Αλβανία Αυστρία Κροατία Μαυροβούνιο Π.Γ.Δ.Μ. 2011-Χώρες Αδριατικής-Αυστρία-Ιόνιο

georgetrips

Member
Μηνύματα
30
Likes
54
Επόμενο Ταξίδι
ΣΙΚΕΛΙΑ !
Ταξίδι-Όνειρο
ΟΛΑ
2011-ΧΩΡΕΣ ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ-ΑΥΣΤΡΙΑ-ΙΟΝΙΟ

---------------------------------------------------------
Οι χωρες της Αδριατικης και τα Βαλκανια[ως την Ρωσια και την Μοσχα]ειναι ενα ταξιδι που ‘’τραβαει’’ αλλα ειναι τοσες οι χωρες που δυσκολα εβγαινε σε ενα ταξιδι,τοσο χρονικα οσο και οικονομικα.Ετσι λοιπον αφου η εφορια μας επεστρεψε κατι φραγκακια,το ταξιδι μετατραπηκε σε....’’χωρες της Αδριατικης & Ιονιο’’προσθεσα και λιγο Αυστρια και αφησα τα υπολοιπα Βαλκανια για το μελλον,καλα ναμαστε.Το πλανο του ταξιδιου ,ετοιμο.Ο φιλος μου οΔημητρης,ο μηχανικος μου ,αλλα και ο Στεφανος με τα ελαστικα με στηριξαν και σε αυτο το ταξιδι και τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολυ γι’αυτο!
Ετσι λοιπον στις 26/6 το πρωι ξεκινουσα για την Οχριδα στα Σκοπια.Μια σταση στην Κοζανη επιβαλετε για να συναντησω τους φιλους μου Γιωργο και Σακη[γνωστοι ταξιδιαρηδες & αυτοι] οι οποιοι με την ευγενεια τους μου εδωσαν μια ακομη ‘’ωθηση’’ και φυσικα κερασαν καφεδακι.Αφου χαζεψαμε λιγο την ομορφη Κοζανη στην συνεχεια με συνοδεψαν εως εξω απο την πολη,στον δρομο για την Νικη[συνορα]κανωντας με να αισθανομαι ωραια που εχω τετοιους φιλους! Ευχαριστω παιδια! Περναω απ’την Πτολεμαιδα,εξω απ’την Φλωρινα και φθανω στο φυλακιο της Νικης.Ο ελεγχος του διαβατηριου ειναι γρηγορος χωρις απροοπτα.Κανενα προβλημα.Η περιεργεια με τρωει να συνεχισω το ταξιδι για να δω αυτες τις χωρες η’’ οτι προλαβω τελος παντων.Μπαινωντας στα Σκοπια η πινακιδα ‘’Δημοκρατια της Μακεδονιας ‘’ ,δεν μου λεει τιποτα,[αστους να λενε] συνεχιζω προς την Βιτολα την πρωτη πολη που συναντω και οι πρωτες εικονες που μου προκαλουν εντυπωση ειναι το κεντρο διασκεδασης με Ελληνικη μαρκιζα..’’ΔΕΙΛΙΝΑ’’, οπως και αλλα μαγαζια με ελληνικα ονοματα αλλα και τα φαναρια οδικης κυκλοφοριας και η φωτεινη αντιστροφη μετρηση που εχουν,μεχρι ν’αλλαξη το χρωμα! Συνεχιζω και μπαινωντας στην Οχριδα σου δινετε η αισθηση οτι μπαινεις σε τουριστικο θερετρο.Ενας ποδηλατης με πλησιαζει ρωτωντας με αν θελω HOTEL και για εναν καφε κερασμα,λεγοντας του το ονομα του hotel που ειχα κλεισει με οδηγησε ‘’σφαιρα’’ εκει γλυτωνοντας μου χρονο απο ψαξιμο. Στα Σκοπια εχουν κυριλικη γραφη και το GPS δεν τα ‘’βγαζει’’. Εχω κανει 750 χλμ ως εδω και ειναι 6 τ’απογευμα,ενα ντουζακι απαραιτητο για να συνεχισω φρεσκος την βολτα στην μικρη παραλιμνια γραφικη πολη της Οχριδας.Γεματη τουριστικα μαγαζακια αλλα και παγκους που γραφουν σε δωρα το ονομα σου στα ...’’μακεδονικα’’! [Δεν παμε καλα!] Μια παλια πολη ,μεσα στην πολη,πλακοστρωτη ,με Εκκλησια,την παραλιακη ‘’περατσαδα’’ τα καφε-μπαρακια με την ευρωπαικη μουσικη σου δινουν την εντυπωση μιας χαλαρης τουριστικης πολης,μικρη βεβαια ,αλλα με την εμφαση της λεξης ‘’Μακεδονια΄΄.....το παρακανουν! Ακολουθησε γευμα οπου με 5 ευρω εφαγα ενα ωραιο μπιφτεκι και 2 μπυρες ενω με 3 ευρω ηπια 2 Jin-tonik σε καφε-μπαρακι στην παραλια. Κανενας δεν ρωτησε απο που ειμαι αλλα και στο ξενοδοχειο ακουγωντας ..Greek θαλεγα οτι ενθουσιαστηκαν! Δεν ασχολουμε περαιτερω ,μια και το θεμα του αρθρου αλλα και του site ειναι ταξιδιωτικο και μονο. Ετσι τελειωσε η πρωτη μερα του ταξιδιου,ολα καλα.
…Το πρωι ομελετα για πρωινο και φραπεδακι ζεστο με εξτρα παραγγελια για παγακια που οταν πηγαν να τα βαλουν με τα χερια και τα βαμμενα νυχια της ..sexy ταρντανο-σερβιτορας αρνηθηκα.Ετοιμος να διασχισω την κεντρικη και προς Βορα ,Αλβανια προκειμενου να παω στην Bubva οπου εχω ραντεβου με τον νεο fbook –friend,Veljio . Aνυπομονουσα να την περασω για να δω τον δεικτη δυσκολιας που εχει αυτη η χωρα.Ειχα ρωτηση και ακουση διαφορα,το πιο παρηγορο ηταν οταν οι Αλβανοι που ρωταγα στην Αθηνα ελεγαν : ‘’φιλαρακι ,εδω ειναι πιο επικυνδυνα!!!’’ Α! Ναι! Μενω στον Αγιο Παντελεημωνα ! Χαρηκα λοιπον που σαν ‘’μαχιμος΄΄ θα περνουσα σε μια αλλη ‘’μαχιμη’’ και καλα χωρα!Διασχιζω λοιπον την Στρουγκα την τελευταια Σκοπιανη πολη και κανα 30- αρι χλμ μετα μπαινω στην Αλβανια! Στα συνορα τα γνωστα,κανενα προβλημα,οσα αμαξια ειχε η ουρα περιμενα και περασα. Μπαινω στην χωρα και βλεπω κατι εντυπωσιακα πολυβολεια που σε παραπεμπουν σε αλλη εποχη,λες και ειναι ετοιμοπολεμα,αλλα σε αλλη χρονολογια!!! Η διαδρομη εντυπωσιακη,στροφες επι στροφων και μια πινακιδα να μου θυμιζει...’’GREECE-296,
TIRANA-115 ‘’ ! Συνανταω μια νεροπολη[ με τεχνιτη λιμνη]oπου ολοι μαλλον οι κατοικοι πλενουν αυτοκινητα για να ζησουν.Οι υπολοιποι εχουν καφενεια,παντοπωλεια η’’ πουλανε φρουτα σε παγκους.Το νερο παντως ‘’τρεχει’’ αφθονο.Συνεχιζω σε μια πανεμορφη διαδρομη διασχιζωντας την πολη LIBRAZHD και πηγαινωντας προς το ELBASAN οπου συναντω δαση και ποταμια να τρεχουν διπλα στον δρομο ο οποιος ειναι ανεκτος.Σαν να εισαι στην Β.Ευβοια ας πουμε.Εντυπωσιαζωμε με το ποσα αυτοκινητα με Ελληνικα νουμερα εχω δει απο τα Σκοπια ως εδω λες και ειμαι σε Ελληνικα χωρια! Διασχιζω το ELBASAN και πηγαινωντας προς τα Τιρανα ανεβαινω σε υψομετρο 1400 μετρα περιπου οπου συναντω τον ουρανο και μια αγρια ομορφια της φυσης .Εδω πανω στην ερημια ,πωλητες εχουν στους παγκους τα φρουτα τους! Συναντω κατα καιρους και αλλες μηχανες να πηγαινουν αντιθετα απο μενα,δεν βλεπω πινακιδες.Mετα απο πολυ στροφιλικη και κατεβαινωντας προς τα Τιρανα ψαχνω αυτοκολητα για την μηχανη και μου μιλαν Ελληνικα! ‘’φιλο ,τι θελει?’’ Χαιρομαι,μπαινω στα Τιρανα και γινετε ενας οδικος χαμος! Οδηγικη αναρχια,αλλα λιγο καλυτερα απ’οτι στην Κωσταντινουπολη! Χα!χα! ..εμπειριες! Πεφτω πανω σ’ενα μαγαζι με σουβενιρ οπου η πωλητρια [δεν εχω Αλβανικα χρηματα μαζι μου,μονο χαρονομισματα των 5 ευρω και διφραγκα] ζαχαρωνει 10 ευρω! Για 2 μαγνητακια και 3 αυτοκολητα!!! [ουτε στην...Γαλλια να ηταν]Δεν διαπραγματευετε τιποτα! Τις τα πεταω πισω και αγοραζω με 5 ευρω στο διπλα μαγαζι αυτα που θελω! Βλεπω ενα αστυνομικο με βεσπακι και φωναζωντας του προς τα που θα παω,αφου μου απαντα στα... Ιταλικα! και βλεπω οτι δεν βγαζω ακρη τον προσφωνω με το γνωστο..’μακακα’’και ανταποκρινεται!!! ‘’φιλο....της πουτανας γινεται εδω,ε? ‘’ σε απταιστα Ελληνικα! Χαρηκε κιολας! Αμεσως γινετε ευγενικα ο οδηγος μου και με οδηγη στην εξοδο της πολης δειχνωντας μου τον δρομο. ‘’γεια σου ,ρε’’ ,τον χαιρετω! Συνεχιζω μεχρι την πολη Shkoder,φουλαρω σ’ενα βενζιναδικο πληρωνοντας σε ευρω και περνωντας πισω αλβανικα χρηματα ,τοσα οσα ηθελα για κανα νερο εως οτου βγω απ’την χωρα.Απο δω και περα ειναι εμφανης η χειροτερη κατασταση των χωριων και των πολεων που διασχιζω σε σχεση με τα προηγουμενα. Εδω ο πολιτισμος απεχει περισσοτερο! Επισης βλεπω πολλες μαντρες με τρακαρισμενα η’’ διαλυμενα αυτοκινητα!!! Αρχιζω να πιστευω οτι τον φτιαξανε τον δρομο μια και βλεπω 2 λουριδες κυκλοφοριας και μπαρες μεχρι που αρχιζει το μαρτυριο....Τα τελευταια 40 χιλιομετρα τα εκανα σε 3 ωρες!!! Οι λακουβες απο τον χωματοδρομο που διασχιζω...ατελειωτες! Μονο 1η και 2α ταχυτητα εβαζα,δεν τελειωναν με τιποτα ! Ουτε η ΕΛΠΑ σε καλυπτει εδω! Αν κατι γινοταν ,θα αρχιζε αλλη περιπετεια! Τελικα ..τερματισα! Στα συνορα με το Μαυροβουνιο! Ημουν ομως ασπρος! ...απ’την σκονη λεμε! Ηταν μια καλη εμπειρια ,μια και δεν υπηρξε κανενα προβλημα. GOOD BY ALBANIA !
Welkome Montenegro! Ευρω και πολιτισμος! Στα συνορα οι τελωνειακοι ψηφιζανε για το ποιος εφτανε ποιο ασπρος απ’την σκονη! ...και κρυφογελαγανε! Χα!χα! ..και γω μαζι,φυσικα! Η ζωη θελει ΧΟΥΜΟΡ !!! Ο ελεγχος διαβατηριου γρηγορος και η αγρια ομορφια του Μαυροβουνιου μπροστα μου...στροφες ,λιμνες ,πρασιναδα ,ολα μαζι! Εως την PONTORICA,μια μικρη πολη που φουλαρα βενζινη και ...’’ξεχυθηκα ‘’ για την BUDVA την πρωτευουσα.Οριο 70 χλμ και καλο ειναι να το ακολουθης.Κατεβαινωντας προς την πολη εν μεσω πολλων στροφων φτανω τελικα στην πολη οπου μπαινωντας [λεγετε και Μονακο της Αδριατικης] πεφτω πανω σε κατι κορμια τυπου ‘’BAYWATCH!!!’’ ...και ανοιγει το στομα μου ...αλλα και το κρανος για να βλεπω καλυτερα!!! Τελικα που ηρθα? Χαχα! Βρισκω το hotel και μια και ειναι 30 μετρα απ’την παραλια ριχνω την πρωτη βουτια του ταξιδιου! ΑΑΑ! Δροσια! Σε λιγο βρισκω τον φιλεληνα φιλο μου Vejlo οπου με ρωταει για τον Λεωνιδα και τους 300 εξηγωντας μου ποσο ενθουσιασμενος ειναι! Αφου ηπιαμε κατι μπυρες στο BMW-club οπου συχναζει,για την υποδοχη στην συνεχεια γνωρισα την ευγενικη του οικογενεια στο σπιτι του! Μια βολτα ,αργα πια ,στο καστρο της πολης που σφυζει απο ζωη, φωτισμενα γραφικα σοκακια,μπαρακια,τουριστικα,εστιατορια αλλα και απο την ‘’περατσαδα’’ με τα club’s ...ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ! To πρωι θα πιναμε καφε με τον Veljo και θα χαιρετιομαστε εκει. Κριμα να αφηνης πισω σου ωραια ατομα ,ομως το ταξιδι συνεχιζεται και αυτο ειναι παρηγορο!
Αφηνω πισω μου την BUDVA και συνεχιζω για το DUBROVNIK και την Kροατια. Σημερα εχω να κανω μονο 130 χιλιομετρα! Γλυτωνω καμμια 50αρια χιλιομετρα περνωντας ενα ferry απο το Κotor [1,5 ευρω] και φτανω στα συνορα με την Κροατια οπου εχει μια σχετικη ουρα χωρις ομως να με αργει. Πλησιαζωντας το Dubrovnik φαινεται εντυπωσιακο.Να κατι φωτος να θυμομαστε στα γεραματα και βρισκω γρηγορα το ξενοδοχειο. Απο κατω ειναι η θαλασσα και το 2ο μπανακι στην Αδριατικη εινα γεγονος! Το απογευμα ανακαλυπτω το μοναστηρι πανω απο την πολη οπου και τραβαω ομορφες εικονες με την καμερα και αφου δεν χορταινει το ματι κατεβαινω στην παλια πολη,αφηνω την μηχανη σε δημοσιο parking και χανομαι στην πολη και το καστρο για ατελειωτες βολτες ! Ενα διαλειμμα για πιτσα και μπυριτσα επιβαλετε! Η αληθεια ειναι οτι ετρωγα για να φαω γιατι με τοσες εικονες που εβλεπα δεν αισθανομουν πεινα .Διψουσα ομως και τα μπυρονια ειναι το μοναδικο φαρμακο! Ειχα και τον φιλο μου τον Γιωργο που τις μετρουσε τηλεφωνικα! [ στο τελος του ταξιδιου εβγαλε και πορισμα...’’πρεπει να ηπιες γυρω στις 60 !!! ‘’ ειπε! ] Η πολη φανταστικη, ολα καθαρα και περιποιημενα ,τα μαγαζια απλα και ο κοσμος φιλικος. Αφου ελιωσα στην βολτες ειχε παει πια 11 η ωρα ομως εγω ηθελα να πιω ενα ποτακι ακομα και το ηπια στο Biker’s café μαζι με εναν Αγγλο μοτοσυκλετιστη και εναν ντοπιο λεγοντας τα..’’δικα μας’’!
To πρωι θα αναχωρουσα νωρις για το Ζαγκρεμπ κανωντας 570 δυσκολα , μου ειχαν πει,χιλιομετρα ,λογω δρομου,στροφες ,οριο ταχυτητας[70 χλμ] .Ετσι ξυπνησα νωρις μπας και περναγα απο το Μοσταρ στην Βοσνια η’’ απο ενα φοβερο παρκο με καταρακτες κοντα στο Ζανταρ.Ομως το μπροστινο μου λαστιχο ειχε αλλη αποψη μια και ειχε μισο-‘’κατση’’.Ευτυχως μεσα στην πολη,ετσι με την βοηθεια ενος ντοπιου μοτοσυκλετιστη βρηκαμε συνεργειο και μου το φτιαξανε ζητωντας βεβαια στην αρχη ...28 ευρω για ενα μπαλωμα και ενα αντιβαρο στην ζαντα!!!! Τελικα ,αφου βρηκαμε και αλλη τρυπα εδωσα 11 ευρω και εφυγα!
Στις 11.00 ξεκινησα τελικα και γλυστρωντας σαν φιδι ,υπερεβαινα λιγο το οριο,πηγαινωντας με 80-90 χλμ αλλα οι στροφες ηταν ατελειωτες ,η προσπεραση ,δυσκολοτερη.Περασα 2 φορες απο ‘’λουριδες ‘’ γης της Βοσνιας ,τον εντυπωσιακο ποταμο Neretva, αλλα μονο τις πινακιδες προς Μostar & Serajevo καταφερα να δω εξαιτιας της καθυστερησης του ελαστικου. Ο ουρανος ,η φυση γενικοτερα,οι ‘’γνωστοι ‘’ πωλητες της εθνικης ,ολα ‘’εδεναν’’ μεταξυ τους περιεργα! Αυτα μεχρι και λιγο μετα το Zadar,εκει μπηκα σε εναν ευρωπαικο αυτοκινητοδρομο πληρωνοντας για 200 χιλιομετρα ,16 ευρω και βγηκα σφαιρα στο Ζagreb αφου πρωτα στην εθνικη οδο ενα ελληνικο πουλμαν μου εκανε ‘’αβαντα’’ κορναρωντας ‘’καραβισια’’ βλεπωντας τα ελληνικα μου σηματα και δινωντας μου τις ευχες τους στο βενζιναδικο που φουλαραμε! Στο Ζagreb με περιμενε ο πιτσιρικας φιλος μου Ιvek Mali o oποιος μου εκανε μια μινι ξεναγηση,κυριως στις μπυρες [και ο αλλος ακομα τις μετραει!] αγορασα σουβενιρ ανταλαξαμε ιστοριες και τελικα φαγαμε το γνωστο φαγητο συνφωνοντας οτι οι....Ελληνιδες ειναι πανεμορφες!!! [αν δεν παινεψης το σπιτι σου..] Οι μισθοι στην Κροατια ειναι γυρω στα 400 [βασικος] και ο Ιvek, ηθελε να κεραση τα παντα! Του θυμισα οτι θα μπορουσε ναναι ...γιος μου[ηλικιακα] και χαλαρωσε ,χαχα! Thank you Ivek, welcome in Athens !!!
Eπομενος σταθμος στην Αυστρια ,το Salzbourg. Πριν ομως θα διεσχιζα την Σλοβενια δια μεσου Λουμπλιανας .Αγορα βινιετας στα συνορα[τελη κυκλοφοριας,για 7 μερες -7 ευρω η’’ για οσο διαστημα ξερεις οτι θα μεινης στην χωρα ,πληρωνεις αναλογα.Το ιδιο ισχυει και στην Αυστρια].Ενδιαφερον περασμα μια και με το που μπαινεις στην χωρα διαπιστωνεις ποσο πρασινη ειναι,σου κανη αμεσως οτι ‘’πιανης ‘’ κεντρικη Ευρωπη απο την ομορφια στους αγρους ,τα σπιτια ,νομιζεις οτι εισαι στην ...Αυστρια! Η Λουμπλιανα ειναι μια ησυχη πολη και οι ανθρωποι χαλαροι και οχι τσιτωμενοι, ετσι τους ειδα εγω,απλα περνωντας. Αγορα σουβενιρ και καφεδακι στο ποδι γιατι ο καιρος αρχισε να ‘’βαραινει’’.
Μπαινω στα συνορα της Αυστριας και διαπιστωνω διαφορα στην θερμοκρασια .Η βροχη...αρχιζει! Εκεινη η σκονη της ...Αλβανιας επρεπε καπως να φυγει! Εβρεχε λοιπον συνεχεια αλλα εγω με το που ειδα ενα φοβερο καστρο σταματησα για τις σχετικες φωτος,ε, ας εβρεχε! Διασχιζω το τουνελ του San Migel και επειτα απο πολυ ‘’νερο’’ μπαινω στο Salzboyrg, βρισκωντας γρηγορα το ξενοδοχειο που εχω κλειση και ‘’βουρ’’ για να γνωρισω την πολη! Εδω βρηκα και μια φιλη μετα απο 23 χρονια που επαιξε τον ρολο του ξεναγου μια και μενει εκει.
Με την Birgitta λοιπον ξεναγο, βρηκαμε το σπιτι του Μοτσαρτ,πηγαμε σε ενα περιεργο εκθεσειακο χωρο της RED BULL οπου υπηρχαν αυτοκινητα της FORMOULA-1, αεροπλανα,μηχανες και ενα μπαρακι ‘’κρεμασμενο ‘’ στην οροφη !! Βρηκαμε το εγοστασιο της ΚΤΜ,πηγαμε φυσικα στο γηπεδο της CASINO SALZBOYRG χωρητικοτητας 32000 θεσεων.Φαγαμε στο Ελληνικο εστιατορειο ‘’ΠΟΣΕΙΔΩΝ’’ ωραιους ελληνικους μεζεδες ,ανεβηκαμε σε ενα παλιο καζινο σε υψωμα [τωρα ειναι café] ‘οπου βλεπεις πανοραμικα την πολη,χαθηκαμε μεσα στον κοσμο σε μια υπαιθρια γιορτη που στησανε στα σοκακια με ζωντανη μουσικη απο μπαντες ,πινωντας μπυρες και φυσικα τιμησαμε και τα μπαρακια! Ατελειωτες βολτες σε μια μικρη και ομορφη πολη! Την συστηνω ανεπιφυλακτα! Την πολη !
Την επομενη μερα επρεπε να αρχισω να επιστρεφω προς Βενετια για να παρω το καραβι για Κερκυρα και γω δεν ειχα ορεξη να οδηγησω γιατι αφηνα πισω ενα ωραιο μερος και καλη παρεα.Ετσι ειναι αυτα ομως και οδηγωντας νωχελικα φτανω στο λιμανι της Βενετιας ,περνω το καραβι για Κερκυρα οπου συνεχιζετε το ταξιδι στο 2ο μερος του,στο ΙΟΝΙΟ ! Ο φιλος μου ο Σπυρος με περιμενει εκει και πινουμε μπυρες να θυμηθουμε τα παλια. Το επομενο πρωι εχω κλειση ημερησια εκδρομη με καραβακι στους Παξους και Αντιπαξους. Ειδικα στους Αντιπαξους μου εφυγε το μυαλο απ’το χρωμα της θαλασσας και τις παραλιες που ειδαμε! Θαλεγα οτι ειναι η χαρα του ιστιοπλοου ! Το μπανιο που εκανα θυμιζε...’’γαλαζια λιμνη’’!!! Και οι Παξοι ομως δεν πανε πισω.Χρονια ηθελα να παω και τωρα ειχα την ευκαιρια. Γραφικο ,γλυκο ,ομορφο μερος που θαθελα να εμενα λιγο παραπανω! Αλλα δεν αναφερω γιατι αξιζει να παει κανεις να τα δη! Η αγορα σουβενιρ απαραιτητη[πρεπει ν’αλλαξω ψυγειο,δεν χωρανε αλλα μαγνητακια!] και η επιστροφη στην Κερκυρα με μια μινι ξεναγηση απ’τον Σπυρο & την Αννα στα σοκακια της πολης ,το απαραιτητο καφεδακι στην πλατεια των λιστων και τελος Κερκυραιηκη μπυρα και μεζεκλικη! Γεια σας παλιο-φιλοι η΄΄ παλιοφιλοι...! χαχα!
Διασχιζω την Κερκυρα προς νοτο ,περνωντας απο Αχχιλειο,Μπεννιτσες την ωραια παραλια του Αη-Γιωργη και περνω το φερρυ απ’την Λευκιμη για την Ηγουμενιτσα με προορισμο την Λευκαδα .Πρωτα ομως περνω απο την Παργα και την παραλια του Βαλτου...!!! τι ωραια παραλια! Τι ομορφιες εχει αυτη η χωρα ! που να πρωτοπας? Φευγω παρηγορουμενος οτι και η Λευκαδα ειναι απαιχτη και αν και φτανω αργα την βουτια στο Καθισμα δεν την χανω!!! Εδω ειναι ο φιλος μου ο Γρηγορης ,η Ελπιδα ,η Χρυσουλα ,ο Νικος ,τα ανηψια τους ,αγαπημενοι μου φιλοι,αδερφια θαλεγα,χρονια τωρα...,οπου περναμε 3 μερες διασκεδαζοντας χαλαρα μια και η παρεα ειναι ομορφη! Ομως φευγουν γιατι δουλευουν και συνεχιζω μονος με ημερησια βολτα σε ενα αλλο νησι που ηθελα επισης να επισκεφθω...την Ιθακη!!! Με φερρυ απο την Βασιλικη [και την μηχανη φυσικα για να την γυρισω ολη ] βγαινω στις Φρικες και συναντω το ομορφο λιμανακι στο Κιονιο.Απεριγραπτη θεα καθως κατεβαινης απο ψηλα στο χωριο αυτο,αλλο πραγμα! Φευγω και μεσω του Σταυρου φτανω στην χωρα της Ιθακης στο Βαθυ, σταματωντας ομως οπου εβλεπα παραλια για φωτος . Τι ομορφιες! Δεν εχω λογια να πω! Ευχαριστιετε το ματι,’’γεμιζει’’! Βρηκα μια παραλια που μου διαφευγει το ονομα της και δεν ρωταω κανεναν πως λεγετε, να πατε να βρειτε και σεις μια....! χαχα! Δεν θα χασετε..πιστεψτεμε . Επιστροφη το απογευμα στην Λευκαδα οπου κατι Greek souvlakia και μπυρες ηταν οτι επρεπε με την πεινα που ειχα! Η Ιθακη ηταν το κατι αλλο!
Το πορτο Κατσικι ,οι Εγκρεμνοι ,ο Αγιος Νικητας ,το Καθισμα ηταν οι παραλιες που κολυμπησα τις επομενες 3 μερες και που δεν εβγαινα απο το νερο παρα μονο οταν κοντευε να νυχτωση ! Η Λευκαδα ειναι ενα απο τα ωραιωτερα μερη που εχω παει ποτε και που θα ξαναπαω εξαιτιας του καλου μου φιλου Γρηγορη[καλα ναμαστε] . Στην Λευκαδα εργαζετε και ο φιλος μου ο Θανασης απο την Πρεβεζα και φυσικα η επισκεψη στην πολη και το μπανακι στην Νικοπολη επιβαλονταν. Εκει γνωρισα και αλλους φιλους μοτοσυκλετιστες οπως ο Κωστας αλλα την τιμητικη τους ειχαν οι γυναικες ...η Ελενη, η Ελενα η Ζωη και φυσικα η Γιουλη με τον Θαναση. 4-3 το σκορ,χασαμε!
Η επιστροφη στην Αθηνα ηλθε οταν υπηρξε ακατασχετη ευρω-ραγια απο την τσεπη μου και απο το τελειωμα της αδειας. Ηταν το ‘’ταξιδι των φιλων’’ ,αφου ειδα ‘’παλιους ΄΄ αλλα και νεους φιλους ,που εκανα προσφατα η’’ στο ταξιδι. Ευχαριστηθηκα χιλιομετρα αλλα και τις μοναδικες παραλιες του Ιονιου. Ευχαριστω την....εφορια για την επιστροφη του φορου [τοσες αποδειξεις μαζευα] τον μηχανικο και φιλο μου Δημητρη ιδιαιτερα ,τον Στεφανο, και το TRANSALP-aki μου που με εβγαλε αλλη μια φορα ασπροπροσωπο .Αλλη μια φορα ..απαιχτο! !! Εκανα 4000 χιλιομετρα περνωντας απο 7 χωρες και την μοναδικη μας ΕΛΛΑΔΑΡΑ!!!
Ευχαριστω τους φιλους μου που ο καθενας τους ‘’συμμετεχη’’ με τον τροπο του στα ταξιδια μου και ιδιαιτερα τον γαμπρουλη μου τον Κωστα αλλα και τον φιλο μου τον Γιωργο ,που μετραγε τις μπυρες που επινα!!!!
W H A T N E X T ? ? ?
Θα δουμε.................................. George.
 

chris7

Member
Μηνύματα
3.091
Likes
23.855
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Μεγάλη απόφαση να κάνεις τόσο μεγάλο ταξίδι μόνος σου.
Πολύ ωραία ιστορία.
Πάντα τέτοια.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.170
Μηνύματα
882.795
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom