νησια με αυτο το κατι..

Μηνύματα
239
Likes
2.650
Καλώς ήρθες και καλές διακοπές! Ο Σεπτέμβρης είναι από τους καλούς μήνες για διακοπές σε ελληνικά νησιά.

Από αυτά που λες, μάλλον η Νίσυρος είναι η καλύτερη επιλογή: ηφαίστειο, free camping friendly νησί, με έναν ωραίο οικισμό (Νικιά) που περιλαμβάνει μια από τις αναπάντεχα ομορφότερες (λιλιπούτιες) πλατείες που έχω δει γενικώς (όχι μόνο στην Ελλάδα). Δεν είναι για πολλές μέρες, αν δεν πας απλώς για να αράξεις, αλλά νομίζω ταιριάζει με τα γούστα και τις απαιτήσεις σου.

Τα οποία γούστα σου δεν μου είναι και πολύ σαφή για να δώσω καλύτερες προτάσεις, ιδίως όταν μιλάς για αυτό το αόριστο «κάτι», το ξεχωριστό. Η Θάσος, που δεν έχω επισκεφτεί κι ούτε είναι στις πολύ must-visit επιλογές μου, έχει την Γκιόλα, που θα μπορούσε να είναι αυτό το «κάτι που θέλεις» αν δεν έχει πολύ κόσμο. Η Μύκονος έχει πρακτικά τη Δήλο, που είναι κάτι μοναδικό, χωρίς να υπολογίζω μια από τις ομορφότερες χώρες των Κυκλάδων (μες στην πολυκοσμία, δυστυχώς), μεγάλη ακτογραμμή πανέμορφων παραλιών (για μένα μαζί με τη Μήλο προς το παρόν έχουν τα σκήπτρα στις Κυκλάδες στο κομμάτι αυτό), κοσμοπολιτισμό και νυχτερινή ζωή που δεν υπάρχει αλλού στη χώρα (ακόμη κι αν δεν είναι τόσο του γούστου μου ή, ενδεχομένως, και του δικού σου, είναι κάτι ιδιαίτερο, ακόμη και με τα σημερινά δεδομένα). Η Σκιάθος έχει τις χρυσές αμμουδιές που το πεύκο φτάνει μέχρι τη θάλασσα, καθώς και τα Λαλάρια (που δεν τα ήξερα όταν είχα πάει και από φωτογραφίες εκ των υστέρων αυτό κρίθηκε μέγα λάθος), ωραία νερά και σπηλιές δεν ήθελες; Η Ανάφη, που δεν έχω πάει, είναι από τα αγαπημένα νησιά των ελεύθερων κατασκηνωτών, επιλογή που θα περίμενα να ανήκει σ’ εκείνα που σου άρεσαν. Δεν νομίζω ότι η Ηρακλειά ή η Δονούσα θα είναι τόσο διαφορετικές στο κομμάτι αυτό, συνήθως σε όποιον αρέσει το ένα, θα αρέσει και το άλλο, άντε ίσως η Ανάφη να είναι ένα τσικ πιο χύμα στο κάμπινγκ της – η Σχοινούσα, από την άλλη, δεν ενδείκνυται για camping και συγκεντρώνει, θαρρώ, άλλου είδους τουρισμό.

Νερά απίστευτα έχουν και οι Αντίπαξοι, κάστρο/-α κι ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς χώρους έχει κι η Κως, μιλάς για τη Λευκάδα(Πόρτο Κατσίκι) με τις εξαιρετικές της παραλίες, αλλά υπάρχουν κι η Κεφαλονιά (Μύρτος), η Ζάκυνθος (Ναυάγιο), αλλά και η Ελαφόνησος (Σίμος), που έχει και οργανωμένο κάμπινγκ (κομματάκι λουξ). Ωραία αρχιτεκτονική έχει η Κέρκυρα ή η Ύδρα, φυσιολατρικό ενδιαφέρον τα Κύθηρα, διονυσιακό ενδιαφέρον η Ικαρία, και δεν μπαίνουμε καν στο κεφάλαιο Κρήτη και τα παρακλάδια της. Για οργανωμένο κάμπινγκ, παίζουν επίσης η Σέριφος, η Αμοργός (το κάτι της ίσως να είναι η μονή στον βράχο), η Σίφνος (μέτριες δυστυχώς παραλίες, αλλά νησί με πολλούς από τους ωραιότερους κυκλαδίτικους οικισμούς, ειδικά το Κάστρο χάρμα οφθαλμών και πατουσών), αν και δεν ξέρω αν θα σου φανούν ιδιαίτερα νησιά κι όχι άλλο ένα κυκλαδονήσι με χώρα σε υψόμετρο. Προφανώς έχω πολλές ελλείψεις (μου λείπουν σημαντικά κεφάλαια, κυρίως σε ΒΑ Αιγαίο και Δωδεκάνησα, που θεωρώ πως όλα έχουν το ενδιαφέρον τους, αλλά και σε Κυκλάδες που είναι πολλές και όμορφες πανάθεμά τες), αλλά νομίζω λίγα είναι τα νησιά που δεν (θα) έχουν κάτι για μένα.

Προφανώς, δεν ξέρω τι απ’ όλα αυτά μπορεί να σου αρέσει και δεν νομίζω ότι είναι εύκολο να πας σε ένα μέρος και να τα δεις εξολοκλήρου ώστε να έχεις καλή γνώμη για το τι μπορούν να προσφέρουν στον επισκέπτη. Γιατί κι η Μήλος χωρίς το Σαρακίνικο είναι ακόμη ένα ωραίο νησί με παραλίες, το ίδιο κι η Αντίπαρος χωρίς το σπήλαιο (που πολλοί δεν το επισκέπτονται καν). Συνεπώς το βρίσκω αρκετά υποκειμενικό, όπως λένε κι οι συμφορουμίτες μας. Αν δεν παίζει μεταφορικό μέσο, οι επιλογές περιορίζονται, και δεν είδα να μας λες αν θα έχετε ή όχι. Σε κάθε περίπτωση νομίζω πως ό,τι κι αν επιλέξετε, θα βρείτε αυτό το «κάτι», αρκεί να διατίθεστε να το ανακαλύψετε. Τώρα αν αυτό το κάτι δεν ταιριάξει στα γούστα σας, αυτό είναι κάτι που νομίζω δεν θα μπορείτε να το ξέρετε πάντα εκ των προτέρων.
 
Last edited:

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.659
Likes
50.482
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Πόντος στη Νίσυρο κι αι μένα, πολύ ιδιαίτερο μέρος.

Απο αυτά που δεν έχω πάει, υψηλό βαθμό μοναδικότητας βάζω στη Σαμοθράκη και την Ικαρία.
 

strudast

Member
Μηνύματα
5
Likes
2
παιδια καταληξαμε για κουφονησια.. εχουμε ομως το εξης προβλημα! θελαμε να κλεισουμε με το cu 1+1 αλλα επειδη εκει στη vodafone ειναι λιγο...τελος απντων, εδω και αρκετο καιρο, ΔΕΝ δινουν πλεον κωδικο ουτε με σφαιρες..οποτε βρηκαμε κωδικο μεσω του vodafone alacarte, το οποιο δινει εκπτωση 50% για ταυτοχρονη εκδοση τεσσαρων εισιτηριων! οποτε...ψαχνουμε αλλα δυο ατομα που να θελουν να πανε κουφονησια την παρασκευη 20 σεπτεμβριου με το πλοιο blue star naxos που αναχωρει 17:30 το απογευμα..
παρακαλω πολυ αν υπαρχει κανενας/καμια που ενδιαφερεται, να με ενημερωσει για να το κανονισουμε!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.781
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom