Γαλλία Γερμανία Ελβετία 10 μέρες-Μέλανας Δρυμός,Αλσατία,Βάδη & Europa Park

elenara88

Member
Μηνύματα
1.789
Likes
1.817
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική, Περού, Ινδία
τρομερες φωτογραφιες, τελεια ιστορια!!!:D ευχαριστουμε!:clap:
 

toumpiotis

Member
Μηνύματα
892
Likes
649
Ταξίδι-Όνειρο
LENSOIS MARAHENSES
Φοβερές φωτογραφίες Ευτυχία.Προσωπικά θεωρώ το Eguisheim από τα ωραιότερα Αλσατικα χωριά .Γράψε και για την βραδυά στο tipi village ,αν και έχω πάει ούκ ολίγες φορές στο Europapark δεν διανυκτέρευσα ποτέ μέσα.
 

Eftichia

Member
Μηνύματα
858
Likes
1.285
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
Φοβερές φωτογραφίες Ευτυχία.Προσωπικά θεωρώ το Eguisheim από τα ωραιότερα Αλσατικα χωριά .Γράψε και για την βραδυά στο tipi village ,αν και έχω πάει ούκ ολίγες φορές στο Europapark δεν διανυκτέρευσα ποτέ μέσα.
Σε ευχαριστώ πολύ toumpiotis, άλλωστε η βοήθεια σου ήταν πολύτιμη!!!!

Δεν μπορώ παρα να συμφωνήσω μαζί σου για το Eguisheim!!

Όσο για το tipi village ήταν η κατάληξη του ταξιδιού μας-το καλύτερο τέλος ....μείναμε 2 νύχτες (1 νύχτα στην άμαξα και 1 νύχτα στην ινδιάνικη σκηνή)-γίναμε ήρωες της άγριας δύσης!!!!!!
Όμως αυτός θα είναι ο επίλογος........
 

Eftichia

Member
Μηνύματα
858
Likes
1.285
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
Η δεύτερη μέρα μας στην Αλσατία ξεκίνησε με χαλαρό ξύπνημα στο ξενοδοχείο μας στο Obernai .

Hotel Le Gouvernier
http://oi43.tinypic.com/2j18u2d.jpg

aoi40.tinypic.com_m751s1.jpg


Κι ενώ ο ασθενικός ήλιος ξεπρόβαλλε, ο μικρός παρακολουθούσε την Ντόρα την εξερευνήτρια αλα γαλλικά και αναρωτιόταν αν υπάρχει κάποιος εδώ ,που να μιλάει επιτέλους ελληνικά και πως θα μπορούσε να συναντήσει τον μικρό φίλο του Φρανσουά που παίζανε χθες στο εστιατόριο!!!!


Η πρωινή μας βόλτα στο Obernai ξεκίνησε με επιδρομή σε μια boulangerie για τα καταπληκτικά κρουασαν και λοιπά εδέσματα και στην συνέχεια για ενα καφέ . Ένα σορμπέ μύρτιλλο για τους μικρούς ...έτσι για να ξεκινήσει καλά η μέρα!


Πιστεύω πως τo Obernai είναι ιδανική βάση για την διαμονή στην Αλσατία.
Βρίσκεται στη διαδρομή του κρασιού στους πρόποδες των Βοσγίων και του Saint Odile mountain και προσφέρει μια αρμονική ισορροπία μεταξύ του αστικού κέντρου της πόλης και την ύπαιθρο.


Στο κέντρο του Obernai υπάρχουν όμορφα ανακαινισμένα μεσαιωνικά και αναγεννησιακά κτίρια-όλα με πλούσια ιστορία καθώς και όμορφα λουλουδιασμένα ξυλότοιχα σπίτια , το καμπαναριό Kappellturm (59,6m ύψος), το Δημαρχείο , η εκκλησία των Αγίων Πέτρου και Παύλου , η κρήνη της Αγιας ηγουμένης St Odile αλλά και τα τείχη μαζί με τους 30 πύργους που περιβάλλουν την πόλη.Η κυκλική διαδρομή γύρω απο τα τείχη χρησιμοποιείται ως χώρος περιπάτου.
aoi41.tinypic.com_2rnj60o.jpg

aoi40.tinypic.com_33fgaht.jpg

aoi43.tinypic.com_243hzcl.jpg

aoi41.tinypic.com_fx812t.jpg



Αφού απολαύσαμε στη πρωινή μας βόλτα την ομορφιά και την ηρεμία της πόλης (χωρίς τα πλήθη των τουριστών-που γενικά ήταν λίγοι) ξεκινήσαμε για το διπλανό χωριουδάκι Ottrott και συγκεκριμένα τo Saint Odile mountain με το ομώνυμο μοναστήρι αρχικά ,το ενυδρειο Les Naiades στη συνέχεια και μια ακόμα επίσκεψη σε ένα αμπελουργό κάπου ενδιάμεσα.


Το μικρό και όμορφο Ottrott κρυμμμένο μέσα στο πράσινο της γης του Mont St Odile μας καλοσώρισε σε μια γοητευτική ατμόσφαιρα λουλουδιών!


View attachment aoi39.tinypic.com_svhnx0.jpg
 

Eftichia

Member
Μηνύματα
858
Likes
1.285
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
Συνεχίσαμε για το μοναστήρι της Sainte Odile ,πολιούχου της Αλσατίας .


Σύμφωνα με το θρύλο η Odile κόρη του δούκα Etichon , γεννήθηκε τυφλή και αφού διώχθηκε απο τον πατέρα της ,βρήκε προστασία σε μοναστήρι της Βουργουνδίας όπου και ανέκτησε την όρασή της την ημέρα της βάπτισής της.΄Οταν επέστρεψε στο σπίτι της ο πατέρας της ήθελε να την παντρέψει με νεαρό πρίγκηπα αλλά αυτή αρνήθηκε , στο τέλος ο Etichon υποχώρησε και ιδρύθηκε η μονή Hohenbourg του οποίου η πρώτη ηγουμένη ήταν η Odile.


Η μονή St Odile-χώρος προσκυνήματος για όλους τους Αλσατούς- σε μια επιβλητική τοποθεσία και με βαρύ ιστορικό παρελθόν μας μάγεψε με την υπέροχη θέα, το εξαιρετικό φυσικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον καθώς και τα μονοπάτια πεζοπορίας στο βουνό St Odile.


Η μεγάλη αυλή με τα δέντρα των 200 ετών , η εκκλησία της μονής, η αίθουσα του προσκυνητή , εκκλησάκια και παρεκκλησια διακοσμημένα με θαυμάσιες τοιχογραφίες, έργα τέχνης και ψηφιδωτά
δίνουν ένα αρμονικό σύνολο.Μέσα απο το μοναστήρι φτάνεις στην ταράτσα απο όπου υπάρχει εκπληκτική θέα στην πεδιάδα της Αλσατίας ,το Στρασβούργο και το Μέλανα Δρυμό.


Απολαύσαμε το περπάτημα ακολουθώντας το δρομο που τυλίγεται γύρω απο τον τεράστιο βράχο στον οποίο είναι χτισμένη η μονή και συνεχίσαμε για μια μικρή πεζοπορία .

aoi42.tinypic.com_n5a1t.jpg

aoi43.tinypic.com_2a9vdye.jpg

aoi43.tinypic.com_xbiq7b.jpg

aoi44.tinypic.com_k2nwc7.jpg

aoi42.tinypic.com_2cmrk3a.jpg

Το βουνό St Odile είναι απο τα πιο δημοφιλή μέρη στην Αλσατία και προσφέρει διάφορες περιηγήσεις για αρχάριους και οικογένειες μέχρι έμπειρους πεζοπόρους.


Ξεκινήσαμε απο τη μονή ,στο μονοπάτι που οδηγεί στο μεγαλύτερο μεγαλιθικό μνημείο της Β.Ευρώπης ,σε ένα απο τα πιο σημαντικά προιστορικά έργα , τα απομεινάρια του περίφημου Pagan wall.
Είναι το τείχος(είχε χρησιμοποιηθεί είτε ως αμυντικό περίβλημα ή ως τόπος λατρείας), μια συλλογή απο πέτρες που βρίσκονται εκεί για αιώνες , χτίστηκε απο ανθρώπους των οποίων τα ίχνη χάθηκαν στην σκοτεινή ιστορία του βουνού.


Είμαστε σε ένα μοναδικό χώρο που οριοθετείται απο το τείχος όπου μπορείς να απολαύσεις την ηρεμία ,την γαλήνη ...να αισθανθείς το σεβασμό.
Είχα την εντύπωση οτι ο χώρος αυτός είχε κάτι το ιδιαίτερο ...κάτι μυστήριο......




aoi43.tinypic.com_doknkg.jpg
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Πανέμορφες εικόνες μας μεταφέρεις μέσα από την αφήγησή σου Ευτυχία μου! Ανυπομονώ για τη συνέχεια του υπέροχου ταξιδιού σας!
 

Eftichia

Member
Μηνύματα
858
Likes
1.285
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
Στο Ottrott βρίσκεται και το Parc Aquarium Les Naiades http://www.parclesnaiades.com/?cat=english&page=welcome ένα πάρκο υδρόβιας χλωρίδας και πανίδας που ενθουσίασε τα παιδιά μου μια και ήταν η πρώτη φορά που βρίσκονταν σε ενυδρείο.

Δεν ήταν πολύ μεγάλο ,όμως είχε πολλά είδη ψαριών από την Ασία, την Αφρική, την Αμερική, την Ευρώπη, καθώς και του κοραλλιογενούς υφάλου.
Τα παιδιά το διασκέδασαν πραγματικά και ξετρελάθηκαν καθώς συνάντησαν καρχαρίες, πιράνχας, κροκόδειλους του Νείλου, χελώνες, κάστορες της Χιλής, και χιλιάδες ψάρια με παράξενα σχήματα και χρώματα.

aoi42.tinypic.com_10o3fbb.jpg

aoi43.tinypic.com_2qlygd0.jpg

Wine tasting για τη συνέχεια στο κελάρι του Vonville Jean Charles στο Ottrott.http://www.vin-vonville.com/en
Eίχαμε κλείσει ραντεβού για ξενάγηση και μια μεγάλη παρέα γερμανών (ουτε ψύλος στον κόρφο μας) βρεθήκαμε σε ένα όμορφο σπίτι και στο αμτοσφαιρικό κελάρι του!!!

Στους πρόποδες του Mont Sainte-Odile, o Jean-Charles Vonville μεγαλώνει το αμπέλι του με πάθος και σεβόμενος τις παραδόσεις της οικογένειας που έχουν διαβιβασθεί από πατέρα σε γιο από το 1830 .Εκεί παράγεται το γνωστό Ottrott Rouge( κόκκινο κρασί) το οποίο και δοκιμάσαμε συνοδεία bretzel.
 
Last edited by a moderator:

Eftichia

Member
Μηνύματα
858
Likes
1.285
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
Η τελευταία , πιο ζεστή και πιο χαρούμενη μέρα μας στην Αλσατία ξεκίνησε με το γνωστό πρωινό!!!!


Σήμερα θα δούμε 2-3 ακόμα κουκλίστικα χωριά , ενα κάστρο και ακόμα, μια μεγάλη βόλτα με ποδήλατα και πικνίκ μέσα στη φύση!!!!!


Ξανά λοιπόν στο δρόμο του κρασιού και πρώτη μας στάση το πολύχρωμο Bergheim , 20 μόλις λεπτά απο το Obernai.


Μια όμορφη μικρή πόλη με ένα λιθόστρωτο κεντρικό δρόμο και έντονα βαμμένα σπίτια, είναι νομίζω η πιο πολύχρωμη πόλη της Αλσατίας που περιβάλλεται από ένα διπλό τείχος με 9 πύργους.
Ξεκινήσαμε την εξερεύνηση στην Place d'Arme, μια ελκυστική πλατεία με πολλά όμορφα σπίτια το δημαρχείο και την εκκλησία . Οι δρόμοι από την πλατεία, και ιδίως η Grand Rue, έχουν επίσης πολλά ενδιαφέροντα ζωγραφισμένα κτίρια.
Το χωριό έχει χαρακτηριστεί 4 * Ville Fleurie και έχει ένα δέντρο που λέγεται οτι βρίσκεται εκεί από το έτος 1300!

aoi43.tinypic.com_5d5wz.jpg

aoi41.tinypic.com_2921to3.jpg


View attachment aoi41.tinypic.com_96xilg.jpg

Ένα πραγματικό διαμάντι κρύβεται στο Bergheim και δεν είναι άλλο απο το Κτήμα Marcel Deiss.
Από τους κορυφαίους παραγωγούς της Αλσατίας.Μια απίστευτη ποικιλία κρασιών γίνεται εκεί που ομαδοποιούνται σε 3 κατηγορίες τα Vins de fruits, Vins de terroirs και Vins de temps.
Τα μεσαία είναι και τα πιο συναρπαστικά (δεν θα επεκταθώ σε αλλες λεπτομέρειες γιατί θα είμαι εκτος θέματος).
Για τους λάτρεις και αυτούς που ασχολούνται με το κρασί , αξίζει σίγουρα η επίσκεψη εκεί , στο κτήμα , στα κελάρια , στην αίθουσα γευσιγνωσίας.
Η γνωριμία με τον εκπληκτικό Marcel Deiss ,τον γιό του Mathew και την οινολόγο τους Marie Helen , η δοκιμή των κρασιών και αγορά ενός Altenberg Grand Cru , απο 13 αλσατικές ποικιλίες χρυσοπράσινο σκούρο χρώμα ,καθαρή μύτη ,πολύ φρέσκο, δύναμη και ένταση στο στόμα ....εξαιρετικό , τιμή 39ευρώ) ήταν για μένα μια μοναδική εμπειρία που θα θυμάμαι πάντα!!!!
aoi39.tinypic.com_2mfk9jo.jpg
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Αναρωτιεμαι βρε παιδια που ειναι ομορφοτερα να κανει καποιος το πρωτο του ταξιδι.
Αλσατια ή Βαυαρια -Ρομαντικη Οδο?
 

Eftichia

Member
Μηνύματα
858
Likes
1.285
Επόμενο Ταξίδι
τοσκανη
Ταξίδι-Όνειρο
καραιβικη
Μόλις λίγα χιλιόμετρα από Bergheim βρίσκεται το Chateau de Haut Koenigsbourg, ένα όμορφο κάστρο με εκπληκτική θέα.
Το κάστρο έχει μια μακρά και πολύπλοκη ιστορία από την κατασκευή του ως μεσαιωνικό φρούριο το 12αι ως την καταστροφή του το 1633.Έχει κατασκευαστεί εκ νέου στις αρχές του 20αι απο τον Kaiser Wilhem ΙΙ και σήμερα είναι όμορφα ανακαινισμένο και αξίζει μια επίσκεψη ειδικά σε μια καλή μέρα οπου μπορεί να θαυμάσει κανείς την όμορφη θέα.


Τα αμυντικά τείχη με τους πύργους των τειχών ,η κρεμαστή γέφυρα , ενα βαθύ πηγάδι ,η εσωτερική αυλή και πληθος δωματιών με αντικείμενα , έπιπλα και μεσαιωνικά όπλα.
Έξω υπάρχει μια αναπαράσταση ενός τυπικού μεσαιωνικού κήπου.


Τα αγόρια ενθουσιάστηκαν με τις πανοπλίες και το οπλοστάσιο .... με τη φαντασία τους βομβάρδισαν τους εισβολείς τρέχοντας στα πέτρινα σκαλοπάτια........και για το τέλος η απαραίτητη αγορά αναμνηστικών ......τι άλλο .... ιπποτικά σπαθιά!

aoi40.tinypic.com_ev5lc8.jpg

aoi43.tinypic.com_724sbb.jpg
aoi41.tinypic.com_a4wp6r.jpg

Στο όμορφο καφέ με την ανεμπόδιστη θέα απολαύσαμε τον καφέ μας και τη ζεστασιά του ήλιου.


Κατεβαίνοντας , μια ακόμα στάση στο γραφικό St Hippolyte για μια γρήγορη βόλτα και φευγουμε πίσω προς το Obernai με προορισμό το Molsheim ,30 λεπτά μακριά.


Το Molsheim μία τυπική Αλσατική πόλη , συνδέεται με το Στρασβούργο με το Bruche cycle path (μήκους 25 km περίπου) κατα μήκος του Canal de la Bruche.Ένα μονοπάτι για ποδηλάτες , για πεζοπόρους ,για παιδιά με πατίνια ,για οικογένειες με καροτσάκια δίπλα σε ένα κανάλι που
περιστρέφεται στο δάσος και στα χωριά .
Και μια και η Αλσατία είναι φτιαγμένη για ποδηλάτες ...........νοικιάσαμε τα ποδηλατάκια μας, φορτωθήκαμε τις προμήθειές μας και με σύμμαχο τον καιρό ξεκινήσαμε την βόλτα μας !!!!! (φυσικά δεν φτάσαμε στο Στρασβούργο)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.184
Μηνύματα
883.300
Μέλη
38.894
Νεότερο μέλος
mikesf

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom