ΗΠΑ ταξιδι ονειρο ... θα κατσει για να δουμε?

giota1

Member
Μηνύματα
386
Likes
89
Ταξίδι-Όνειρο
αλασκα και σκανδιναβια
εδω και καποια χρονια τριγυριζει στο μυαλο ενα ταξιδι που για μενα ειναι ονειρο ζωης. βεβαια επειδη το να φτασεις ως Αλασκα εκτος απο πολυωρο ειναι και πολυδαπανο ταξιδι, αφου ειμαστε και 3, γι'αυτο το σκεφτομαι για ιουνιο 2012. θα μου πειτε απο τωρα το συζητας?
λοιπον εχω αρχισει να ψαχνω καποια πραγματα οσο ειναι εφικτο φυσικα γιατι ειναι πολυ νωρις αλλα θελω να εχω στο μυαλο ενα budget στο περιπου για να πραξω αναλογως μιας και τα φραγκα δεν ξεχειλιζουνε κιολας...
θα ειναι 15 μερες, τη μια εβδομαδα περιπου σκεφτομαι κρουαζιερα inside passage και η αλλη "to the land..",
κρουαζιερες ξεκινουν απο βανκουβερ, αλλος ενα τροπος ειναι απο σιατλ το φερρυ το οποιο βεβαια δε σου προσφερει τις ανεσεις και τη πολυτελεια ενος κρουαζιεροπλοιου αλλα ειναι πιο οικονομικος τροπος και επισης ειναι δωρεαν για παιδια μεχρι 5 ετων (μιας και ο δικος μου θα ειναι 4 τοτε)
αυτο που με προβληματιζει πολυ ομως ειναι το κοστος του να φτασεις ως εκει. Μου βγαινει γυρω στις 3000? μονο αεροπορικα (βεβαια ειναι ενδεικτικο εννοειτε εφοσον βαζω υποτιθεμενες ημερομηνιες και πιο κοντινες, αλλα φανταζομαι πανω κατω καπου εκει θα παιζει).
επειδη πολλοι απο εσας εχετε ταξιδεψει παααααααααρα πολυ και ισως ξερετε διαφορους τροπους να ταξιδεψει καποιος ως αμερικη αλλα λιγο πιο οικονομικα θα ειμουν ευγνωμων αν με βοηθουσατε και λεγατε καμια ιδεα.....

ισως καποιοι με κοροιδεψουν που το ψαχνω τοσο νωρις αλλα .......... δε πειραζει:haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha::haha:.



thanks εκ των προτερων
 

jjimakos

Member
Μηνύματα
8
Likes
4
Ταξίδι-Όνειρο
Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Καλημέρα.

Σίγουρα πρόκειται για ταξίδι όνειρο ζωής και κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι ορθό να αναζητάς πληροφορίες από τώρα. Το συγκεκριμένο ταξίδι δεν είχα την τύχη να το πραγματοποιήσω ακόμα, αλλά υπάρχει ψηλά στις προτιμήσεις στο καλεντάρι των ονείρων.
Σε προηγούμενο ταξίδι μου στη Νέα Ζηλανδία, είχα την τύχη να γνωρίζω ένα ζευγάρι από το Βανκούβερ. Όπως είναι φυσικό η συζήτηση περιστράφηκε στο θέμα του ταξιδιού στην Αλάσκα. Πιο συγκεκριμένα, με πληροφόρησαν ότι με διαφορά ο Μάιος είναι ο καταλληλότερος μήνας για την επιλογή της κρουαζιέρας, από το Βανκούβερ στην Αλάσκα. Οι τιμές είναι περίπου στο ήμισυ σε σύγκριση με τους καλοκαιρινούς μήνες!!! Όσο για τα αεροπορικά εισιτήρια, πιθανό να βρεθεί σχετικά οικονομικός ναύλος, αν η αναζήτηση πραγματοποιηθεί επτά με οκτώ μήνες πριν το ταξίδι. Υπάρχουν αρκετές εταιρίες που πετούν για Βανκούβερ. Μπορείς να ελέγξεις μέχρι και την AIR NEW ZEALAND που πετά από Φρανκφούρτη για Βανκούβερ με ανταγωνιστική τιμή, με codeshare partner.
Καλή απόλαυση της οργάνωσης του ονείρου.
 
Last edited by a moderator:

nenena

Member
Μηνύματα
979
Likes
154
Επόμενο Ταξίδι
αναζητείται
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Το national geographic πριν περίπου ένα χρόνο είχε εκδόσει Τα 500 ταξίδια ζωής, ένα από αυτά αναφέρεται σε διαδρομές με πλοίο. Μια κρουαζιέρα- πρόταση που κάνει είναι η κρουαζιέρα που ξεκινά ή από το Σιατλ ή από το Βανκούβερ με κατεύθυνση βόρεια.
Οι ιστοσελίδες που μπορεί να σου δώσουν περισσότερες πληροφορίες είναι οι εξής www.alaska.com , www.alaskatravel.com , www.smallshipcruises.com .
 

giota1

Member
Μηνύματα
386
Likes
89
Ταξίδι-Όνειρο
αλασκα και σκανδιναβια
σας ευχαριστω.
εχω βρει για φερυ το Alaska Ferry Reservations και BC Ferries - British Columbia Ferry Services Inc. - Experience the ... αλλα εννοειτε οτι θα κοιταξω αυτα που προτεινεις και γενικως οτι αλλη πληροφορια εχετε, ειναι απαραιτητη μπορω να πω.....
και παλι thanks



ελπιζω βεβαια ο γιωργακης να μης μας τα κανει θαλασσα με νεα μετρα κι αλλα τετοια γιατι βλεπω να παιρνουμε τα βουνα (που εχουμε μπολικα εμεις εδω ) και να ξεχναμε τις αμερικες:haha::haha::haha:!!!
 
Last edited by a moderator:

Samion

Member
Μηνύματα
10.367
Likes
9.290
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
τη μια εβδομαδα περιπου σκεφτομαι κρουαζιερα inside passage
καλή ιδέα, καλή εποχή. δες Air Transat.
ο Μάιος είναι ο καταλληλότερος μήνας για την επιλογή της κρουαζιέρας, από το Βανκούβερ στην Αλάσκα. Οι τιμές είναι περίπου στο ήμισυ σε σύγκριση με τους καλοκαιρινούς μήνες!!!
δεν το νομίζω αυτό. και ο μάιος ειναι υψηλη σαιζόν για εκεί.
 
Last edited by a moderator:

giota1

Member
Μηνύματα
386
Likes
89
Ταξίδι-Όνειρο
αλασκα και σκανδιναβια
καλή ιδέα, καλή εποχή. δες Air Transat.

δεν το νομίζω αυτό. και ο μάιος ειναι υψηλη σαιζόν για εκεί.

ειχα σκοπο να απευθυνθω σε εσενα μελλοντικα για διαφορες πληροφοριες για την κρουαζιερα. λεω για ιουνιο γιατι μετα απο λιγο ψαξιμο καταλαβα οτι αυγουστο και σεπτεμβρη δεν συστηνουν λογω πολλων βροχων , βεβαια ιουνιο λενε οτι εχει πολλα κουνουπια:haha: αλλα καπως παλευεται αυτο...
παντως θελω να παω περιοδο που δεν θα εχει χιλιααααααααδες τουριστες παντου, δε θελω να ξενερωσω παλι....
ευχαριστω και να ξερεις οτι αλλο σου ρθει σαν ιδεα.... εδω θα μαι....:lol::lol::lol:
 

giota1

Member
Μηνύματα
386
Likes
89
Ταξίδι-Όνειρο
αλασκα και σκανδιναβια
απο μια γρηγορη αναζητηση η airtransat δινει μεχρι τοροντο η μοντρεαλ 2060€ αλλα για να πας βανκουβερ απο κει ειναι κοντα 3000χμ αρα δηλ παλι μονο μεσω αερα και φτανει και με τις 2 πτησεις στις 3000€ σχεδον.

βρηκα ομως απο Canadian affair απο gatwick για βανκουβερ με 1755€ αλλα με thomas cook αντε να στοιχησει και αλλα 300 το πολυ μεχρι london αρα παμε στα 2200€ (ενδεικτικα βεβαια ειναι αυτα).
το θεμα ειναι την εμπιστευομαστε την εταιρια αυτη για ενα τοσο μεγαλο ταξιδι, και αντε να μασταν μονο εμεις, θα ναι και το παιδακι μας μαζι...
εχει πεταξει κανεις με thomas cook?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.205
Μηνύματα
883.764
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom