ετοιμάζω ταξίδι και όλο και κάτι ξεχνάω...

tzehos

Member
Μηνύματα
26
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΜΑΙΑΜΙ,ΟΡΛΑΝΤΟ
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
το παρακάτω κείμενο το δημοσίευσα στο blog μου (Σκέψεις και ερωτηματικά...) το περασμένο καλοκαίρι. Ελπίζω να σας αρέσει...καλή ανάγνωση.

[FONT=verdana, geneva]Αύγουστος, μήνας διακοπών.
Χαρτί, μολύβι και ετοιμάζω λίστα απαραίτητων αντικειμένων για τις διακοπές. Και σημειώνω: να μη ξεχάσω! (με έντονα κεφαλαία γράμματα) λες και στο τόσο δα χαρτάκι που έκοψα υπάρχει περίπτωση να γράψω κάτι και να το ξεχάσω. T-Shirts, βερμούδες, φανελάκια, εσώρουχα, κάλτσες. Πάμε στα είδη μπάνιου. Αφρόλουτρο, σαμπουάν, οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα, πετσέτα. Μπάνιο στη θάλασσα. Πετσέτα, ρακέτες, μπάλλα, ομπρέλα, σαγιονάρες. Gadgets: ΜΡ3, φωτογραφική μηχανή, επαναφορτιζόμενες μπαταρίες μαζί με τον φορτιστή και την πρίζα αυτού (έχω φύγει με τη συσκευή του φορτιστή και δεν έχω πάρει μαζί την πρίζα του) κινητό επίσης με φορτιστή, netbook εφόσον υπάρχει μαζί με τον φορτιστή του και αυτό, ακουστικά για το ΜΡ3. Φαρμακείο: ωτοασπίδες, αντισηπτικό, depon, βιταμίνες...κτλ
[FONT=verdana, geneva]Είμαι σχεδόν έτοιμος. Φεύγω για να ψωνίσω όσα απο τα παραπάνω δεν διαθέτω και έτσι πηγαίνω στο πρώτο φαρμακείο που συναντώ. Βάζω το χέρι μου στην τσέπη και διαπιστώνω ότι χαρτάκι με ψώνια δεν υπάρχει. Ψάχνω με τρόπο μία μία τις τσέπες μου. Τζίφος. Δεν πειράζει λέω δύο πράγματα ήταν, θα τα θυμηθώ. Φεύγω έχοντας αγοράσει αντισηπτικό και depon. Ωτοασπίδες και βιταμίνες πήγαν περίπατο. Ε που να τα θυμηθώ; Μία στο τόσο τις αγοράζω.
Συνεχίζω και πηγαίνω σε κατάστημα με gadget-άκια. Εδώ θα τα θυμηθώ σίγουρα γιατί στην πραγματικότητα αυτά με ενδιέφεραν πιο πολύ. και αγοράζω επαναφοριτιζόμενες μπαταρίες τύπου ΑΑΑ ενώ έπρεπε να πάρω τύπου ΑΑ. Καλό ε;
Επιστροφή στο σπίτι. Με το που μπαίνω μέσα βλέπω πάνω στο τραπέζι το χαρτάκι με τις σημειώσεις να μου κλείνει το μάτι. Διαπιστώνω τί ξέχασα αλλά επειδή όπως πάντα πήγα τελευταία στιγμή να τα αγοράσω τα καταστήματα έχουν ήδη κλείσει και έτσι τα ξεχνάω.
Ξεκινάω αμέσως να μαζεύω όλα τα αντικείμενα και να τα βάζω στην βαλίτσα ξέροντας από την αρχή ότι με το ζόρι θα κλείσει αυτή η βαλίτσα και σίγουρα δεν θα κλείνει όταν επιστρέψω από τις διακοπές και τα ρούχα θα είναι άπλυτα και τσαλακωμένα.
Βάζω μέσα τα ρούχα και στη συνέχεια ανάμεσα σε αυτά στριμώχνω τα gadget-άκια για να μη χτυπηθούν και χαλάσουν. Αφήνω έξω το mp3 για να ακούω στο αεροπλάνο. Έπειτα σε μία ξεχωριστή θήκη της βαλίτσας τακτοποιώ την σακούλα που περιέχει τα υγρά, σαμπουάν κτλ, καθώς και ότι αγόρασα από το φαρμακείο. Τα αντισηπτικά μαντηλάκια όμως τα αφήνω εκτός βαλίτσας για να τα έχω μαζί μου μέσα στο αεροπλάνο.
[FONT=verdana, geneva]Φεύγω από το σπίτι, κλείνω τη πόρτα και αντιλαμβάνομαι ότι ξέχασα μέσα τα κλειδιά του σπιτιού. ΟΚ σίγουρα έχω δώσει κάπου κλειδιά του σπιτιού οπότε δεν έχω πρόβλημα. Απλά πάλι θα αγγαρέψω να μου κλειδώσουν το σπίτι. πάω στο αεροδρόμιο και ευτυχώς έχω πάρει το διαβατήριο. Ξέχασα όμως την εκτύπωση με τον ηλεκτρονικό κωδικό κράτησης του εισιτηρίου. Στο check in με γλιτώνουν από το εγκεφαλικό όταν μου λένε ότι και μόνο με το επιθετο κάνω το check in κανονικά. Ανεβαίνω στο αεροπλάνο, βγάζω απο την τσέπη μου το mp3 αλλά...τα ακουστικά είναι μέσα στην βαλίτσα. Θα είναι μακρύς ο δρόμος σκέφτομαι. Στην πορεία του ταξιδιού έρχεται το πρώτο γεύμα. Να καθαρίσω τα χέρια μου σκέφτομαι και ανοίγω την χειραποσκευή για να πάρω τα μαντηλάκια. Άφαντα και αυτά. Έμειναν μαζί με τα κλειδιά του σπιτιού στο σπίτι. Πάλι καλά που θυμήθηκα να πάρω τον εαυτό μου μαζί και πήγα στο αεροδρόμιο την σωστή μέρα και ώρα...

Τελικά και χωρίς αυτά που ξέχασα και τα θεωρούσα σημαντικά, πέρασα υπέροχα στις διακοπές μου και δεν ήταν τόσο σημαντικά ώστε να μου τις χαλάσουν έστω και στο ελάχιστο.
[FONT=verdana, geneva]

[FONT=verdana, geneva]Όλα τα παραπάνω μπορεί να ακούγονται τραβηγμένα αλλά είναι πραγματική ιστορία. Άραγε πόσοι από σας έχετε παρόμοιες καταστάσεις να θυμηθείτε;
[FONT=verdana, geneva]Γιατί μας πιάνει αυτή η μανία της "λίστας" και στο τέλος την ξεχνάμε παντελώς; Μήπως δεν είμαστε οργανωτικοί χαρακτήρες; Μήπως επειδή είναι η στιγμή που θα ξεφύγουμε από την καθημερινότητα μας κάνει να βλέπουμε ασήμαντα όσα συμβαίνουν τις στιγμές εκείνες πριν την αναχώριση;
[FONT=verdana, geneva]Δεν μπορώ να εξηγήσω ακριβώς τί συμβαίνει όπως και το γιατί ακόμα και σήμερα μετά από τόσες φορές που έχω κάνει την ίδια διαδικασία δεν υπάρχει φορά που να μην ξέχασα κάτι.
[FONT=verdana, geneva]Για όσους/ες πήγατε διακοπές ελπίζω να μη ξεχάσατε οτιδήποτε στον τόπο διαμονής σας. Για εσάς που θα πάτε διακοπές είτε κάνοντας λίστα αντικειμένων είτε όχι τσεκάρετε την τελευταία στιγμή αν έχετε πάρει λεφτά, δίπλωμα οδήγησης, ταυτότητα και διαβατήριο για να μη γυρνάτε σπίτι τρέχοντας...καλές διακοπές!
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.195
Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Συνηθισμένες καταστάσεις ,δε συμβαίνουν μόνο σε σένα....
Ενας τρόπος για να περιορίσεις κατά πολύ τα...ξεχασμένα και να πάρεις μαζί σου όλα τα απαραίτητα ειναι η λίστα να γίνεται αρκετές μέρες πριν,καμιά βδομάδα πριν ώστε κάθε μέρα στον ελεύθερο χρόνο σου να της ρίχνεις μια ματιά και να ...συμπληρώνεις και να αγοράζεις με την ησυχία σου αυτά που πρέπει να αγοράσεις,επίσης στη λίστα να υπάρχει ,...υπολίστα με αυτά που θα είναι εκτός βαλίτσας δηλ στην χειραποσκευή σου καθώς και οι "δουλειές"αυτά που πρέπει να κάνεις αφήνοντας το σπίτι πχ να βγάλω τις τάδε πρίζες,να βάλω συναγερμό κλπ,...όλα γραμμένα...και καθοδόν από τη λίστα σβήνεις...ώστε την μέρα και την ώρα της αναχώρησης με μιά ματιά στο τι έμεινε "ασβηστο"να είσαι έτοιμος.
Βέβαια αυτό ίσως να θεωρείται από αρκετούς υπερ του δέοντος οργανωτικό...αγγίζει τα όρια του καταναγκασμού;αλλά εγώ ξέρω ότι σώζει από καταστάσεις που ανέφερες...
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.951
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Ρε συ πλάκα μας κάνεις...
Μετακόμιση κάνεις??
ήμαρτον!!
 

babaduma

Member
Μηνύματα
5.054
Likes
7.810
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
... και να μην ξεχάσω να βάλω το βρεγμένο δάχτυλο στην πρίζα πριν φύγω! - για να διατηρήσω τη φόρμα μου... Ηρεμήστε! Βασικά, δυό πράγματα δεν πρέπει να ξεχάσετε: Τη χαρτούρα και τυχόν φάρμακα που παίρνετε. Όλα τ' άλλα συμπληρώνονται, αντικαθίστανται, αναπληρώνονται. Θυμηθείτε να κάνετε λίστα μ' αυτά που ξεχάσατε! :haha:
 
Μηνύματα
1.666
Likes
1.327
Επόμενο Ταξίδι
Κρακοβία-Βαρσοβία
Ταξίδι-Όνειρο
...Ιθάκη...
Και εγώ κάνω πάντα μια τεράστια λίστα για να έχω την χαρά να σβήνω μετά τα 3/4 των πραγμάτων που έχω γράψει και να ξεχνάω το 1/4 από ότι έχει απομείνει, για μένα το βασικό εκτός από αυτά που παραθέτει ο προλαλήσασας είναι οι φακοί επαφής, χωρίς αυτούς δεν μπορώ να πάω πουθενά, όχι γιατί είμαι εξαρτημένη αλλά γιατί δεν βλέπω την πόρτα να φύγω.
 
Last edited by a moderator:

joela

Member
Μηνύματα
351
Likes
149
Επόμενο Ταξίδι
ΠΕΡΟΥ
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου!!!!!
Εγώ όσο οργάνωνα,τόσο ξεχνούσα και άλλο τόσο έπερνα ρούχα και πράγματα που δεν χρησιμοποιούσα ποτέ.τώρα λέω,πόσες μέρες θα λείψω?Βάζω τα βασικά,τα έλέγχω και αμα ξεχάσω και κάτι,δε βαριέσε βρέ αδερφέ,εκεί που θα πάω δε θα έχουν φάρμακα ρούχα παπούτσια κτλ? δε χάλασε κι ο κόσμος.Ετσι απο τότε δεν ξέχασα ποτέ τπτ.
 

happiness

Member
Μηνύματα
235
Likes
146
Επόμενο Ταξίδι
...τελικά δεν άργησε :)
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Κούβα
Φίλε tzehos... σε νιώθω! Βέβαια, οι καταστάσεις που περιγράφεις πρέπει να ισχύουν αυστηρά για ταξίδια εντός της Ελλάδας και πολυήμερα, διότι σε όλα τα υπόλοιπα τα μπαγκάζια είναι σωστό να ελαχιστοποιούνται.

Θα σου πω δύο κόλπα που εφαρμόζω εγώ που είμαι και control freak.
1ον την λίστα με τα πράγματα αρχίζω να την κάνω ουσιαστικά την μέρα που "κλείνω" το ταξίδι. Βάζω ένα χαρτί σε εμφανές σημείο, πχ ψυγείο, και όποτε περνάει κάτι από το μυαλό μου που είναι πολύ πιθανόν να το ξεχάσω, το σημειώνω. Έτσι μέχρι να φτάσω στην προηγούμενη μέρα, έχω ήδη μία "βάση"

2ον να εφαρμόσεις τον θεσμό του "νεσεσέρ ταξιδίου". Ένα νεσεσέρ στο οποίο θα έχεις μόνιμα κάποια πράγματα (μπάνιου κυρίως) αποθηκευμένα και θα πέφτει "ως έχει" στην βαλίτσα σου. Στο δικό μου υπάρχουν μέσα ωτοασπίδες, βούρτσα μαλλιών, αποσμητικό, μικρά μπουκαλάκια με σαμπουάν, αφρόλουτρο, μαλακτικό, οδοντόβουρτσα (οδοντόκρεμα δεν έχω αξιωθεί να βάλω ακόμα, γι αυτό την ξεχνάω συνέχεια), λαστιχάκι για τα μαλλιά μου, μικρό μπουκαλάκι με ενυδατική κρέμα, δειγματάκι αντηλιακού, μικρή συσκευασία αντισυπτικά μαντηλάκια. Το δικό σου (αγοράκι γαρ) το προσαρμόζεις στις ανάγκες σου (πχ ξυραφάκι και κρέμα+πινέλο ξυρίσματος). Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να θυμάσαι να ξαναγεμίζεις τα μπουκαλάκια. Χρησιμοποιείς αυστηρά μικρές συσκευασίες για όλα (δειγματάκια κοινώς).
Βέβαια σε ένα πολυήμερο ταξίδι θα χρειαστείς πχ περισσότερο σαμπουάν, αλλά άμα ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου, τότε το "νεσεσέρ" θα σε βοηθήσει να μην μείνεις άπλυτος μέχρι να βρεις να αγοράσεις :). Απ την άλλη σε ολιγοήμερα ταξίδια, δεν θα χρειαστείς τπτ παραπάνω από αυτό.

Chears!
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Παιδια μια λεξη θα πω για το αν βαζω..ξεχναω ...δεν βαζω...δεν ξεχναω..
Παρθενος......
 

nenena

Member
Μηνύματα
979
Likes
154
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Εγώ πάλι είμαι, να βάλω, να μην βάλω! Δίδυμος, σ΄ άλλα κι άλλα δεν βγάζω άκρη, θα βγάλω σε αυτό?:bleh:
 

tita

Member
Μηνύματα
732
Likes
223
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
έπαψα να κάνω λίστα πια στα 19μου. Και μάλιστα τα τελευταία 2 χρόνια ελαχιστα πραγματα ειναι πλεον τα βασικά για εμενα: εισητηριο, ταυτότητα, βρακια, 2 μπλουζακια και ενα ακομα παντελονι, ψηφιακή, λαπτόπι και πορτοφόλι
ολα τα άλλα ειναι απλά πολυτέλειες :haha:
σοβαρά τώρα: φεύγω τώρα για ενα μηνα ταξιδι, εχω μπροστα μου 1 μικρη βαλιτσα για την καμπινα του αεροσκαφους, και προσπαθω να την αδειασω οσο γινεται. διότι 1ον δεν εχω ορεξη να κουβαλάω βάρος τώρα και 2ον θα τη γεμισω στον γυρισμο :clap:
 

nenena

Member
Μηνύματα
979
Likes
154
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Κι εγώ με τις λίστες δεν έχω καλή σχέση! Έλα τώρα όμως που πριν το ταξίδι μου, το Σάββατο έχω γάμο και πρέπει να κάνω 2 βαλίτσες! Ο γάμος κίολας είναι εκτός! Αλλά ακόμα δεν με πιάνει πανικός! Ίσως αύριο!
 

toeraki

Member
Μηνύματα
13
Likes
0
Ίσως πρέπει να φτιάχνουμε τις βαλίτσες με σκεπτικό του τι θα φέρουμε πίσω..Εξοικονόμηση χώρου λοιπόν!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.219
Μηνύματα
884.058
Μέλη
38.910
Νεότερο μέλος
giota789

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom