Κέρκυρα!!! Το νησί των Φαιάκων… ή μήπως των λωτοφάγων;;;

dimis_pj

Member
Μηνύματα
26
Likes
32
Επόμενο Ταξίδι
Παρισι...
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική

Τα αρχικά σχέδια έλεγαν για Ιταλία, μετά για Κεφαλλονιά και τελικά σαν άλλος Οδυσσέας στις 10 Ιουλίου πάτησα στεριά στο νησί των Φαιάκων…
Την τελευταία φορά που είχαμε βρεθεί στην Κέρκυρα ήταν πριν 11 χρόνια με σχολική εκδρομή και δεν ξέρω αν μέσα σε αυτά τα χρόνια άλλαξε τόσο πολύ η Κέρκυρα ή εγώ, ωστόσο αυτό που ξέρω είναι ότι αυτή τη φορά την ερωτεύτηκα και μόλις μπήκα στο πλοίο του γυρισμού ήμουν σίγουρος ότι θα την επισκεφτώ ξανά με την πρώτη ευκαιρία…
Τα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού αποδείχθηκαν σωτήρια αφού κλείσαμε ξενοδοχείο στο Πέραμα(5 χλμ έξω από την πόλη) με 30 ευρώ τη μέρα συμπεριλαμβανομένου πρωινού και βραδινού. Το βράδυ της Παρασκευής φτιάξαμε βαλίτσες και στις 10 το πρωί του Σαββάτου ήμασταν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας με τα εισιτήρια στα χέρια!!!
Γύρω στις 11 η Κέρκυρα άρχισε να ξεπροβάλλει με το επιβλητικό της παλιό φρούριο και εκεί αντιληφθήκαμε για τα καλά ότι οι διακοπές μας στην Κέρκυρα μόλις ξεκίνησαν!!!:clap:
 

Attachments

dimis_pj

Member
Μηνύματα
26
Likes
32
Επόμενο Ταξίδι
Παρισι...
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
Μετά από λίγη ταλαιπωρία μέχρι να βρούμε το ξενοδοχείο(έχει ένα μικρό προβληματάκι με τις πινακίδες η Κέρκυρα αλλά θα το αναλύσω αργότερα) μας υποδέχθηκαν πολύ θερμά στο ξενοδοχείο (ειλικρινά θα πρέπει να πω ότι μου έκανε πολύ θετική εντύπωση η συμπεριφορά όλων των επαγγελματιών που συναναστραφήκαμε στο νησί) και αφού τακτοποιηθήκαμε στο δωμάτιο αποφασίσαμε να κάνουμε την πρώτη μας βουτιά! Και που αλλού από την ξακουστή Γλυφάδα…Η παραλία βρίσκεται περίπου 15 χλμ από την Κέρκυρα και μόλις φτάσαμε δεν μας πείραξε καθόλου ότι πληρώσαμε 2 ευρώ στο δημοτικό πάρκινγκ για απεριόριστη στάθμευση λίγα μόλις μέτρα από την παραλία. Η παραλία επιβεβαίωσε όσα καλά λόγια μας είχαν πει αφού η χρυσή ψιλή άμμος, τα πράσινα νερά, τα απότομα βράχια αλλά και το πράσινο των πεύκων που βρίσκονται λίγο πιο ψηλά συνθέτουν ένα πανέμορφο τοπίο! Τα αρνητικά; Το ότι η θάλασσα είναι ποοολύ ρηχή και το ότι είναι πολύ ανεπτυγμένη τουριστικά με αποτέλεσμα να είναι το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας καλυμμένο με ομπρέλες, ξαπλώστρες και θαλάσσια σπορ…(κάτι που βέβαια μπορεί να θεωρείται καλό για άλλους!



 

dimis_pj

Member
Μηνύματα
26
Likes
32
Επόμενο Ταξίδι
Παρισι...
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
Μετά από αρκετές βουτιές επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο και ήταν τέτοιος ο πρώτος μας ενθουσιασμός από το νησί που μέσα σε μία ωρίτσα είχαμε ετοιμαστεί, φάγαμε στο ξενοδοχείο και παρά την κούραση ανυπομονούσαμε να πάρουμε μια πρώτη γεύση από την πόλη! Τα πάρκινγκ στην πλατεία ήταν γεμάτα αφού ήταν βράδυ Σαββάτου άλλωστε, ωστόσο δεν πτοηθήκαμε και μετά από μερικές βόλτες μέσα στα στενά της πόλης παρκάραμε και ήμασταν έτοιμοι για την πρώτη βόλτα. Η πρώτη εικόνα που αντικρίσαμε ήταν και πάλι το παλιό φρούριο ωστόσο αυτή τη φορά η εικόνα ήταν ακόμη πιο μαγική αφού ο φωτισμός των τειχών και της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται μέσα στο κάστρο, και τα σκαφάκια που ήταν αγκυροβολημένα δημιουργούσαν μια ξεχωριστή εικόνα...


Σε λίγα λεπτά βρισκόμασταν στα περίφημα καντούνια της Κέρκυρας, ο κόσμος πολύς και εμείς δεν είχαμε κουράγιο για πολύ περπάτημα...Περπατήσαμε στο περίφημο Λιστόν και στην πρώτη καφετέρια που βρήκαμε με οθόνη(ελέω Μουντιάλ) καθίσαμε για ένα δροσιστικό ποτό. Η εξυπηρέτηση άμεση και με χαμόγελο, το mojito τέλειο και το ίδιο και οι τιμές...Μετά από δύο ωρίτσες η πρώτη ημέρα έφτανε στο τέλος της και ήδη κάναμε τα σχέδιά μας για την επόμενη ημέρα...Στόχος μας ήταν μέσα σε 7 ημέρες να κολυμπήσουμε σε όσο το δυνατόν περισσότερες παραλίες, να δούμε όσο το δυνατόν περισσότερα αξιοθέατα και να γνωρίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα ένα νησί που μέχρι στιγμής γνωρίζαμε ελάχιστα...Επιλογή μας για τη δεύτερη μέρα η βόρεια Κέρκυρα....
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Βόρεια Κέρκυρα! Το αγαπημένο μου! Περιμένω τις εντυπώσεις σας!
 

dimis_pj

Member
Μηνύματα
26
Likes
32
Επόμενο Ταξίδι
Παρισι...
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
Ημέρα 2η

Μιας και είχαμε αρκετές ημέρες μπροστά μας και επειδή οι αποστάσεις στο νησί τελικά δεν ήταν και τόσο μεγάλες αποφασίσαμε να πάμε τη δεύτερη ημέρα στη βορειοδυτική Κέρκυρα, την επόμενη βορειονατολικά κ.τ.λ. Αλλά τελικά δεν ακολουθήσαμε το πρόγραμμά κατά γράμμα… ;)
Η ζέστη ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα ωστόσο μόλις φτάσαμε στην παραλία της Ρόδας είχαμε ήδη ζεσταθεί αρκετά και ανυπομονούσαμε για την πρώτη βουτιά της ημέρας. Παρόλα αυτά μόλις φτάσαμε στην παραλία η αλήθεια είναι ότι ψιλοαπογοητευτήκαμε… Ψιλή γκρι άμμος, ρηχά και σκούρα νερά, πολλοί Άγγλοι και Ρώσοι τουρίστες και γενικότερα δεν μας ενέπνεε και πολύ η εικόνα(πείτε μας παράξενους..)


Επιστρέψαμε στο αυτοκίνητο και βουρ για τη διπλανή παραλία στο Σιδάρι! Η εικόνα αισθητά βελτιωμένη, ρίξαμε την πρώτη βουτιά και αφού φτάσαμε μέχρι εκεί αποφασίσαμε να μην χάσουμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε το περίφημο Canal D’ amour! Η εικόνα μαγική…χρυσοκίτρινοι βράχοι, γαλαζοπράσινα νερά και ελάχιστος κόσμος! Βρήκαμε μια ακρούλα δίπλα στις ξαπλώστρες που «έπνιγαν» την παραλία και ήμασταν έτοιμοι να βουτήξουμε στο κανάλι της Αγάπης! :bleh:


Π Α Γ Ω Σ Α Μ Ε !!! Νομίζω δεν έχω ξαναβουτήξει σε πιο παγωμένα νερά, ωστόσο το άξιζε και με το παραπάνω η συγκεκριμένη παραλία και ιδιαίτερα όταν βρεθήκαμε να κολυμπάμε μέσα στο περίφημο «τούνελ» που υπήρχε κάτω από τα βράχια το οποίο ένωνε τους δύο κολπίσκους!



Είχε φτάσει μεσημεράκι και παρόλο που είχαμε δει ήδη τρεις παραλίες ήμασταν αποφασισμένοι να μην σταματήσουμε εκεί! Επόμενη στάση; Άγιος Στέφανος! Ξακουστή και ιδιαίτερα ανεπτυγμένη παραλία με χώρο στάθμευσης σχεδόν πάνω στην άμμο.
Πολύς κόσμος, πολλή ζέστη και για μένα μια σχετικά αδιάφορη παραλία στο νησί. ‘Ισως ήμουν επηρεασμένος και από το Canal D’ amour… Αφού φάγαμε κάτι συνεχίσαμε για τον Άγιο Γεώργιο των Πάγων…Πολύ όμορφη και ήσυχη παραλία, ωστόσο λίγο η κούραση, λίγο το φαγητό τελικά δεν βούτηξα για να να διαπιστώσω αν τα νερά ήταν η αιτία που έχει πάρει το όνομά του ο Άγιος Γεώργιος, από ό,τι μου είπαν όμως όντως κι εκεί τα νερά είναι παγωμένα…
Ήμασταν κοντά στην Παλαιοκαστρίτσα, ωστόσο αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στη βάση μας και να αφιερώσουμε μια άλλη μέρα στην ξακουστή Παλαιοκαστρίτσα.. Γυρίσαμε στο ξενοδοχείο και η υπόλοιπη νύχτα πέρασε με τελικό Μουντιάλ και μια γρήγορη βόλτα στην πόλη για ποτό…
 

sapienza

Member
Μηνύματα
1.245
Likes
426
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
Ωραία η ιστορία σου αλλα απο Βόρεια Κέρκυρα, Ρόδα και Σιδάρι επιλέξατε???
Ελπίζω στη συνέχεια της ιστορίας σου να έχεις και τη βορειοανατολική ,αλλιώς...
Θα σου πρότεινα να ξαναεπισκεφτείς το νησί!!!;)
 

dimis_pj

Member
Μηνύματα
26
Likes
32
Επόμενο Ταξίδι
Παρισι...
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
Χεχε...θα διαβασεις αργοτερα οταν περασαμε το Μπαρμπατι και τελικα καταληξαμε στην παραλια της Κερασιας, όπου ήταν η μοναδικη μερα που μειναμε μονο σε μια παραλια γιατι μας ικανοποιουσε απολυτα και δεν θελαμε να την αποχωριστούμε!!!(αργοτερα υπηρχε και αλλη μια παραλια που μας αρεσε πολυ!!!)
 

sapienza

Member
Μηνύματα
1.245
Likes
426
Επόμενο Ταξίδι
Roma
Ταξίδι-Όνειρο
Costiera Amalfitana
Χεχε...θα διαβασεις αργοτερα οταν περασαμε το Μπαρμπατι και τελικα καταληξαμε στην παραλια της Κερασιας, όπου ήταν η μοναδικη μερα που μειναμε μονο σε μια παραλια γιατι μας ικανοποιουσε απολυτα και δεν θελαμε να την αποχωριστούμε!!!
Άντε καλέ αφού ο λαός αυτό περιμένει!!!Δώσε Κερασιά να φτιαχτούμε μεσημεριάτικα!!!!:clap:
 

Bahari

Member
Μηνύματα
1.848
Likes
1.482
Χεχε...θα διαβασεις αργοτερα οταν περασαμε το Μπαρμπατι και τελικα καταληξαμε στην παραλια της Κερασιας, όπου ήταν η μοναδικη μερα που μειναμε μονο σε μια παραλια γιατι μας ικανοποιουσε απολυτα και δεν θελαμε να την αποχωριστούμε!!!(αργοτερα υπηρχε και αλλη μια παραλια που μας αρεσε πολυ!!!)
Ε μα, είπα κι εγώ, είναι δυνατόν να τελείωσε η εξόρμησή σας στη βόρεια Κέρκυρα χωρίς να πάτε στις καλύτερες παραλίες;;; :clap::clap::clap:
 

dimis_pj

Member
Μηνύματα
26
Likes
32
Επόμενο Ταξίδι
Παρισι...
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
Ημέρα 3η

Αφού την προηγούμενη ημέρα είχαμε επισκεφτεί την βορειονατολική πλευρά του νησιού αποφασίσουμε το πρωί να συνεχίσουμε με την νοτιοανατολική. Έτσι η πρώτη μας στάση ήταν στην παραλία Χαλικούνας, λίγα μόλις μέτρα μπροστά από τη Λιμνοθάλασσα Κορισσίων, τον σημαντικότερο υδροβιότοπο της Κέρκυρας.



Πεντακάθαρα νερά, τεράστια παραλία με ψιλή άμμο και βοτσαλάκια, ελάχιστος κόσμος (παρόλα αυτά είχε και ντουζιέρες!) και η πρώτη βουτιά της ημέρας ήταν γεγονός στα ρηχά και αρκετά δροσερά νερά του Χαλικούνα!
Η ώρα πέρασε γρήγορα και η επόμενη παραλία που μας περίμενε ήταν η παραλία της Ισσού! Μετά από μια σύντομη στάση στο Κάστρο του Γαρδικίου, φτάσαμε στην Ισσό και ειλικρινά η πρώτη εικόνα με εντυπωσίασε...



Χρυσοί αμμόλοφοι, χαμηλά καταπράσινα δεντράκια (μου είπαν ότι είναι κέδροι δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω όμως :Ρ ), αρκετός κόσμος αλλά η παραλία είναι απέραντη και ήταν διασκορπισμένος, η γαλάζια σημαία ανέμιζε και εγώ δεν σταματούσα να βγάζω φωτογραφίες και να κάνω βουτιές!!!



Οι παραλίες του Αγίου Γεωργίου και του Μαραθιά ήταν απλά ικανοποιητικές και η τελευταία μας στάση ήταν στην παραλία του Γάρδενου, την οποία θεωρήσαμε ότι θα είναι η αγαπημένη μας παραλία!(κάναμε λάθος, αγαπήσαμε άλλες δύο ακόμη περισσότερο). Επιτέλους μια παραλία που βαθαίνει φυσιολογικά!!!!



Τα νερά πεντακάθαρα, ο κόσμος λίγος, και το τοπίο με τους «κομμένους» βράχους και τη βλάστηση πανέμορφο! Παρεμπιπτόντως εκεί ήπιαμε και τον καλύτερο (και φτηνότερο) καφέ στο νησί! :) Επιστρέψαμε στο ξενοδοχείο και αποφασίσαμε να δούμε το ηλιοβασίλεμα στην Παλαιοκαστρίτσα. Ο δρόμος καλός και λίγο πριν τις 9 ανεβαίναμε ήδη προς τη Μονή της Παλαιοκαστρίτσας όπου ο κόσμος ήταν ελάχιστος. Ευτυχώς προλάβαμε το ηλιοβασίλεμα και η θέα προς τους μικρούς όρμους της περιοχής ήταν μοναδική!!!


Επιστρέφοντας προς το ξενοδοχείο αποφασίσαμε να αποχαιρετήσουμε την ημέρα με ένα ποτό στις Μπενίτσες που ήταν πολύ κοντά. Βρήκαμε εύκολα να παρκάρουμε αφού η περιοχή έχει ένα μεγάλο πάρκινγκ και αφού κάναμε μια σύντομη βόλτα στα πλακόστρωτα όμορφα στενάκια καταλήξαμε με ποτά στις ξαπλώστρες της παραλίας και γρήγορα διαπιστώσαμε ότι πολλοί ήταν αυτοί που είχαν την ίδια ιδέα! Η τρίτη μέρα έφτανε γρήγορα στο τέλος της και για την τέταρτη ημέρα είχαμε βάλει σκοπό να δούμε το παλιό φρούριο, το Αχίλλειο και μπανάκι σε κάποια κοντινή παραλία...
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Πολύ ωραίο το "παραλιακό" σας οδοιπορικό και οι φωτογραφίες σας! Keep going!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.205
Μηνύματα
883.764
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom