ιδρυση τουριστικου πρακτορειου

geopnd

Member
Μηνύματα
268
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
Ναπολη Σικελια
Ταξίδι-Όνειρο
μεξικο
κυριες και κυριοι καλησπερα σας...σκεφτομαι σοβαρα μεσα στον επομενο χρονο να ανοιξω πρακτορειο στην επαρχια.θελω λοιπον τα φωτα σας...
καταρχην τι χαρτια θελει.ποσο κοστιζουν αυτα τα χαρτια.αφου δεν θα εχω τα χρηματα να εχω ιδιοκτητα λεοφωρεια θα νοικιαζω????και ποσο???
τις τιμες των αεροπορικων τις καθοριζω εγω ή ειναι στανταρ???
πρεπει να παω σε ξενοδοχεια αυτοπροσωπως ελλαδα και εξωτερικο να κανω συμφωνιες???αξιζει το ρισκο να το ανοιξω???στην πολη εχει περιπου 7-8 πρακτορια που δουλευουν αρκετα καλα.ειδικα τα 2-3 πολλυ καλα.θα με φανε σαν νεο στον κλαδο τους???πως να το χειριστω το ζητημα???απο τι διαβασα μπορω να αποφυγω το τεβε και να μπω σε ενα ταμειο πρακτορων.το ιατα το χρειαζομαι στα σιγουρα για εισητηρια εξωτερικου??βρηκα πως τα μαθηματα ειναι σε ιδιωτικο στην θεσσαλονικη απο οκτωβρη μεχρι μαρτη.τα μαθηματα ειναι καθημερινα και υποχρεωτικα????εχει παει κανενας???παιδια συγγνωμη για τις πολλες ερωτησεις αλλα με ενδιαφερει παρα πολλυ αυτος ο κλαδος...δωστε τα φωτα σας και βοηθηστε με οσο μπορειτε.ευχαριστω
 

ΕΡΣΗ

Member
Μηνύματα
6.454
Likes
2.531
Επόμενο Ταξίδι
Βερολίνο (ξανά!)
Ταξίδι-Όνειρο
Λάος, Βιετνάμ, Καμπότζη
Θα ελεγα να πας καταρχην υπαλληλος σε ενα τετοιο γραφειο να μαθεις τη δουλεια κα μετα να μπεις στα εξοδα.
 

KIKI

Member
Μηνύματα
2.697
Likes
6.676
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
Συμφωνω με την Ερση .
Επιπλεον δυσκολο καποιος απο εμας να ξερει όλα αυτά που ζητας .
Ρωτα σε καποια αρμοδια υπηρεσια .
εχεις πείρα σε αυτη τη δουλεια ή ετσι στο ξεκουδουνο θελεις να ανοιξεις τουριστικο πρακτορειο ;
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.031
Likes
12.142
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Απ' οτι φαινεται στο ξεκουδουνο. Δεν ειναι και πολυ δυσκολο αν το κανεις σε καποια τουριστικη περιοχη. Αλλα να πας με τον αερα του χρονια επαγγελματια, οχι του πρωταρη. Αλλιως εισαι χαμενος απο χερι.
 

ANNA-PANOS

Member
Μηνύματα
2.001
Likes
2.094
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
Και εγω συμφωνω με την Ερση. Αλλιως τα βλεπουμε απ εξω και ισως να ναι τελειως διαφορετικα αν εισαι μεσα στη δουλεια .
 

geopnd

Member
Μηνύματα
268
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
Ναπολη Σικελια
Ταξίδι-Όνειρο
μεξικο
παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις και αναμενω και αλλες απο ολους σας.μακαρι να μπορουσα να παω σαν υπαλληλος για αρχη σε ενα πρακτορειο.αλλα πως θα πας ρε παιδια???για σας ηρθα,παρτε με να δουλεψω???αν δεν ζητανε δεν γινεται και να παω...δεν με ενδιαφερει να βγαζω τα μυρια.ας βγαζω και ενα χιλιαρικο τον μηνα.δεν με καινε τα πολλα.μονο και μονο που θα κανω αυτο που μου αρεσει και δεν θα εχω αφεντικο που να με ζαλιζει για να μου δωσει 8 και 9 εκατοσταρικα μου φτανει.πληροφορικος ειμαι αλλα τουριστας χομπιστας.μακαρι να το κανω και επαγγελμα.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
8.031
Likes
12.142
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Καλα οτι πρεπει να μαθει λιγο τη δουλεια και τα κολπα δουλευοντας αρχικα καπου αλλου θεωρειται δεδομενο.
 

varioAthens

Member
Μηνύματα
5.502
Likes
8.021
Πρώτον: μας λες ότι σου φαίνεται μία φορά δύσκολο το πώς θα ανταπεξέλθεις ως απλός υπάλληλος σε ταξιδιωτικό γραφείο και δεν σε φοβίζει πως θα ανταπεξέλθεις ως ιδιοκτήτης? :roll: Μιλάω πάντα για σοβαρό επιχειρηματία και όχι της αρπαχτής.
Δεύτερον: και μένα ξέρεις πόσοι φίλοι μου έχουν πεί κατά καιρούς "Ρε συ.. γιατί δεν ανοίγεις ένα τουριστικό γραφείο... με την άνεση που οργανώνεις τα ταξίδια σου, βρίσκεις ξενοδοχεία, πτήσεις, μεταφορές, ξετρυπώνεις εστιατόρια, μπαρ... θα είναι πολύ εύκολο"... Μην μπερδεύεσαι όμως... το γεγονός ότι φτιάχνουμε σχετικά εύκολα ένα ταξίδι για τον εαυτό μας δεν έχει καμία σχέση με το να οργανώσουμε ταξίδια για πολλά άτομα, να διαπραγματευτούμε με αεροπορικές-ξενοδόχους-ασφαλιστικές κ.λ.π. κ.λ.π.
Τρίτον: τη συγκεκριμένη εποχή που ο τουρισμός περνάει κρίση και ταυτόχρονα όλο και περισσότερος κόσμος στρέφεται στο ιντερνετ για τη διοργάνωση των ταξίδίων του, δεν κάθεσαι καλύτερα στα αυγά σου???
 

geopnd

Member
Μηνύματα
268
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
Ναπολη Σικελια
Ταξίδι-Όνειρο
μεξικο
πουθενα δεν ανεφερα οτι μου ειναι δυσκολο ή φοβαμαι να παω και να ανταπεξελθω ως υπαλληλος σε πρακτορειο.μαλλον το εξεφρασα λαθος.εννοουσα πως αν δεν ζητανε υπαλληλο πως θα παω εγω???γεια σας θελω δουλεια???και εγω θελω την μονικα θα μου πει......
εννοειται πως αλλο να οργανωνουμε ταξιδι για την παρτυ μας και αλλο για κοσμο.θελει τρεξιμο,εξυπναδα και τσαγανο.συμφωνω σε αυτο.
οπως ειπα και πριν δεν θελω τα μυρια.και με ενα χιλιαρικο εναμιση ειμαι ευχαριστημενος.αρα μπορω για αρχη να ασχοληθω με 3ημερακια σε χιονοδρομικα,καλοκαιρια,βουνα στην ελλαδα,βουλγαρια και σκοπια.και αν δω οτι τραβαει να χωθω χοντρα και εξωτερικο
 

dik-7

Member
Μηνύματα
1.527
Likes
2.044
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Συμφωνώ με τους προηγούμενους ότι αν δεν έχεις εμπειρία είναι παρακινδυνευμένη η προσπάθεια σου.
Πάντως για να λειτουργήσεις ένα τουειστικό γραφείο, χρειάζεσαι άδεια και ειδικό σήμα από τον ΕΟΤ.

Τα δικαιολογητικά είναι τα ακόλουθα για φυσικά πρόσωπα (αν θες να κάνεις εταιρεία διαφοροποιούνται ελαφρώς):


Για τη χορήγηση του Ειδικού Σήματος σε επιχειρήσεις Τουριστικών Γραφείων (Γενικού Τουρισμού) που εκμεταλλεύονται φυσικά πρόσωπα απαιτείται η υποβολή των παρακάτω δικαιολογητικών:
1.Αίτηση του επιχειρηματία για χορήγηση του ειδικού σήματος και έγκριση του διακριτικού τίτλου της επιχείρησης ως και για τον έλεγχο της Γραφειακής εγκατάστασης.
2.Υπεύθυνη δήλωση της παραγράφου 2 του άρθρου 3 του Ν.2160/93 σύμφωνα με το συνημμένο υπόδειγμα (2).
3.Πιστοποιητικό Γραμματέα Πρωτοδικών από το οποίο να φαίνεται ότι ο επιχειρηματίας :
α) Δεν έχει κηρυχθεί σε πτώχευση.
β) Δεν βρίσκεται σε απαγόρευση ή δικαστική συμπαράσταση.
4. Φωτοτυπία της αστυνομικής του ταυτότητας
5. Αντίγραφο Ποινικού Μητρώου, τύπου Β’ (όχι απόσπασμα) (Αναζητείται υπηρεσιακώς).
6. Επικυρωμένο Αντίγραφο απολυτηρίου Λυκείου ή άλλης ισότιμης Σχολής της Ελλάδος ή του Εξωτερικού (η ισοτιμία αποδεικνύεται με σχετικά έγγραφα του Υπουργείου Παιδείας ).
Αν ο ενδιαφερόμενος δεν είναι κάτοχος απολυτηρίου Λυκείου πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις του Προεδρικού Διατάγματος 288/91 που επισυνάπτεται στο παρόν (Συνημμένο 2).
7. Επικυρωμένο αντίγραφο τίτλου σπουδών ξένης γλώσσας, χώρας Ε.Ε.(για Γραφείο Γενικού Τουρισμού).Για Γραφείο Εσωτερικού Τουρισμού δεν απαιτείται η γνώση ξένης γλώσσας αναγνωρίζονται ενδεικτικά για την Αγγλική του Βρετανικού Συμβουλίου, για την Γερμανική του Ινστιτούτου Γκαίτε, για την Γαλλική του Γαλλικού Ινστιτούτου. Εάν δεν υπάρχει τίτλος σπουδών ή γνώση της ξένης γλώσσας μπορεί να αποδειχθεί με εξέταση του ενδιαφερόμενου από ειδικό υπάλληλο της Οικείας Περιφέρειας.
8. Διπλότυπο είσπραξης από ΔΟΥ για τέλη χαρτοσήμου EURO29,35 συν 20% υπέρ ΟΓΑ.
9. Παράβολο υπέρ του Δημοσίου EURO 293,47.(ΚΩΔ.3741)
10. Παράβολο υπέρ ΤΕΑΠΠΕΡΤΤ EURO58,69 που κατατίθεται στον λογαριασμό 040/546025-54 του ΤΕΑΠΠΕΡΤΤ στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.
11. Εγγυητική Επιστολή Τράπεζας, ή του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων EURO 11,738,81 για γραφεία Γενικού Τουρισμού και EURO 5,869 για γραφεία Εσωτερικού Τουρισμού, που θα εκδίδεται σύμφωνα με συνημμένο (1) υπόδειγμα του ΕΟΤ, και θα έχει υποχρεωτικά πενταετή διάρκεια και ένα εξάμηνο υπέρ του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
12. Αποδεικτικό φορολογικής ενημερότητας του επιχειρηματία ή βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος της επιχείρησης.
 

traveladdict

Member
Μηνύματα
1.380
Likes
1.341
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
Θα πας στον ΕΟΤ της περιοχής σου και θα ρωτήσεις τα σχετικά. Θα σου δώσουν μια λίστα με τα απαραίτητα δικαιολογητικά που χρειάζεσαι. O dik7 στα παρέθεσε κιόλας.

Το μειονέκτημα - που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν - είναι ότι η νομοθεσία σε αναγκάζει να κάνεις ΟΛΑ τα έξοδα εγκατάστασης (ενοικίασης χώρου, αγοράς εξοπλισμού κλπ) και ΜΕΤΑ σου δίνει την άδεια.
Δηλαδή αν για κάποιο λόγο η αίτηση σου απορριφθεί, έχεις φεσωθεί όλα τα έξοδα.

Αυτό που πρωτίστως πρέπει να λάβεις ΠΟΛΥ σοβαρά υπ'όψη σου είναι ότι οι έλληνες είναι πολύ αρνητικοί απέναντι στα γραφεία ταξιδιών (μια περιήγηση εδώ μέσα θα πείσει και τον πιο δύσπιστο, στο 1 σχόλιο υπέρ των γραφείων, αντιστοιχούν 100 προτροπές για αποφυγή τους).

Ολοι έχουν την εντύπωση ότι οι τουριστικοί πράκτορες ζουν πλούσιο βίο μέσα στη χλίδα, είναι απατεώνες και τρέφονται εις βάρος των κορόιδων.
Εγώ δεν ξέρω ούτε έναν πράκτορα που να ζει πλουσιοπάροχα (έχω δουλέψει σαν συνεργάτης με τουλάχιατον 8 γραφεία), όλοι είναι της μέσης τάξης και πέρα από το ιντερνετ έχουν να αντιμετωπίσουν τη δυσπιστία και τις δυσφημίσεις πολλών.
Η δουλειά που κάνω τώρα έχει να κάνει με αδίστακτους ανθρώπους και δεν φτάνει ούτε το 1/10 του άγχους που είχα όταν δούλευα στα ταξιδιωτικά γραφεία.
Κρέμεσαι από τα @@ του καθένα, αεροπορικών εταιρειών, κακών συνεργατών, άσχετων ξεναγών, τραπεζών που δεν εξυπηρετούν, αγενέστατων υπαλλήλων πρεσβειών, ΕΟΤ, ξενοδοχείων, ΙΚΑ, ΣΔΟΕ, ΗΑΤΤΑ κλπ.
Αν έχεις γερό στομάχι, προχώρα.
Θα εκπλαγείς με το πόσο ενδιαφέρον είναι αυτό το επάγγελμα και το πόσο θα σε ζηλεύουν όλοι αυτοί που θα σε θάβουν πατόκορφα μέρα-νύχτα, γιατί πολύ θα θέλανε να είναι στη θέση σου.
Αλλά θα πρέπει να αντέξεις τη διαφθορά των δημόσιων υπηρεσιών την ανικανότητα των υπαλλήλων του ΕΟΤ, την κακία του κόσμου και την ξερολίαση και τα κόμπλεξ γενικα του νεοέλληνα.

Αν θέλεις επίσης να πετύχεις θα πρέπει να παίρνεις σαν παράδειγμα τα γραφεία του εξωτερικού, να σέβεσαι τον πελάτη σου - άσχετα αν εκείνος δεν το εκτιμά - να έχεις όραμα, να είσαι δέκα χρόνια μπροστά και να μη σταματάς σε μικρότητες και ανοησίες του νεοελληνικού μικρόκοσμου.
Έχουν γεμίσει τα μπλογκς με συκοφαντίες εναντίον των καλύτερων επαγγελματιών του είδους, γιατί απλά κάποιοι δεν μπορούν να τους φτάσουν. Έτσι είναι, το φορτωμένο δέντρο πετροβολάνε συνήθως.

Πρέπει να είσαι συνεπής και να εχεις τη διαίσθηση να αποφεύγεις όλους τους τυχάρπαστους που το παίζουν ειδήμονες στο ιντερνετ ή αλλού.

Το να γίνει κάποιος τουριστικός πράκτορας είναι άπιαστο όνειρο για τους περισσότερους, αλλά είναι ΠΟΛΥ δύσκολο επάγγελμα, με ατέλειωτες ώρες εργασίας, αντίξοες συνθήκες, μεγάλη ευθύνη, απίστευτο άγχος και συνεχή πόλεμο.
Αντέχεις? Καλή τύχη!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.215
Μηνύματα
883.865
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom