sonia_1991
Member
γεια σας! ενας φιλος μου ( Ελληνικης υπηκοοτητας εννοειται) θελει να φυγει στις ΗΠΑ για δουλεια. τι χαρτια πρεπει να βγαλει κ γενικα τι προυποθεσεις απαιτουνται? η πρασινη καρτα πώς δινεται? σας ευχαριστω πολυ!
Πριν οτιδήποτε άλλο, θα πρέπει να έχει προσφορά εργασίας σε κλάδο που απαιτεί πανεπιστημιακές σπουδές (όχι στο εστιατόριο του θείου). Χωρίς προσφορά εργασίας ή συγγενή πρώτου βαθμού πολίτη ΗΠΑ, δεν γίνεται τίποτα. Και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρει προσφορά εργασίας σαν αλλοδαπός.γεια σας! ενας φιλος μου ( Ελληνικης υπηκοοτητας εννοειται) θελει να φυγει στις ΗΠΑ για δουλεια. τι χαρτια πρεπει να βγαλει κ γενικα τι προυποθεσεις απαιτουνται? η πρασινη καρτα πώς δινεται? σας ευχαριστω πολυ!
ωχ καταλαβα...δηλαδη ατομο χωρις πανεπιστημιακες σπουδες δε μπορει να γινει δεκτο αν δεν εχει συγγενη ή δεν παντρευτει αλλοδαπο? τραγικο...και αν υποθεσουμε οτι εχει προσφορα, μετα τι γινεται? τι πρεπει να κανει?Πριν οτιδήποτε άλλο, θα πρέπει να έχει προσφορά εργασίας σε κλάδο που απαιτεί πανεπιστημιακές σπουδές (όχι στο εστιατόριο του θείου). Χωρίς προσφορά εργασίας ή συγγενή πρώτου βαθμού πολίτη ΗΠΑ, δεν γίνεται τίποτα. Και θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρει προσφορά εργασίας σαν αλλοδαπός.
Δες
http://www.travelstories.gr/%E2%FC%...ED%DE-%F3%F4%E7%ED-%E1%EC%E5%F1%E9%EA%DE.html
Πολύ λογικό είναι... αν σκεφτείς ότι ένα δις άτομα στον πλανήτη ζουν με ένα δολάριο την ημέρα, ο μισός πλανήτης θα ήθελε να πάει ΗΠΑ.ωχ καταλαβα...δηλαδη ατομο χωρις πανεπιστημιακες σπουδες δε μπορει να γινει δεκτο αν δεν εχει συγγενη ή δεν παντρευτει αλλοδαπο? τραγικο...και αν υποθεσουμε οτι εχει προσφορα, μετα τι γινεται? τι πρεπει να κανει?
ok αρα να ξεκινησει αιτησεις σε εταιριες και αν τον προσλαβει καποια, θα πρεπει να βγαλει μετα πρασινη καρτα? ή πρεπει να την εχει βγαλει πριν τις αιτησεις στις εταιριες?Πολύ λογικό είναι... αν σκεφτείς ότι ένα δις άτομα στον πλανήτη ζουν με ένα δολάριο την ημέρα, ο μισός πλανήτης θα ήθελε να πάει ΗΠΑ.
Ο εργοδότης θα πρέπει να προσλάβει έναν μεταναστευτικό δικηγόρο και να μελετήσει το βιογραφικό του εργαζομένου και τα στοιχεία της εργασίας για να δει αν υπάρχει κατάλληλη βίζα και ποια σύμφωνα με το νόμο.
Σε ορισμένες περιπτώσεις γίνεται και χωρίς πανεπιστημιακές σπουδές αν ο εργαζόμενος έχει μεγάλη και εξειδικευμένη εργασιακή εμπειρία που μπορεί να αναπληρώσει τις σπουδές ή αν είναι σε ορισμένες πολύ ειδικές κατηγορίες ατόμων, όπως ηθοποιοί/παρουσιαστές/επιστήμονες διεθνούς φήμης.
Είπαμε θα πρέπει ΠΡΩΤΑ να βρει προσφορά εργασίας, που δεν θα είναι εύκολο, και μετά οι δικηγόροι της εταιρίας θα κάνουν τα υπόλοιπα. Σχεδόν ποτέ η εταιρία δεν ξεκινά την μακροχρόνια και δαπανηρή διαδικασία της πράσινης κάρτας αν πρώτα δεν σε δοκιμάσει για μερικά χρόνια με μη-μεταναστευτική βίζα.ok αρα να ξεκινησει αιτησεις σε εταιριες και αν τον προσλαβει καποια, θα πρεπει να βγαλει μετα πρασινη καρτα? ή πρεπει να την εχει βγαλει πριν τις αιτησεις στις εταιριες?
Είναι το γνωστό πρόγραμμα au pair. Δες Au Pair | Programs | J-1 Visaδε είναι ανάγκη να είναι δασκάλες
έχω γνωστή μου, που πήγε έτσι αμέρικα, και προσέχει παιδάκια![]()
Secondary school εννοεί λύκειο.A secondary school graduate or equivalent
εδώ οι αμερικάνοι εννοούν δικό μας γυμνάσιο;
μέσω αυτού του προγράμματος φαντάζομαι οι διαδικασίες για να πας θάναι πιο εύκολες
μηπως μπορεις να μας δωσεις περισσοτερες πληροφορίες;δε είναι ανάγκη να είναι δασκάλες
έχω γνωστή μου, που πήγε έτσι αμέρικα, και προσέχει παιδάκια![]()