Τουρκία κωσταντινούπολη για λάτρεις των παραδοσιακών συνηθειών

mika1990

Member
Μηνύματα
33
Likes
81
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΗΣΙΑ ΦΙΤΖΙ
Δεύτερη φορά στην Πόλη πιο κατατοπισμένη αυτή τη φορά.Χάρη και στις δικές σας συμβουλές αποφεύχθηκαν πολλά tourist crap! :) Θα αναφέρω διάφορα μέρη που αξίζει πραγματικά να πάει κανείς για να δει πραγματικά πως ζουν πως διασκεδάζουν που τρώνε οι κάτοικοι της Κωσταντινούπολης.
Ξενοδοχείο αυτή τη φορά επιλέξαμε στην περιοχή Σουλταναχμέτ κεντρικά μεν μακριά απο την τουριστική Ταξίμ δε η οποία αξίζει μόνο για μια χαλαρή βολτούλα τις βραδυνές ώρες.Το ξενοδοχείο μας λέγεται MINA HOTEL SULTANAHMET πολύ οικονομικό,καθαρό με ευγενικό προσωπικό και νόστιμο πρωινό και φυσικά δίπλα στη στάση του τράμ. :) Ξεκινάω με την Αγιά Σοφιά που όλοι σίγουρα θα επισκεφτείτε πρώτα.Φεύγοντας λοιπόν από το ναό πολύ κοντά υπάρχει το Caferağa Medresesi μια όμορφη,γραφική καλλιτεχνική στοά με μικρά δωματιάκια σε οθωμανικό στυλ.
Αξίζει να απολαύσετε το καφεδάκι σας στην όμορφη αυτη αυλή.

Συνεχίζω με την περιοχη Ortokoy που οπωσδήποτε πρέπει να δοκιμάσετε την γεμιστή πατατούλα και να κάνετε βόλτα στα στενά. Κοντά βρίσκεται και η περιοχή Μπεσίκτας που το βράδυ γεμίζει με νεολαία.
Απο τις πιο όμορφες μου στιγμές ήταν στην ασιατική πλευρά στο kadikoy. Πραγματικά αξίζει να το επισκεφτεί κανείς.Εμείς πήγαμε Τρίτη που είναι η market day στο kadikoy.Να χαθείτε στα στενά να δείτε την ψαραγορά ,τα τουρσιά,τα τυριά,τα μπαχάρια.Αξίζει φυσικά να σταματήσετε στο KADI NIMET BALIKCILIK που λειτουργεί και σαν ψαράδικο και σαν εστιατόριο.Απλό,προσεγμένο,με φρέσκια σαλατούλα,φρέσκο νόστιμο τηγανητό ή ψητό ψαράκι και φυσικά ουζάκι.Τι να ζητήσει κανείς άλλο?



Και μετά φυσικά μια στάση στο φημισμένο kup griye baylan ένας συνδυασμός παγωτού, ξηρών καρπών και καραμέλας ...!!!! Πραγματικά παραδεισένιο..!
Ώρα για ναργιλέ! Δύσκολο να το βρεί κανείς ..κοντά στο Μεγάλο παζάρι..δεν έχει ταμπέλα γι αυτό και θα πρέπει να ακολουθείσετε τη μύτη σας καθώς ο ναργιλές μυρίζει απο μακριά.Σε μια στοά λοιπόν βρίσκεται το
Corlulu_Ali_Pasa_Medresesi. Όμορφη διακόσμηση με τις χαρακτηριστικές λάμπες παντού,τσαγάκι ή τούρκικο καφεδάκι και ναργιλές.Προτείνω τη γεύση μήλου!

Βολτούλα σε Εμινονού γέφυρα του γαλατά και Καρακόι?Που να τσιμπήσω κάτι?Επιλογές πολλές..!Αν όμως βρεθείτε εκεί πριν τις 7 το απόγευμα κοντά στη στάση του τράμ ρωτείστε για εναν πλανόνιο με το όνομα ΕΜΙΝ ΟΥΣΤΑ...Χρόνια τώρα έχει τον πάγκο του και φτιάχνει ενα μαγικό σάντουιτς με ψητή παλαμίδα λαχανικά και ένα μπαχάρι που μακάρι να ήξερα ποιο ήταν..Δίνει μια απίστευτη γεύση στο σάντουιτς.Εδώ μπορείτε να βρείτε κάποιες περισσότερες πληροφορίες.
https://tr.foursquare.com/v/balikci-emin-usta/5120dca8e4b07e6431b1d30d
Τέλος άν σταματήσετε στη στάση ΦΑΤΙΧ μέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και σας αρέσουν οι αγορές θα βρείτε μια πολυ μεγάλη αγορά με τρόφιμα ψάρια αποξηραμένα φρούτα..Κοντά υπάρχει ένα μεγάλο τζαμί καθώς και τείχη ογκώδη και εντυπωσιακά.Παραδοσιακό στέκι το KARADENIZ PIDECISI για την παραδοσιακή τούρκικη πίτα με αρνίσιο κιμά,λιωμένο τυρί και προεραιτικά αυγό.
Αυτά από εμένα.Γενικά μπορείτε να βρείτε πολύ ωραία μέρη,εστιατόριο,καφέ και στέκια στο foursquare όπου υπάρχει και βαθμολόγηση.:)
MERHABA λοιπον :D
 

Attachments

Last edited:

KIKI

Member
Μηνύματα
2.697
Likes
6.676
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ταξίδι-Όνειρο
Αφρική Ναμιμπια
ωραιες και χρησιμες πληροφοριες. Σε ευχαριστουμε πολύ .
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.220
Μηνύματα
884.130
Μέλη
38.912
Νεότερο μέλος
Aza

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom