οδικό ταξίδι από Θεσσαλονίκη-Βιέννη

theodoros

Member
Μηνύματα
12
Likes
5
Καλημέρα σε όλους τους συνταξιδιώτες
Σαν νέο μέλος της παρέας θα ήθελα την βοήθεία σας για την οργάνωση του καλοκαιρινού μου ταξιδίου στη Βιέννη. Πληροφορίες για την κατάσταση στον δρόμο, πιθανά σημεία στάσης με ασφάλεια καθώς και πληροφορίες για διαμονή σε Βελιγράδι, Βουδαπέστη και Βιέννη. Είμαστε τετραμελής οικογένεια και είναι η πρώτη φορά που σκέφτομαι να διασχίσω τα κράτη της πρώην Γιουγκοσλαβίας οδικός.
 

apolele

Member
Μηνύματα
15
Likes
1
Ταξίδι-Όνειρο
βραζιλια
Καλησπερα Θεοδωρε. Εδω και 1 μηνα περιπου ανεβηκα με το αμαξι μου απο την Θεσσαλονικη στο Ποζναν της Πολωνιας, και διεσχεισα ολα τα κρατη τις Γιουκοσλαβιας καθως και την Ουγγαρια,Σλοβακια,Τσεχια. Δεν συναντησα πουθενα καποιο προβλημα. Ολοι οι δρομοι ειναι ανετοι στα κρατη που θα διανυσεις,απλα να εισαι λιγο προσεκτικος απο καποια μπλοκα στην Σερβια. Απο στασεις νομιζω στα σκοπια δεν υπαρχει λογος να σταματησεις. Στην αυτοκινητοδρομο της Σερβιας εχει ελληνικα olympus plaza που μπορεις ανετα να σταματησεις για φαγητο αλλα και για καυσιμα. Ισως να συναντησεις αρκετη κινηση στα συνορα σερβιας-ουγγαριας. Εγω περιμενα στα συνορα τον ελεγχο τον Ουγγρων σχεδον 4 ωρες.. Απο ξενοδοχεια δεν γνωριζω γιατι διανυκτερευσα μια νυχτα σε ενα χοστελ λιγο πριν την βουδαπεστη.
Οτι αλλο θες, μπορεις να με ρωτησεις.
 

theodoros

Member
Μηνύματα
12
Likes
5
Ευχαριστώ γαι την απάντηση αλλά θα ήθελα πληροφορίες και για διαμονή σε Βελιγράδι - Βουδαπέστη και σε Βιέννη. Επίσης η καθυστέρηση στα σύνορα Σερβίας-Ουγγαρίας είναι συνήθες φαινόμενο ή παροδικά συμβαίνει; Eπειδή σκέφτομαι να ταξιδέψω από Θεσσαλονική συνεχώμενα με διανυκτέρευση σε Βουδαπέστη. Η άλλη λύση της διανυκτέρευσης σε Βελιγράδι και συνέχεια την άλλη μέρα για Βιέννη πως σας φαίνεται;
 

sezar7

Member
Μηνύματα
748
Likes
606
για μενα που το κανω συχνα κανε διανυκτερευση στο βελιγραδη αφου εχεις οικογενεια και ειναι για πρωτη φορα-εγω το παω σερι-η καθυστερηση στα συνορα σερβια-ουγγαριας υπαρχη παντα το καλοκαιρια ειναι ακομα χειροτερα εχω τυχη και 8ωρες!για διανυκτέρευσης σε Βελιγράδι αρκετα-αναλογα με τι θελης και ποτε πας
 
Last edited by a moderator:

zandesiro

Member
Μηνύματα
21
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
.....?
Ταξίδι-Όνειρο
Ρ.Δ.Γ.
Γεια σου Θοδωρε...Το ιδιο ταξιδι σκεφτομαι να κανω και εγω με συνεχεια ομως σαλτσμπουργκ,ινσμπουργκ,βενετια και πισω η με πλοιο η οδικος....δεν το εχω αποφασισει ακομα...!!
εγω θα κανω μια διανυκτερευση στο βελιγραδι γιατι απο χαλκιδικη που θα ξεκινησω ειναι γυρω στα 700 χλμ και διακοπες παω δεν ειμαι σε αγωνα cannonball οποτε χαλαρα...!!

Ξενοδοχεια δεν θα κλεισω παρα μονο βελιγραδι για να το κανω πιο περιπετιωδες το πραγμα...!!!εσυ με οικογενεια ομως πρεπει να εχεις κλεισει ξενοδοχ. πραγμα που θελει καλο προγραμματισμο των χιλιομετρων που μπορεις να οδηγησεις με ασφαλεια ΠΑΝΤΑ....!!!και γω εχω ενα παιδακι 3 ετων και σκεφτομαι να μην τον παρω μαζι μου καθοτι μικρος και δεν θα θυμαται τιποτα...!!!

τωρα για την διαδρομη την εχω κανει βημα προς βημα στο google earth και ειδα οτι ειναι οκ....(σε σχεση με τους δικους μας δρομους παντα)..!!!

GPS εχω το mio P550 με 2 χαρτες ευρωπης(destinator,mio map) οπως και τον κλασσικο χαρτη (βιβλιο)...!!!

Μια πιστωτικη σιγουρα θα χρειαστει...για να μην κουβαλας πολυ χρημα πανω σου...!!
βινιετες διοδια και τα λοιπα αν θες σου τα λεω με pm...!!!
Το viamichelin ειναι πολυ βολικο για να υπολογισεις αποστασεις περιπου...!!!
ευρωπαικη καρτα ασφαλισης,πρασινη καρτα ασφαλειας για το ΙΧ..Διαβατηρια...!!

αυτα προς το παρον...αν θυμηθω κατι θα σου πω...!!!

Με ενδιαφερει το θεμα σου γιατι ειναι το ιδιο ταξιδι οποτε ρωτα οτι θες...!!!

με εκτιμηση Γιαννης-Χαλκιδικη...!!!
 
Last edited by a moderator:

sezar7

Member
Μηνύματα
748
Likes
606
η διαδρομη ειναι μια χαρα ασφαλης-ευρω να εχεις μαζι σου περισοτερα 20-10-5ευραγια γραψιματα και διοδια-αποφευγω το καλοκαιρια την ταλαιπωρια στα συνορα ουγγαρια σερβια αποτα συνορα της Subotica-
 
Last edited by a moderator:

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
την διαδρομή αυτή την έκανα πάρα πολλές φορές με λεωφορείο, για να πάω Πολώνια, και τελευταία φορά που πήγαμε, ήταν με αμάξι το 2002. στο πήγαινε όλα ήταν υπέροχα, ωραίοι δρόμοι, φθηνά, και κοιμηθήκαμε σε ένα ράντσο, δίπλα στην πόλη Szeged (Mako το όνομά της πόλης).
Η επιστροφή? Απλά κόλαση.
μέχρι το Szeged όλα ήταν μια χαρά.
το πρώτο σοκ το πάθαμε στο πέρασμα Röszke/Horgos. Χιλιάδες Τούρκοι από Ελβετία/Γερμάνια με αυτοκίνητα με 7 ή 10 άτομα μπροστά μας χωρίς να έχουν εξασθαλήσει βίζα για να μπουν στην Σερβία. Υπολόγισε γύρω στα 10 λεπτά για το κάθε άτομο (στην καλύτερη περίπτωση). Κάτσαμε γύρω στις 8 ώρες εκεί. Η διαδρομή μας γονάτισε, μιας και μας έπιασε τροχονόμος στο δρόμο, με την αίτια της υπερβολικής ταχύτητας (υπολόγισε ένα Hyundai Accent με τέσσερα άτομα, ένα σκύλο και σχάρα από πάνω, να μας λέει οτί περάσαμε τα 140 χλμ/ώρα :shock::shock::shock:) και η πρώτη λέξη που είπε στο πατέρα μου ήταν "Φακελάκι?" πάνε 30 ευρώ (τα τελευταία μας, και είχαμε διόδια στο δρόμο). Φθάνουμε στα τελευταία διόδια, και εκεί του λέμε "Master Card?" και μας λέει "He", δηλαδή όχι, και εκεί θύμηθηκα ότι έχω κάτι δολάρια που μου έδωσε ο "θεός συγχωρέστον" παππούς μου. Του τα δείχνουμε, και έκανα την ποιο στραβή μούρη που έχω δει ποτέ. τι να κάνει, κλείνει το πέρασμα και φωνάζει τον προϊστάμενο. Ερχέτε ο προϊστάμενος με έναν φαντάρο και ζητάνε το διαβατήριο από το πατέρα μου. Εκεί μας έκαναν την ποιο άθλια συναλλαγή δολάρια με σέρβικα Δηνάρια, πληρώσαμε και φύγαμε για το πέρασμα Preševo - Tabanovce. Εκεί το τι γινόταν απο Τούρκους, άλλο πράγμα. 12 ώρες στα σύνορα στο πέρασμα, ο πατέρας μου να έχει φρικάρει, και να ψάχνει να βρει κάπως να αλλάξει τα δηνάρια. Βρήκε έναν πατριώτη νταλικέρης και μας τα άλλαξε με ευρώ. Μετά την ταλαιπωρία μπήκαμε στο ΠΓΔΜ, και στην πρώτη στροφή να τα μας πάλι. Γλειφιτζούρι όρθιο, και περάστε αριστερά. Ξανά υπερβολική ταχύτητα και ξανά η μαγική λέξη "Φακελάκι" πάλι καλά ο Σκοπιανός μας φίλος ζήτησε 20 ευρώ. Κοιμηθήκαμε στο αμάξι σε ένα βενζινάδικο, και το πρωί αναχώρηση για Гевгелија (Γευγέλια) και από εκεί το πέρασμα Bogorodica - Εύζωνες. Από την σκοπιανή πλευρά περιμέναμε κάνα 3ώρο αλλά μόλις περάσαμε τα σύνορα, περάσαμε από την είσοδο για τα διαβατήρια της ΕΕ, και επιτέλους Ελλάδα! Κλασικά όπως μας κυνήγαγε η ατυχία μας σταμάτησε η αστυνομία, αλλά αυτή τη φορά για έλεγχο ρουτίνας. χερέτησαμε την όμορφή τροχονόμος και πήγαμε Θεσαλόνικη για μπουγάτσα και καλαμάκια :D:D .

πραγματικά μερείκες φορές το σκέφτομαι σοβάρα αν θα θέλω να επισκεφτώ αυτά τα 2 κράτη. μια κάτι μου λέει πήγαινε και από την αλλή θυμάμαι εκείνον τον εφιάλτη που έζησα, δε ξέρω :roll::roll:
 

zandesiro

Member
Μηνύματα
21
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
.....?
Ταξίδι-Όνειρο
Ρ.Δ.Γ.
Για ξεματιασμα πηγατε μετα???

Πω πω τη γκαντεμια ηταν αυτην ρε παιδι μου...!!

Το ξερω οτι πολλοι τουρκοι παιζουν στα συνορα αυγουστο γι αυτο λεω να παω ιουλιο...!!!
Τωρα για τα μπλοκα τι να πω...ο θεος ας βαλει το χερακι του...!!!
 

zandesiro

Member
Μηνύματα
21
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
.....?
Ταξίδι-Όνειρο
Ρ.Δ.Γ.
η διαδρομη ειναι μια χαρα ασφαλης-ευρω να εχεις μαζι σου περισοτερα 20-10-5ευραγια γραψιματα και διοδια-αποφευγω το καλοκαιρια την ταλαιπωρια στα συνορα ουγγαρια σερβια αποτα συνορα της Subotica-
Αυτα τα συνορα νομιζω οτι δεν ειναι 24 ωρες ανοιχτα...!
Κατι ακουσα οτι ειναι μονο μερα και βραδυ οχι...ειναι αληθεια??
 
Last edited by a moderator:

sezar7

Member
Μηνύματα
748
Likes
606
ανοιχτα ειναι 24ωρες -ThanasisU2 εχεις δικιο γιαυτα που ακριβως λες λεω να υπαρχουν μετρητα-με τους τουρκους ολο το καλοκαιρι υπαρχη μεγαλο προβλημα-ακομα και χειμωνα σερβια ουγγαρια εκανα 1ωρα-σερβια απο μπλοκα αν πας νορμαλ δεν εχεις προβλημα-σκοπια ειναι το προβλημα
 

theodoros

Member
Μηνύματα
12
Likes
5
Αγαπητοί φίλοι σας ευχαριστώ για την προτάσεις και για τις συμβουλές σας σχετικά με την οργάνωση του καλοκαιρινού μας ταξιδιού. Αλλά έχω μπερδευτεί αρκετά με το τι γίνεται στα σύνορα μεταξύ Σερβίας και Ουγγαρίας. Η καθυστέρηση όπως μου περιγράφεται ξεκινάνε από 2 ώρες και μπορεί να φτάσουν και τις 8!!!!! Επειδή η απόφαση μου είναι να πάω απευθείας μέχρι την Βουδαπέστη θα ήθελα να μάθω πραγματικά τι συμβαίνει στα σύνορα, ειδικά τον Αύγουστο, που έχω προγραμματήσει την εκδρομή. Η εναλλακτική πρόταση μέσω Κροατίας και Σλοβενίας πως ακούγεται; Επίσης από τους γνώστες θα ήθελα κάποιες προτάσεις για γρήγορη και εύκολη ξενάγηση στο Βελιγράδι και στη Βουδαπέστη αλλά και σημεία που δεν τα γράφουν οι οδηγοί και πρέπει να τα δεις στην Βιέννη. Επίσης και προτάσεις για φθηνή και καλή διαμονή στα παραπάνω μέρη θα ήταν ευπρόσδεκτες.
 

zandesiro

Member
Μηνύματα
21
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
.....?
Ταξίδι-Όνειρο
Ρ.Δ.Γ.
Βελιγραδι===> Aξιοθέατα Βελιγράδι - trivago

Βουδαπεστη====>Aξιοθέατα Βουδαπέστη - trivago

Βιεννη===>Aξιοθέατα Βιέννη - trivago

Οσο για τα συνορα σιγουρα θα εχει αναμονη μεγαλη,γιατι αυγουστο εχει μεγαλη κινηση και αυτος ειναι ο λογος που θα φυγω 12 ιουλιου μπας και γλιτωσω λιγη ταλαιπωρια....!!
αφου θα φυγεις αυγουστο θα σε ενημερωσω εγω αν εχει μεγαλη καθυστερηση στις 13 ιουλιου....!!
Παντως υπαρχουν και συνορα πιο διπλα που πιστευω οτι δεν θα εχουν μεγαλη ροη βεβαια αυτο απαιτει να κανεις παρακαμψη του δρομολογειου σου...!
οδικος κροατια σλοβενια δεν νομιζω οτι θα κερδισεις κατι γιατι εχεις να περασεις παραπανω==>συνορα,διοδια,χιλιομετρα,βινιετες,!!!!
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.723
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom