mitnic

Member
Μηνύματα
92
Likes
480
Επόμενο Ταξίδι
Ουκρανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Οδικώς Ινδια, Βιετναμ

Μια σύντομη περιγραφή του 3μήνου ταξιδιού μας εγώ και η Χαρά- ΤΟ κατοικίδιο - στην Ευρώπη. Ιταλία, Αυστρία, Γερμανία, Δανία, Σουηδία, Νορβηγία από Μάιο έως τον Αύγουστο του 2011
Κομμάτι Πρώτο Αγκόνα- Βερολίνο.
05-05-2011 από Ancona σε Sirmione, Italia
Άφιξη στην Ancona από Πάτρα και Αποβίβαση στις 12:07. Η διαδρομή Χαλαρή και από παραδρόμους. όλοι σε αρίστη κατάσταση άφιξη σε Sirmione στις 6:29
μετά από 370 χλμ με μέση ταχύτητα 58 χλμ σύμφωνα με το GPS. Κατανάλωση 32,5 λίτρα με τιμή 1,42? το λίτρο.

Πάρκινγκ για διανυκτέρευση λίγο πριν την είσοδο στο κάστρο σε κοινό σχεδόν χώρο με λεωφορεία και ΙΧ. 21?,

χωρίς καμία διευκόλυνση- νερό, ρεύμα. Τουαλέτα τις εργάσιμες ώρες με πληρωμή και αρκετά μακριά. Το χωριό τώρα όμορφο, αναμενόμενη τουριστική παγίδα. Όλα τα ισόγεια τουριστικά μαγαζιά. Για ένα απόγευμα καλά ήταν...
Και κάτι άλλο
Προσοχή στο λιμάνι στην Πάτρα. Βρέθηκε λαθρομετανάστης στον έλεγχο από την ασφάλεια κάτω από το κάλυμμα του ποδηλάτου!!!


06-05-2011 Από Sιrmione IT σε Innsbruck AUS.
Η διαδρομή από τον παραλίμνιο δρόμο- πολύ αργή λόγω συνεχών οικισμών- πανέμορφη! Δυστυχώς ο δρόμος είναι αρκετά στενός και δεν υπάρχει χώρος ούτε για στάση στο μεγαλύτερο μέρος της. Τα λίγα σημεία που επιτρέπετε το πάρκινγκ έχουν απαγορευτική μπάρα ύψους (2.20μ)
Στάση μόνο στο Lazise.
Το πάρκινγκ ακριβώς απέναντι από την κυρία είσοδο, με το "Lazise" και το έμβλημα της πόλης, προσφέρεται για διανυκτέρευση.
17? χωρίς καμία παροχή! Εγώ πάντως την γύρισα χαζεύοντας σε 3 ώρες με ένα γρήγορο καφέ....
Συνεχίζοντας πέρασμα από το Arco με το αιωρούμενο σχεδόν πάνω από το κεφάλι σου κάστρο. Επισκέψιμο με φανταστική θέα. Από εκεί 40χλμ σε 40΄από την SS45 και ήμουν στο Trento. Από εδώ και μετά λόγω λάθους προγραμματισμού του GPS σε συντομότερη αντί ταχύτερη διαδρομή, στο Bolzano πήρα την SS508 προς Sarentino αντί την SS12 η E45 μέσω Bressanone για Innsbruck.

07-06-2011 Innsbruck camping
Camping*- Campingplatz Kranebitten Innsbruck Tirol
υπέροχο κάμπινγκ με πεντακάθαρους, υπερπολυτελείας κοινόχρηστους χώρους , παροχή ρεύματος, νερού και αποχέτευσης καθώς και WiFi ίντερνετ σε κάθε χώρο πάρκινγκ! Και όλα αυτά με 20?!!!


Εξίσου όμορφο και εύκολα προσβάσιμο- με δύο λεωφορεία άλλα κοντά- (1.80?) το κέντρο του Innsbruck. Γυρνάγαμε σχεδόν όλη μέρα με υπέροχο ήλιο… εξ ου και η ηλιοθεραπεία στο κέντρο, στο παραποτάμιο “beach club”


08-05-11 Ινσμπουρκ (Innsbruck) – Νυρεμβέργη (Nürnberg)
Με λύπη αφήσαμε το κάμπινγκ στις 9:22 χαλαρά και με στάση για καφέ, τα 296 km σε 4:43:42 μέση ταχύτητα 63 km/h σύμφωνα με τον "ρουφιάνο"
Είχα σκοπό να μείνω στο Knaus Campingpark
Herzlich Willkommen bei den KNAUS Campingparks - knauscamp.de
N49 25.411 E11 07.292
Αλλά κάτι η τιμή 24?, κάτι ότι δεν υπήρχε ούτε μία ενημερωτική ταμπέλα στην ρεσεψιόν σε άλλη γλώσσα πλην γερμανικά, κάτι ότι ήταν κλειστά για μεσημέρι και απαγορευόταν με μπάρα η είσοδος και η έξοδος!!! Αν είναι δυνατόν! Με αυτά και άλλα- η συγκοινωνία στα 1, 5 χλμ.- λόγω του ότι ήταν και Κυριακή έφυγα προς το κέντρο της Νυρεμβέργης όπου και πάρκαρα άνετα και τζάμπα. Κατά την διαδρομή προς το κέντρο τσέκαρα και το ελεύθερο κάμπινγκ- δίπλα στην 'Άρένα"- για αυτοκινούμενα όπου και τελικά επέστρεψα αργά το απόγευμα για διανυκτέρευση.
Volkspark Dutzendteich
N 49°25'29 O 11°06'20"
Volkspark Dutzendteich

Το μέρος- στην άκρη του πάρκου- μετά την δύση του ηλίου ερημώνει . Παρόλα αυτά λόγω του ότι υπήρχαν τέσσερα ακόμη αυτοκινούμενα αποδείχτηκε αρκετά ασφαλές . Α, πριν την δύση ήταν ένα απέραντο πικ-νικ με άπειρες ψησταριές – κάθε οικογένεια η παρέα την δική της – και μια ευχάριστη τσίκνα στον αέρα. Σημειωτέων ότι υπήρχαν ειδικά τσιμεντένια κουτιά για να τις αδειάζουν στο τέλος- πριν να μπουν στα πόρτ μπαγκάζ- τα κάρβουνα!
Όσο για την Νυρεμβέργη τώρα αυτή καθ’ εαυτή την γυρνάς- το ιστορικό κέντρο και το κάστρο, χωρίς μουσεία- σε 4 με 5 ώρες περίπου.


09-05-2011 Νυρεμβέργη (Nürnberg)- Βερολίνο (Berlin)
Ξεκινήσαμε 07:30, μετά από την πολύ πρωινή βόλτα με την Χαρά στο πάρκο, το οποίον είχε μετατραπεί από τα κατά τα άλλα πολιτισμένους Γερμανούς σε χωματερή!
Μετά από 410 km σε 5:49:08 ώρες – στάση για καφέ και απόφαση να επισκεφτούμε το Potsdam- με μέση ταχύτητα 74 km/h φτάσαμε στο Potsdam
για μια επίσκεψη σε ένα πανέμορφο πάρκο, το Sanssouci Park


Sanssouci Park Potsdam Berlin
Αργά το απόγευμα κάναμε τα εναπομείναντα 40 χλμ για Βερολίνο.
Εδώ, στο Βερολίνο έχουμε ένα μεγάλο διάλυμα μέχρι τέλη Ιούνη , λόγω κόρης. Στην τελευταία φώτο το πάρκινγκ- για σχεδόν ένα μήνα- κάτω από το σπίτι της. Έχει εγκατασταθεί στο Βερολίνο τον τελευταίο καιρό.

Βερολίνο

Brandenburger Tor, Berlin Victory Column(Siegessäule), Reichstag


Berliner Fernsehturm, East-Side-Gallery, Supreme Parish and Collegiate Church



Oberbaumbrücke, Treptower Park, Treptower Park


Soviet War Memorial, SONY-Center am Potsdamer Platz

27-05-2011 Βρέμη (Bremen)

Πεταχτήκαμε το σαββατοκύριακο στην να δει κάτι φίλες της η κόρη μου. Το ταξίδι στους γερμανικούς αυτοκινητόδρομους άνετο αλλά και μονότονο μέχρι υπνηλίας… 5:33:30 ώρες με τις καφέ-στάσεις για τα 399 km, με μέση ταχύτητα 72 km/h και κατανάλωση στα 10 λίτρα /100 κλμ. Τα ίδια πάνω κάτω και η επιστροφή .
Η Βρέμη τώρα σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη εάν είναι κοντά η καλλίτερα επάνω στην διαδρομή. Τα αξιοθέατα στην Βρέμη είναι κατά 90% συγκεντρωμένα στην κεντρική πλατεία Marktplatz , το δημαρχείο rathaus- (ποντικό-σπίτι ) -κάτι ήξεραν οι παλιοί- το άγαλμα του Roland, Το Ratskeller, είναι το κελάρι του δημαρχείου, δεδομένου ότι δημιουργήθηκε το έτος 1405 είναι το παλαιότερο-λένε- κελάρι κρασιού στην Γερμανία και σήμερα ένα μεγάλο μέρος του είναι εστιατόριο. Τον καθεδρικό του Αγίου Πέτρου και άλλα όμορφα κτήρια στο Altstabt .


Town Hall , Handelskammer, Stadtmusikanten, Dom-Museum

Κατεβαίνοντας τον δρόμοBöttcherstraße (κατασκευαστών βαρελιών) βγαίνεις στο ποτάμι .
Απέναντι και κάτω από τον δρόμο στην όχθη του weser είναι η αφετηρία των μικρών κρουαζιερόπλοιων. Βαδίζοντας αριστερά στην όχθη μετά την γέφυρα σε καμιά 300 μέτρα αριστερά πάλι μπαίνεις στο παλαιότερο κομμάτι της πόλης

στο Schnoor με σοκάκια και σπίτια του 15&16 αιώνα.
Ο σιδηροδρομικός σταθμός, το στάδιο-στο παρκινγκ του γίνετε ένα μεγάλο παζάρι την Κυριακή.


Ακριβώς πίσω το πάρκο Bürgerpark για περπάτημα στο πράσινο με λίμνες, φάρμες και άλλα καλούδια. Δύο φορές σε μέγεθος απ΄ όσο το Hyde Park στο Λονδίνο.
Για την διαμονή τώρα, από τις δύο λύσεις, κάμπινγκ αλλά αρκετά μακριά η ¨χώρο διανυκτέρευσης¨ με 10? +1? τουαλέτα την ημέρα + 1? ανά ντους και ανεξαρτήτως ατόμων. Προτιμήθηκε η 2η .

Λεπτομέρειες εδώ
Stellplatz Bremen
53°01,51N / 08°51,26E
Αρκετά κοντά από το παρκινγκ περνάς τον weser απέναντι με μικρό φέρυ, περίπου στο 1 χλμ νότια του ¨Schnoor¨ που λέγαμε. Δρομολόγια συνεχόμενα από 8 το πρωί μέχρι και 11 το βράδυ. Τιμή με σκύλο και επιστροφή 3.20?.

Συνεχίζεται...
 
Last edited:

wotan1975

Member
Μηνύματα
879
Likes
129
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Η.Π.Α.
Σε ζηλευωωωωωω!
 

Giristroula

Member
Μηνύματα
723
Likes
348
Επόμενο Ταξίδι
κάτσε να μαζώξω κάνα χρήμ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κίνα, Ιαπωνία
Μήπως στο επόμενο ταξίδι σου μπορώ να γίνω το κατοικίδιό σου; Δε με λένε Χαρά, αλλά μπορώ να μετονομαστώ!
 

mitnic

Member
Μηνύματα
92
Likes
480
Επόμενο Ταξίδι
Ουκρανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Οδικώς Ινδια, Βιετναμ
2011 Αθήνα- Νορβηγία IΙ

2011 Αθήνα- Νορβηγία ΙΙ

Μια σύντομη περιγραφή του 3μήνου ταξιδιού μας – εγώ και η Χαρά- στην Ευρώπη. Ιταλία, Αυστρία, Γερμανία, Δανία, Σουηδία, Νορβηγία από Μάιο έως τον Αύγουστο του 2011



Κομμάτι Δεύτερο Berlin σε Oslo

07-06-2011 Ξεκινήσαμε από Berlin για Puttgarden- Fehmarn
Με τις καλύτερες εντυπώσεις από το πανέμορφο και εύκολο στην καθημερινή ζωή Βερολίνο - ακριβώς ότι μας λείπει δηλαδή- α, και αρκετά φθηνότερο από την Αθήνα/ Ελλάδα…
Η αρχική ιδέα ήταν μια επίσκεψη στο Αμβούργο –Hamburg- Αλλά κάτι τα αγγουράκια και τα λοιπά θανατηφόρα ζαρζαβατικά κάτι ότι θα έχω αρκετό χρόνο στην επιστροφή και αποφασίστηκε το "Lubeck" για μονοήμερη επίσκεψη με μια βραδιά διανυκτέρευση στην άκρη του δρόμου στο μέσον μεταξύ κεντρικής πλατείας και Σ. σταθμού.
Μου φάνηκε και τελικά ήταν αρκετά ασφαλές.
53 51΄58.37¨Ν 10 40΄24.73¨Ε
Αρκετά όμορφη μικρή πόλη, ουσιαστικά ένα νησάκι- το ιστορικό κέντρο- στην μέση του ποταμού.
Η διαδρομή άνετη και αδιάφορη- όπως πάντα- Γερμανικοί αυτοκινητόδρομοι γαρ και σε Πεδιάδα... μια παράκαμψη- ένα μικρο κομμάτι σε παράδρομο με όμορφα χωριουδάκια- με έβγαλε από την ανία.

9:56:43πμ με στάσεις - άφιξη 5:34:19μμ, 319km 29λίτρα πετρέλαιο στο 1.46? το λίτρο)
Αλλαγή φιάλης γκαζιού – είχα γερμανική να επιστρέψω- 11 κιλά 26?

Lübeck



8/6/2011
Πέρασμα στην Δανία. Πρωί την επόμενη- μετά την καθιερωμένη πρωινή βόλτα με τον σκύλο- αναχώρηση για Puttgarden- Fehmarn - 6:57:11 πμ σε 1:40:34 τα 91.1km μέση ταχύτητα 54 km/h
Εκεί το φέριμποτ στην Δανία, στο Rodby με την "Scandlines"
84? (μέχρι 6 μέτρα). Διαδρομή 45΄
στάση στο πάρκινγκ μεταξύ δυο γεφυρών στο Farøbroerne
N54 56.930 E11 59.199

Όμορφο, πεντακάθαρο με ένα εστιατόριο/ καφέ με θέα την γέφυρα
9:38:00 πμ σε 3:33:27 τα 160km. μέση τ. 45km/h από Rodby σε Κοπεγχάγη (Copenhagen)
Κατευθείαν στο κάμπινγκ στο Bellahoej
Bellahoej Camping
N55 42.126 E12 30.762
το πλησιέστερα στο κέντρο και το φθηνότερο. 55? για 3 ημέρες με ρεύμα και ιντερνέτ! Τεράστιος χώρος, στάθμευση επί χλοοτάπητος, κανένα μα κανένα δένδρο! Αρκετές τουαλέτες και μόνο 6 ντους!!! Λόγω ελάχιστου αριθμού κατασκηνωτών δεν έχω πρόβλημα αλλά… Λεωφορεία για το κέντρο κοντά.

Κάρτα 10 διαδρομών
1 ώρας η διαδρομή, συμφέρει -40% έκπτωση- 140 κορόνες περίπου 19? , ισχύει και για το κρατικό καραβάκι. Δεν μπαίνει βέβαια στα επιμέρους καναλάκια αλλά αυτό δεν λέει και πολλά με ένα καλό προγραμματισμό- επί χάρτου- με την κάρτα γλύτωσα τα διπλάσια- το ελάχιστο 220 κορόνες 30? για 48 ώρες, που θα έδινα για hop-hop πούλμαν και καραβάκι συν τα εισιτήρια για κέντρο…
Οι σκύλοι πληρώνουν μισό- δεν μου ζητήθηκε να πληρώσω- μπαίνουν σε μετρό, καραβάκι και ορισμένα λεωφορεία. Πάντα με φίμωτρο εκτός από τα μεγέθους μίνι κανίς και κάτω…
Η Κοπεγχάγη τώρα.
Απλά υπέροχη! Ποδήλατα πολλά, παντού και απ όλους! Ποδηλατοδρόμοι άψογοι! Με 20 κορόνες παίρνεις από συγκεκριμένους χώρους- βάσεις- ποδήλατο για άπειρες ώρες το αφήνεις σε όποια βάση θέλεις και παίρνεις τα 20 όπως στα σούπερ μάρκετ!!!


Το ιστορικό κέντρο περπατιέτε ευχάριστα. Σε δύο ημέρες γύρισα όλα τα προτεινόμενα μέρει – χωρίς μουσεία- και την Christiania.

"Cristiania" Μια «αυτόνομη» περιοχή της Κοπεγχάγης.
Αρχίζουμε την περιπλάνηση. Απαγορεύονται οι φώτο από τους αντιεξουσιαστές... Τις περίφημες βιοτεχνίες τις είδαμε, Αλλά είχε και κάμποσα (καμιά 10ρια υπολογίζω) μπαράκια- κλαμπακια με είσοδο που έβγαινε περίπου στα 15 ευρώ!!! Νεολαίοι να πηγαινοέρχονται στα μαγαζιά. Υπήρχαν και κάτι πάγκοι με σκουλαρίκια και τέτοια πράγματα, από αυτούς που υπάρχουν οπού και να πας, σε μέρη που μαζεύονται νεολαίοι σε όλη την Ευρώπη. Υπήρχε και μια τέντα ελεύθερης διαλογής ρούχων από δεύτερο χέρι. Υπήρχαν και κάτι καντίνες με πίτσα και κεμπάπ. Φάγαμε κλασικά “hot-dog” με μπύρες. Η Christiania ξεκίνησε σαν ένα παραμύθι, οπού κάποιοι χίπηδες έκαναν κατάληψη σε ένα εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο το 1970. Σήμερα που έχουν περάσει τα χρονιά, , έχουν γίνει απλά ένα τουριστικό αξιοθέατο της Κοπεγχάγης. Κρίμα! Τελικά όπως και σε κάθε πόλη και χώρα περνάς φτηνά η ακριβά για όλους υπάρχει χώρος…


12-06-2011Πέρασμα στην Σουηδία
Aπό την διάσημη γέφυρα ØresundBridgeresundsbron)
Oresund Bridge - The Oresund Bridge of Denmark & Sweden

Από μια βραδιά στο
12-06-2011 Μάλμο (Malmo) αδιάφορο ένα κάστρο με ένα βοτανικό κήπο δίπλα. Malmöhus Castle Το κτήριο του Καλατράβα το ψηλότερο κτήριο διαμερισμάτων στην Ευρώπη. Στρίβει κατά 90 μοίρες… και η βόλτα στο ιστορικό κέντρο- κλασικά…

13-06-2011 Γκότενμποργκ (Gothennburg).

Το ίδιο και χειρότερα … μάλλον δεν την πάω την Σουηδία… Στη Σουηδία πάρκινγκ/ διανυκτέρευση σε κεντρικές πλατείες. Τα καλά του αυτοκινούμενου, ειδικά του μικροκαμωμένου… Έφαγα βέβαια δύο κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα από 400 Σουηδικές κορόνες η μία… Τους χρωστάω ως Έλλην γενικώς, ε, ας τους χρωστάω και ως Νικόλας…. Άμα πια,,,
Δεν είναι τόσο οι τιμές των κάμπινγκ, που δεν έχουν σημειωτέον διαφορά από Ελλάδα, όσο το ότι βρίσκονται εκτός των πόλεων και όταν πρόκειται για μια μέρα μέχρι να γυρίσεις το κέντρο… Κοιμήθηκες και έφυγες…
Προς Νορβηγία. Τα καλύτερα έπονται....

Οι φώτο από τουαλέτα σε ελεύθερο πάρκινγκ στον αυτοκινητόδρομο, όπως και στους δικούς μας :haha: κατά σειρά χαρτί τουαλέτας, σαπούνι, ζεστό νερό και στέγνωμα χεριών!!!
Στο πάρκο, η ξύλινη/ μεταλλική κατασκευή δίπλα στον στρογγυλό κάδο απορριμμάτων είναι για να αδειάζουν τα κάρβουνα από τις ψησταριές...
Συνεχίζεται...
 
Last edited by a moderator:
Μηνύματα
159
Likes
43
Πολύ ωραίες και πάρα πολύ χρήσιμες mitnic όλες οι πληροφορίες από το ταξίδι που έκανες. Ιδιαίτερα χρηστικές, για όλους εμάς που ταξιδεύουμε με δικό μας μέσο, είναι οι συντεταγμένες που δίνεις για τις διάφορες τοποθεσίες. Προσωπικά περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την περιγραφή για τη Νορβηγία και θα σε παρακαλούσα να δόσεις όσο το δυνατόν περισσότερες ταξιδιωτικές και οικονομικές πληροφορίες. Να είσαι καλά.
 

mitnic

Member
Μηνύματα
92
Likes
480
Επόμενο Ταξίδι
Ουκρανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Οδικώς Ινδια, Βιετναμ
παράβλεψη...

12-06-2011Πέρασμα στην Σουηδία
Από την διάσημη γέφυρα ØresundBridgeresundsbron)
295 Danish kroner
= 39.67Euros
 

mitnic

Member
Μηνύματα
92
Likes
480
Επόμενο Ταξίδι
Ουκρανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Οδικώς Ινδια, Βιετναμ
Κομμάτι τρίτο Νορβηγία

Μια σύντομη περιγραφή του 3μήνου ταξιδιού μας – εγώ και η Χαρά- στην Ευρώπη. Ιταλία, Αυστρία, Γερμανία, Δανία, Σουηδία, Νορβηγία από Μάιο έως τον Αύγουστο του 2011
Κομμάτι τρίτο Νορβηγία

14-06-2011 Όσλο (Oslo), Νορβηγία
Άφιξη μετά από σύντομη και σχετικά αδιάφορη διαδρομή, πήγα σε ένα είδος κάμπινγκ η μάλλον “camper stop” σε μαρίνα με ντους και τουαλέτες.
Στάση λεωφορείου στην είσοδο, όλα με 15?
Sjølyst Bobilparkering
http://www.bobilparkering.no/hjem.asp
Bygdøy, 0277 Oslo, Νορβηγία
Έκανα μια βόλτα στο Όσλο με το Βαν να επισκεφτώ το “Vigeland Sculpture Park
The Vigeland Park
το ομορφότερο πάρκο του Όσλο γεμάτο εντυπωσιακά αγάλματα.

Εκεί τα έφτυσε το GPS- δεν έβρισκε με τίποτα δορυφόρους- συνήλθε το πρωί… Aναγκαστικά και λόγω ώρας έμεινα για ύπνο στην μαρίνα που φεύγουν τα κρουαζιερόπλοια, ακριβώς δίπλα στο Λιμενικό… Κανένα πρόβλημα.
Φώτο από Όσλο, οι περισσότερες δίπλα από το μέρος που διανυκτερεύσαμε, ακόμη και ταγκό στην προβλήτα οι Νορβηγοί... μήπως επειδή δεν είναι στην EU :)



Ήμουν και σε απόσταση αναπνοής από δημαρχείο και την “ Stranden ” πολύβουη περατζάδα μπροστά στην προκυμαία για ντόπιους και τουρίστες στο “Aker Brygge”. Δίπλα και το κτίριο των Νόμπελ .

15-06-2011 Όσλο προςFjaerland
8:07:43 πμ 374 km 6 h 35 km/h
Από εδώ και μετά αρχίζει για μένα η ομορφιά! Ξεκινώντας προς βορά στις καλύτερες διαδρομές της Ευρώπης. Αυτή την φορά πείρα την [Ε16] και μετά την [5]

και το απόγευμα στο βιβλιοχωριό- ετσι είναι γνωστό- “Fjaerland”- καμιά 20ρια σπίτια- εδώ οργανώνονται και ορειβατικές διαδρομές στον παγετώνα “ Jostedalsbreen glasier” για 39?
Fjaerland - where the Sognefjord meets the glacier Jostedalsbreen.

Διανυκτέρευση στο κάμπινγκ λίγο πριν το χωριό.

Boyum camaping A/S
6848 FJAERLAND.
Bψyum Camping
Ακριβώς δίπλα- πας με τα πόδια- ένα άκρως ενδιαφέρον μουσείο για τους παγετώνες!

Norsk Bremuseum & Ulltveit-Moe senter for klimaviten
Το νότιο μπράτσο του παγετώνα The yabreen Glacier, βρίσκετε μόνο 10κλμ από εδώ! Eίναι στον δρόμο μου προς Forde δεξιά - 200μέτρα εκτός - μόνο για θέαση (δεν περπατιέτε από εδώ) 61°28'51.45"Β 6°44'41.81"Α. Κάμπινγκ και παγετώνας... Τα λόγια είναι περιττά...


16-06-2011 Fjaerland- Forde .
138 km μέση ταχύτητα 12 km/h. Μεσημέρι άφιξη στο Førde ”.


Γνωριμία με την ιντερνετική φίλη στην αυλή της οποίας και στρατοπεδεύσαμε για το τριήμερο. Ήταν βλέπετε η “σύνδι- οργανώτρια” tου ‘Love convoy” που ετοιμάζαμε μέσα από το “ CouchSurfing” -μια σελίδα φιλοξενίας CouchSurfing - Participate in Creating a Better World, One Couch At A Time -από τον Γενάρη του 2011…
Για το κομβόι στην βόρειο Νορβηγία. Ξεκινήσαμε τελικά, 7 αυτοκίνητα, 1 μηχανή και 17 άτομα. 2 Αμερικανοί, 1 Αυστραλός, 1 Γαλλίδα, 1 Μεξικάνα, 1 από Βενεζουέλα, 1 Πορτογαλίδα, 1 Τούρκος, 1Γερμανός, 4 Νορβηγοί, 2 Νορβηγές 1 Τσέχος και ένας Έλληνας- εγώ.
Διανύσαμε 3.335 χιλιόμετρα από 20/06 μέχρι και 01/07 στις ωραιότερες Νορβηγικές διαδρομές. Στο ενδιάμεσο φιλοξενηθήκαμε 3 φορές από φίλους της οργανώτριας, απίστευτη η φιλοξενία τους. Δεν προσφέρεις εύκολα γεύμα( μοιάζει περισσότερο με Εγγλέζικο πρωινό) σε 17 άτομα…

17-06-2011 Forde- Flora
56.7 km 0:53:29 h 64 km/h
Μονοήμερη επίσκεψη για την εορτή της μαρίδας. Μεγάλα στρωμένα τραπέζια κατά μήκος της πόλης με τζάμπα μαρίδα, πατατοσαλάτα, αναψυκτικά και μη αλκοολούχες μπύρες… Μετά μουσικής και όλα αυτά κάτω από ένα εκνευριστικό ψιλοβρόχι που έδειχνε να μην τους ενοχλεί καθόλου…


18-06-2011 γνωριμία με την πόλη. Άρχισαν οι αφίξεις των συνταξιδιωτών και η τακτοποίηση σε φιλικά σπίτια.
19-06-2011 Πάρτυ γνωριμίας στο ψαροχώρι Eikefjord πάντα με ψιχάλα…


20-06-2011 1η μέρα Forde- Οppdal (από οδούς [5],[60],[15],[Ε6])
431χλμ. 6:40 h Μικρό πάρτι/ φαγοπότι υπό βροχή και κρύο… Νωρίς ξεκούραση, είμαστε εξουθενωμένοι.

21-06-2011 2η μέρα Οppdal- Flakkan ( οδοί [Ε6], [17]) . 337 κλμ 6 ώρες

Φιλοξενία σε σπίτι μίας φίλης της φίλης, γεύμα( μοιάζει περισσότερο με Εγγλέζικο πρωινό) σε 17 άτομα…

Κάμπινγκ στο στενό κομμάτι μεταξύ των δύο λιμνών (δεν έχω πια τα στοιχεία).
64°41'33.89"Β 12°19'50.06"Α


22-06-2011 3η μέρα Flakkan- Vennesund 93κμ 4h από την [17], μια διαδρομή απείρου κάλλους περισσότερα χλμ και φέριμποτ από το αν ακολουθούσαμε την [Ε6] για Sortland αλλά άξιζε τον κόπο

Στάση για καφέ, μεσημεριανό σε έναν φίλο της φίλης σε αγρόκτημα έξω από το Ηolm


Κάμπινγκ αμέσως μετά το φέρι Ηolm-Vennesund Brygge Camping
Vennesund Camping: Overnatting - Camping -

Λόγω κακού γενικά καιρού για τους σκηνίτες- συνεχές ψιλόβροχο αποφασίστηκε στο εξής να ενοικιάζονται καμπάνες. Ερχόταν σχεδόν το ίδιο με το στήσιμο σκηνών και τον αριθμό των ατόμων. Και σαφώς φθηνότερα για μένα αφού το κάμπερ δεν χρεωνόταν. Γύρω στα 10~14? το άτομο
23-06-2011 4η μέρα Vennesund - Μο. 753κμ… 16h Με μικρή παράκαμψη για την τρύπα στο βουνό Torghatten http://en.wikipedia.org/wiki/ στο νησί Torget
65°23′54″N 12°05′23″E


Στο παρά πέντε προλάβαμε το τελευταίο φέρι από το Kilboghavn- Jetkvik όπου λίγο πριν το μέσον της διαδρομής τέμνει τον πολικό παράλληλο 66ο 33΄Ν. 13°11'Ε

συνέχεια στην [Ε17] φέρι από Agskardet- Furoy και διανυκτέρευση στο κάμπινγκ
http://www.furoycamp.no/

Συνεχίζεται...
 
Last edited by a moderator:

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ειρηνικος ..παντου
Υπεροχο ταξιδι.
Το αυτοκινουμενο ειναι γενικα ενα μεγαλο μου απωθημενο.
 

mitnic

Member
Μηνύματα
92
Likes
480
Επόμενο Ταξίδι
Ουκρανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Οδικώς Ινδια, Βιετναμ
Κομμάτι τέταρτο, «Litløy fyr», Όσλο, Νορβηγία

Μια σύντομη περιγραφή του 3μήνου ταξιδιού μας – εγώ και η Χαρά- στην Ευρώπη. Ιταλία, Αυστρία, Γερμανία, Δανία, Σουηδία, Νορβηγία από Μάιο έως τον Αύγουστο του 2011
Κομμάτι τέταρτο, «Litløy fyr», Όσλο, Νορβηγία

24-06-2011 5η μέρα συνέχεια στην [17] μέχρι έξω από το Bodo πήραμε την [Ε80] [85]μέχρι το φέρι Bognes-Lodingen όπου συνεχίσαμε στην [Ε85] μέχρι το Sortland. Μετά, από τοπικές οδούς μέχρι το ψαροχώρι Μο- τόπος επιβίβασης στο φουσκωτό για το νησί «Litløy fyr»
Littleisland Lighthouse Norway
25-06-2011 6η μέρα Η εμπειρία του κάμπινγκ στο νησί με μοναδικά κτήρια το φάρο σε ύψος 55μ από την θάλασσα που πρώτο- άναψε το 1912 και το σπίτι του φαροφύλακα- διαμορφωμένο σε μικρή πανσιόν σήμερα. Της παραδοσιακής φωτιάς την νύχτα (ημέρα ) “του ήλιου του μεσονυκτίου” και του δείπνου- διάφορα είδη ψαριού μέχρι και σουβλάκι φάλαινας- ανεπανάληπτη.


26-06-2011 7η μέρα επιστροφή στο Μο απογευματάκι και φιλοξενία- στήσανε τις σκηνές στο γρασίδι στον κήπο τους- από φιλικό τους ζευγάρι!!!


27-06-2011 8η μέρα περιήγηση στα ψαροχώρια του νησιού και τυπική διάλυση του κομβόι και λέω τυπική διότι τα μισά αυτοκίνητα- και εμείς- συνέχισαν επιστρέφοντας μέσω των νησιών Lofoten .


Από Μο σε Sanden οδοί [820], [85], [Ε10] συνολικά 260 χλμ και διανυκτέρευση στην παραλία για τον ήλιο του μεσονυκτίου- επιτέλους δεν βρέχει!

Ο ήλιος του μεσονυκτίου δεν δύει, από αυτό το σημείο αρχίζει να σηκώνεται (ανατέλλει) πάλι στις 2:35 πμ

28-06-2011 9η μέρα 166χλμ Sanden- Νasfjord διανυκτέρευση σε καμπάνα στο ψαροχώρι- μουσείο
http://www.nusfjord.no/EN/nusfjord/index.html


Τα νησιά “Lofoten” άξια της φήμης τους παρ’ όλο του ότι είναι άκρως τουριστικά είναι ένα “mast see” απ όλες τις απόψεις. Έτσι κι αλλιώς η πανάκριβη Νορβηγία πώς να γίνει πιο ακριβή… Μικρό το κακό…

29-06-2011 10η μέρα φέρι από Moskenes σε Bodo

και από Bodoσε “Arctic circle centre284 κλμ [80], [Ε6]
Ύπνος στο πάρκινγκ ακριβώς στον αρκτικό κύκλο
http://www.visitnorway.com/en/Where-to-go/North/The-Arctic-Circle-Area/

Το κέντρο ‘Αρκτικός Κύκλος’ βρίσκεται 70 χιλιόμετρα Νότια του Fauske στην οδό [E6 ] στο Saltfjellet στην κομητεία του ‘Nordland’.
Το πάρκινγκ προσφέρεται για διανυκτέρευση.
Στην περιοχή γύρω από το κέντρο, υπάρχουν Ρωσικά και Γιουγκοσλαβικά μνημεία, από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.
Η αρχιτεκτονική του Κέντρου είναι προσαρμοσμένη στη φύση που το περιβάλλει, και ένας διάδρομος που αποτελείται από μάρμαρο δείχνει τον Αρκτικό κύκλο εν μέσω του Κέντρου.
Στο κέντρο θα βρείτε μια καφετερία με Νορβηγική κουζίνα, ένα κατάστημα σουβενίρ και μια έκθεση τέχνης με μαρμάρινα και ταριχευμένα Αρκτικά ζώα - συμπεριλαμβανομένης, της μεγαλύτερης ταριχευμένης πολικής Αρκούδας της Ευρώπης.
Υπάρχει μια εξαιρετική κινηματογραφική αίθουσα που προβάλει multi-vision πρόγραμμα «Βόρεια Νορβηγία». Θα βρείτε ταχυδρομείο που πουλάει ταχυδρομικές κάρτες με μια ειδική σφραγίδα Αρκτικού κύκλου.
Το κέντρο του αρκτικού κύκλου είναι ανοικτό από την 1η Μαΐου έως τις 15 Σεπτεμβρίου.
30-06-2011 11η μέρα “Arctic circle centreσε Τrondhaim [Ε6] 414 κλμ

Ύπνος σε ένα περίεργο πάρκινγκ με παροχή ρεύματος για 5~6 αυτοκινούμενα πίσω από ένα εμπορικό κέντρο με πινακίδα ότι είναι για μόνο 4 ώρες … κανένα πρόβλημα,
βόλτα στην πόλη http://el.wikipedia.org/

01-07-2011 12η μέρα Τrondhaim σε Oslo [Ε6], [3], [Ε6] 515κλμ 8 ώρες
Στο Όσλο φιλοξενήθηκα από μια φίλη που έμενε στο κέντρο.
Περπατώντας γυρίσαμε όλο το ιστορικό Όσλο από το κάστρο στο λιμάνι μέχρι το παλάτι. Το βαν για λόγους ασφάλειας περισσότερο παρέμεινε στο πάρκινγκ της μαρίνας, το οποίο και συνιστώ ανεπιφύλακτα. Είναι αυστηρά μόνο για αυτοκινούμενα- ούτε τροχόσπιτα- με νερό, ρεύμα, τουαλέτες και ντους και μόνο 150 κορόνες ανεξαρτήτως ατόμων.
Εκεί συνάντησα και τα δύο μοναδικά σε όλη την διαδρομή αυτοκινούμενα με Ελληνικές πινακίδες.
Η στάση του λεωφορείου στην είσοδο της μαρίνας και σε 15΄ είσαι στο κέντρο.
Sjølyst Bobilparkering
Bygdøy, 0277 Oslo, Νορβηγία
Velkommen Til Sjψlyst Marina Bobil parkering

Η εμπειρία από την οδήγηση στην Νορβηγία μεγάλη. Το όριο ταχύτητος είναι ως επί το πλείστον 80 κλμ/ω στην καλλίτερη 90κλμ/ω, ταχύτητες που τηρούν με ευλάβεια. Τα περισσότερα χιλιόμετρα του εθνικού δικτύου είναι δρόμοι μίας λωρίδας ανά κατεύθυνση και του επαρχιακού μίας, ναι μίας, λωρίδας με σημεία συνάντησης ανά τακτά διαστήματα… Όπως είναι λογικό τα αργοκίνητα αυτοκίνητα , όχι τόσο τα φορτηγά αλλά- ναι σωστά μαντέψατε- κάποιοι συνάδελφοι καμπερίστες σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη ευθειών δημιουργούν ατελείωτες ουρές. Χρειάζεται υπομονή και χρόνος. Αποζημιώνεσαι όμως από τα καταπληκτικά τοπία που θα ήταν αδύνατον να θαυμάσεις ταξιδεύοντας με υψηλές ταχύτητες. Έχει αρχίσει η κατασκευή ενός αυτοκινητόδρομου έξω από το Όσλο. Αλλά ποιος τουρίστας θα τον χρησιμοποιήσει… Μόνο οι κολλημένοι με το North cape”. Ναι, συνάντησα και αυτούς – επικίνδυνα βιαστικοί- που θέλουν να διανύσουν τα 2.200 χιλιόμετρα από Όσλο σε 3~4 ημέρες. Ε, με 700- 800 χλμ την ημέρα δεν βλέπεις τίποτα. Καλύτερα να μην πας!!! Όχι οδικώς τουλάχιστον , η διαδρομή είναι όλα τα λεφτά! Το σημείο σαν σημείο… Μόνο ο θρύλος! http://www.visitnorway.com/en/ The-North-Cape/
Υπάρχουν διόδια, τα περισσότερα ηλεκτρονικά, σε σπάνιες περιπτώσεις σε τούνελ και στις εισόδους των μεγάλων πόλεων. Απλά δεν τα πληρώνεις… Συνάντησα και κάνα δύο όπου πετάς κέρματα. Ότι και να πετάξεις η μπάρα – αν υπάρχει- ανοίγει…
Κατά την επιστροφή μέσω της [Ε6] – η κύρια διαδρομή για North cape”. και [3] στο Όσλο και όχι μόνο, συνάντησα τα περισσότερα αυτοκινούμενα- και λίγα τροχόσπιτα, όσα δεν έχω συναντήσει οδηγώντας όλα μου τα χρόνια! Δυο προς ένα περισσότερα από τα απλά αυτοκίνητα, χωρίς υπερβολές!
Μια άλλη έκπληξη είναι ότι το 95% των σπιτιών/ μεγάλες φάρμες στην επαρχία έχουν ένα τροχόσπιτο η αυτοκινούμενο παρκαρισμένο στην αυλή μαζί με τα αγροτικά μηχανήματα και πανάκριβα ΙΧ.
Συνεχίζεται...




 
Last edited by a moderator:

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ειρηνικος ..παντου
Ευχαριστουμε για τις πολλες και ομορφες φωτο.
Τα πολλα λογια ειναι περιττα νομιζω για τα συγκεκριμενα μερη.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.073
Μηνύματα
879.669
Μέλη
38.806
Νεότερο μέλος
xeniagousia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom