ορεξη να παιξουν ρακετες-ημαρτον!...για να παμε,πηραμε καραβακι απο Περδικα(5ε/ατομο-εχει καραβακι και απο Αιγινα, κοστιζει 9.90ε) στις 10.30 το πρωι και φυγαμε κατα τις 6....εχει ενα μπιτσομπαρο οπου επαιζε chill out μελωδιες σε χαμηλα desibel,πολλοι πηραν ξαπλωστρες και χαθηκαν στο δασος, τιμες λιγο καλυτερες απο τις προηγουμενες 2 παραλιες στα ιδια σχεδον πραγματα που πηραμε.
Την επομενη μερα 'κυκλωσαμε' τη πανω πλευρα του νησιου αλλα λογω κυμματοειδους θαλασσας-δεν ειδαμε και κατι να μας κρατησει προς τα εκει σε ενα γρηγορο περασμα που καναμε-αραξαμε τελικα για το μπανιο μας στην Αγ. Μαρινα...καλη παραλια,ρηχη με καθαρα νερα,στα δυο μερη με ξαπλωστρες ειχε κοσμο οπως και στα ουζερι στα αριστερα της παραλιας αλλα στο χωριο δε κυκλοφορουσε ανθρωπος...
Την τελευταια μας ημερα, 'κυκλωσαμε' το νοτιο τμημα του νησιου...περασαμε απο μοναστηρι Αγ. Νεκταριου πρωι πρωι,λογω ζεστης δεν πηγαμε προς Παλαιοχωρα, πηγαμε Αφαια-δε κατσαμε την ειδαμε απ εξω εχει και καντινα για καφε- και εν μεσω μιας πολυ ωραιας καταπρασινης διαδρομης περασαμε απο Αγ. Μαρινα για να παμε προς το χωριο Πορτες...το ψαροχωρι το βρηκαμε εντελως αδιαφορο, φυγαμε αμεσως και μεσω Ανιτσαιου ξεκινησαμε την επιστροφη μας προς καποια δυτικη παραλια που θα καναμε τη βουτια μας και θα περνουσαμε το υπολοιπο της ημερας μας πριν επιστρεψουμε στην Αθηνα...καταληξαμε στην παραλια Μαραθωνα στο μπιτσομπαρο Palma, ρηχα νερα και εκει,ησυχα πραγματα, free ξαπλωστρες(ηταν και το μοναδικο μερος που ειδαμε να γινεται απολυμανση στις ξαπλωστρες οταν εφευγε καποια παρεα)! Επισης, η περιοχη ηταν η μοναδικη οπου ειδαμε 'λαδιλα' μεσα στη θαλασσα-πιστευω τυχαιο γεγονος.
Κρατησαμε στα θετικα: το ηλιοβασιλεμα που ειδαμε απο τα cafe στην Περδικα, τη πανοραμικη θεα(γυρνωντας απο Ανιτσαιο, πανω στον αυχενα του βουνου) της Περδικας με τη νησο Μονη, τα χειροποιητα τυροπιτοειδη που φαγαμε για πρωινο διπλα απο το ξενοδοχειο που μειναμε στην Αιγινα,το νησακι Μονη(ο κυριοτερος λογος για να ξαναπαμε), η καλοσυνη και η εξυπηρετικοτητα που συναντησαμε απο οσους συναναστραφηκαμε...
Εκτος απο μια φορα, φαγαμε αρκετα καλα παντου,ειτε ψαρικα ειτε κρεατικα...γλυκα,φυστικια κλπ ψωνισαμε απο την παραλιακη...για βραδυνη εξοδο-ποτο- δεν εχω κατι ιδιαιτερο να αναφερω,τα μαγαζια στον πισω δρομο ειχαν λιγοτερο κοσμο σε σχεση με τα μαγαζια της παραλιακης τα οποια ηταν γεματα ολες της βραδυες-ακομα και τα καφενεια!-, ηταν ομως πιο γραφικα με αυλες,χρωματα,φυτα κλπ...Γενικα παντως,το νησι μας εξεπληξε ευχαριστα.
 
Μηνύματα
1
Likes
0
Γεια σας!!!
Συγχαρητήρια για τις υπέροχες ιστορίες και τις αναλυτικές πληροφορίες!!!!
ψαχνω για τη βόρεια Αίγινα (συγκεκριμένα Βάγια), αξίζει για μπάνιο ή μαζεύει όλη τη σαβούρα του Πειραιά από απέναντι;;;
ευχαριστώ προκαταβολικά!!!!
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.336
Likes
14.199
Γεια σας!!!
Συγχαρητήρια για τις υπέροχες ιστορίες και τις αναλυτικές πληροφορίες!!!!
ψαχνω για τη βόρεια Αίγινα (συγκεκριμένα Βάγια), αξίζει για μπάνιο ή μαζεύει όλη τη σαβούρα του Πειραιά από απέναντι;;;
ευχαριστώ προκαταβολικά!!!!
Δεν ξέρω αν αξίζει αλλά η "σαβούρα"πως υποτίθεται ότι μαζεύεται μόνον εκεί;έχει κατευθείαν δρομολόγιο για Βάγια επειδή είναι απέναντι;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.691
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom