μεγαλο αντικειμενο στην καμπινα του αεροπλανου

mihalisio

Member
Μηνύματα
45
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
μαϊάμι,φλόριντα
καλησπερα σε ολους.σε 2 εβδομαδες αναχωρω για ηνωμενες πολιτειες και εχω το εξης προβλημα:πρεπει να μεταφερω ενα μεγαλο αντικειμενο που ομως ΔΕΝ χωραει σε καμια βαλιτσα απο τις 3 που θα εχουμε μαζι μας.ειναι περιπου ενα μετρο στο υψος,30 ποντους πλατος και ζυγισει 8 κιλα.τι επιλογες εχω;υποχρεωτικα στο χερι και μαζι μας στην καμπινα του εροπλανου;και αν ειναι αυτη η μοναδικη λυση,μπορω να εχω μαζι μου κανονικα και χειραποσκευη η μετραει αυτο το αντικειμενο σαν χειραποσκευη;ολες οι γνωμες δεκτες,δεν το εχω ξαναναντιμετωπισει και πρεπει να το μεταφερω υποχρεωτικα.ευχαριστω προκαταβολικα.
 

veatriki

Member
Μηνύματα
55
Likes
21
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία/Βέλγιο
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Ζηλανδία
Εχω δει στο Ελ. Βενιζελος που υπαρχει εναε ειδικος υμαντας για τις υπερμεγεθεις αποσκευες. Στην θεση σου ομως θα επικοινωνουσα και με την αεροπορικη εταιρια για περισσοτερες πληροφοριες (π.χ. αν θα πρεπει να εχει καποια ειδικη συσκευασια)
 

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
Περιπου οπως τα ειπε η αποπανω μου. Το παραδιδεις σαν ειδικο αντικειμενο σε ειδικο ιμαντα αλλα η ευθυνη της συσκευασιας ειναι δικη σου. Καλυτερα να αφησεις δυνατοτητα να μπορουν ανα πασα στιγμη να το ανοιξουν και να το ελεγξουν απουσια σου, αλλιως μπορει να τ0 δεις puzzle.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.662
Likes
50.501
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Μπορείς να ζητήσεις να το δώσεις στον πιλότο να το βάλει στην καμπίνα. Είναι στη δική τους διακριτική ευχέρεια και φυσικά δεν έχουν καμία υποχρέωση, αλλά δε χάνεις τίποτε να το ρωτήσεις πολύ ευγενικά στο τσεκιν, όταν σου πουν ότι παραείναι μεγάλο για χειραποσκευή. Επίσης μπορείς να το παραδώσεις και την ώρα της επιβίβασης στο αεροπλάνο, εκεί ποτέ δεν μου έχουν αρνηθεί κάτι τέτοιο.
 

mihalisio

Member
Μηνύματα
45
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
μαϊάμι,φλόριντα
ok,ευχαριστω.αν τελικα το παραδωσω στον ειδικο ιμαντα εχετε καμια ιδεα ποσο περιπου χρεωνεται;;παντως ειναι πολυ καλα συσκευασμενο με αυτο το ειδικο υλικο με τις "φουσκαλιτσες".αν δεν χρεωνεται πολυ θα το παρω ετσι,αλλιως με παρακαλι για να παρω και αυτο και την χειραποσκευη.ξερετε ποσο χρεωνεται συνηθως η δευτερη χειραποσκευη;
 

Maracuya

Member
Μηνύματα
55
Likes
49
Επόμενο Ταξίδι
Ρώμη
Ταξίδι-Όνειρο
Νησί του Πάσχα
Πρόσφατα είχα παρόμοιο θέμα με ένα κάδρο που ήθελα να μεταφέρω στο Λος Άτζελες οπότε θα σου πω τη δική μου εμπειρία.

Αρχικά επικοινώνησα με τα κεντρικά της εταιρείας (Airfrance) όπου χωρίς καμία διάθεση εξυπηρέτησης μου είπαν οτι το άθροισμα συνολικά των τριών διαστάσεων του κάδρου (όπως και οποιασδήποτε χειραποσκευής) δε θα έπρεπε να ξεπερνάει τα 115cm. Αν δε συνέβαινε αυτό έπρεπε να πάει υποχρεωτικά κάτω και φυσικά να πληρωθεί ως έξτρα αποσκευή. Αυτό που με ενδιέφερε και τόνισα ήταν το κατά πόσον υπήρχε περίπτωση να φτάσει χωρίς να σπάσει στον προορισμό του και μου είπε οτι αυτό δεν το εξασφαλίζει κανένας και μάλιστα η εταιρεία έχει καταργήσει το "εύθραυστο" στις αποσκευές ακριβώς για να μη φέρει ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα. Μάλιστα μου συνέστησε για μεγαλύτερη σιγουριά να το στείλω με κάργκο. Δε μου μίλησε καθόλου γι' αυτόν τον ιμάντα που γράφουν οι συμφορουμίτες πιο πάνω.

Εν τέλει συνενοήθηκα με κάποια υπάλληλο από τα γραφεία της εταιρείας στο Ελ.Βενιζέλος η οποία ήταν πιο καθησυχαστική και μου είπε οτι ακόμη κι αν υπερβαίνει λίγο τις διαστάσεις είναι και κατά κάποιο τρόπο στη δικαιοδοσία του προσωπικού της πτήσης να το βολέψουν κάπου στο αεροπλάνο δεδομένου οτι στα ντουλαπάκια δε χωράει.

Τελικά πρόβλημα σοβαρό δεν αντιμετώπισα και στο μεγάλο αεροπλάνο που άλλαξα για την υπερατλαντική χώρεσε και στο ντουλαπάκι και όλα ok, έχω όμως την αίσθηση οτι το δικό σου αντικείμενο είναι πολύ μεγάλο, ιδίως αν το ύψος του φτάνει το 1 μέτρο.
Νομίζω πρέπει οπωσδήποτε να μιλήσεις με την εταιρεία και θα σου έλεγα να απευθυνθείς στους ανθρώπους της στο αεροδρόμιο που είναι και υπεύθυνοι για όλα αυτά σε πιο απτό επίπεδο από αυτούς των κεντρικών. Σε κάθε περίπτωση μην περιμένεις τη μέρα της αναχώρησης να δεις τι θα γίνει γιατί ποτέ δεν ξέρεις...
Λογικά αν τους φέρεις προ τετελεσμένων θα πρέπει να σε αφήσουν να το πάρεις αλλά προσωπικά δε θα ρίσκαρα να πέσω σε κανένα στραβόξυλο και να είμαι με το άγχος του να βρω λύση μία ώρα πριν την απογείωση.

Στην περίπτωση που το πάρεις πάνω θα θεωρηθεί ως χειραποσκευή και λόγω προβλήματος χώρου δε θα σε αφήσουν να πάρεις δεύτερη τύπου μικρή βαλίτσα. Οπότε θα τη στείλουν κάτω και είναι στη διακριτική τους ευχέρεια το αν θα σε χρεώσουν. Εγώ έπεσα σε πολύ συμπαθείς και δε με χρέωσαν αλλά μου τόνισαν οτι κανονικά δεν επιτρέπεται αυτό.

Αυτά από 'μένα!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.186
Μηνύματα
883.274
Μέλη
38.893
Νεότερο μέλος
stefanoss

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom