Ιταλία 1997 Ιταλία Δεύτερο ταξίδι εξωτερικό και πρώτο ως έγγαμος

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Μην περιμένετε να διαβάσετε ρομαντική ιστορία.
Είναι απλά μια καταγραφή από τα υπολείμματα που έχουν μείνει στη μνήμη μου.

Βρισκόμαστε στο 1996, η αδελφή της συζύγου μου με το μπατζανάκη μου έκαναν το γαμήλιο ταξίδι τους με πρακτορείο στην Ιταλία.
Τότε οι δουλειές είχαν αρχίσει να πηγαίνουν καλά οπότε κάπως ζηλέψαμε και αποφασίσαμε να πάμε και εμείς του χρόνου. Θα ήταν το πρώτο ταξίδι της συζύγου μου στο εξωτερικό.
Αύγουστος 1997, απευθύνομαι σε ταξιδιωτικό γραφείο και μου κλείνει οδικό μία εβδομάδα «Ο γύρος της Ιταλίας» σε πρακτορείο γνωστό της Θεσσαλονίκης.
Εκκίνηση από Αθήνα, ένα γκρουπ γύρω στα 25 άτομα, οι περισσότεροι συμπαθείς αλλά υπήρξαν και 2-3 ζευγάρια θα τα χαρακτηρίσω αντιπαθητικά λόγω συμπεριφοράς.
Ξεκίνημα για Ηγουμενίτσα, επιβίβαση στο πλοίο, ταξίδι νυχτερινό και αφού βολευτήκαμε στις καμπίνες μας φτάσαμε στο Μπάρι το πρωί.
Δεν μείναμε στο Μπάρι ούτε δευτερόλεπτο και κινήσαμε για την Νάπολη. Εντυπωσιακοί δρόμοι γέφυρες που εναλλάσσονταν με τούνελ, εκτάσεις με καλλιέργειες, χωριά πάνω σε υψώματα Μικρή βόλτα στο κέντρο της Νάπολης και στη συνέχεια επίσκεψη στην Πομπηία με ξενάγηση.
Εδώ κάνω μια παρένθεση για να πω πως είχαμε ξεναγό ένα παλικάρι φοιτητής (μάλλον αιώνιος), σπουδαστής σε σχολή αρχιτεκτονικής. Ίσως ήταν ο καλύτερος ξεναγός που έχω συναντήσει. Σε όλο το ταξίδι μας πλούτισε με πολλές γνώσεις και λεπτομέρειες που κυριολεκτικά «μπουκώσαμε», ας είναι καλά όπου και αν είναι…
Από εδώ και πέρα δεν θυμάμαι πόσες μέρες μείναμε σε κάθε μέρος απλά περιγράφω σημεία επίσκεψης.
Δεν μείναμε στη Νάπολη, φύγαμε κατευθείαν για Ρώμη. Φτάσαμε βράδι σε ένα ξενοδοχείο μακριά από το κέντρο. Την επόμενη μέρα ξενάγηση στην πόλη. Δεν χρειάζεται να απαριθμήσω τα αξιοθέατα. Δυστυχώς τότε δεν υπήρχε χρόνος για το Βατικανό το οποίο επισκεφθήκαμε χρόνια μετά μόνοι μας.
Πρέπει να πω πως το όλο ταξίδι ήταν ένα διαρκές τροχάδι.
Την επόμενη μέρα φύγαμε για Φλωρεντία με ενδιάμεση στάση την Σιέννα με την εντυπωσιακή πλατεία της και τα πανέμορφα δρομάκια της.
Μείναμε στην περιοχή της Φλωρεντίας μια ώρα μακριά από το κέντρο και η επίσκεψη ήταν πολύ βιαστική και επιφανειακή. Σχεδόν δεν την θυμόμουν αλλά βρεθήκαμε άλλες δύο φορές άλλες χρονιές και την απολαύσαμε.
Μετάβαση αστραπή στην Πίζα για φωτογραφίες και επιστροφή.
Νωρίς το πρωί αναχώρηση για Μιλάνο μέσω Μπολόνιας. Ντουόμο και Γκαλερία Βιττόριο Εμμανουέλε… αυτά προλάβαμε και είδαμε ( ; ).
Η μνήμη μου αδυνατεί να θυμηθεί που μείναμε στο Μιλάνο.
Τότε ο ξεναγός μας φανέρωσε το τυράκι:
- Θέλετε να πάμε Ελβετία στο Λουγκάνο;
- Ναι!!! Όλοι με μια φωνή.
- Το κόστος είναι 500 δραχμές το άτομο.
- Σύμφωνοι!
Περάσαμε τα σύνορα με έναν τυπικό έλεγχο και βρεθήκαμε στο Λουγκάνο όπου μας έκαναν εντύπωση τα έργα του Fernando Botero που ήταν διάσπαρτα στην πόλη.
Α! και το πόσος σεβασμός πρωτόγνωρος για μας τους Έλληνες υπήρχε από τους οδηγούς στους πεζούς.
Την επόμενη μέρα αφού επισκεφτήκαμε την Gardaland που περάσαμε πολύ όμορφα συνεχίσαμε στην Βερόνα για να χαϊδέψουμε και εμείς ως είθισται το στήθος της Ιουλιέτας καταλήξαμε στο Μέστρε όπου και διανυκτερεύσαμε στο ξενοδοχείο.
Πρωινό ξύπνημα με όρεξη όμως η αλγεινή εντύπωση μας έκανε ο διαχωρισμός στο πρωινό μας χάλασε λίγο... Διαφορετική αίθουσα με φτωχό πρωινό μόνο για τους Έλληνες!
Στη συνέχεια Βενετία, Πλατεία Αγ. Μάρκου με πλήθος περιστεριών που αν άπλωνες το χέρι σου κάθονταν επάνω, Γέφυρα Στεναγμών, επίδειξη κατασκευής μουράνο, βόλτα με γόνδολα στα βρώμικα τότε κανάλια που επέπλεαν περιττώματα και σαπουνάδες, βόλτες στα στενάκια.
Θα έλεγα ότι στο ταξίδι αυτό ήταν η καλύτερη μέρα, σχετικά άνετη και με πολλά σημεία ενδιαφέροντος.
Ημέρα επιστροφής η επόμενη… Αποχωριστήκαμε τον ξεναγό αφού τον ευχαριστήσαμε.
Προορισμός Αγκόνα, στάση στη Miniatura για να θαυμάσουμε τις μικρογραφίες μνημείων από διάφορες χώρες, πολλά τα χιλιόμετρα αλλά παρά την ανησυχία συνοδού και οδηγού φτάσαμε εγκαίρως.
Αφού επιβιβαστήκαμε στο πλοίο διαπιστώσαμε πως οι καμπίνες που είχε κλείσει το πρακτορείο δεν ήταν αρκετές για να μας καλύψουν άρχισαν οι τσακωμοί με τους αντιπαθητικούς να παίρνουν τις καμπίνες με το έτσι θέλω. Δώσαμε τόπο στην οργή και εθελοντικά μείναμε στο σαλόνι γιατί θεωρήσαμε ότι κάποιο από το γκρούπ δεν θα τους ήταν επώδυνο μιας και ήταν κάποιας ηλικίας.
Πρέπει να σημειώσω πως το πρακτορείο ένα μήνα μετά προς τιμήν του μας επέστρεψε το αντίτιμο της καμπίνας χωρίς καν να το ζητήσουμε.
Αποβίβαση στην Πάτρα και επιστροφή στην Αθήνα.
Θα έπρεπε να κάνουμε μερικά ταξίδια ακόμα με γκρουπ (Ισπανία, Γαλλία, Τυνησία, Ταυλάνδη, Κίνα) για να ξεθαρέψουμε και να αρχίσουμε τα ταξίδια μόνοι μας με εξαίρεση δύο χρόνια πριν στην Καππαδοκία με γκρουπ γιατί το θεώρησα ξεκούραστο και οικονομικό.
Συμβουλή σε όσους ταξιδεύουν με γκρουπ: Προσπαθήστε να ξεφύγετε από τα μαντρώματα, τολμήστε να κυκλοφορήσετε και μην δέχεστε να σας πάνε όπου θέλουν για το κομίσιον…

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Κάθε φορά, το επόμενο
Πεθαίνω για παλιές ιστορίες!
Λόγω έλλειψης της πληροφορίας, τα γραφεία τότε όντως έκαναν αυτούς τους εξοντωτικούς γύρους 10 πόλεις σε 1 βδομάδα, ό,τι έβλεπες, έβλεπες, ευτυχώς πλέον υπάρχουν πολλές εναλλακτικές ακόμη κ αν προτιμάς να ταξιδεύεις με γραφείο.

Sam-chal

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απρογραμμάτιστο
Ταξίδι-Όνειρο
Περού, Χιλή, Βολιβία
Πεθαίνω για παλιές ιστορίες!
Λόγω έλλειψης της πληροφορίας, τα γραφεία τότε όντως έκαναν αυτούς τους εξοντωτικούς γύρους 10 πόλεις σε 1 βδομάδα, ό,τι έβλεπες, έβλεπες, ευτυχώς πλέον υπάρχουν πολλές εναλλακτικές ακόμη κ αν προτιμάς να ταξιδεύεις με γραφείο.
Λες να γράψω και για το γαμήλιο ταξίδι στην Κρήτη το 1984 20 μέρες με μηχανή και σκηνή;

varioAthens

Member
Αχ Παναγια μου ποσα χρονια πισω με ταξιδεψες... παιδι ημουν και θυμαμαι οτι τα ταξιδια με γκρουπ ηταν ακριβως αυτο που περιγραφεις: εβλεπες επιφανειακα τις χωρες που πηγαινες, εμενες σε κατι ασχετα σημεια, μακρυα απο τις πολεις ενδιαφεροντος και ησουν ολη μερα σε ενα πουλμαν γιατι μπορει μεν να μην ειχαμε δει τιποτα απο την πολη που βρισκομασταν αλλα παρουσιαζοταν μια τρομερα "ενδιαφερουσα" προαιρετικη εκδρομη που "επρεπε" να παμε.... αμα σου πω οτι πιο πολυ θυμαμαι τα τσιφτετελια που χορευαν στο διαδρομο του πουλμαν και κατι φολκλορικες βραδιες φανταζομαι θα με πιστεψεις.
Ελα ομως που τοτε τα ταξιδια με γκρουπ ηταν μονοδρομος ελλειψει ιντερνετ... εδω και Ελλαδα κλειναμε δωματια στα τυφλά... ποιος το θυμαται αυτο το περιοδικο να σηκωσει τα χαπια της πιεσης?
1771417492675.png

Smaragda53

Member
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Αχ Παναγια μου ποσα χρονια πισω με ταξιδεψες... παιδι ημουν και θυμαμαι οτι τα ταξιδια με γκρουπ ηταν ακριβως αυτο που περιγραφεις: εβλεπες επιφανειακα τις χωρες που πηγαινες, εμενες σε κατι ασχετα σημεια, μακρυα απο τις πολεις ενδιαφεροντος και ησουν ολη μερα σε ενα πουλμαν γιατι μπορει μεν να μην ειχαμε δει τιποτα απο την πολη που βρισκομασταν αλλα παρουσιαζοταν μια τρομερα "ενδιαφερουσα" προαιρετικη εκδρομη που "επρεπε" να παμε.... αμα σου πω οτι πιο πολυ θυμαμαι τα τσιφτετελια που χορευαν στο διαδρομο του πουλμαν και κατι φολκλορικες βραδιες φανταζομαι θα με πιστεψεις.
Ελα ομως που τοτε τα ταξιδια με γκρουπ ηταν μονοδρομος ελλειψει ιντερνετ... εδω και Ελλαδα κλειναμε δωματια στα τυφλά... ποιος το θυμαται αυτο το περιοδικο να σηκωσει τα χαπια της πιεσης?
View attachment 526935
Το περιοδικό δεν το θυμάμαι, αλλά τα χάπια μου για την πίεση τα παίρνω! Ποιο είναι?

varioAthens

Member
Το περιοδικό δεν το θυμάμαι, αλλά τα χάπια μου για την πίεση τα παίρνω! Ποιο είναι?
Kαλε δεν θυμασαι ενα χοντρο περιοδικο σαν τουβλο που εβγαινε ετησιως και ειχε για καθε μερος της Ελλαδας καποια (λιγα) ξενοδοχεια με τα τηλεφωνα τους? Οι πιο λαρτζ επιχειρησεις εβαζαν και φωτο βεβαια. Και οταν ετοιμαζομασταν για διακοπες παιρναμε σε αυτα τα ξενοδοχεια τηλεφωνο στα τυφλα, χωρις να βλεπουμε ουτε δωματιο ουτε τιποτα...

Smaragda53

Member
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ταξίδι-Όνειρο
Πολυνησία
Kαλε δεν θυμασαι ενα χοντρο περιοδικο σαν τουβλο που εβγαινε ετησιως και ειχε για καθε μερος της Ελλαδας καποια (λιγα) ξενοδοχεια με τα τηλεφωνα τους? Οι πιο λαρτζ επιχειρησεις εβαζαν και φωτο βεβαια. Και οταν ετοιμαζομασταν για διακοπες παιρναμε σε αυτα τα ξενοδοχεια τηλεφωνο στα τυφλα, χωρις να βλεπουμε ουτε δωματιο ουτε τιποτα...
Αααα ναι, τώρα που το λες, το θυμηθηκα! Σηκώνω ψηλά τα χάπια της πίεσης!!!!

paefstra

Member
Εμεις πηγαιναμε χυμα και μας βρισκανε οι πινακιδες "room to let". Αλλα επρεπε να κινηθεις γρηγορα. Μετα πηγαινες "τουριστικη αστυνομια" που ειχε τα τηλεφωνα και επαιρνες επι τοπου. Με ολο το ρισκο να μη βρεις δωματιο, αλλα τουλαχιστον το εβλεπες πρωτα.

dammys

Member
Να πω ότι στα αρκετά ταξίδια που έχω κάνει με γκρουπ έχω λατρέψει ξεναγούς και την έχω καταβρει με την κοινωνιολογική μελέτη των συμμετεχόντων. Έχω γελάσει και κλάψει από τα γέλια με διάφορα περιστατικά. Έχω γνωρίσει πολλούς/ες απίστευτες προσωπικότητες.
Νο 1 η κυρία (γιαγιά) Έλλη -αν ζει ακόμα- χήρα μανιώδης καπνίστρια , ήρθε στο ταξίδι εποχή κρίσης με 20 πακέτα καρέλια μπλε στην τσάντα.Έβγαλε το αεροπορικό ταξίδι με ένα τσιγάρο σβησμένο στο στόμα. Μόλις είχε χάσει τον άνδρα της και είχε αρχίσει τις εκδρομές. Στην Ρώμη χάθηκε στην επίσκεψη στο Βατικανό. Χωρίς να ξέρει Αγγλικά και ενώ την ψάχναμε 1-2 ώρες , κατάφερε να βρει Ιταλούς αστυνομικούς, να πάρουν αυτοί τηλέφωνο στα παιδιά της στη Θεσσαλονίκη, δεν υπήρχαν κινητά τότε για όλους- να πάρουν τα παιδιά στο πρακτορείο και εκείνοι στον ξεναγό και να δώσουμε ραντεβού στην εκκλησία του Αγ.Πέτρου για να την μαζέψουμε με το πούλμαν. Όταν ανέβηκε στο λεωφορείο έγινε πανζουρλισμός και ο ξεναγός την ρωτά:
Πού ήσουν;
Στον Άγιο Πέτρο.
Και δεν σε κράτησε;

Αχ ρε κυρία Έλλη να σαι καλά όπου κι αν είσαι...

varioAthens

Member
Εμεις πηγαιναμε χυμα και μας βρισκανε οι πινακιδες "room to let". Αλλα επρεπε να κινηθεις γρηγορα. Μετα πηγαινες "τουριστικη αστυνομια" που ειχε τα τηλεφωνα και επαιρνες επι τοπου. Με ολο το ρισκο να μη βρεις δωματιο, αλλα τουλαχιστον το εβλεπες πρωτα.
Ειτε ετσι ειτε αλλιως εγω θυμαμαι οτι με ψιχουλα μεναμε στο νησι 15 μερες!! Ωραιες εποχες!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.996
Μέλη
40.050
Νεότερο μέλος
sociology

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom