Μαυρίκιος 12 μέρες στον Μαυρίκιο

Μηνύματα
78
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
Κίνα μάλλον..
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία Θιβέτ Νεπάλ
Περιεχόμενα

Αυτό ήταν!!! Άλλο ένα ταξίδι όνειρο έγινε πραγματικότητα..
Επειδή πολλά έχουν γραφτεί για το συγκεκριμένο νησί στο forum θα είμαι σύντομη για να μην κουράσω, απλά θα γράψω μερικά πράγματα για να μπορέσει κάποιος να πάρει μια ιδέα γι΄ αυτό το τόσο πολυδιαφημισμένο νησί.
H ιστορία του νησιού μεγάλη και πως θα μπορούσε να ήταν διαφορετική αφού έχουν περάσει Άραβες, Πορτογάλοι, Ολλανδοί, Γάλλοι και φυσικά Άγγλοι, γνωρίζει την πλήρη ανεξαρτησία του το 1992. Ο πληθυσμός του νησιού είναι ένα κράμα από διαφορετικές εθνότητες, Ινδούς, Κινέζους, Κρεολούς και Αφρικανούς. Αυτός είναι νομίζω και ο λόγος που κάνει το νησί τόσο διαφορετικό και όμορφο.
Η επίσημη γλώσσα τα Γαλλικά, ανεπίσημα δηλαδή μεταξύ τους μιλάνε Κρεολέζικα (το 95% μοιάζουν με τα γαλλικά), Αγγλικά, χωρίς να λείπουν τα κινέζικα και τα χίντι.
Λοιπόν, μετά από μία προσγείωση στον παράδεισο εντυπωσιακή σε σημείο που νόμιζα πως θα πάμε στην κυριολεξία στον "παράδεισο", ο μόνος που το διασκέδαζε μέσα στο αεροπλάνο ήταν ο γιος μου που έβλεπε τις αναταράξεις και την ομίχλη για παιχνίδι, καταφέραμε μετά από 10 λεπτά προσπάθειας να προσγειωθούμε στο διεθνές αεροδρόμιο Sir Seewoosagur Ramgoolam. Αφού περάσουμε από τις συνηθισμένες διαδικασίες και αφού ανταλλάξουμε τα ευρώ σε ρουπίες ,όπως μου είπατε στο Shibani, βγαίνουμε έξω όπου μας περιμένει ο οδηγός που θα μας οδηγήσει στο μέρος που θα μένουμε.
Μείναμε στο Pereybere στο Le Petit Prince (υπάρχει ιστοσελίδα Le Petit Prince - Home ) πραγματικά χαριτωμένο, πολύ καθαρό με την πισίνα ακριβώς έξω από το δωμάτιό μας και το βασικότερο μ΄ένα ζευγάρι την Μαριέλα και τον Ναν οι οποίοι φρόντιζαν για τα δωμάτια και τους επισκέπτες, πάρα πολύ ευγενικούς δεν υπάρχουν λόγια για να τους περιγράψω απλά δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ. Δεν είχαν ξαναγνωρίσει Έλληνες και μας φέρθηκαν τόσο καλά ενδιαφερόντουσαν κάθε μέρα πως περνάμε, αν θέλουμε κάτι ή αν χρειάζεται κάτι ο μικρός ήταν απίστευτοι, το ίδιο και οι ιδιοκτήτες!! Και η τιμή του δωματίου μόνο 33 ευρώ τη βραδιά!
Η απόσταση από το αερoδρόμιο στο Pereybere είναι περίπου μία ώρα και μας δόθηκε η ευκαιρία για μια γρήγορη ματιά στις ομορφιές του νησιού και όχι μόνο.. διαπιστώσαμε πως οδηγούν σαν τρελοί!! Μου θύμισε τους οδηγούς στο Κάιρο, χωρίς ικανοποιητική σήμανση στους δρόμους, με αυτοκίνητα να τρέχουν στο αντίθετο ρεύμα και χωρίς να λογαριάζουν προτεραιότητες αποφασίσαμε στα γρήγορα με τον άντρα μου να ΜΗΝ νοικιάσουμε τελικά αυτοκίνητο!!
Καλά, είπα πως θα είμαι σύντομη και είμαι μόνο στην πρώτη μέρα...μένουν άλλες 11:lol:
 

Attachments

  • 67,5 KB Προβολές: 333

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Πολυ καλη η τιμη του ξενοδοχειου,και απ`οτι ειδα ειναι αρκετα αξιολογο.
Οι δρομοι τους ειναι ασφαλτος η χωματοδρομοι?
Γραψε μας οτι μπορει να φανει χρησιμο,κι ας μην εισαι συντομη.
Επισης ποσο στοιχησε το ταξιδι στο συνολο του.
Ωραιες φωτο,περιμενω κι`αλλες.
Καλως ηρθες,καλη προσαρμογη.:p
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.404
Likes
17.235
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Μαυρίκιος, σούπερ! :clap:

Ξένε οι δρόμοι είναι άσφαλτος και μάλιστα καλής ποιότητας :)
 
Μηνύματα
78
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
Κίνα μάλλον..
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία Θιβέτ Νεπάλ
Πραγματικά οι δρόμοι είναι άσφαλτος πολύ καλύτεροι από ένα δικό μας επαρχιακό δρόμο. Δεν θα βρεις πουθενά χωματόδρομο εκτός και αν πας σαφάρι ή στους καταρράκτες Rochester που περνάς μέσα από φυτείες ζαχαροκάλαμου!
Απλά όταν έχεις μαζί σου και ένα 5χρονο το σκέφτεσαι πιο ώριμα να νοικιάσεις αυτοκίνητο στο Μαυρίκιο. Οι άνθρωποι δεν παίζονται στην οδήγηση!! Και πάλι μία μέρα που πηγαίναμε εκδρομή στο νότο με γραφείο το βανάκι το δικό μας (14 άτομα μέσα) τράκαρε με κάποιο άλλο, επίσης με τουρίστες στη πόλη Floreal ένα πολύ χαζό τρακάρισμα, όμως επειδή είναι πολύ οργανωμένοι σε τέτοια περιστατικά είχαν και οι δύο στο αυτοκίνητο κίτρινες κιμωλίες και σχεδίασαν στην άσφαλτο την πορεία του κάθε αυτοκινήτου. Η δε αστυνομία ήρθε σε 3 λεπτά!!!!
 

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Και για σαφαρι θα παω και τους Rochester θα δω.
Απλα επειδη ο Μαυρικιος ειναι ψηλα στη λιστα θελω να ξερω ορισμενα πραγματα.
Κατα τα αλλα η ποιοτητα των δρομων δεν με πολυαπασχολει,απλα θελω ναμαι προετοιμασμενος.
Αλλωστε σιγουρα θαναι σε καλυτερη κατασταση απ`αυτον που οδηγησα πριν ενα μηνα.:haha:
Περιμενω συνεχεια με λεπτομεριες.:sharkisland:
 

Attachments

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.383
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
xene μια χαρα ειναι ο δρομος της φωτο..τι εχει?:haha:

Ενας προβληματισμος υπηρχε για το ξενοδοχειο απ'οτι θυμαμαι , καθως η τιμη ηταν αστεια για τρικλινο , αλλα τελικα αποδειχτηκε σουπερ οπως και ολο το ταξιδι :).Συνεχεια απο Μαυρικιο συντομα fellow traveller!!
 
Μηνύματα
78
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
Κίνα μάλλον..
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία Θιβέτ Νεπάλ
Συνέχεια, επιτέλους...
To νησί είναι 61χιλ. σε μήκος και 45χιλ. σε πλάτος δηλαδή σχετικά μικρό όμως έχει τόσα ωραία μέρη για να δει κάποιος που νομίζω 10 μέρες είναι αρκετές μετά προσθέστε όσες θέλετε για ξεκούραση και ηλιοθεραπεία. Θα πρότεινα σε κάποιον μελλοντικό ταξιδιώτη να προτιμήσει να μείνει στο Pereybere ή Troux aux Biches η Mon Choisy γιατί είναι από τις πιο ωραίες δημόσιες παραλίες και γιατί βρίσκονται στο βόρειο μέρος του νησιού και ανάμεσα στο Grand Baie ένα από τα πιο τουριστικά μέρη στο Μαυρίκιο. Άλλες καταπληκτικές παραλίες είναι η Flic en Flac στη δυτική πλευρά και η Le Morne νότια. Το μεγαλύτερο μέρος του νησιού περιβάλλεται από ύφαλο γι αυτό και δεν θα δείτε ποτέ κύμα στις περισσότερες παραλίες του νησιού, θα ακούσετε μόνο το βουητό του ωκεανού και το κύμα να σκάει στον ύφαλο, μετά μία τεράστια λιμνοθάλασσα. Ακριβώς όπως τις βλέπουμε στις φωτογραφίες!!
To Grand Baie διαθέτει αμέτρητα τουριστικά γραφεία που μπορείτε να κλείσετε όποια εκδρομή θέλετε σε όποια τιμή θέλετε, πολλά εστιατόρια, μαγαζιά για souvenirs ακόμα και κλινική, αχρείαστη να είναι!
Επίσης είναι η χαρά του shopping therapy, τουλάχιστον για μένα ήταν, έχει ένα καταπληκτικό εμπορικό κέντρο το Sunset Boulevard Shopping Village ακριβώς στο κέντρο της πόλης, επισκεφθείτε το κατάστημα Baobab company στον 1ο όροφο θα βρείτε καταπληκτικά μπλουζάκια σε πολύ καλές τιμές(κάντε και λίγα παζάρια).
Αξίζει όταν πάτε στο Pereybere να κολυμπήσετε στην μικρή παραλία δεξιά μετά τις ενοικιάσεις για θαλάσσια σπορ, αφού περάσετε τα βραχάκια, ακριβώς δίπλα, λιγότερος κόσμος ωραιότερα νερά!
Στο Grand Baie βρίσκεται επίσης ένα σούπερ μάρκετ το U market, υπάρχει ταμπέλα κοντά στο εμπορικό που σας καθοδηγεί, εκεί μπορεί κάποιος να βρει να ψωνίσει ότι θέλει από φαγητό, γλυκά, φωτογραφικές μηχανές μέχρι σουβενίρ, στις πιο χαμηλές τιμές.
Από τουριστικά γραφεία υπάρχουν πολλά για να επιλέξετε εμείς χρησιμοποιήσαμε το EBRAHIM TRAVEL ακριβώς δίπλα από την M.C.B Bank πολύ καλό και πολύ ευγενικοί όλοι οι υπάλληλοι.
Εκδρομή υποχρεωτική φυσικά στον Μαυρίκιο είναι πού αλλού? Στο Ile aux Cerfs φυσικά.... Μην περιμένει κάποιος να βρει ελάφια στο νησί γιατί δεν υπάρχουν το μόνο που θα δει είναι μία από τις ωραιότερες παραλίες. Μπορείτε να επιλέξετε εκδρομή με ΒΒQ και σέγκα σε κάποιο διπλανό σημείο του νησιού ή απλά να φάτε στο catamaran. Εμείς επιλέξαμε το πρώτο και περάσαμε πολύ όμορφα, η παραλία στο συγκεκριμένο σημείο είναι σούπερ, και αφού μας μαγείρεψαν και σερβίρισαν το φαγητό οι ίδιοι μετά έπαιξαν μουσική τραγούδησαν και χόρεψαν σέγκα φυσικά!! Η τιμή επίσης πολύ καλή αν την κλείσετε μόνοι σας από πρακτορείο δεν θα ξεπεράσει τις 750 ρουπίες μαζί με το φαγητό δηλαδή 19 ευρώ. Συναντήσαμε Έλληνες εκεί που έκλεισαν την εκδρομή από το ξενοδοχείο με 30 ευρώ το άτομο χωρίς φαγητό μόνο μεταφορά, γι αυτό πριν πάτε οπουδήποτε καλά είναι να ψάξετε λίγο.
Γενικά ο Μαυρίκιος εκτός πεντάστερων ξενοδοχείων είναι ένα πάρα πολύ φθηνό νησί. Το φαγητό είναι πάρα πολύ καλό και οικονομικό. Αν βρεθείτε στο Pereybere να πάτε οπωσδήποτε να φάτε στο Κινέζικο που βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο, νόστιμο φαγητό και πολύ καλές τιμές (εμείς δεν πληρώσαμε ποτέ πάνω από 12-15 ευρώ τα 3 άτομα). Προσοχή όμως γιατί κλείνει το μεσημέρι από 14:30 ως 17:30 όπως και τα περισσότερα εστιατόρια στο νησί.
Σας αναφέρω μερικά μέρη που πρέπει να δείτε οπωσδήποτε γιατί Μαυρίκιος δεν είναι μόνο παραλίες:
Pamplemousses Botanical Garden. Υπάρχει πολύ καλή συγκοινωνία με 25 ρουπίες μπορείτε να πάτε με το λεωφορείο από το Grand Baie ή τα γύρω μέρη αν μένει κάποιος εκεί κοντά.Η είσοδος είναι 100Rs(2,50ευρώ) το άτομο και αν θέλετε και ξεναγό πληρώνετε επιπλέον 50Rs το άτομο.
Port Louis. Στην επιστροφή από τους βοτανικούς κήπους μπορείτε αν θέλετε να κάνετε μία στάση στην πρωτεύουσα του νησιού να περιπλανηθείτε στο Caudan Waterfront.
Mauritius aquarium στο Pointe aux Piments. Πολύ καλό ενυδρείο μεγάλη ποικιλία από ψάρια με φοβερή ατραξιόν τους καρχαρίες σε μία μεγάλη δεξαμενή ανοιχτή από πάνω για να βλέπετε το πτερύγιο να σας πλησιάζει!! Να είστε εκεί στις 11 το πρωί γιατί τότε είναι η ώρα που ταΐζουν τα ψάρια και θα έχετε την ευκαιρία να βοηθήσετε λίγο! Είσοδος 250Rs το άτομο και 95Rs τα παιδιά. Αν είστε στην παραλία Troux aux Biches πάρτε ένα ταξί με 150Rs και πηγαίνετε στο ενυδρείο, αξίζει τον κόπο.
Τriolet ινδουιστικός ναός Maheswarnath. Βρίσκεται 1,5 χιλ. μετά την Troux aux Biches ευθεία από το αστυνομικό τμήμα.
Cap Malheureux η εκκλησία με την κόκκινη σκεπή ένα ιστορικό σημείο του νησιού σε μία καταπληκτική τοποθεσία.
Βρείτε κάποιο πρακτορείο και κάντε τις εκδρομές που προτείνουν νοτιοδυτικά και νοτιοανατολικά γιατί είναι λίγο δύσκολο με αυτοκίνητο ή συγκοινωνία να τα γνωρίσετε σε 1 ή 2 μέρες.
Η συμβουλή μου είναι να βγείτε από το ξενοδοχείο και να κυκλοφορήσετε στο νησί άνετα. Είναι απόλυτα ασφαλές, πολύ εύκολο και οι κάτοικοι του νησιού είναι πάντα πρόθυμοι να σας βοηθήσουν. Θα φύγετε από το νησί με τις καλύτερες εντυπώσεις είμαι σίγουρη.
Εγώ πάντως κάποια στιγμή θα επιστρέψω σίγουρα!!
 

Attachments

xenos

Member
Μηνύματα
2.414
Likes
804
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Δεν πιστευω fellow να τελειωσες την ιστορια.:mad:
Δινεις παντως ενα κατατοπιστικοτατο report.:clap:
Σου ευχομαι να ξαναπας.....:cool:
Αλλα ελπιζω μεχρι τοτε....να εχω δει και γω το Μαυρικιο.....απο κοντα.:p
 
Μηνύματα
78
Likes
10
Επόμενο Ταξίδι
Κίνα μάλλον..
Ταξίδι-Όνειρο
Ινδία Θιβέτ Νεπάλ
Ξένε οποιαδήποτε απορία έχεις ρώτησέ με τώρα που τα έχω φρέσκα...
Σου εύχομαι να πας σύντομα γιατί αξίζει πραγματικά..
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.383
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Οντως ηταν συντομο αλλα κατατοπιστικο αρθρο :).
Πολυ ωραιες φωτο :clap:
Με το καλο και στο επομενο ταξιδι να περασετε τελεια!
 

ελενη ch

New Member
Μηνύματα
1
Likes
0
πωπω... ζηλεύω!! θέλω και εγώ μαυρίκιο!! λέω να πάω,πρώτα ο θεός, κάπου κοντά στα χριστούγεννα... ας με βοηθήσει όποιος μπορεί plz:roll: μήπως μπορείτε να μου πείτε πόσο σας κόστισε η διαμονή για 12 ημέρες; άν επιτρέπετε φυσικά...;)
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.212
Μηνύματα
883.810
Μέλη
38.904
Νεότερο μέλος
pstrougaris@yahoo

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom