Αυστρία Γερμανία Ολλανδία 2018 - Amsterdam - Road -trip

georgetrips

Member
Μηνύματα
30
Likes
54
Επόμενο Ταξίδι
ΣΙΚΕΛΙΑ !
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΟΛΑ
Εχωντας ''βουλιαξει'' για τα καλα στα οικονομικα προβλήματα της Ελληνικης κρισης οι επιλογες για διακοπες και ποσο μαλλον στο εξωτερικο ,ολο και μειωνονται.Και καπου εδω εμφανιζεται απ'το πουθενα '' Ο Θεος του Ταξιδιου'' με το ονομα ''Κυριακος'' ! Ο καλος μου φιλος που μετακομισε στο Αμστερνταμ αφηνωντας πισω ενα αυτοκινητο που καποια στιγμη επρεπε να το παρει . Ο χρονος του ομως ειναι πολυτιμος για να διαθεση 5 περιπου μερες να ερθει να το παρη εκει και η χαβαλεδιαρικη στην αρχη ιδεα μου ...''αν θες στο φερνω εγω΄΄ ,βρισκει πατημα προς υλοποιηση. Με τα εξοδα του αυτοκινητου,καλυμενα και με ενα μικρο μπατζετ αλλα και φιλοξενεια απο φιλους στην διαδρομη , κανουμε διακοπες & Road-trip στην Ευρωπη ! Η φιλη μου η Θενια ενθουσιαστηκε στην ιδεα να ερθει μαζι μου και ετσι στησαμε το πλανο.
Ολο το ταξιδι θα ηταν περιπου 2300 χιλιομετρα [ στο www.georgetrips.gr μπορειται να δειτε και αλλα ταξιδια μου ,με μοτοσυκλετα ] και θα περνουσαμε απο Ιταλια-Αυτρια-Γερμανια & Ολανδια. Θα μεναμε φιλοξενουμενοι σε φιλους ,στην Αυστρια στον Πητερ & την Μαριαννα και στην Γερμανια στον συμμαθητη μου Βαγγελη, απ'το δημοτικο σχολειο, που ζει εκει και μετα λιγες μερες στον Κυριακο στο Αμστερνταμ. Απο κει ,αεροπορικως πισω στην Αθηνα. Οι ημερομηνιες συμφωνηθηκαν ,τα εισιτηρια βγηκαν και αρχισαμε να μετραμε αντιστροφα για την αναχωρηση.Θα φευγαμε μια Παρασκευη βραδυ με το καραβι απο την Πατρα για Βενετια και θα γυρνουσαμε 10 μερες μετα. Επειδη ομως ,ταξιδι χωρις απροοπτα δεν νοειται ,η ακτοπλοικη εταιρεια για την Βενετια μας ενημερωσε 4 μερες πριν οτι το δρομολογιο της Παρασκευης θα γινοταν τελικα μια μερα πριν, την Πεμπτη ! Αυτο μας δημιουργησε θεμα με τις αδειες απο την δουλεια ,μια μερα extra-αδεια και μια μερα παραπανω στην Ευρωπη . Μπορεσαμε και αναπροσαρμοσαμε λοιπον το πλανο του ταξιδιου . Θα ξεκιναγα μονος και η Θενια θα με συναντουσε τελικα στο Μοναχο οπου θα ερχοταν αεροπορικως . Θα καναμε και ενα ''μπρος-πισω'' στα δρομολογια μας προκειμενου να συμπεσουμε στο αρχικο μας πλανο. Διακοσια [200] εξτρα χιλιομετρα δηλαδη. Παντα υπαρχουν αποκλισεις χιλιομετρων στα ταξιδια απο τα ''απροοπτα'' και ειναι 'υπολογισημα'' στους υπολογισμους μου.
Μια ...Πεμπτη λοιπον, ξεκινησα για την Πατρα να παρω το καραβι που εφευγε το βραδυ στις 23.50 ! Ειχα κανονιση να συναντησω πριν μπω στο καραβι δυο καλους φιλους και δεινους τρελο-ταξιδιαρηδες που ζουσαν στο Ριο και την Πατρα . Πρωτα την Μιμικα , ενα δυνατο και γενναιο ''τυπακι'' που εχει γυρισει απιθανα μερη στον κοσμο και εχει χομπυ την ιστιοπλοια . Το ραντεβου μας ηταν στο Ριο και σε εναν καφε διαρκειας 2 ωρων περιπου συζητησαμε τοσα διαφορετικα & απολαυστικα θεματακια που αλλοι θα θελανε κανα μηνα να τα πουνε ! Τα ξεπεταξαμε ! Γεμιζεις χαρα και αισιοδοξια οταν συναντας τετοια ατομα ! Μου ευχηθηκε για το ταξιδι μου ,με συμβουλεψε κιολας [χεχε] και χαιρετιθηκαμε ευχομενοι ''υγεια'' πρωτα απ'ολα , πολλα ταξιδια για τους εαυτους μας και να τα ξαναπουμε ξανα καπου-καποτε . ''Γεια σου Μιμικα'' , στα σιγουρα θα τα ξαναπουμε ! Μου απογειωσες την ψυχη !
Το επομενο ραντεβου μου ηταν στην Πατρα μετα απο κανα διωρο, ομως και ειπα να το εκμεταλευτω προκειμενου να ριξω μια βουτια στα δροσερα νερα της θαλασσας λιγο πιο περα απο την Γεφυρα του Ριο-Αντιριο ! Η θαλασσα και το κολυμπι ειναι μια απο τις απολαυσεις που αναζητω στην ζωη μου. Ηταν οντως δροσερα & υπεροχα. .Ετσι μετα ξεκινησα να βρω τον Θαναση στα Ψηλα Αλωνια ,την γνωστη πλατεια της πολης οπου σε μια πλευρα της πλατειας βρισκεται και ο αδριαντας του Παλαιων Πατρων Γερμανου ,πρωτεργατη της Ελληνικης Επαναστασης το 1821. . Απλος τυπος για τα τοσα ταξιδια που εχει κανει και δεινος κοσμο-ταξιδευτης με την μοτοσυκλετα του ο Θανασης Βαβαρουτας , εχει φτασει απο την Μοσχα στην Ρωσια ,το Βορειο Ακρωτηρι στην Νορβηγια , μεχρι την Παταγωνια στην Αργεντινη και την Νοτιο Αμερικη ! Με τον Θαναση για καφε και συζητωντας μαζι του περιγραφωντας ταξιδιωτικες μας στιγμες νιωθεις οτι μιλας με κινητη εγκυκλοπαιδεια ! Και επειδη ο κοσμος ειναι μικρος για καποιους ,συζητωντας βρηκαμε οτι εχουμε και ενα κοινο γνωστο ,τον παλιοφιλο,τον Σπυρο ! Συζητουσαμε για τα ταξιδια που εχουμε κανει και ανταλλασαμε εντυπωσεις απο αυτα και που αλλου θα θελαμε να παμε και ποσο ειναι δυνατον αυτο τωρα πια ,με την κριση ! Τα ταξιδια για μας με την μηχανη ειναι τροπος ζωης ! Θελουμε να πηγαινουμε παντου, ΜΑΖΙ με την μοτοσυκλετα μας ! ..''Καψουρακια'' ,πως το λενε ! χαχα ! Χαρηκα που σε βρηκα Φιλε Θαναση ,ισως στο μελλον μπορεσουμε και να συνταξιδεψουμε καπου ! Παντα ορθιοι & με πολλα ακομα χιλιομετρα !
Πριν παω προς το καραβι ειχα ακομα αρκετη ωρα που περασα ανεβαινωντας στο Δασυλλιο ,το ψηλοτερο μερος της Πατρας απο οπου απολαμβανεις μια εκπληκτικη θεα προς τον Πατραικο Κολπο την Αιτωλοακαρνανια απεναντι και την εντυπωσιακη Γεφυρα του Ριο -Αντιριο . Ενα φανταστικο & ρομαντικο μερος που σε επομενο περασμα μου απο την Πατρα θα κοιταξω να ξαναπερασω ...με παρεα ! ...Ρομαντικα λεμεεε ! Ακολουθει βολτα στην προβλητα στον κεντρικο λιμενα της πολης , τον σιδηροδρομικο σταθμο ,στο λουλουδενιο ρολοι στην πλατεια του σταθμου και φυσικα οι απαραιτητες φωτογραφιες .μεχρι να περαση λιγο ακομα η ωρα και να παω στο λιμανι να επιβιβασθω στο καραβι. Τσεκ-ιν στα γρηγορα και επιβιβαση !
Το ταξιδι ξεκινησε και γω ειμαι στο καταστρωμα απολαμβανωντας χαλαρα το αερακι που φυσουσε,μυριζωντας την θαλασσα και πινωντας ρακομελακι παγωμενο που ειχα παρει μαζι μου ! Αν ηταν και η Θενια μαζι .....μπα , ασε , θα μου επινε και το ρακομελο,της αρεση !!! χαχα ! Χαλαρα εβγαλα την επομενη μερα στο καραβι [36 ωρες κανει για Βενετια ] ειδα 3 παιχνιδια για το μουντιαλ της Ρωσιας ,βρηκα κατι μοτοσυκλετιστες που θα κανανε ενα ομορφο τουρ προς την Σλοβενια και την Αυστρια και λεγαμε τα δικα μας , οπωτε οι ωρες περασαν χωρις να το καταλαβω....ειχα και το ρακομελακι ,ετσι ? ...ε, ειχα αρκετο ! ...καραβι ειναι αυτο !
Σαββατο πρωι ,αφιξη στην Βενετια στο λιμανι της Fusina και 650 χιλιομετρα με χωριζουν απο το φιλαρακι μου την Θενια που θα προσγειωνοταν στο Μοναχο στις 4 το απογευμα. Ξεκινησα λοιπον και το μυαλο μου ηταν στην συναντηση μας καθως οταν ειμαστε μαζι περναμε παντα καλα ! Οταν ταιριαζεις στην παρεα ,καλο ειναι να την εχεις ! Διεσχισα λοιπον στην Ιταλια 300 χλμ , περνωντας απο Τρεντο & Μπολζανο φτανωντας στο Μπρενερο και τα συνορα της Αυστριας,αγορασα την βινιετα διελευσης για το αυτοκινητο , κανωντας διαλλειμα για ξεμουδιασμα - καφεδακι και ροκανισμα του χρονου ,ωστε να συμπεσω με την αφιξη της Θενιας στο Μοναχο. Οσο χιλιομετροφαγος και νασαι ,πρεπει να σταματας και λιγο. Συνεχιζω για αλλα 150 χλμ Αυστριας περνωντας απο Ινσμπρουκ , μπαινω Γερμανια κανωντας αλλα τοσα περιπου χιλιομετρα και περνωντας εξω απο το Μοναχο , σαν 'Εγγλεζος'' αριβαρω εξω απ'το τερμιναλ 2 του αεροδρομιου και συναντω το φιλαρακι μου ακριβως την ωρα που εφτασε ! Καλα .... στο πρωτο Ευρω-ραντεβου μας ...φτασαμε ταυτοχρονα !!! ....''εισαι εσυ , που την περασαμε για την αλλη ''
της λεω ! ...τα δικα μας ! Ο χαβαλες αρχιζει και το ταξιδι συνεχιζεται με παρεα !
Φτασαμε στο Μοναχο βρισκωντας γρηγορα το Hotel που εχουμε κλεισει μεσω ιντερνετ και μετα απο ενα φρεσκαρισματακι ξαμολυθηκαμε για να δουμε την πολη .Εγω εχω ξαναπεραση απο δω και θα κανω λιγο τον ξεναγο . Ξεκινωντας την βολτα μας και μιλωντας φυσικα ,ακουμε στα Ελληνικα ...''Ελληνες'' ? ..ηταν το Ολγακι ,μια ομορφη πιτσιρικα [ αχ Ολγα ! χαχα! ] 22 χρονων με καταγωγη απο Κατερινη που ζουσε ομως εκει .Χαρηκε αυτη ,χαρηκαμε και μεις [παντα χαιρομαστε οταν συνανταμε Ελληνες, καπου μακρια] βγαλαμε και μια φωτογραφια και συνεχισαμε για τον φημισμενο πεζοδρομο Karls-platz που ειναι στο κεντρο της παλαιας πολης . Και καπου εδω ξεκιναει και μια παραλληλη ιστορια με το ταξιδι , μιας τουριστριας [ Θενια] που ψαχνει απεγνωσμενα ενα συγκεκριμενο ζευγαρι αθλητικα adidas που ομως δεν υπαρχει στην Ελλαδα και το εχει καψουρευτει ....δυστυχως δεν υπαρχουν ουτε στο Μοναχο ! Εκτονωνουμε την κατασταση επισκεπτομενοι σε χρονο ρεκορ 76 αλλα εμπορικα μαγαζια [ ...απο ''συμπαρασταση '' την ακολουθουσα, μπορουσα κι αλλιως
] ...συνεχιζουμε στην Karls-platz την περιπλανηση συναντωντας την γνωστη μπυραρια που συχναζε ο απαισιοτατος καγκελαριος που αιματοκυλισε τον κοσμο, συναντησαμε και μπηκαμε σε δυο Εκκλησιες με ζωντανη μουσικη [ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ , εγραψα] και τους πιστους να τραγουδουν ορθιοι και εκστασιασμενοι και ομολογω οτι μου εκανε τρελη εντυπωση ! Οπως στις αμερικανικες ταινιες !!! Πιο κατω ειχε ενα μεγαλο πανηγυρι με μουσικες σκηνες ,live μουσικη και οχι μονο και συγκινηθηκαμε ακουγωντας την μουσικη απο το τραγουδι '' θα σπασω κουπες για τα λογια πουπες'' με ξενους στιχους !!! Πηγαμε πανω-κατω ολο τον πεζοδρομο βλεπωντας και ''τεχνη του δρομου '' απο διαφορους καλλιτεχνες φωτογραφηθηκαμε με ντοπιους και τις παραδοσιακες βαβαρεζικες στολες τους ,τσιμπησαμε και κατι γιατι λυσαξαμε της πεινας ,ηπιαμε τις μπυριτσες μας και η μερα μας εκλεισε πινωντας την τελευταια της ημερας [ ειμαστε νυχτοπουλια] σε ενα μπαρακι κοντα στο ξενοδοχειο...μετα ειπαμε να ξεκουραστουμε και λιγο ....
Η καθε μερα ξεχωριστη στα ταξιδια και μετα το απολαυστικο & πλουσιο πρωινο στο ξενοδοχειο ξεκινησαμε για το φημισμενο Νταχαου 30 χλμ εξω απο το Μοναχο αφου πρωτα περασαμε απο τον σιδηροδρομικο σταθμου του Μοναχου για φωτογραφιες . Καποια ''ψυχη'' [ οχι εγω] νομιζε δυο μερες τωρα οτι ειναι ο Καζαντζιδης και συνεχως τραγουδουσε το γνωστο τραγουδι ...''στο σταθμο του Μοναχου'' !!! ...ειχα μαθει και τα λογια ! ...ηλπιζα τωρα που θα τον εβλεπε τον Σταθμο ...να σταματουσε ! ...ενα ακομα ταλεντο χαθηκε αδοξα !!! χαχα !
Φτασαμε στο στρατοπεδο του Νταχαου και πληρωσαμε μονο 3 υρω για το παρκιγκ. Για τις εγκαταστασεις δεν πληρωνεις , ειναι δωρεαν. Η αληθεια ειναι οτι πηγαινωντας να δω αυτο το μερος πηγαινα αντιμετωπιζωντας το με καποιο δεος ,αναλογιζομενος του τι , εχει συμβει εκει ! Ομως οι Γερμανοι οι ''φιλοι μας'' εχουν φροντισει με τον τροπο τους στην παρουσιαση ολων αυτων που βλεπουν οι επισκεπτες , να υποβαθμισουν ολες αυτες τις θηριωδιες που συνεβησαν προβαλωντας τα γεγονοτα με μια αλλη και πιο μαλακη προσεγγιση ,αν ειναι δυνατον ! ...Αυτο ηταν κατι που εκανε ''μπαμ'' μπαινωντας στις εγκαταστασεις . Η Θενια αλλα και αλλα ατομα που το συζητησαμε και που ειχαν επισκεφτει το Αουσβιτς στην Πολωνια ,καταλαβαν αμεσως την τερατωδη διαφορα. και ελεγαν οτι το Νταχαου σε σχεση με το Αουσβιτς ,εμοιαζε με παιδικη χαρα !!! Δεν χρειαζετε εγω να ξαναγραψω εδω τι εγινε .Ολοι ξερουμε . Ομως ,επειδη καποια πραγματα δεν τα χωραει ο ανθρωπινος νους οτι μπορει να συμβαινουν η'' οτι εχουν συμβει ,συστηνω να τα επισκεφτομαστε απο κοντα [ θα προσπαθησω καποτε να παω και στο Αουσβιτς] και να ενημερωνουμε οσους μπορουμε οτι οντως υπηρξαν τετοια μερη-εκτρωματα και οτι ποτε ξανα δεν θα πρεπει να ξανα υπαρξουν . Το πιο ευχαριστο στο Νταχαου ηταν η γνωριμια μας με τον Γιωργο την Μαρια και την κορη τους ,Ελληνες που κατεβαινουν καθε χρονο οδικως στην πατριδα και που ζουν στην Σουηδια ακολουθωντας εκει οσο μπορουσαν τον Ελληνικο τροπο ζωης κρατωντας ετσι την ''επαφη'' με την Πατριδα, μιλωντας Ελληνικα ακομα & συμμετεχωντας σε εκδηλωσεις και με αλλους Ελληνες. Χαρηκαμε πολυ παιδια , μικρος ο κοσμος ,ισως καπου τα ξαναπουμε !
Αφηνωντας πισω μας το Νταχαου,στα πλανα μας ηταν η επιστροφη προς τα ''πισω'' και την Αυστρια. Απο κει θα ξεκινουσαμε πρωτα αν φευγαμε μαζι με την Θενια και το αρχικο σχεδιο. Εκει στο Τιρολο μας περιμενουν να μας φιλοξενησουν για δυο μερες ο Πητερ και η Μαριαννα ,φιλοι που ειχα αποκτηση 5 χρονια πριν οταν ειχα κανει μια προσπαθεια μεταναστευσης στην χωρα αυτη. Πριν τα συνορα με την Αυστρια καναμε μια σταση στην λιμνη Seehamer και ενα καμπιγκ που υπηρχε εκει . Βλεπωντας την λιμνη ανυπομονουσα να φτασουμε στην Αυστρια γιατι εκει θα εκανα μπανιο σε μια αλλη λιμνη , που ηξερα απο παλια. Περασαμε λοιπον απο το μικρο κλασικο Αυστριακο χωριο, το Elmau , περιηγηθηκαμε για λιγο στις πρασινες αλανες και τα σπιτια με τα λουλουδια και τις αυλες , βγαλαμε φωτογραφιες ,χαζεψαμε και αστιευτηκαμε με καποιους ντοπιους και βρηκαμε την λιμνη Badsee για βουτια ! Ο υπαλληλος στην εισοδο της λιμνης ,μας δηλωσε ευθαρσως ,6 η ωρα το απογευμα, οτι σχολασε και αν θελαμε θα μπαιναμε δωρεαν !!! [ 6,5 ευρω το ατομο ηταν η εισοδος] χαχα ...στεναχωρηθηκα ! Μια λιμνη τεχνιτη με εγκαταστασεις και αμμο για βολλευ-μπιτς ,παιδικη χαρα ,εστιατοριο-καφε, νεροτσουληθρες ,εξεδρα στην μεση της λιμνης ,τραπεζια για πικ-νικ & αποδυτηρια για wc και ντους . Εκεινη δε την ωρα μονο εγω κολυμπουσα ! Μια λιμνη για παρτυ μου ! Το ευχαριστηθηκα ! Η θέα προς τα βουνα σε συνδιασμο με την λιμνη ,ηταν σαν πινακας ζωγραφικης . Αφου μουλιασα για τα καλα πρωτα [ η Θενια δεν βουτηξε] φυγαμε και πηγαμε να συναντησουμε πριν παμε στους φιλους μας , ακομα ενα φιλο .Τον Γιαννη που μαζι με την Εβελυν και τα 3 παιδια τους μενουν εκει κοντα και γνωριζομαστε απο τοτε που ημουν και γω εκει. Ο Γιαννης μενει πολλα χρονια εκει και ειναι τωρα ταχυδρομος του χωριου .Χαρηκα που τον ξανα ειδα γιατι ειναι ενα απο τα σπανια και καλα παιδια που γνωριζω. Τα μεζεδακια που μας κερασε θυμιζαν μονο Ελλαδα και οχι μονο κραταει τις Ελληνικες συνηθειες οσο ειναι δυνατον αλλα και τα παιδια του μαθαινουν να μιλανε Ελληνικα. Θυμηθηκαμε και ειπαμε διαφορα για το προσφατο παρελθον και τους κοινους μας φιλους , τον Γιαννη και τον Νικο και λυπηθηκα που δεν ειχα περισσοτερο χρονο να περασουμε μαζι. Η χαιρετουρα με τα ομορφα παιδακια του ,απεριγραπτη ! Τα ειχα κανει ολα κουνια με τα χερια μου πρωτα φυσικα , κατι που απολαυσα παρα πολυ δεν σας κρυβω !!! χαχα ...πως να φυγεις οταν η μικρη του κορη σε αγκαλιαζει, σου πιανει τα μαγουλα και σου ζηταει να μεινεις κι αλλο
Με τετοια χαρουμενα συναισθηματα χαιρετηθηκαμε τελικα και μπορεσαμε να φυγουμε πηγαινωντας στο διπλα χωριο που μας περιμενουν η Μαριαννα και ο Πητερ.
Η Μαριαννα κι ο Πητερ ,Ουγγροι που ζουν αρκετα χρονια στο Τιρολο, μολις ενα μηνα πριν ηταν φιλοξενοι μου στην Αθηνα απολαμβανωντας την Ελληνικη κουζινα ,το ουζο ,το ρακομελο [ειχαν κανει & ΄΄παραγγελιες''για την Αυστρια] οτι γλυκα εβρισκαν μπροστα τους [ ραβανι-κανταιφι-γαλακτομπουρεκο] και φυσικα οι σπανακοπιτες και τα καρπουζια ειχαν τσακιστει απ'τον Πητερ που φαινοταν να μην εχει ξαναφαει στην ζωη του τοσο νοστιμα πραγματα ! Εκεινοι μου ειχαν ''ταξει'' ...παγωμενες μπυρες και σνιτσελ με κρεας απο την πατριδα τους .[ ποιος να συγκριθει μαζι μας ? ...στην κουζινα] Ειχαν μολις φερει και 4-5 ειδη τυριων απο την Ιταλια και ετσι στρωθηκαμε για το τραπεζι καλωσορισματος . Ειχε βραδιαση για τα καλα πια και η ξεκουραση απαραιτητη ! Την επομενη μερα μερα θα καναμε εξορμηση προς το Σαλζμπουργκ και την ευρυτερη περιοχη του Τιρολο.
Το μαγευτικο Σαλζμπουργκ ειναι μια πανεμορφη πολη εχω επισκεφτει αλλες 3-4 φορες και συστηνω ανεπιφυλαχτα .Την πολη διασχιζει ο ποταμος Salzach το ονομα του οποιου προερχεται απο την Γερμανικη λεξη ''Salz''που σημαινει , αλατι .Μεχρι τον 19ο αιωνα η μεταφορα αλατιου στον ποταμο αποτελουσε σημαντικο μερος της τοπικης κοινωνιας & οικονομιας.Παρκαραμε σε οργανωμενο παρκιγκ και ξεκινησαμε το τουρ περνωντας απο το σπιτι που γεννηθηκε ο Μοτσαρτ στον διασημο πεζοδρομο της πολης ''Greidegasse'' ,που στην μια ακρη του ειναι και η γνωστη καφετερια για να δωσει καποιος ραντεβου στην πολη ,το Carpe Diem. Βλεπαμε αμαξες με αλογα & ποδηλατα διερχονται απο παντου .Ειδαμε και το αγαλμα του Μοτσαρτ στην κεντρικη πλατεια , το φρουριο της πολης ,τον καθεδρικο ναο ,τα εμπορικα μαγαζια [ειδαμε και κεινη την τουριστριουλα που ψαχνει ακομα τα adidas ] λουλουδια παντου και πολυς κοσμος να πηγαινει πανω-κατω δινοντας μας μια ευχαριστη εικονα και ενα αισθημα ευφοριας ! Καπου εκει προς την εκκλησια και την πιατσα με τις αμαξες συναντησα ενα παλιο μου γνωριμο απο οταν πρωτοπηγα στην πολη το 2011, τον Igor Zindovic ,απο το Μαυροβουνιο. Ο Igor ειναι ενας φοβερος καλλιτεχνης-ζωγραφος του δρομου ,διατηρει το δικο του κιοσκι εκει και ενας πινακας του που απεικονιζει την πολη ,κοσμει ενα τοιχο στο σπιτι μου. Ο Igor ξερει για την κριση στην Ελλαδα για την προσπαθεια που εκανα για μεταναστευση εκει πριν απο χρονια και η προσεγγιση του ηταν πολυ συγκινητικη ! . .Ενας ευγενικος & χαμογελαστος τυπος που βγαλαμε μαζι και μια απιθανη φωτογραφια τοσο ζωντανη που ξεχειλιζει απο αμοιβαια συναισθηματα χαρας για την συναντηση μας ! [ www.zindovic.com] Καποια στιγμη ισως τα ξαναπουμε Igor ! Μετα απο την αγορα σουβενιρ ανεβηκαμε με το ασανσερ στο Μουσειο Μοντερνας Τεχνης στον Λοφο ακριβως πανω απο την παλια πολη οπου και βλεπεις απο κει πανοραμικα ολη την πολη και την ευρυτερη περιοχη .Οι φωτογραφιες αυτες ειναι απο τις καλυτερες μας ! ...Καλο ηταν και ενα σνιτσελακι που χτυπησαμε για να μας κρατησει μεχρι το επομενο μερος ! Good by Salzburg !
Επιστροφη στο Τιρολο και το φημισμενο Kitzbuhel .Ενα πλουσιο & ακριβο μερος που μαζευει την ελιτ των πλουσιων .Διαθετει πανακριβη εμπορικη αγορα ,καζινο ,χιονοδρομικο φυσικα και πολλα αλλα ..Η Μαντονα και ο Φρανζ Μπεκενπαουερ ειναι δυο απο αυτους που ξερω εγω οτι εχουν σπιτι στην περιοχη. Εδω εχει και το ατελιε κατασκευης ρουχων για σκι και ο φιλος μας ο Πητερ και περασαμε για να το δουμε. Για το τελος αφησαμε την ομορφη λιμνη της πολης ,την ,Schwarzee , με προοπτικη μια ακομα βουτια ομως η μουντη συννεφια που υπηρχε δεν διευκολυνε και ετσι ηπιαμε ενα καπουτσινο .Μια ...''ψυχη'' που της αρεσουν τα γλυκα τσακισε και ενα σουφλε σοκολατας ! Αυτο το απογευμα απολαυσαμε και το τεραστιο σπιτι που μεναμε με τον καταπρασινο περιμετρικα κηπο .Ησυχια απολυτη τριγυρω ,χωρις κορνες φασαριες νομιζες οτι καποιος ειχε σιγηση τον ηχο ! Λιγες φορες εμεις της πολης εχουμε την ευκαιρια να το ζησουμε αυτο ! Ακολουθησε ενα φανταστικο δειπνο με ...σνιτσελ ! Δεν παιζοταν ! Θα ετρωγα κι αλλο τοσο αν υπηρχε ''χωρος'' ! Μαγειρας ο Πητερ ! Αν και οι φιλοι μας ειχαν δηλωσει οτι κοιμουνται νωρις [ 9 η ωρα ηθελαν να την πεσουν για υπνο !!! ] τους ειχα ξεκαθαρισει οτι δεν υπηρχε περιπτωση να μην επισκεφτουμε μετα τις 10,τουλαχιστον ,το μπαρακι που συχναζα οταν ημουν εκει πριν 5 χρονια . Στο Saint Johann ,το μπαρακι ''Οι Αρκουδες'' οπως το λεγαμε και που συχναζαμε με τον Γιαννη τον Νικο και τον Γιαννη τον ''Saint Johhan'' οπως τον λεγαμε, τον ταχυδρομο τωρα. Συγκινηθηκα λεμε ! ..και επειδη ο Κοσμος ειναι μικρος ειπαμε, μεσα στο μπαρ επεσα επανω στον Βασιλη εναν τυπο που γνωρισα στο Σαλζμπουργκ 5 χρονια πριν οταν εκανα ενα αναγνωριστικο ταξιδι για να δω τις συνθηκες που επικρατουν αν ζεις εδω και ο οποιος μου ειχε δωσει αρκετες πληροφοριες για την ζωη στην Αυστρια. Απιστευτο ? Με τους ''ξενυχτηδες'' λοιπον φιλους μας αφου καναμε μια βολτα στο χωριο πρωτα ,να το δει και η Θενια .ισα που προλαβαμε να πιουμε τις μπυρες μας μια και ο Πητερ κοντεψε να περαση την μπαρα για κρεβατι ...Αντε για νανι αγορι μου ! Εμεις θα το ''κλειναμε'' το μαγαζι ! Επιστροφη στο σπιτι λοιπον. Την επομενη θα συνεχιζαμε ξανα προς την Γερμανια .
Το πρωι χαιρετισαμε τον Πητερ & την Μαριαννα αφηνωντας τους να ζουν το δικο τους Παραμυθι ! Ετσι εμοιαζε αυτη η ζωη που κανουνε σε αυτο το ησυχο μερος της Αυστριας ,το Oberdorf , που ακουσον-ακουσον ...αφηνουν λεει τα αυτοκινητα και τα σπιτια τους ξεκλειδωτα χωρις να ανησυχουν πως θα τα βρουν μετα !!! ...ρε, κατι μου θυμιζει αυτο ! Χαρηκα παντως που τα ξαναειδα τα καλα αυτα παιδια !
Μπροστα μας εχουμε να κανουμε 500 περιπου χιλιομετρα μεχρι το Heustreu [ 200 χλμ πιο Δυτικα απο Φρανκφουρτη] οπου ο συμμαθητης μου , Βαγγελης, μας περιμενε για ενα εορταστικο διημερο στο ομορφο Ελληνικο εστιατοριο που διατηρει με το ονομα ''RODOS' στο μικρο αυτο μερος.Στις 7 το απογευμα τα καρβουνα θα ειναι ετοιμα ,μου ειχε πει . Πριν ομως φτασω στον Βαγγελη θα περναγαμε απο την Νυρεμβεργη θελωντας να δω το κτηριο οπου το 1945-46 εγινε η φημισμενη δικη της Νυρεμβεργης που αφορουσε την δικη και πιθανη καταδικη ολων των εγκληματων πολεμου που προερχονταν απο τον Αξονα. Η δικη αυτη ηταν να γινει αρχικα στο Βερολινο κατι που ηταν σχεδον αδυνατο μια και η πολη ηταν κατεστραμενη ολοκληρωτικα και ετσι αποφασιστηκε να γινει στην Νυρεμβεργη. Εξω απο τα κτηρια του Δικαστηριου ηταν το ραντεβου μας με τον Αποστολη .πρωην συναδελφο μου στην Εθελ ο οποιος εδω και καιρο ζει και εργαζεται στην πολη.Αφου πρωτα βγαλαμε τις αναμνηστικες φωτογραφιες μας αποφασισαμε να κατεβουμε με το μετρο στο κεντρο της παλιας πολης [ειχαμε ενα τριωρακι διαθεσημο] Πηγαινωντας προς το μετρο πεσαμε σε πολλα Ελληνικα μαγαζια που υπαρχουν στην περιοχη αυτη [ ουζερι-καφε-τυροπιταδικο] και χαζευαμε τους θαμωνες που πινανε φραπεδακι ! ...''πειραζει να σου πιω τον καφε ''? ειπα σε εναν βαρυ τυπο με μουσακι και εσκασε στα γελια ! Χτυπησαμε και μια γευστικοτατη μπουγατσα με σπανακι ,παρακαλω. Το εισιτηριο στο μετρο κανει 3 ευρω για μια μονο διαδρομη και ανεβηκαμε στην Παλια Πολη. Ο Αποστολης και Γαληνη μας ειπαν τα νεα τους για το πως ειναι να ζεις σαν μεταναστευεις στην Γερμανια και πως σαν οδηγος στις συγκοινωνιες [Αποστολος] .Πικραμενη ιστορια ειναι ,το να ΑΝΑΓΚΑΖΕΣΑΙ να αφησεις την πατριδα σου πισω και φευγεις και αυτο δεν αφορα μονο τον Αποστολη . [Δυστυχως το εχω ζησει απο πρωτο χερι. Οσοι ριχνετε καμμια ματια στα αρθρακια μου ισως θυμαστε την περιπετεια μου σε Αυστρια & Σκωτια το 2013.] Αγορασαμε το καθιερωμενο μαγνητακι της πολης,περπατησαμε & βγαλαμε φωτογραφιες στην ομορφη αυτη πολη που στο μελλον αξιζει λιγο περισσοτερο χρονο. Ψαξαμε και για τα adidas της Θενιας σε ...37 μαγαζια [ καλα, υπερβαλω λιγο ! ] ...αλλα τζιφος ! Χαιρετισαμε τον Τολη και την Γαληνη ευχομενοι τα καλυτερα για αυτους και ειπαμε να συνεχισουμε το ταξιδι μας !
Δυο ωριτσες μας πηρε να φτασουμε στο Heustreu στην μεση του πουθενα μια και αυτη η χωρα ειναι τεραστια .Υπαρχουν Γερμανοι που αγνοουν που ειναι, οχι κατι μερη τοσο μικρα, αλλα μεγαλυτερες πολεις . Ειπα να το παιξω και ''Ελληναρας'' κανωντας πλακα στον Βαγγελη και βαλαμε τερμα την ηχο στο αμαξι, φτανωντας με Πλουταρχο ....''Αχ κοριτσι μου '' ... Να μαθαινουν και τα γερμανα απο ''καψουρα'' !!! Το εστιατοριο ''RODOS'' ειναι ενα απο τα καλυτερα Ελληνικα μαγαζια σε ενα συμπλεγμα πολλων χωριων στην ευρυτερη αυτη περιοχη που αν και τοσο ψηλα θεωρειται οτι ειναι Βορεια Βαυαρια !!! Ο Βαγγελης με την Ρουλα δινουν τον καλυτερο εαυτο τους γι'αυτο .Απο κοντα κι ο γιος τους ο Παρασκευας, η ''κρυφη ψυχη'' του μαγαζιου. Το team συμπληρωνουν ο Χρηστος & ο Αγγελος.Τρια αγορια εχει ο μπαγασας ! Τα λουκανικα ,τα παίδακια ,οι πιτες ,η χωριατικη με την φετα , το τζατζικι και το σαγανακι που ελιωνε στο στομα & ονειρευομαι ακομα τις νυχτες [ που λεει ο λογος] μας τρελαναν ! χαχα ! ..και οι παγωμενες μπυρες συνοδεια Ελληνικης μουσικης ! Το μαγαζι σημερα ειχε ρεπο και ηταν για παρτυ μας ! Μια χαρα περασαμε . Οταν ολοι αποχωρισαν για υπνο ο Βαγγελης & γω ειπαμε απο κοντα πια ,τα δικα μας ! Μαζι μεγαλωσαμε !...και καπως ετσι αφησαμε πισω αλλη μια ομορφη μερα !
Το πρωι μετα το φραπεδακι εξορμησαμε στα μερη τριγυρω του χωριου που μεναμε. Την αρχη καναμε πηγαινωντας μζι με τον Βαγγελη και την Ρουλα στην ολη Bad Kissingen με πληθυσμο 25.000 κατοικων περιπου. Τριγυρισαμε στα σοκακια της πολης ,φαγαμε τοπικο γλυκακι με τον καφε...συνεχισαμε την βολτα σε ενα τεραστιο κηπο-παρκο , γεματο πολυχρωμα λουλουδια διπλα στο ποταμι της πολης και με κατι παπακια που βολταρουν σαν τρελα στην ακρη του ποταμου. Ολα αρμονικα δεμενα μεταξυ τους και η γαληνη που νιωθεις σου δινουν την εντυπωση οτι εισαι ''καπου αλλου ''. Ολα οργανωμενα καθαρα & ησυχα! Υπηρχε και ενας χωρος ,σαν μουσικη σκηνη οπου μια ορχηστρα επαιζε μουσικη και ο κοσμος [κυριως ηλικιωμενοι] καθόνταν και ακουγε περνωντας την ωρα τους ευχαριστα στον κηπο. [ Αυτα για την συνταξη Βαγγελακη] Φευγωντας ειδαμε και μια ηλεκτρικη Porsche να την φορτιζουν σε μια μπριζα σε δημοσιο παρκιγκ και μας εφυγε το μυαλο ! Πανεμορφη ! Οσο και να μην με ενδιαφερουν τα πλουτη,αυτη ηταν εντυπωσιακη !
Καλαμαρακια γευστικοτατα & χωριατικη ειχε το μενου για να ξαποστασουμε λιγο το μεσημερι ,στο Rodos φυσικα και το απογευμα με την Θενια ξαναπηραμε τους δρομους βρισκωντας μια αλλη μικρη πολη το Bad Neustadt ,20.000 κατοικων. κατοπιν προτασης του Βαγγελη .Αφου βρηκαμε ''καβατζα'' για δωρεαν παρκιγκ μια και στην Ευρωπη το παρκιγκ ειναι '''δυσκολο'' και το πληρωνεις [μονο με τις μοτοσυκλετες ειναι πιο ανετα ] περπατησαμε στα σοκακια της μικρης αυτης πολης και βρηκαμε την κεντρικη πλατεια που εχει και κει ενα Ελληνικο εστιατοριο που επιβιωνει ομως πουλωντας περισσοτερο...παγωτα ! Κλειστό τωρα ! Ολοι εχουν ωραρια και τα τηρουν πιστα . Καθομαστε σε ενα καφε και πινουμε μπυρα χωρις αλκοολ [εγω οδηγαω] Κουβεντιαζουμε και αντιλαμβανομαστε οτι ενω ακομα ηταν 7 η ωρα το απογευμα ,επικρατουσε τρομακτικη ησυχια ! Δεν κουνιοταν φυλλο ! Προτιμω κατι πιο ζωντανο στην ζωη μου ! ...κατι θα τους ριχνουν στο νερο εδω [χαχα] ευτυχως στην Ελλαδα πινουμε μπυρες ! Το βραδακι στον Βαγγελη συνεχισαμε με τα καλαμαρια ,με μπυρα και αλκοολ πια και το μονο Ελληνικο που ελειπε ηταν καμμια παραλια ..εκει διπλα . Εν τω μεταξυ με την Θενια εχουμε ξεσηκωθει μια και την επομενη ημερα θα βρισκομασταν στην Ολανδια,τον τελικο προορισμο μας ! ...τα κορμια εδω και το μυαλο εκει !
Χαιρετισαμε τον Βαγγελη και την Ρουλα ευχαριστωντας τους για την φιλοξενεια & το καταπληκτικο φαγητο που απολαυσαμε και ξεκινησαμε .Η 500 αρα χιλιομετρα. της ημερας περιλαμβανει διελευση απο Κασσελ και Ντορντμουντ με στασεις για καφε & ξεμουδιασμα ,καλη σταση στο Αρνεμ και μετα Αμστερνταμ ! Η Θενια ειχε συνηθισει να τον ψιλοπαιρνει λιγο, τον υπνακο ,για λιγα λεπτακια συνηθως, καθως τα χιλιομετρα ηταν αρκετα . ..κι αυτο ηταν και αντικειμενο σχολιασμου , ετσι ? Μετα απο καποιες ωρες και 90 χιλιομετρα πριν το Αμστερνταμ , μπηκαμε στο Αρνεμ .Εκει βρισκεται η γνωστη απο τον 2ο παγκοσμιο πολεμο γεφυρα ,στην οποια διαδραματιστηκε μια τεραστια μαχη που επαιξε καθοριστικο ρολο για την εξελιξη του πολεμου. Βγαλαμε φωτογραφιες στην γεφυρα και σε ενα μικρο μνημειο που εχει διπλα και συνεχισαμε την βολτα στην πολη.Να και κατι αγελαδες αραχτες στο λιβαδι κατω απο ενα δεντρο,να και αλλο ενα Ελληνικο εστιατοριο ,''Ροδος'' κι αυτο ! Σε καθε πολη σχεδον πετυχαιναμε Ελληνικο εστιατοριο που ειχαν για ονομα το ''Ροδος'' η'' το ''Ακροπολη'' ! Συνεχισαμε πεφτωντας στον επιβατικο σταθμο Λεωφορειων & τρενων της πολης ,διασταυρωνομαστε με εκατονταδες ποδηλατα περασαμε τοσες αλλες γεφυρες και μικρα τουνελ εν μεσω καναλιων ,ολα ομορφα ''δεμενα'' μεταξυ τους σου εδιναν μια ωραια εικονα! Τελικα κατσαμε καπου διπλα στην μεγαλη γεφυρα για τον καφε μας. Ωραια πολη, θα ξαναπηγαινα ευχαριστως καποια στιγμη στο Αρνεμ.
Ομως , τωρα ηρθε η ωρα του Κυριακου και του Αμστερνταμ ! ..''Κυριακο ετοιμασου, ερχετε η σειρα σου '' ηταν τα απειλιτικα τηλεφωνηματα που δεχοταν απο μας ολη την εβδομαδα ,προιδεαζοντας τον οτι δεν θα περαση χαλαρα μαζι μας ! Θαπρεπε ναναι προπονημενος ! χαχα ! Χαμογελαστος οπως παντα μας υποδεχτηκε και αφου τακτοποιηθηκαμε γρηγορα πηραμε τους δρομους και τα τρενα ! Μεναμε λιγο εξω απ'το Αμστερνταμ και επειδη η μερα τελειωνε [ δεν προλαβαιναμε να κατεβουμε στην πολη] επισκεφτηκαμε για αρχη ενα τεραστιο εμπορικο κεντρο στην περιοχη του Almere .Εμπορικα μαγαζια,καζινο [ειναι μοδα] μπαρακια ,εστιατορια ,κομμωτηρια ...ολα εδω .Μια μκρη πολη ! Ηπιαμε και μια μπυριτσα να ξαποστασουμε βλεπωντας και λιγο μουντιαλ .Τσιμπησαμε κατι εξω και γυρισαμε σπιτι μια και πηγε ηδη ''αργαμιση'' συνεχιζωντας ομως εκει την κουβεντα για τα νεα μας αλλα και για τα πλανα μας στην πολη. Αυτο βεβαια το ειχε αναλαβει ο Κερκ ''ο ξεναγος'',χαχα , και ηταν μαλλον το πρωτο μου μερος σε ταξιδι που δεν ασχοληθηκα καθολου για το τι θα δω στην πολη , το αφησα πανω του[ νταξει, μια ματια, την ειχα ριξει] . Αυριο λοιπον ....
Νεα μερα -πλουσιο πρωινο -φραπεδακι ,καλη παρεα και ετοιμοι να οργωσουμε την πολη ! Απ' τον σταθμο του τρενου αρχισαν να πονανε τα μαγουλακια μας απο τα γελια και τις διεθνεις επαφες που πιαναμε ! [ κωδικος, skouter-fοuter] Αυτος ομως ηταν και ο σκοπος μας , να περασουμε ωραια ! Ο Κερκ ειχε κανει τα πλανα του με σκοπο να δουμε οσα περισσοτερα μπορουσαμε .Ειχε τσεκαρει δρομολογια τρενων-τραμ ,μουσεια και οτι αλλο θα μας ευχαριστουσε στην πολη και μεις απλως ακολουθουσαμε.Πλατεια Νταμ , Μουσειο Van Gogh , Πλατεια Rem brandt , το σπιτι της Anna Frank , το ''Κολωνακι'' της πολης [ η χαρα της Θενιας] με τις πανακριβες φιρμες , γλυκισματα με σοκολατες ,πατατες με μαγιονεζα ...κοκκινα φαναρια [ατραξιον] ηταν μονο μερικα απο αυτα που ειδαμε . Σε ενα αθλητικο μαγαζι της adidas φυσικα , βρηκαμε επιτελους εκεινα τα ρημαδια τα αθλητικα [ και με εξτρα γουνακι, παρακαλω ] που εψαχνε το κοριτσι μας σε ολη την Ευρωπη ! Το πανηγυρισαμε αναλογα γιατι ηταν ικανη να συνεχιζε μονη της μεχρι ...Σκανδιναβια προκειμενου να τα βρει ! ....[ Thank You God ! ] Καπου στα μεσα της ημερας ειδαμε και αγωνα μουντιαλ μαζι με κατι ωραια τρελοκομεια-φιλους του Κυριακου , την Πεγκο ,τον Ιβ και 3-4 αλλους . Οι μπυρες και τα σφηνακια πηγαιναν συννεφο -κερδιζε και η Βραζιλια-και γινοταν χαμος .Μεχρι και η ''αμπαλη'' Θενια αρχισε να χαιρεται το ποδοσφαιρικο κλιμα .Ο δε ...Ιβ , ειχε Ελληνιδα συζυγο και ηξερε κατι Ελληνικα-Γαλλικα τυπου ....''μνακι και λαλακας'' και με την προφορα του μας προκαλουσε αφθονο γελιο. Εχω αναφερει πολλες φορες οτι στα ταξιδια μεγαλο ρολο παιζουν τα ατομα που γνωριζουμε. Το τυπακι αυτο παντως , για την Ιστορια, ειναι στελεχος σε μια τεραστια εταιρεια με χιλιαδες εργαζομενους και εβγαλε τους υφισταμενους του εξω να ξεσκασουν και να δουν το ματς ενισχυωντας ετσι τις μεταξυ τους επαγγελματικες σχεσεις ,καθως ''η πολυ δουλεια τρωει το αφεντη'' ! Αψογος ! Το Αμστερνταμ ηταν το ''αποκορυφωμα ''του ταξιδιου μας οσον αφορα το ξεσαλωμα και αυτο χωρις να κανουμε και πολλα-πολλα.Ηταν θεμα χημειας της παρεας. Γνωριζομαστε και πολλα χρονια ομως. Στο σπιτι ο Κερκ ειχε φροντισει ωστε να μην μας λειψει τιποτα και μεχρι αργα την νυχτα συνεχισαμε την κουβεντουλα με μουσικη και μπυριτσες .
Για το Σαββατο ο Κερκ μας ειχε δυο μινι εκπληξουλες .Αφου σχεδον ''σκαψαμε'' απο τις βολτες ξανα την πολη ανεβηκαμε στο Roof Garden του Hilton απο οπου εχει ενα ωραιο μπαρακι με θεα ολο το Αμστερνταμ και απολαυσαμε μια παγωμενη μπυρα κατω απ'τον Ηλιο ! [ ΝΑΙ , ειχε Ηλιο ! ] Θα μπορουσα να κατσω χαλαρα εκει πανω ολη την μερα ομως ειχαμε να δουμε κι αλλα μερη .Αυτο ειναι ισως το πιο αδικο κομματι στα ταξιδια. Δεν μπορεις να κατσεις πολυ σε ενα μερος ,θες να δεις κι αλλα..... Η γραφικη πολη του Haarlem , 40 χλμ εξω απ'το Αμστερνταμ ηταν η δευτερη εκπληξη του φιλου μας. Εκει θα βλεπαμε και εναν αγωνα για το μουντιαλ σε ενα μπαρακι. Την πολη αυτη επισκεπτονται και πολλοι μοτοσυκλετιστες .Ειναι κι αυτη γεματη καναλια και νερα ,πολυχρωμη μετα την δυση του Ηλιου,απο τα χρωματα των διαφορων καφε & μπαρ γυρω απο τον Καθεδρικο Ναο στην κεντρικη πλατεια της πολης οπου περπατησαμε μετα τον αγωνα και ριξαμε την κλασσικη μας βολτα στα σοκακια της πολης . Ο Κερκ ειχε ενημερωθει σωστα το παληκαουαρι , και προς το τελος της βραδιας μας οδηγησε σε μια Εκκλησια [ μην ανησυχειται ,λεμε ] που τωρα ηταν η μεγαλυτερη μπυραρια της πολης με χορευτικη μουσικη και αρκετο κοσμο. Του εξηγησα οτι την επομενη φορα στην Ολανδια ,θα μενω εδω....αν θελει ας ερθει να με βρει ! Πεσαμε και σε ενα γυναικειο μπατσελορ παρτυ με πιο ομορφη απο ολες τις κοπελες ,την νυφη ! Δυστυχως οι 24 ωρες της ημερας δεν ειναι αρκετες σε ενα ταξιδι ομως τι να κανουμε ! Ηταν η τελευταια μας νυχτα στην Ολανδια και ηταν ωραια ! Ευχαριστουμε Κυριακο, ωραιες οι επιλογες σου !
Το πρωι ετοιμαστηκαμε χαλαρα για την επιστροφη στην Ελλαδα και εν μεσω καφε ειπαμε τα ''τελευταια μας''στο σπιτι .Μετα ο Κερκ μας οδηγησε στο αεροδρομιο . Οι ευχες μας δεδομενες και απο καρδιας στον φιλο μας . Μετα απο λιγη ωρα αναμονη στο αεροδρομιο πεταξαμε και ναμαστε πισω στην Αθηνα. Ετσι τελειωσε το απροσμενο και ξαφνικο αυτο Road-Trip με αυτοκινητο ,που περασαμε καλα ειδαμε τοσα μερη ,διασκεδασαμε & γελασαμε ξεχνωντας λιγο την πραγματικη μας ζωη και οτι την ακολουθει ....

Το αρθρακι αφιερωνω στον παιδικο μου Φιλο Βαγγελη ,
στον Κυριακο που εξαιτιας του εγινε το ταξιδι
και εκανε τα παντα ωστε να περασουμε καλα
και φυσικα στην αγαπημενη συνταξιδιωτισα μου, Θενια
που με επιστευτηκε και με ακολουθησε ! [δεν πιστευω να ξαναρθεις? ]

....what next


θα δειξει ....

Φωτογραφιες θα δειτε εδω ... http://www.georgetrips.gr/amsterdam_photos.htm

Georgetrips !
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.773
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom