Ρουμανία “I have crossed oceans of time to find you” κι εσύ έβλεπες Μουντιάλ

paefstra

Member
Μηνύματα
13.060
Likes
41.249
"Είμαστε στην Τρανσυλβανία, και η Τρανσυλβανια δεν είναι Αγγλία. Οι τρόποι μας δεν είναι σαν τους δικούς σας και πολλά πράγματα θα σας φανούν περίεργα. Κι όμως, από ό,τι μου έχετε πει ήδη για τις εμπειρίες σας, έχετε μια ιδέα για το πόσο περίεργα πράγματα μπορούν να συμβούν..."
Bram Stoker, Dracula




 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.060
Likes
41.249
Ημερολόγιο Paefstra



21 Ιουνίου, Αθήνα- Όλη η οργάνωση του ταξιδιού πήγαινε πολύ χειρότερα από όσο θα μπορούσα να φανταστώ. Η τελευταία μέρα στη δουλειά μετά από ένα διάστημα τόσο τρομερής πίεσης, που συνήθως με κάνει να θέλω να εξαφανίσω τα κλειδιά της δουλειάς για το επόμενο διάστημα, αυτή τη φορά με οδήγησε στη σκέψη να τα κονιορτοποιήσω και να θάψω τη σκόνη τους βαθιά στο χώμα αλλά συγκρατήθηκα. Έπεσα σε έναν βαθύ ύπνο το μεσημέρι ενώ σκεφτόμουν ότι ακόμη δεν έχω πει στη Lucy ότι δεν έχω διαβάσει τίποτε για τον προορισμό που πάμε. Εδώ και μήνες σχεδιάζουμε που θα κοιμηθούμε, κλείνω εισιτήρια τρένων και λεωφορείων αλλά εκτός από μερικές φωτογραφίες δεν έχω διαβάσει ουσιαστικά τίποτε. Αυτή βασίζεται σε μένα κι εγώ πουθενά. Το πρόγραμμα έλεγε όχι μουσεία, μόνο περπάτημα, φαί και μερικές μπύρες. Το φτηνό μου σχέδιο να λέω για κάθε προορισμό ότι η διαδρομή κρατάει κάπως πιο λίγο από την πραγματικότητα, πχ η διαδρομή Βουκουρέστι Σιμπίου έλεγα 4,5 ώρες αντί για 5, η διαδρομή Σιμπίου Σιγκισοάρα 2,5 ωρίτσες αντί για τρίωρο κ.ο.κ, θα αποκαλυπτόταν αύριο και η κακομοίρα θα κλωτσούσε. Επίσης δεν είχα ετοιμάσει βαλίτσα.

Στις 8 ξεκινούσα για το Ηρώδειο όπου ειχαμε κανονισει με την παρέα μου να γιορτάσουμε την Ημερα της Μουσικής με Μπετόβεν και Ντβόρζακ. Φορόυσα το μακρύ μαύρο έξωμό μου φόρεμα, ενώ σκεφτόμουν ότι το ότι δεν έχω ετοιμάσει ακόμη βαλίτσα είναι στα όρια της επιπολαιότητας.

[ Σε έναν παράλληλο κόσμο η Γαλλία είχε παίξει με το Περού και είχε νικήσει με σκορ 1-0, αλλά αυτό δεν με αφορούσε. Γιατί να με αφορά; Στον δικό μου παράλληλο κόσμο φοράω το μακρύ μαύρο έξωμο φόρεμα και ακούω Μπετόβεν στα ζεστά μάρμαρα του Ηρωδείου]

Η ιδέα να καταλήξουμε στις 11.30 το βραδυ σε ινδικό εστιατόριο και εγώ να μην αντιδράσω, ειπα δηλαδή σχεδόν από μέσα μου “εχω να φτιάξω και μια βαλίτσα, ε;” ήταν πάλι λάθος. Κι εγώ κάπου θα πρέπει να αντιστέκομαι όταν βλέπω το σύμβολο μιας πιπερίτσας στο καυτερό πιάτο στη σκέψη ότι αυτά δεν είναι καυτερά παλικαρίσια, βάλε μάστορα καυτερό ως 3 πιπερίτσες, και μετά τo υπέροχο Pimento αντί να σβήνει το κάψιμο να κάνει το αίσθημα σχεδόν ανυπόφορο στην καλοκαιρινή ζέστη. Αλλά τέλος πάντων. Πήρα την απόφαση να μην κοιμηθώ. Τη μικρότερη νύχτα του χρόνου θα ήμουν ξύπνια ετοιμάζοντας βαλίτσα. Στις 1.30 τα ξημερώματα ήμουν σκαρφαλωμένη στο πατάρι κατεβάζοντας πιο χοντρά ρούχα, καθώς οι θερμοκρασίες 10-20 βαθμών τέλος Ιούνη ήταν παράλογες., αλλά ποιος μπορεί να αμφισβητήσει τις προγνώσεις.

[Σε έναν παράλληλο κόσμο, μη τεμνόμενο με τον δικό μου, η Κροατία είχε κερδίσει 3-0 την Αργεντινή απόψε, αλλά τι με αφορά; Γιατί να με αφορά; Εγώ έπινα νερό να σβήσω το κάψιμο του ινδικού και εβαζα ρούχα στη βαλιτσούλα μου]

Στις 3.30 όλα ήταν έτοιμα και έπρεπε να συγκρατηθώ τώρα, να μην κοιμηθώ ως τις 6 που θα αναχωρούσα είτε να κοιμηθώ για 1,5-2 ώρες. Όντας χρόνια τώρα νυχτοπούλι, θεώρησα ότι το ξενύχτι θα ήταν παιχνιδάκι ως το πρωι. “ A, ο τρομερός αγώνας που έδινα με τον ύπνο αργά τελευταία, ο πόνος της αγρύπνιας...Πόσο ευλογημένοι μερικοί άνθρωποι, που οι ζωές τους δεν έχουν φόβους, ούτε τρόμους, που ο ύπνος τους έρχεται το βράδυ σαν ευλογία και φέρνει μόνο γλυκά όνειρα”.

Τελικά δεν κατάλαβα πώς με πήρε ο ύπνος στις 3.40 και με ξύπνησε το τηλεφώνημα της Lucy στις 5.20 το πρωί. Αμφιβάλλω αν ειχα βάλει καν ξυπνητήρι. Όταν κατέβηκα να πάρω ταξί στις 6 είδα έκπληκτη ότι είχε ξημερώσει για τα καλά. “Μα ήταν 21 Ιουνίου, κυρία μου, η μικρότερη νύχτα του χρόνου” είπε ο ταξιτζής. Μάλιστα, εγώ ζαλισμενη από την έλειψη ύπνου θυμόμουν μόνο τον Μπετόβεν.

20180621_230614.jpg
 
Last edited:

paefstra

Member
Μηνύματα
13.060
Likes
41.249
Ευχαριστώ για την ενίσχυση, θα τη χρειαστώ καθώς φοβάμαι, κι όχι άδικα πιστεύω, ότι οι ποδοσφαιρόφιλοι καραδοκούν. Μείνετε δίπλα μου @Sassenach77 , @mysteredgar , @fenia42 , @dim kyr , θα χρειαστώ πεζικό και ιππικό σε ετοιμότητα ,αν και το σκέφτηκα πολύ αν θα 'πρεπε να δώσω μια μάχη στην οποία θα χάσω. O Sun Ju θα με κρεμούσε ανάποδα.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.642
Likes
12.469
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Είδα ένα πολύ γερό ποσοστό των αγώνων του μουντιάλ μέχρι τώρα και θα συνεχίσω ακάθεκτη, όμως τις συνέχειες της ιστορίας σου θα τις περιμένω με ... αγωνία. Προβοκατόρικος τίτλος, φώτο ασορτί και φοβερή αρχή, πας και γρήγορα, τέλεια!
 

fenia42

Member
Μηνύματα
3.885
Likes
14.455
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Εγώ είμαι καθαρή από Μουντιάλ φέτος, δεν είδα ούτε στιγμιότυπο. Παίξε μπάλα @paefstra
Προτιμούμε το Μπετόβεν!
 

NightcoreKing

Member
Μηνύματα
241
Likes
567
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο_Καλοκαίρι :P
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Ζηλανδια!
Παλι καλα που προλαβα την ιστορια σου απο την αρχη γιατι δε μπορω να εχω να διαβασω 10 σελιδες xD :confused: χεχε:D

Υ.Γ Οσο και να θες να περασεις τα ποσοστα του Μουντιαλ δε θα το καταφερεις :bleh::twisted:
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.159
Likes
20.486
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
θα χρειαστώ πεζικό και ιππικό σε ετοιμότητα ,αν και το σκέφτηκα πολύ αν θα 'πρεπε να δώσω μια μάχη στην οποία θα χάσω. O Sun Ju θα με κρεμούσε ανάποδα.
Η αλληγορία του τίτλου είναι το ιππικό και το πεζικό σου...;) Τον Sun Ju και τις φιλοσοφίες του περί τεχνικών πολέμου, τα έχεις ξεπαστρέψει ήδη!
Γράφε! Είχες να γράψεις απο το 2012....Γράφε! Θα έπρεπε κοπελιά μου να γράφεις πιο συχνά...Γράφε! :)

Δεν το εβλεπα: το ανεχομουν
Εγώ είπαμε βλέπω μουντιάλ....και όχι μόνο βλέπω, αλλά έχω πάρει μέρος και στη κλήρωση του σκράτς για το ταξίδι που κληρώνει στην κυπελλούχο χώρα του 2018! Το τερπνόν μετά του ωφελίμου...Μάντεψε τι ομάδα είμαι :innocent:
Θα σου έλεγα να πάρεις μέρος και εσύ στο διαγωνισμό, για να γίνει έτσι πιο υποφερτή η ανοχή σου, αλλά το Μπαγκλαντές δεν συμμετέχει στο Μουντιάλ...:rolleyes:

@paefstra εσύ ξέχνα το διαγωνισμό...η Ισλανδία αποκλείστηκε :bleh:
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.224
Μηνύματα
884.322
Μέλη
38.917
Νεότερο μέλος
drsofika

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom