Ιταλία πρώτο ταξίδι με το αυτοκίνητο

karvelinio

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια
Ταξίδι-Όνειρο
τζαμαικα
Καλησπέρα παιδιά,
Έφτασε η ώρα για το πρώτο μου ταξίδι με το αυτοκίνητο και προορισμός η Ιταλία .Μπήκα σιγά σιγά στην διαδικασία της οργάνωσης και για αυτό θα ήθελα της πολύτιμες συμβουλές και οδηγίες.
Το ταξίδι θα γίνει με την κοπέλα μου τελος Φεβρουαρίου και θα διαρκεση 10 μέρες. Ένα πρόχειρο πρόγραμμα έχει ως εξής.
Αναχωρούμε από Ηγουμενίτσα για Βενετία.
Βενετία καθόμαστε 2 βράδια ίσως και ένα ακόμα ώστε να πάμε Murano – Burano (ελπίζω να αξίζει το κόπο)
Φεύγουμε και πάμε Φλωρεντία για άλλες 2 βραδιές , ισως να είναι αρκετές.
Μια μέρα μπαλαντέρ ώστε να πάμε Vinci – Pisa – Siena και αν προλάβουμε Perugia. Είναι η μοναδική μέρα που δεν θα κλείσουμε ξενοδοχείο. Θα μείνουμε όπου τελειώσουμε την μέρα και όπου βρούμε.
Και τέλος 3 βραδιές στη Ρώμη .
Επιστροφή από Ανκόνα για Ηγουμενίτσα.

Πως σας φαίνεται το πρόγραμμα ? έχετε κάτι να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε ?
Τα ξενοδοχεία λέω να τα κλείσω από hostels.com . όσες φορές το χρησιμοποίησα βγήκα ευχαριστημένος.
Το αυτοκίνητο που έχω είναι Ford fusion 5ετιας. Αρκετά ευρύχωρο και με μεγάλο χώρο για τα πράγματα. Το καλό είναι ότι οδηγεί και η κοπέλα μου οπότε θα αλλάζουμε αν χρειαστεί.
 

japetus

Member
Μηνύματα
581
Likes
1.076
Μουρανο και Μπουρανο τα επισκεπτεσαι ανετα με δυο μερες στη βενετια..Μια-δυο ωριτσες θα σου φανε το πολυ...
Το παρκιγκ στην εισοδο της βενετιας ειναι ακριβο (25 ευρω την μερα), αν δεν (που δεν) προκειται να σου χρειαστει το αμαξι, εξετασε και την προοπτικη να το παρκαρεις στο Μεστρε και απο εκει να πας στην πόλη με τρενο.. Ασε που αν ψαξεις για φτηνο ξενοδοχειο απο το hostels θα σου δωσει περισσοτερες επιλογες να μεινεις εκει παρα στη Βενετια..
 

karvelinio

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια
Ταξίδι-Όνειρο
τζαμαικα
για να το κανω αυτο λογικα δεν πρεπει να παω με το καραβι Βενετια αλλα Ανκόνα και μετα απο εκει με το αυτοκινητο στο Μεστρε . εκτος και αν εχεις αλλο σχεδιο :xmas_wink:
 

karvelinio

Member
Μηνύματα
5
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
ιταλια
Ταξίδι-Όνειρο
τζαμαικα
οπως ειδα στον χαρτη πασ απο Βενετια στο Μεστρε οποτε παω κανονικα με το πλοιο.
στο Μέστρε ομως εχεισ παρκιγκ που να ειναι και ασφαλεσ και πιο οικονομικο απο της Βενετιας ?
 

japetus

Member
Μηνύματα
581
Likes
1.076
Ασφαλως και εχει. Μπορεις ομως να διαλεξεις καποιο ξενοδοχειο στο Μεστρε που να εχει δικο του παρκιγκ. Εκτος απο τα μεγαλα ξενοδοχεια με υπογειο παρκιγκ, υπαρχουν και καποια ενοικιαζομενα δωματια, σε μονοκατοικιες σαν πανσιον, παρα πολυ ομορφα, λιγο εξω απο το κεντρο του Μεστρε, φτηνα και με δικη τους αυλη για παρκιγκ.
Βασικα, ψαξε πρωτα για ξενοδοχεια, να δεις που θα θελατε να μεινετε με βαση τη διάθεση και τα οικονομικα σας, και μετα ψαχνεις το παρκιγκ... Το αλλο μεγαλο παρκιγκ που ειναι στο λιμανι της Βενετιας, στο τρονκετο, ειναι νομιζω 5 ευρω φτηνοτερο (20 τη μερα).
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.887
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
για να το κανω αυτο λογικα δεν πρεπει να παω με το καραβι Βενετια αλλα Ανκόνα και μετα απο εκει με το αυτοκινητο στο Μεστρε . εκτος και αν εχεις αλλο σχεδιο :xmas_wink:
Βγαίνοντας από το πλοίο περνάς τη γέφυρα και είσαι ουσιαστικά στο Μέστρε. Μη σε απασχολεί. Το ταξίδι στη Βενετία έχει κατά τη γνώμη μου κάτι ακόμα σπουδαίο. Την πρωινή άφιξη στην πόλη με την ωριαία ξενάγηση όπως περνάει το πλοίο αργά αργά μπροστά από την πόλη. Μια από τις ωραιότερες εικόνες που μπορείς να δεις στην Ευρώπη. Μην το αλλάξεις. Θα με θυμηθείς
 

joela

Member
Μηνύματα
351
Likes
151
Επόμενο Ταξίδι
ΠΕΡΟΥ
Ταξίδι-Όνειρο
Ο γύρος του κόσμου!!!!!
Exω να σου προτίνω ξενοδοχείο στο Μέστρε.Είναι ακριβώς απέναντι απο τον Κεντρικο σταθμό του τρένου και απο εκεί περνάνε και όλα τα λεοφωρεία.4 αστέρων πολύ καθαρό με φοβερή εξυπηρέτυση.Είναι το Bologna της Best western.Και δεν είναι και ακριβό.Ριξε μια ματια στο site.Μουρανο μπουρανο επιβάλεται να πας είναι πολυ όμορφα.Δε θα σου πάρει πολύ να τα γυρίσεις.Να δεις και πως φτιάχνουν το γυαλι.Καλα να πέράσετε!!!!!!!!!!!!
 
Μηνύματα
607
Likes
115
Επόμενο Ταξίδι
βορεια ιταλια- ελβετια
Ταξίδι-Όνειρο
ιαπωνια
έχω κάνει ακριβώς το ίδιο ταξίδι αλλά αναποδα. Ξεκινώντας δηλαδή από Αγκώνα. Εμείς βέβαια είμασταν δύο ζευγάρια. Φρόντισε απαραιτήτως να έχεις μαζί σου navigator. Για Φλωρεντία φαντάζομαι, ξέρεις ότι έχει δακτύλιο, όσο για το μέστρε συμφωνώ και εγώ. Στάθμευσε στο ξενοδοχείο και να πηγαινοέρχεσαι με το τρένο ή λεωφορείο ή ταξί. Στην πιατσάλε ρόμα το πάρκινγκ είναι λίγο τσουχτερό. Όχι βέβαια τόσο απαγορευτικό αλλά ακριβό. Σας εύχομαι καλό ταξίδι. πολλή καλή επιλογή.
 

soudianos

Member
Μηνύματα
3.711
Likes
6.345
Ταξίδι-Όνειρο
Βερακρούζ
Την πρωινή άφιξη στην πόλη με την ωριαία ξενάγηση όπως περνάει το πλοίο αργά αργά μπροστά από την πόλη. Μια από τις ωραιότερες εικόνες που μπορείς να δεις στην Ευρώπη. Μην το αλλάξεις. Θα με θυμηθείς
υπογράφω γι αυτό. κάθε 4 μέρες για δυο χρόνια από εκεί μπαινόβγαινα...
μη ξεχάσεις να περάσεις από τη santa Maria de salute. να δείς και την εικόνα
της Παναγίας της Μεσσοποντίτησας που μετέφεραν οι βενετσιάνοι απο τον Αγ, Τίτο του Ηρακλείου. την έχουν στο κεντρικότερο σημείο του ναού γεμάτη
με χρυσάφι. μια πινακίδα γράφει ότι έχει μεταφερθεί από Cantia de Creta. εγώ δεν θα πήγαινa στα νησάκια που λες, διότι τα ενδιαφέροντα
είναι πάμπολλα και δε θα τα προλάβεις.
 

Sokratis

Member
Μηνύματα
1.414
Likes
1.056
Επόμενο Ταξίδι
Puerto Rafti
το μονο που θα σου προτεινω να προσεχεις ειναι η διαδρομη απο Βενετια μεχρι Bologna, πολλες φορες βγαζει ομιχλη, σε τετοια περιπτωση κρατα αποστασεις ασφαλειας για να αποφυγεις καραμπολες.
Για διαμονη εκτος σαββαστοκυριακων σου προτεινω να διαλεξεις επιτοπου, βλεπεις αυτο που πληρωνεις και πετυχαινεις καλυτερη τιμη - αλλωστε ταξιδευεις σε low season. Εναλλακτικα αντι να κλεισεις μεσω ιντερνετ παρε τηλεφωνο και ζητησε καλυτερη τιμη, συνηθως κερδιζεις και την προκαταβολη τη στελνεις ανετα μεσω e-banking.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.298
Μηνύματα
887.200
Μέλη
38.966
Νεότερο μέλος
christinalovari@y

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom