πληθωρισμός - αισχροκέρδεια - τσιγκουνιές παντού

paefstra

Member
@paykopete δεν πληρωνω ουτε ευρω σε προμηθειες. Καταλαβαινω πως αλλη ειναι η αποψη του μισθωτου κι αλλη του επιχειρηματια. Απο ο,τι διαβαζω σας εχουν στριμωξει με τις προμηθειες. Τους μισθωτους οχι. Οποτε προφανως και πληρωνουμε παντου με καρτα εκτος αν στα μετρητα γινει εκπτωση, που ειναι αμοιβαια παραδοχη φοροαποφυγης.
Για τα εσοδα του κρατους δεν ανησυχω, πανε διαχρονικα σε κομματοσκυλα, παροτι εγω πληρωνω ως υποζυγιο φορους γιατι δεν μπορω να κρυψω εισοδηματα. Καμια ανησυχια.

paykopete

Member
@paykopete δεν πληρωνω ουτε ευρω σε προμηθειες.
Τα κόστη που έχει μια επιχείρηση από τις προμήθειες τις ενσωματωνει (άρα τις πληρώνεις μια χαρά) στις πωλήσεις προϊόντων και υπηρεσιών.

Όσον αφορά την φοροδιαφυγή στιγμιαία επωφελείται και ο επιχειρηματίας και εσύ , μακροπρόθεσμα χάνετε και οι δύο. Είναι πολλές οι παράμετροι που συμβαίνει αυτό. Δεν χρειάζεται να το αναπτύξω.

@paykopete
Για τα εσοδα του κρατους δεν ανησυχω, πανε διαχρονικα σε κομματοσκυλα, παροτι εγω πληρωνω ως υποζυγιο φορους γιατι δεν μπορω να κρυψω εισοδηματα. Καμια ανησυχια.
Ένας ακόμα λόγος που η οικονομία της χώρας δεν καταφέρνει να μπει σε υγιεις κανόνες. Συμφωνούμε ότι τους φόρους τους διαχειρίζονται όπως να ναι...
Όταν με τον ΟΠΕΚΕΠΕ τσίμπησανε στιγμιαία κάποιοι φράγκα αυτοί κερδίσανε. Μακροπροθεσμα η χώρα χάνει καθώς αυτά τα λεφτά θα λείψουν από τον πρωτογενή τομέα τα επόμενα χρόνια με ότι αυτό σημαίνει για την οικονομία...

Όταν εσενα σου κόψανε 13-14 μισθό γιατί από ότι κατάλαβα εργάζεσαι σε δημόσιο τομέα μπορεί εσύ να έχασες στιγμιαία και εγώ να μην επηρεάστηκα. Μακροπρόθεσμα όμως σαν επιχείρηση επηρεάζομαι λόγω μικρότερης αγοραστικής δύναμης κτλπ. Άρα ότι γίνεται σε μια οικονομία σε έναν επηρεάζει πάντα τον άλλον.

Για αυτό και σε αυτήν την χώρα όλοι έχουμε αναπτύξει μηχανισμούς φοροδιαφυγής και τι να γλυτώσεις κτλπ γιατί δεν υπάρχει μακροπρόθεσμο οικονομικό πλάνο από την οποιαδήποτε κυβέρνηση που να ενδιαφέρθηκε για την χώρα για μετά από 10-20 χρόνια όπως συμβαίνει σε σοβαρά κράτη. Εδώ κοιτάμε τον μήνα το 3μηνο άντε τον χρόνο. Και όποιος φάει και ότι αρπάξει. Βλέπουμε και ότι γίνεται με τα ρουσφέτια και σε πιάνει και μια αγανάκτηση.

Με τέτοια διαφθορά παντού και τέτοια νοοτροπία που έχουμε , είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει η κατάσταση!

paefstra

Member
Όταν εσενα σου κόψανε 13-14 μισθό γιατί από ότι κατάλαβα εργάζεσαι σε δημόσιο τομέα μπορεί εσύ να έχασες στιγμιαία και εγώ να μην επηρεάστηκα. Μακροπρόθεσμα όμως σαν επιχείρηση επηρεάζομαι λόγω μικρότερης αγοραστικής δύναμης κτλπ. Άρα ότι γίνεται σε μια οικονομία σε έναν επηρεάζει πάντα τον άλλον.
Μικρος εισαι. Οταν κοψανε και 2 μισθους και αμεσως μετα και τον μισθο κατα -25% εκανε παρτι ο επιχειρηματικος κοσμος γιατι "επιτελους, τα κοπροσκυλα κλπ". Εμπαινα σε ταξι και μονο που δεν μας κανανε κλδαχτυλο οι ταξιτζηδες θριαμβευτικα. Εμεις τα λεγαμε οτι οι μισθοι συντηρουσαν την καταναλωση.
Εχει ο καιρος γυρισματα, τωρα το πιασατε.
Καρτα παντου λοιπον κι εμεις και παιρνουμε πισω 2 μισθους σε δωρεαν αεροπορικα και ψωνια απο την Alpha. Ιδιως καρτα στα ταξι που μειωνεται το φορολογησιμο.

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κάρπαθος
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Μικρος εισαι. Οταν κοψανε και 2 μισθους και αμεσως μετα και τον μισθο κατα -25% εκανε παρτι ο επιχειρηματικος κοσμος γιατι "επιτελους, τα κοπροσκυλα κλπ". Εμπαινα σε ταξι και μονο που δεν μας κανανε κλδαχτυλο οι ταξιτζηδες θριαμβευτικα. Εμεις τα λεγαμε οτι οι μισθοι συντηρουσαν την καταναλωση.
Εχει ο καιρος γυρισματα, τωρα το πιασατε.
Καρτα παντου λοιπον κι εμεις και παιρνουμε πισω 2 μισθους σε δωρεαν αεροπορικα και ψωνια απο την Alpha. Ιδιως καρτα στα ταξι που μειωνεται το φορολογησιμο.
Σ'αυτό, δυστυχώς, έχεις απόλυτο δίκιο. Αλλα και πάλι τώρα που γύρισε ο τρόχος δεν μπορώ να θριαμβολογήσω. Σε αυτή τη χώρα δε θα μπορέσουμε ποτέ να συμπορευτούμε?... Τυχαίο άραγε?

paefstra

Member
Σ'αυτό, δυστυχώς, έχεις απόλυτο δίκιο. Αλλα και πάλι τώρα που γύρισε ο τρόχος δεν μπορώ να θριαμβολογήσω. Σε αυτή τη χώρα δε θα μπορέσουμε ποτέ να συμπορευτούμε?... Τυχαίο άραγε?
Το "εχει ο καιρος γυρισματα" δεν ειναι θριαμβος. Πηρε πανω απο 10 χρονια να το πιασει η κοινωνια. Δεν πειραζει, γιναμε ολοι σοφοτεροι. Σε αλλες χωρες εδιναν αυξησεις για να γινει καταναλωση. Εδω επελεξαν τα φθηνα μεροκαματα. Ιστορικα εχει δειξει οτι πιανεις πατο ετσι. Η ιστορια επαναλαμβανεται.
Βγαινω αγορα στις εκπτωσεις φετος και τα μαγαζια ειναι αδεια. Ισως οι κλεφτες του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν αγορασουν μονο σπιτια και καταναλωσουν. Θα δουμε.
Να συμπορευτουμε γιατι? Δεν εχουμε ολοι κοινα συμφεροντα ουτε τρωμε μαζι τα κλεμμενα.

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κάρπαθος
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Το "εχει ο καιρος γυρισματα" δεν ειναι θριαμβος. Πηρε πανω απο 10 χρονια να το πιασει η κοινωνια. Δεν πειραζει, γιναμε ολοι σοφοτεροι. Σε αλλες χωρες εδιναν αυξησεις για να γινει καταναλωση. Εδω επελεξαν τα φθηνα μεροκαματα. Ιστορικα εχει δειξει οτι πιανεις πατο ετσι. Η ιστορια επαναλαμβανεται.
Βγαινω αγορα στις εκπτωσεις φετος και τα μαγαζια ειναι αδεια. Ισως οι κλεφτες του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν αγορασουν μονο σπιτια και καταναλωσουν. Θα δουμε.
Να συμπορευτουμε γιατι? Δεν εχουμε ολοι κοινα συμφεροντα ουτε τρωμε μαζι τα κλεμμενα.
Πες με ρομαντική αλλά για μένα το κοινό συμφέρον περιλαμβάνει και αγαθά όπως η υγεία, η παιδεία, η κοινωνική πρόνοια, η ασφάλεια και τόσα άλλα. Εντάξει να κυνηγήσω τη φοροδιαφυγή, σαν πολίτης να συμβάλλω, αλλά μη με αφήνεις στα 80 μου να ζητιανεύω από τα παιδιά μου για να ζήσω ή για να νοσηλευτώ αξιοπρεπώς. Αλλιώς η απάντηση είναι μάζεψε ότι μπορείς, όπως μπορείς γιατί στα δύσκολα είσαι μόνος. Και μετά περιμένεις να μην γίνουμε κανίβαλοι;

Last edited:

paefstra

Member
Πες με ρομαντική αλλά για μένα το κοινό συμφέρον περιλαμβάνει και αγαθά όπως η υγεία, η παιδεία, η κοινωνική πρόνοια, η ασφάλεια και τόσα άλλα. Εντάξει να κυνηγήσω τη φοροδιαφυγή, σαν πολίτης να συμβάλλω, αλλά μη με αφήνεις στα 80 μου να ζητιανεύω από τα παιδιά μου για να ζήσω ή για να νοσηλευτών αξιοπρεπώς. Αλλιώς η απάντηση είναι μάζεψε ότι μπορείς, όπως μπορείς γιατί στα δύσκολα είσαι μόνος. Και μετά περιμένεις να μην γίνουμε κανίβαλοι;
Η πλειοψηφια θελει ιδιωτικη παιδεια και υγεια. Το σεβομαστε και ευχομαστε σε 10 χρονια να μην τρωνε το αγγουρι που τρωνε τωρα με τους χαμηλους μισθους και την χαμηλη καταναλωση. Η μειοψηφια δεν θελει ιδιωτικη παιδεια και υγεια.
Δεν υπαρχει κοινο συμφερον σε ανισες τσεπες.

Sanna1971

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κάρπαθος
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη
Η πλειοψηφια θελει ιδιωτικη παιδεια και υγεια
Γιατί έχει απαξιωθεί η δημόσια παιδεία και υγεία. Εννοείται ότι με βρισκει κάθετα αντίθετη παρόλο που δεν έχω χρησιμοποιήσει τίποτα από τα δύο μετα από τα φοιτητικά μου χρόνια (πολλά χρόνια πριν:cool:). Και γιατί φοβούνται την αποτυχία στις πανελλήνιες, και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι η λύση σε σχέση με τις σπουδές στο εξωτερικό. Και, για μένα το σημαντικότερο, όλοι νομίζουν ότι θα είναι στην ίδια οικονομική κατάσταση που είναι τωρα και θα μπορούν να πληρώνουν τον ιδιώτη για όλα αυτά. Και εδώ γελάμε.
Δεν υπαρχει κοινο συμφερον σε ανισες τσεπες.
Δηλαδή πόσο μπορεί να απέχω από τον ταξιτζή που μόλις ανέφερες ή από το μαγαζί που πουλάει ρούχα στη γειτονιά μου? Μιλάω πάντα για τη μικροαστική αντε την αστική τάξη στην Ελλάδα. Αλλωστε η πλειοψηφία αυτών είναι που ρημάχτηκε

paefstra

Member
Δηλαδή πόσο μπορεί να απέχω από τον ταξιτζή που μόλις ανέφερες ή από το μαγαζί που πουλάει ρούχα στη γειτονιά μου? Μιλάω πάντα για τη μικροαστική αντε την αστική τάξη στην Ελλάδα. Αλλωστε η πλειοψηφία αυτών είναι που ρημάχτηκε
Η αστικη ταξη δεν επαθε τιποτα. Για να ρωτας μαλλον δεν εχεις προσβαση σε γειτονια με αστικη ταξη, οπως η πλειοψηφια μας.

wanderwoman

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
Σήμερα ακούγοντας μια γυναίκα μισθωτή σε πολύ υπεύθυνη θέση με τρομερό άγχος να μου λέει ότι ο άντρας της έβαλε τα κλάματα αφού πλήρωσε το λογαριασμό στο σούπερ μάρκετ μου ήρθε να κλάψω και γω κι ας μην έχουμε αυτό που κάποιοι ονομάζουν κοινά συμφέροντα. Μετά αγανάκτησα για το πώς καταντάει η χώρα μας.

Και τώρα διαβάζοντας εδώ συγκεκριμένα σχόλια βουτηγμένα στην εμπάθεια και βλέποντας να παίρνουν και likes πάλι ακροβατώ ανάμεσα στην αγανάκτηση και στο είμαστε για κλάματα.

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Επειδή κάτι διαβάζω για τράπεζες. Για όσους δε γνωρίζουν, καλό είναι να ξέρουν.

Για τον επαγγελματικό λογαριασμό μου στην Εθνική πληρώνω:
- 4 ευρώ το μήνα επειδή απλά διατηρώ επαγγελματικό λογαριασμό
- 2,48 το μήνα (έρχεται σε 6μηνες δόσεις όμως) τη μέλλον τεκνολοτζις για τη συντήρηση του pos
- 8 το μήνα (έρχεται σε ετήσια βάση το 96αρι μια και έξω) ένα πάγιο
- και από Οκτώβρη με ενημέρωσε η αγαπητή τράπεζα ότι θα πληρώνω και 2,90 το μήνα για κάτι τέλη διασύνδεσης του pos.

Αυτά είναι χώρια από τις προμήθειες που προφανώς κρατάει ανά συναλλαγή.

Όχι καλέ, ποια καρτέλ? Οι άνθρωποι έχουν ωραίες και καινοτόμες ιδέες και καλά κάνουν και κερδίζουν.

🥳 🥳 🥳
Κάθε τράπεζα έχει τους δικούς της"΄όρους"που βέβαια και αυτούς τους αλλάζει κατά καιρούς κατά πως την συμφέρει...!!χωρίς καμιά προειδοποίηση
Η Εθνική νομίζω έχει γίνει τελικά η χειρότερη όσον αφορά τα ..κόστη
Ψάξου για Πειραιώς ,δεν χρεώνει (σε γενικές γραμμές όπως η εθνική που το επιβάλλει σε όλους ανεξαιρέτως) για εμπορικό λογαριασμό μιλάμε πάντα.
Οσο για pos κύτταξε..ψάξε στο ιντερνετ .τα τερματικά sumup (..ελεγχόμενα απο την κεντρική τράπεζα ιρλανδίας)...https://www.sumup.com/el-gr/
Αγοράζεις μιά φορά το μηχανάκι που σε βολεύει και ΞΕΝΟΙΑΖΕΙΣ,ΔΕΝ εχεις πλεον καμια σχέση με ελληνική τράπεζα,ΔΕΝ πληρώνεις ουτε για συντήρηση ουτε τίποτε...αει σικτίρ δηλ στις ελληνικές τράπεζες που ΔΕΝ έχουν και σταθερότητα στα κόστη!!
Απολύτως νόμιμα και συμβατά με ΑΑΔΕ ..καταχωρούνται κανονικά τα στοιχεία τους στα ..βιβλία σου κλπ.,απλά δες αν σε συμφέρει σε σχέση με τους τζίρους γιατί οι προμήθειες είναι κατάτι ψηλότερες απ ότι με τα ..τερματικά των ελληνικών τραπεζών.
και απαραίτητη προυπόθεση αν το αποφασίσεις πριν εγγραφείς και κάνεις την αγορά ο λογιστής σου να δηλώσει στην εφορία ότι υπάγεσαι στις ενδοκοινοτικές συναλλαγές.

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.107
Μέλη
39.867
Νεότερο μέλος
king2009

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα